slonko 07.06.2016 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2016 hej hej melduję, że zaglądam, aczkolwiek na dłuże rozmowy niestety czasu brak fotel fajny, pewnie na żywo jest ładniejszy, ja też nie mam przekonania do tej tkaniny, mi pasowałby ciemny szary a do tego jakiś czarny pled albo fajna poducha ciekawe to porównanie ogródka przed i po .......... bardzo dużo pracy w niego włożyliście fajnie tak patrzeć z okien na zielony, zadbany ogród różę przycinałaś ?? może za krótko ?? mnie ogrodnik uczył, by nad 2-3 oczkiem, zależy od gatunku róży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 07.06.2016 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2016 Próbowałam dojrzec doniczkę , pomyślam że może nie ma dna i korzenie są pod chodnikiem. W Szwecji widziałam wydlubane kostki granitowe i rosnące wielkie wisterie, oplatające dom od frontu. W pojedynczych wydłubanych kostkach rosną malwy i róże. Chodniki wąskie i jak rosną duże krzaki, to na ulicę trzeba było schodzić Swoją wisterię zakopalam w donicy pod plotem. Na zimę zabiorę do garażu. Moźe uda się ją przechować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 07.06.2016 15:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2016 Pestka.... a gdzie Ty to dojrzalas ta piasenke kurna az sprawdzilam kto to i co to, starsza odemnie ale czerwone sukienki tez mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 07.06.2016 15:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2016 No nie ma tak zeby zadowolic kazdego Nie lubicie czarnego bo czarne meble sa dla odwaznych tylko Poczytam ochy i achy jak wroci Tomkowej fotel. Dzis zapytalam M jasno - czy sie mu podoba fotel w czerni i z tego materialu - on, jako facet - przewaznie mu wsio rawno, jednak powiedzial ze jest zarabisty. Pierwszy czarny co robilam tez mu sie podobal. Mi tez sie podoba. Jak zauwazylyscie ja sie zadko pytam o rade, przewaznie z gory mam "wizje" i robie, a pokazuje po to zeby pokazac ze mozna wszystko Jesli chodzi o material - wszyscy robia w kolko to samo - jasne, we wzorki itp. Ja na odwyrtke, dokladnie to co napisalam - odwaznie robie. Bardzo mi sie podobal ten fotel co wynalazlam najpier - w srodku pasy na zewnatrz czern - i nadal mi sie bardzo podoba. Ale ja patrze troche dalej niz inspiracje - nie wszystko u nas pasuje co na inspiracjach i na szczescie nie zrobilam tych pasow - nie przeszloby u mnie. Jesli chodzi o to ze to aksamit - a niby dlaczego nie???? to jest bardzo drogi i pozadny material, jakosc Imana sie nie umywa do niego, jak biedny kuzynek, na Imanie nawet aksamitu nie ma i ciezki do utrzymania w czystosci (bez paprochow). Iman jest ladny bo go mam, Tomkowa ja wiem, Ty lubisz wzorki, dla mnie za duzo by bylo. A raczej - za duzo przy ksiazkach. Ten Iman badz inny material we wzorki by sie poprostu zeszpecil. Iman musi dawac kopa w pokoju, nie gryzc sie. Dla mnie z tymi ksiazkami byloby za duzo. A swoja droga jak zaczelam budowac biblioteke i szukalam rozwiazan na ksiazki tez byl wrzask i kazdy glowa krecil ze wymyslam takie a nie inne ksiazki a teraz CO..?? Slonko jest tez tak jak mowisz - na zywo to lepiej wyglada, zdjecie pokazuje maly kadr, okiem golym gdy wszystko widac jest inaczej i zapewniam Was ze gdybyscie tu weszly i zobaczyly na zywo - zmienilybscie zdanie No hmmm...co by tu jszcze dodac....ja nie lubie delikatnych mebli. Ja lubie z grubego kopa jesli chodzi o kocyk i poduszke - sa, kaszmirowy kocyk wisi i szara poduszka jest na fotelu. Do zdjec nie wkladalam bo chcialam fotel pokazac a nie zaslonic go, wkleje potem fotke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 07.06.2016 15:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2016 Mika tez szukalam na tej fotce dziury ale jej nie ma. Ale nawet pomijajac ta mala donice, to drugie zdjecie gdzie sa dwie hortensje - tez nie maja wielkich donic. Sama nie wiem. Jestem chora na nia, mam dwie a kazda mnie olewa. Co za szajs. A szkoda wywalic poki zyje. Zobaczymy co z nich bedzie. Wisterie obie mam w ziemi i wiem ze niezle bede musiala je owinac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 07.06.2016 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2016 Ja się wychowałam m.in. na Uriah Heep, Rolling Stonesach, Led Zeppelin, Deep Purple, Mayalu, Hendriksie, Bobie Dylanie, Eriku Claptonie, kapelach z czasów Woodstock i innych, których dziś niewiele osób słucha, ale ciągle są the best. Ale aż taka stara nie jestem. Stonesi są starsi ode mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 07.06.2016 16:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2016 Pestka no ja wyroslam na OMD, CC Catch, Modern talking i te inne, tak od polowy lat 80tych jak sie zaczelo sluchac Z tych co wymienilas znam nazwy/wykonawcow oprocz tego zespolu co wkleilas i mayal'a. A w latach 90tych to juz na gruba rure przeszlam i lomotu slucham od tamtego okresu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 07.06.2016 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2016 Eeee...., ciągle jest sporo niezłej muzyki i starzy wujowie też jeszcze grają. Te co wymieniłaś teżznam i słuchałam. Potem słuchałam tego co córka i też niektóre lubię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 07.06.2016 17:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2016 pewno ze jest sporo dobrej muzyki, starej tez, sa takie niesmiertelne ze nawet jak maja 40-50 lat to nadal sie slucha Pestka, bo bylam w ogrodzie, pisalas ze jak wisteria przekwita zeby upitolic to co przekwitnie. Jedna kisc przekwita to jak juz oadnie w ktorym miejscu ja ciachnac?? i co z tym cieciem roz co Slonko pisala, dopiero co roza zasadzona to juz by ciac? no na takich sprawach to sie nie znam to pytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 07.06.2016 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2016 Tuż przed liśćmi Róży możesz zrobić cięcie kosmetyczne jeśli są jakieś suche gałązki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 07.06.2016 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2016 Hej, ja jestem po dziś dzień miłośniczką Modern Talking, czyli zagramanicznego Disco Polo Proszę nie krytykować, bo to zupełnie kłóci się z moim gustem muzycznym Ale ma tak pozytywne konotacje, że słabość mam i już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 07.06.2016 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2016 Co by nie mówić, niegdysiejsze nie były taką smętną rąbanką jak te obecne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 07.06.2016 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2016 Moja pnąca róża mnie wnerwiła, z miejsca szczepienia idą 2 odnogi, cieszyłam się jak dziecko, że zielono na płocie. Do wczoraj. Jedna odnoga to w całości wilk:mad: Jak ją ciachnę, to łyso się zrobi Pestka, ciachać? W pozostałych pociachałam dzikusów. Ale były o wiele mniejsze. Róże mają 2 lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 07.06.2016 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2016 Dziki wyrastają pod szczepieniem i zawsze je trzeba ciachać. Osłabiają różę.Postaraj się przygiąć pozostałe pędy, żeby przynajmniej część była poziomo. Rozkrzewi się wtedy i będzie silniej kwitła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 07.06.2016 23:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2016 Tomkowa - dobra jestes - zagraniczne Disco Polo Ja te z lat 80 tych wlaczam czasem zeby sobie przypomniec stare lata, ale jednak zawsze zwycieza lomot House, trance i podobne zaraz bede szukac salonu...bynajmniej nie fryzjerskiego chociaz tez juz sie prosi, wlasnie mnie naszlo na drugi tatuaz ani ze mnie Matka Polka ani tymbardziej przykladna Babcia Zosia na moje szczescie tez nie wygladam...poki co! Bylismy dzis w rezerwacie u Indiancow, zrobilam fotke ale musze przeniesc to cos Wam pokaze (nie, nie Indianina). Pestka "dziki wyrastaja przed szczepieniem" - oswiec mnie, co to i jak to wyglada i jak to odroznic od normalnych??? ZGUPLAM myli mi sie - czy poziomo to horyzontalnie???? kufa mac, na bakier nadal z polskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 07.06.2016 23:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2016 aha...zapomnialam napisac - kupilam lusterka, bede drugie lustro robic, to w zaokraglonej ramie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 08.06.2016 00:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2016 Oświecam więc Krzewy szlachetnych odmian róż produkuje się szczepiąc je na podkładkach, czyli najczęściej krzewach róż pomarszczonych (rosa canina). Tylko przez szczepienie uzyskuje się krzewy powtarzające cechy konkretnej odmiany. Nad korzeniami jest krótki kawałek prosty, na którym wykonuje się nacięcie pionowe. W rozchylone nacięcie i wsuwa się tzw. oczko odcięte z pędu szlachetnej róży. To zostaje "zabadażowane" i zrasta się razem. Pędy matecznej rośliny (podkładki) wycina się a rany zabezpiecza. Z oczka wyrasta pierwszy pęd szlachetnej odmiany, który jest przycinany by się rozkrzewił. Dziki wyrastają (nie na każdym krzewie) poniżej lub obok miejsca zaoczkowania. Dziki pęd jest najczęściej grubszy od szlachetnego, szybciej rośnie, ma jaśniejsze liście. Jak wiesz jak wygląda rosa canina, to odróżnisz od szlachetnych bez problemu. Ale najlepiej pozbyć się wątpliwości sprawdzając skąd pęd wyrósł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 08.06.2016 02:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2016 rosa canina - sprawdzilam na necie. Nie znam sie, sama wiesz, ale cos takiego rosnie mi przed domem zeby zaslanialo skrzynke od pradu (kable mamy w ziemi, zero slupow), skrzynke od lini telefonicznej i telewizyjnej. Moze to nie nie canina ale podobna. jutro obejrze swoje roze czy widac szczepke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 08.06.2016 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2016 Rosa canina u mnie w ogrodzie jest w sporej ilości. Właśnie kwitnie biało i różowo. Lubię ją.jak znajdę, kupię nowe uszlachetnione odmiany. Porobili ostatnio krzyżówki i są np. żółte kwiaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 08.06.2016 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2016 poszlam wczoraj do sasiadki ktora sie wyprowadzila do corki, dwie ulice dalej. I jej dom jest przykladem jak tu domy stoja....ja bym tak nie mogla http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/1220/backyard/IMG_0930_zps83i38dow.jpg http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/1220/backyard/IMG_0934_zps4yjpcgca.jpg http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/1220/backyard/IMG_0931_zps83f9dmug.jpg http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/1220/backyard/IMG_0926_zps3zefhphf.jpg Nadrabiam zaległości. Jedna wielka masakra te zdjęcia Za to u Ciebie cudnie, taka duża ilość czarności w ogrodzie strasznie mnie się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts