Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

to jedna drewniana a druga byla odlew??

wielkosc od Ciebie zalezy, ja wole mniejsze, moje sa 25x25 bo wiecej ich wchodzi i mi sie bardziej to podoba. Ale moze wolisz te na 30cm. Jakby byly na 20 tez bym wsadzila, ale nie bylo, a szkoda.

Moje "wnetrze" na lustro jest 83 x 183, dodac trzeba to co wchodzi pod rame - rant?? o tym mowisz? to jak z 25tkami widzialas wyglada.

Tak, ramę miałam na myśli. Twoje pięknie wyszło, tylko ja się boję cięcia. Ale na razie Kasi lustro stoi, więc się nie śpieszy z moim :rolleyes:

Jej lustro ma plamy, jasne, nie takie czarne jak robisz kwasem. Czyli jest stare '' inaczej'' :) I ma małe pęknięcie koło ramy, ale już je widzę oczami wyobraźni w ogrodzie i kwitnącą glicynię (z inspiracji Ani:) :rolleyes:

Mika a wiesz Ty ze sama to lustro wymyslilam?? znaczy ze szybkowe w takiej ramie. Nigdzie na necie nie widzialam jak szukalam wiec zaryzykowalam i strzal w 10tke :lol2: to beda dwa na swiecie, chyba ze gdzies sie jeszcze chowaja - Twoja to dopiero bedzie na bogato :lol2::lol2:

Sprawdz tyl jak zaczepisz, moja drewniana wiec latwo bylo. Masz jakies lusterko? wez wsadz w szparke i zobacz ile masz miejsca na deske - u mnie bylo za duzo, musialam listewke wsadzic, pstrykne Ci fotke i deche mam po calosci od gory do dolu i wszerz - zeby bylo stabilne i mocne i sie nie gibalo i stalo prosto jak zolnierz - czy wiesz o czym mowie?? bo normalnie jak lustra wsadzaja to zakrywaja deseczka tylko lustro ale nie rame.

Maniu, a pamiętasz tę inspirację, którą wklejałam u siebie?

10-home-décor-with-mirrors.jpg

To właśnie to lustro oraz Brinkley PB były pierwowzorem dla mojego :) Tyle, że obie zrobiłyśmy bez rozetek ;) A ramy można wymyślać na milion sposobów :)

Rama drewniana i można robić lustro wielkości 72 x 170. W tym na około po 1 cm jest rant. Teraz proszę, mądre głowy o wyliczenie fazowanych lustereczek.

Większe czy mniejsze kupić?

Emi, Sylwia je wylukała :)

Podaj dokładne wymiary ramy takie, jakie ma od tyłu miejsce na zamontowanie płyty, bądź lustra.

Tomkowa ja wiem, ja nie pisalam ze wymyslilam lustro jako lustro :lol:

chodzilo o to ze wymyslilam wlasnie kawalkowe w TAKIEJ ramie. Bo owszem mozna rame jaka sie da - ale nigdzie nie spotkalam sie wiec sama machlam.

Zrobilas piekne lustro ale ja chcialam bardziej wypasione, ja lubie ramy :yes:

Rozetek nie dalam bo nie mam :rolleyes: ale chce tez zrobic to co pierwsze bylo w planie z ta zaokraglona rama, w niego chce rozetki wsadzic. Tylko musze je kupic, nie chce dawac gwozdkow meblowych bo moze sa grubsze?

a jakbym jeszcze znalazla prostokatne lusterka to juz w ogole wymiata, ale to pewno na zamowienie tylko, chociaz znalezlismy z M ostatnio, ale sa duzo wieksze, o ile pamietam 60x30 cm. Tez niezle moze byc!

Mika mozsz peczniec z dumy - przepiekne ramiszcze az Ci zazdorszcze :rolleyes:

ciecie nie jest trudne, dlatego pisalam ze takim malym gowienkiem sie robi i zadne nam nie trzaslo - latwe bardzo. Nie ma sie czego bac, a najlepiej sprobowac na jakiejs starej szybie/lusterku. Nawet sily nie trzeba duzo bo sie tylko nacina gore a potem szast prast i lamie

Tył : [ATTACH=CONFIG]355562[/ATTACH] Wymiar: 72,2 cm i 170,2 cm.

a przód taki jest [ATTACH=CONFIG]355563[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]355564[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]355564[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]355565[/ATTACH]

25x25 cm będzie u nas trudno kupić. Jak dasz 4 płytki 20x20, to po bokach utniesz je tylko po 4 cm z każdej strony. Pionowo wejdzie ich 9 i ścinka na górze i dole też będzie 4 cm, więc ten rozmiar chyba będzie optymalny :)

Możesz też dać lusterka 20x30 cm i wtedy ścinki też wychodzą po 4 cm, więc też będzie super z prostokątnymi :)

Eeeeeee, Mania mi się Twoje bardzo podoba, w tej prostokątnej ramie. Te jest do naszego pokoju za bardzo ozdobne :rolleyes:

Kiedyś kupiłam w komplecie z witryną lustro w drewnianej ramie, wisi teraz nad wersalką. No i nie pasują do siebie te ramy chyba. Jeszcze remontowego kółka w domu nie zatoczyliśmy,y a już mi się lustra gryzą w pierwszym zmienianym pokoju :rolleyes: Kąt TV też woła o pomoc :cool:

Mika lustro bedzie ciezkie, a dokladnie lusterka - im mniejsze masz ich wiecej i sa ciezze.

Moja deska ma 14mm grubisci

tu jest wykrojona na wiekosc lustra z rama

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/ququ2/IMG_0417_zpsf727hdtt.jpg

rama nalozona i jak sie przyjrzysz deska jest pod spodem

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/1220/ququ/IMG_0424_zpsjo095tgy.jpg

potem zamalowana i sie w oczy nie zuca, a lustro jest solidne i trzyma pozadnie - na sam tyl w srodku ramy ja osobiscie bym sie bala - ze cieraz lusterek w koncu pusci zaczepy i spadnie

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/1220/ququ/IMG_0491_zps1jszm09r.jpg

przez ta deske ani drgnie i stojac na podlodze - opeira sie ta deska o podloge a nie rama przz co rama sie nie zniszczy.

oczywiscie mozesz inaczej zrobic, ja pokazuje jak ja zrobilam.

a tak na marginesie - dzis z ciekawosci przelecialam sie po domu - mam 36 luster :rolleyes: i to tylko te co widzialam, nie wiem gdzie jakie poupychane jeszcze i nie liczylam tych w lazenkach bo to 3 dodatkowo :cool:

i jak myslicie ze to koniec to w bledzie jestescie :rolleyes:

Tomkowa ja wiem, ja nie pisalam ze wymyslilam lustro jako lustro :lol:

chodzilo o to ze wymyslilam wlasnie kawalkowe w TAKIEJ ramie. Bo owszem mozna rame jaka sie da - ale nigdzie nie spotkalam sie wiec sama machlam.

Zrobilas piekne lustro ale ja chcialam bardziej wypasione, ja lubie ramy :yes:

Rozetek nie dalam bo nie mam :rolleyes: ale chce tez zrobic to co pierwsze bylo w planie z ta zaokraglona rama, w niego chce rozetki wsadzic. Tylko musze je kupic, nie chce dawac gwozdkow meblowych bo moze sa grubsze?

a jakbym jeszcze znalazla prostokatne lusterka to juz w ogole wymiata, ale to pewno na zamowienie tylko, chociaz znalezlismy z M ostatnio, ale sa duzo wieksze, o ile pamietam 60x30 cm. Tez niezle moze byc!

Maniu, Twoje pomysły są rewelacyjne :yes: U nas są 20x30, a nawet 30x40 można znaleźć. Mocno zastanawiałam się, czy nie dać prostokątnych, bo wymiar wychodził podobny :) Jednak z rysunków wychodziło mi, że kwadraty będą najlepsze ;) Remont sypialni coraz bliżej i nie wiem, czy takiego z prostokątnych nie machnę na zabudowie skosu :)