mmikka 11.05.2016 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2016 Maniu, nie wiem czy tę ramę da się złożyć, to może być odlewany plastik. Moje złote lustro jest takie udawane, pamiętam jak po nie pojechaliśmy i zatkało mnie jak ramę zobaczyłam Wiecie co, już te dodatki do krzeseł czyli denaturat wczoraj, dzisiaj preparat na drewnojady i strzykawki przerosły cenę 4 krzeseł (tanie były) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 11.05.2016 15:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2016 no fakt, nie pomyslalam. Z takich odlewow mam podlogowe w mojej sypialni. trzeba by wiec do srodka cos na ksztalt krzyza wsadzic badz po calosci i wtedy poslac z notka " stawiac bokiem". Mika jak Twoje sandalki, wyciaglas? ja wlasnie wyciaglam lezak i ide wyciagac bikini i sie sama wyciagne za to w przyszlym tyg 15 zapowiadaja deszcz z sniegiem :eek::eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 11.05.2016 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2016 o kurde sprawdziłam prognozy i faktycznie... a ja naiwna chciałam pomidorki koktajlowe wsadzić do ziemi już :sick: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwiaS 11.05.2016 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2016 Maniu, nie wiem czy tę ramę da się złożyć, to może być odlewany plastik. Moje złote lustro jest takie udawane, pamiętam jak po nie pojechaliśmy i zatkało mnie jak ramę zobaczyłam Wiecie co, już te dodatki do krzeseł czyli denaturat wczoraj, dzisiaj preparat na drewnojady i strzykawki przerosły cenę 4 krzeseł (tanie były) Facet mówił, że sztukateria jest gipsowa. Myślałam o rozebraniu, ale ten gościu jakiś dziwny. Bo wysyłka za droga (przecież to ja płacę), że zapakować trzeba i że kurier na pewno połamie a on nie ma zamiaru szarpać się o odszkodowanie. Wygodnicki:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 11.05.2016 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2016 Nie dzwonię i nie pytam czy kupili mi tę ramę Jutro będę miała niespodziankę. Albo dobrą, albo złą Sylwia, jak on dziwny , to może mi i nie kupią W ogródku uciekam do cienia jak coś robię. Natyrałam się obrabiając 2 stronę uliczki osiedlowej, w ubiegłym roku posadziłam tam jakieś kwiatki i dzisiaj sprzątając rozsadziłam je trochę. Pestka, czy glicynię jakoś można w domu szczepić? Czy pozostaje tylko kupno w szkółce? A .... Twoje koty łapią kleszcze? Mój wysmarowany na karku preparatem, a nie ma dnia żebym mu nie znalazła lokatora Maniu, rozparcelowane krzesło wygląda tak : Dziury w trawie po kretach i cholernik jeden wczoraj 2 nowe wykopał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 11.05.2016 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2016 Nasz kot łazi, nieraz nie ma go pół dnia. W domu jest nieszczęśliwy. A teraz, to nawet 5 minut nie usiedzi. Za to widziałam dzisiaj jak kot sąsiadów od nas z domu wychodzi Jak spotkam glicynię, to kupię. Tylko boję się do szkółki jechać, nie mam za bardzo kasy, a tylko zachoruję na nowe roślinki Sylwia, ogłoszenie znikło To lustro też znikło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 11.05.2016 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2016 Wiecie co, już te dodatki do krzeseł czyli denaturat wczoraj, dzisiaj preparat na drewnojady i strzykawki przerosły cenę 4 krzeseł (tanie były) Zaklajstrowałaś od razu szpachlą wszystkie dziurki po aplikacji preparatu? Nie chcę Cię straszyć, ale jeżeli to kołatek lub inny spuszczel, to marne szanse tych krzeseł A już wstawienie tego do domu, gdzie masz inne, nie zainfekowane robalami meble drewniane, to byłby dramat Taniej by pewnie wyszło oddać to do profesjonalnego killera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 11.05.2016 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2016 Mika - rozparceluj cale krzesla, jak sciagniesz ta "gabke" po spodem powinny byc farflocle takie smieszne lub gabka, na to idzie ten burlap co widac (to jak worek na ziemniaki nie wiem jak po polsku jest sorry) . Przetrzyj papierem sciernym badz preparatem na rdze ale delikatnie, ja bym radzila papierem bo potem splukac trzeba zeby krzesel nie moczyc, a potem to zamalowac farba od rdzy. Jesli nie bedziesz sciagac tego wszystkiego - zetrzec papierem sciernym , wsadzic cos zeby odchylic siedzenie cale w gore jak najbardziej i pomalowac zaslaniajac ten material pod spodem, a material dobrz wydzynfekowac. Ja zawsze do sprezyn rozbieralam, ale nie mialam jeszcze rdzy nigdzie, ale to jest do pomalowania. Potem ten spod i tak zaslaniasz materialem jak skonczysz krzesla, dziury sie nigd nie zostawia. A jesli ta rama juz Twoja co planujesz z nia zrobic?????? ten kwiatek pnacy co napisalyscie, ja sie na kwiatach nie znam - oprocz zwyklych co pamietam za dziecka, ale jak czasem nazwe zucicie to musze wklepywac w neta co to, hortensja zajelo mi zapamietac dlugo bo znam tylko hydrangea - po angielsku Ale ten kwiat co pokazujecie, ogladalam go dwa dni temu, gdzies po drodze sie trafil i bardzo mi sie spodobal - czy on sie nadaje na sciane gdzie nie ma slonca? znaczy jest ale tylko rano a potem zero? ide pstrykne fotke moze cos poradzicie bo sie znacie dupa piecze zjaralam na wodzie samej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 11.05.2016 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2016 moja sciana od garazu http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/1220/ququ/IMG_0487_zpswnhikdok.jpg http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/1220/ququ/IMG_0490_zpsnebihgfa.jpg builder swinia nie dosc ze zrobil pojedynczy garaz to okna nie wstawil (mamy w planie na przyszlosc). Bukszpan jak bida z nedza wyglada w doniczkach bo maly nasza wina bo jak robilismy schody nie kazalismy zrobic kwietnika w kostce tylko prosto pod sciane teraz sobie plujemy. Trzeba by rozwalic kawalek schodow, ciac kostki i co najgorsza tam pos spodem kupa kamieni, cehlowek i piachu - wez to czleku wyciag zeby ziemi nasypac. Juz 3 rok kombinuje co tam zrobic. Myslalam donice taka zeby cos pnacego roslo i sie puscilo po tej scianie, zadnych wieszanych nie chce bo nie bede kwiatkow sadzic. Krzak pnacy. Teraz dwa problemy - jak ta donice zrobic?? czy na jednym najszerszym schodzi tylko, czy isc przez dwa ze jak odwrocone L wyjdzie? co tam posadzic zeby roslo i nie zdechlo w cieniu?? bukszpan lubi - kwiatki juz ma, ale inne moga nie lubiec. A ja sie nie znam. jak macie jakies pomysly na krzaka i na donice to dawac. ja sie wzielam za gazebo dzis. Jeszcze dywan musze rozlozyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 11.05.2016 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2016 Aniu, nie wnosiłam do domu. Nasączyłam drewno preparatem na drewnojady (dziur nie zakleiłam) Zawinęłam folią malarską i leżą pod wiatą. Wczoraj w obiciu widziałam 2 robaczki, wyglądały jak ze śliwek czy jabłek, to chyba spuszczel? Dziewczyny......TADAMMMMMMMMMMMMMMMMMMM [ATTACH=CONFIG]355552[/ATTACH] i [ATTACH=CONFIG]355553[/ATTACH] SYLWIA dziękuję Ja mam ramę z Kasia kupiła sobie to lustro. Śmiała się, że ją wypuściłam w maliny i nie mogła sobie nie kupić A zniszczone lustro z jej lustra damy do ogrodu(bez ramy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 11.05.2016 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2016 znalazlam - wisteria . napewno tu jest. Jesli moje winogrono nie przezylo (3 tam sa ) to ja tam posadze. Tam slonce. Czyli trzeba mi cos na front zeby w donicy roslo i sie pielo. Pestka slonce tam ma tylko do 9-10 rano czyli nie za wiele Potem idzie mi z tylu po ogrodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 11.05.2016 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2016 Mika - gratulacje juz ja w domu masz????????? i co teraz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 11.05.2016 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2016 Na razie mam oba w domu, lustro stoi w kominkowym, a rama w dziupli koło szafy pax. Mąż się uparł, że biurka nie chce więc zrobię sobie lustro tak jak Ty i Ania z fazowanych szybek. Ten sprzedający tłumaczył, że to po jego ojcu z czasów PRL, był szefem jakiegoś GS-u i zbierał w domu. (czytaj.... nie sprzedawał ludziom w sklepie:rolleyes: ) A Kasia jest moją sąsiadką z górnego mieszkania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 11.05.2016 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2016 Aniu, nie wnosiłam do domu. Nasączyłam drewno preparatem na drewnojady (dziur nie zakleiłam) Zawinęłam folią malarską i leżą pod wiatą. Wczoraj w obiciu widziałam 2 robaczki, wyglądały jak ze śliwek czy jabłek, to chyba spuszczel? Dziewczyny......TADAMMMMMMMMMMMMMMMMMMM [ATTACH=CONFIG]355552[/ATTACH] i [ATTACH=CONFIG]355553[/ATTACH] SYLWIA dziękuję Ja mam ramę z Kasia kupiła sobie to lustro. Śmiała się, że ją wypuściłam w maliny i nie mogła sobie nie kupić A zniszczone lustro z jej lustra damy do ogrodu(bez ramy) Ale szybka akcja! Super!! Spuszczel żeruje tylko w drewnie iglastym. Z czego te krzesła? Robale też w obiciu? Kiedyś stolarz mi opowiadał, że jak się igłą wstrzykuje preparat w każdą (!) dziurkę, to trzeba ją od razu zaszpachlować, żeby się żyjątka zagazowały. Ale cały czas podkreślał, że to bardzo trudne, żeby to wybić na amen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 11.05.2016 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2016 Pestka, u mnie też mało słońca, muszę koniecznie mur betonowy zakryć pnączami. Może kiedyś kupimy drewniane panele ogrodowe, ale ciągle na coś innego kasa idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 11.05.2016 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2016 Aniu, wczoraj denaturatem poiłam a dzisiaj w dziurki wstrzykiwałam . Gdybym kupując zauważyła te dziury, pewnie bym nie zdecydowała się. Krzesała stały w kamienicy w piwnicy i ciemno było. Wiedziałam tylko, że do dużego remontu są. W sumie, to u mnie i tak one nie pasują, kupiłam żeby się pobawić i dla nauki bardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 11.05.2016 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2016 jesssu jakie cudne lustra :o:o:o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 11.05.2016 20:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2016 Pestka dzieki :hug: bede szukac roslinek, z laciny znajde na angielski. donice nie chce betonowej bo moze bedziemy kiedys rozwalac te schody i dol scian gdzie wystaja findamenty chcemy oblozyc szerokim dekorarycyjnym kamieniem. Donice wiem, mialam na balkonie z choinkami w srodku , narazie zrobi mi M z drzewa, taka jak mialam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 11.05.2016 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2016 Mika a wiesz Ty ze sama to lustro wymyslilam?? znaczy ze szybkowe w takiej ramie. Nigdzie na necie nie widzialam jak szukalam wiec zaryzykowalam i strzal w 10tke to beda dwa na swiecie, chyba ze gdzies sie jeszcze chowaja - Twoja to dopiero bedzie na bogato :lol2: Sprawdz tyl jak zaczepisz, moja drewniana wiec latwo bylo. Masz jakies lusterko? wez wsadz w szparke i zobacz ile masz miejsca na deske - u mnie bylo za duzo, musialam listewke wsadzic, pstrykne Ci fotke i deche mam po calosci od gory do dolu i wszerz - zeby bylo stabilne i mocne i sie nie gibalo i stalo prosto jak zolnierz - czy wiesz o czym mowie?? bo normalnie jak lustra wsadzaja to zakrywaja deseczka tylko lustro ale nie rame. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 11.05.2016 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2016 bede w sobote w ogrodniczym Pestka to poszukam bo jade po ta pnaca roze, ale przywiezc z Pl to nie ze ryzyko bo na mus na bagaz dac, ale cyba by zdechla bez swiatla ponad 10 godzin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts