mania1220 12.05.2016 12:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2016 nie wszystko z Ikei jest zle, mozna sie bawic i robic niezle zestawki, niektore tylko ich meble sa typowe Ikeowskie.Ale uwielbiam ogladac Ikea hacks - ludzie maja niesamowite pomysly co z ich mebli zrobic.Ja tez mam ikeowskie meble! sa na dole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 12.05.2016 12:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2016 Pestka - ja sie nawet Ciebie o zdanie nie bede pytac, ja sie do Ciebie wprowadzam Biore namiot i sie rozbijam na cale lato w ogrodzie, nie ma bata....jennnyyyy ale ogrod! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 12.05.2016 12:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2016 Ta Twoja glicynia jest przecudowna - ile ma juz lat??? Kochana, widze tylko kawalek ale widze to co uwielbiam - krzaki i drzewa kolorowe. Ja bym tylko w ogrodzie siedziala, takie cudownosci masz i zero swojego watka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 12.05.2016 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2016 Piekny zakątek No, przecież napisałam, że zglupialam Też nie wiem co mi ta droga miniatura. Nawet boję się ją do gruntu posadzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 12.05.2016 13:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2016 To nie gazebo, to pergole musisz postawic, pergola ma otwarty dach, gazebo ma metalowy (jak moja) , pleksi albo material, badz z papy a la dachowka.Chcialam zeby mi wlasnie po pergoli cos sie puscilo i dach zrobilo ale narazie nie da rady bo bedziemy ja rozwalac i nowy taras robic i nowa pergole, wiec nic sadzic nie moge na nia bo jak to potem sciagnac. Sie nie da. To rob ten watek rob ...a co ja ru ze swoim chusteczkowym ogrodkiem wyskakuje i swoim krasnoludkowym domkiem jak Ty w takich cudownosciach mieszkasz, zwalisz nas z nog napewno jak pokazesz w koncu. policzylam jak lustra - 16 rodzaji ptaszkow mi przylatuje. Z tych co pamietam i co widze codziennie. Czasami jeszcze jakies inne wpadna w odwiedziny ale nie widze moze. Mam maciupki ten ogrodek temu wrazenie jest wielkie jak sie tyle rodzaji zlatuje mi codziennie a niektorych po kilkanascie naraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 12.05.2016 13:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2016 Pestka - tzw Burning bush - mam go :lol2: zasadzony 2 lata temu , fakt wolno rosnie. Tej wiosny go przesadzalam bo mi go inny krzak zaslanial. to samo mam z moim duzym klonem, Red Maple - na jesieni na czerwono liscie mam plus kupa grabienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 12.05.2016 13:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2016 no wdzisz, a to nad furtkami to arbor no M mi wlasnie robil nad furtka zeby winogrono tam szlao ale chyba zdechlo z czerwioniastych kwitnacych krzakow mam jeszcze Physocarpus opulifolius ‘Monlo' Diabolo nine bark mam go jednego ale strasznie urosl w zeszlym roku mam nadzieje ze w tym tez tak pojdzie, drugi to Sandcherry bush (Prunus cistern) tych mam dwa, jeden z tylu i jeden z przodu zeby kolorem do moich kwarcowych skal byl wiesz jak one po polsku sie nazywaja? i jeszcze jednego mam ale co za cholera nie wiem , na bordowo liscie ale ma kolce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 12.05.2016 13:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2016 moja pergola jest dluga bo na dlugos tarasu, ponad 6 m dlugosci to mam wiecej slupow i polaczylismy z barierkami. Bo wysoko jest jak widzialas. Najczesciej pod nia siedzimy ale przez to ze mam tu slonce caly dzien bez czegos zaslaniajacego sie nie da No i z jednej strony na stale ruchome shutters mam zeby od sasiada sie odslonic kurna nie mam takich przestrzeni jak Wy ehhhh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwiaS 12.05.2016 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2016 Dziewczyny http://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,052_kD_orig.gifPesteczko kochana podobny efekt jak na drugim i trzecim zdjęciu chcę osiągnąć, trafiłaś w dyszkę.Konsolka będzie taka tylko, że z czarnym blatem.http://static3.glamstore.pl/pol_pm_Biurko-Konsola-White-Bottom-6941_2.jpg Ale mi namieszałaś z tym zdjęciem komody z wystającym lustrem, Znowu mam do myślenia:mad: Moją glicynię posadziłam w zeszłym roku, rośnie jak szalona i muszą ją przycinać ale niestety nie kwitnie. Może się doczekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 12.05.2016 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2016 Konsolka będzie taka tylko, że z czarnym blatem.http://static3.glamstore.pl/pol_pm_Biurko-Konsola-White-Bottom-6941_2.jpg Ale mi namieszałaś z tym zdjęciem komody z wystającym lustrem, Znowu mam do myślenia:mad: Jak by co, to ja od początku namawiam na dokupienie płytek A inspiracja Mani jest tym, o czym myślałam właśnie:yes: Płytki bezpośrednio na ścianę i efekt rewelacja Ponieważ już Pestka wrzuciła moją ukochaną inspirację z lustrem z kawałków z biało-czarną ramą, to dodam jeszcze jedną Rama fantastyczna i lustro większe od konsolki Ale żeby efekt był odpowiedni, to lustra muszą wystawać dosyć sporo. Sylwia! Pomyśl o lustrach jako tle dla konsolki. Przecież od początku pisałaś, że chcesz dużą ścianę w tych lustrach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 12.05.2016 15:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2016 Pestka wymowic nie moglam tego Diabolo po polsku, sie mi jezyk zaplatal, czytac tak, pisac tak ale powiedziec zrobilam fotke Diabolo, w zeszlym roku na wiosne byl do polowy plotu do konca lata wyrosl ponad plot, mam tam cos ciac czy nie jeszcze??? zdjecia nie tego ten ale swieci straszne slonce i nie moge zrobic, moze cos widac, listki jeszcze male bo u mnie pozniej wiosna przyszla z lewej widac ten Burning Bush, przez dwa lata narazie tylko podwoil wielkosc, no ale rosnie maly sie wydaje na fotce ale ma CALE 98 cm i chyba masz racje, to berberys kolor do kitu wyszedl bo jest purpurowy. Co ja kupilam i sadzilam to wiem, ale ten akurat juz byl, rosl samotnie pod plotem z tylu, wiec go przesadzilam na przod miedzy choinki, byl maly, nie wiedzialam co to, dopiero teraz na wiosne wystrzelil i bede go musiala przesadzic bo na choinke wlazi a choinka tez rosnac bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 12.05.2016 15:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2016 Sylwia piekna konsolka, chce taka sama zrobic na swoich metalowych nogach tylko zabrac sie nie moge. Ja tez bym dokupila lusterek, ta inspiracja co wkleilam z niebieska konsolka ladnie wygladapytanie - bo juz sie pogubilam - czy lustro bedzie mialo rame? ramke? nic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 12.05.2016 15:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2016 szal lustrzany ciekawe co bedzie nastepne ja dzis sie biore za szukanie materialu na fotel do biurka, zobaczymy co wynajde Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwiaS 12.05.2016 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2016 Chyba to ja trochę namieszałam:p. W salonie będzie lustro z małych w delikatnej ramie z polerowanej nierdzewki. Komoda jest biała, ściany docelowo szare (teraz tylko biała podkładowa), na korytarzu konsolka, ławeczka (moje ostatnie dzieło) na tle lustra w szerokiej czarnej ramie, takie jak na zdjęciu od Pestki. I na razie to tyle. Mam coś jeszcze do zrobienia, ale to potem:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 12.05.2016 15:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2016 aaa ok, myslalam ze bez ramy za konsolke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwiaS 12.05.2016 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2016 aaa ok, myslalam ze bez ramy za konsolke Chciałam lustrzaną ścianę albo zdobioną ramę, ale na prośbę T będzie czarna rama. Mam nadzieję, że uda mi się osiągnąć zbliżony efekt jak na inspiracjach Pestki. Czasami muszę iść na ustępstwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 12.05.2016 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2016 Jej lustro ma plamy, jasne, nie takie czarne jak robisz kwasem. Czyli jest stare '' inaczej'' I ma małe pęknięcie koło ramy, ale już je widzę oczami wyobraźni w ogrodzie i kwitnącą glicynię (z inspiracji Ani:) Też mam takie stare lustro z jasnymi plamami, które powstają chyba od zawilgocenia. Dumam jak je wykorzystać na tarasie Tutaj inspiracja z prostą, ale jakże piękną ramą. I chyba niezbyt skomplikowaną do wykonania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwiaS 12.05.2016 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2016 Maniu, gdybyś chciała rozmnożyć pęcherznicę to nie wyrzucaj odciętych gałązek tylko włóż do wody. Jak wypuści korzonki to do ziemi. W ten sposób ukradłam kiedyś szczepki z parkingu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 12.05.2016 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 12.05.2016 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2016 Pokrecone fotki, ale tabletem robiłam na szybko. Pestka, te lustrzane ogrody po nocach mi się śnią U nas mało ptaków, a chciałabym dużo żeby owady wyzeraly hurtowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts