mmikka 06.07.2016 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2016 Maniu, zrobiłam test klapy. Nikt mojej nie pobije- 45 sekund Nie zrobiłam klapy z deską(opada szybciej), bo telefon mi się zablokował. Nam goście się przyczynili do spowolnienia deski, na siłę zamykali i popsuli. Nowej nie kupujemy, dopóki ta działa i jest wizualnie w dobrym stanie. Blender na tabliczce znamionowej ma : Mod.5KSB52CR5 , SER. WU0993558 , ASSEMBLEND IN USA. mój ma 500 W. Ale jestem zła, czeka mnie operacja, doktor miał zadzwonić do mnie i podać ew. termin. Od tygodnia jak głupek sztywnieję na dzwonek telefonu. Wreszcie dzisiaj do niego dzwonię, a ten ma 2 tyg. urlopu. W zmywarce przestała dzisiaj działać klapka do tabletki, cholera wszystko się nawarstwia. I nasz kochany operator telefoniczny t- mobile za 2 minuty rozmowy ze znajomym skasował męża na 35.55 zł. Jakim cudem? A ten "dystans" między płytami mąż wymyślił, pewnie chce przekombinować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 06.07.2016 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2016 Wiewióra cudowna, do nas nie przychodzą od roku. Bardzo żałuję, bo z okna w kuchni podglądaliśmy ganiające po sośnie rudzielce. A teraz nuda panie, nuda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 06.07.2016 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2016 Żałujesz im Wczoraj obudziłam zająca u siebie w ogrodzie Poszłam do maliniaka. Nie żebym się zkradała, ale wiał wiatr, mógł mnie usłyszeć. No,więc idę... nagle jakieś 2 metry ode mnie ze środka maliniaka wyprysnęło coś na prawie 1,5 metra w górę. Dopiero jak zaczął się przedzierać przez przerwę między pędami wierzby w płocie, zobaczyłam, że to wielki szarak. Rurki u mnie leżą i nic im się nie dzieje. Ponieważ są dziurki, to jak woda przechodzi do stanu zamarzania nie ma jej tyle w rurkach, żeby lód wypełnił całą średnicę. Jest okey. Ale jak się boisz to są takie elementy odwadniające, które można zainstalować na rurkach. Mam też w 3 miejscach w ogrodzie zainstalowane tzw. puszki poboru wody. Dzięki nim nie muszę kilometrów węża za sobą ciągać, jak potrzebuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 06.07.2016 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2016 A to mały kradziej Hmm, ostatnio z siostra siedziałam i mówiłam jej o mojej morwie, swierdziłyśmy ze sie kurde nic nie opłaca sadzić, zawsze sie znajdzie coś co upitoli roślinę, jak nie z góry to w ziemi Za to zadowolona jest ze ma koniczynę i u mnie było siano nie trawnik a u niej na działce pięknie zielono od koniczyny U nas były upały pod koniec czerwca, a ostatnio na zmianę grzeje i leje, w sumie fajnie bo trawa trochę mi odżyła, ale nie ma juz takiego gorąca by jechac na basen niekryty. Jak skończa sie borówki to chyba drugi raz w tym roku opryskam trawnik na chwasty, nasiało sie tego dziadostwa z sąsiedniej działki, takie chwastowisko było i ktoś łaskawie skosił jak juz wsio przekwito i sie nasiało, wrrr...niestety koniczyne tez mam i tego dziadostwa oprysk nie rusza, rwę jak widze, ale jak sucho to często urywa sie od korzenia, i za jakiś czas znowu widze w tym samym miejscu i jeszcze jednego zwalczyć nie moge- taka płożąca roslina, rany julek mi tego narosło, tez tego nie rusza praparat na dwuliścienne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 06.07.2016 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2016 Mika - 45 sekund :jawdrop: na bank można się zlać w majty, a jak rotawirus, kiedy leci z każdego otworu ciurkiem to nie wiem jak funkcjonować :jawdrop: lezę do siebie zmierzyć ile szanowna klapa opada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 06.07.2016 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2016 (edytowane) nie wierze co właśnie zrobiłam, ale zmierzyłam ile opada deska od kibla u mnie jakieś 20 sekund, nawet 22, dość długo, z pełnym pęcherzem trwa to calą wieczność, a podziwianie deski w tym momencie to ostatnie na co ma sie ochotę na dole w kibleku będę mieć oryginalną deskę kerasana, ciekawie jak będzie sie sprawować z tą moją deską jest taki problem, że nie mogę teraz ostentacyjnie nią walnąć, żeby mąż słyszał co nabroił na drugim końcu domu Edytowane 6 Lipca 2016 przez Emila3000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 06.07.2016 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2016 Ale macie problem, mój nigdy nie zostawiał deski podniesionej, ale wiadomo opryskane zawsze było pod deską i na podłodze i na sciane tez zawsze cos poleciało, dzieciaki były małe to wiadomo ze jak siadały to łapały raczkami gdzie sie dało zeby nie wpasc do srodka; powiedziałam mu: albo za kazdym razem myjesz kibel, podłogę i sciany przy kiblu, albo siadasz nie wazne czy sranko, czy sikanko, kilka razy zwróciłam mu uwage i wycierał kibelek przy mnie aż nauczył sie ze od siedzenia nic mu nie urwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 06.07.2016 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2016 mój na szczęście nie obsikuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 06.07.2016 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2016 Emi, nasza deska jest taka :http://sklep.max-fliz.com.pl/hatria-erika-proq-deska-wolnoopadajaca-yxjm,3,79763,37328 I jak nazwa sugeruje- ona jest naprawdę WOLNOOPADAJĄCA Ale pomogli jej w tym opadaniu ludzie, opuszczając po sobie na siłę. Ta płożąca się roślinka u nas też jest. Jak będziemy zakładać nowy trawnik, to na pewno wytępię stokrotki, na początku rosły w jednym rogu a teraz 1/4 trawnika zdominowały. W ubiegłym roku posadziłam fiołki, przywlokłam z zarośli, a teraz widzę pełno samosiejek w różnych miejscach. Kiedyś siostra poszła z psem na spacer na pola. Pies zaczął gonić zająca, biedak uciekał w jej kierunku i w stresie nie zauważył, że biegnie w kierunku człowieka. Jak trafił w jej nogi, to zaliczył zgon. Chyba ataku serca dostał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 06.07.2016 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2016 Mania,zdradzisz za ile kupiłas ten postument kręcony pod kwiatka, który na srebrno pomalowałas? Mam na oku identyczny ale sprzedawca chce 165 z wysyłka, ni wiem czy to duzo czy mało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 07.07.2016 01:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2016 (edytowane) Mika - szukalam i szukalam - nie widze nigdzie na necie tego blender, niemozliwe hmmm...dobrze numery spisalas? bo czesci i mowie o kazdej uszczelce sprzedaja na calym necie, ale nie moge modelu znalezc, zeby chociaz wiedziec jaki to jest # czesci Mierzenie desek spuszczanych - no co, wpadlyscie kiedys na to zeby zmierzyc ile czasu opadaja czyli moje 8 sieund niezly wynik ! dopoki sie ie popsuje. CO mi sie jeszcze w moim podoba to to ze cala deske do czyszczenia sciaga sie. Juz mialam dosc szorowania szczoteczka kazdego zaulka. Vesi - zadna tajemnica, dalam 10 $ ale tu teraz jest ALE a. mialam szczescie b. pamietaj ze mieszkam gdzie indziej c. cos jest tu drozsze u Was taniej d. cos u Was drozsze u nas taniej najwazniejsze z tych wyzej ze mialam poprostu szczescie jak glupi. Barley'e sa bardzo drogie. tu Ci pokaze tylko linki ile za nie chca i zobacz jeden jest malutki , ceny takie wysokie i w US i u mnie http://www.ebay.ca/itm/Vintage-Carved-Wood-Barley-Twist-Pedestal-Display-Table-Plant-Stand-19-48-/282011373641?hash=item41a9301049:g:g-IAAOSwgk1XF0F5 http://www.ebay.ca/itm/Antique-Carved-wood-Open-Barley-Twist-Pedestal-Display-Table-Plant-Stand-38-3-/281846137819?hash=item419f56c3db:g:CnsAAOSwI-BWN33q http://www.ebay.ca/itm/Antique-Carved-wood-Barley-Twist-Pedestal-Display-Table-Plant-Stand-38-58-/282069072846?hash=item41aca07bce:g:Kp0AAOSwOVpXYWFU drugi podobny do mojego (z 3 serpentyn pusty w srodku temu nie moglam go zabejcowac na ciemno), trzeci podobny do Tomkowej Barley'a - taki mozna zetrzec i zabejcowac jesli sie chce bo jest jak sciagnac lakier stary - w serpentynie sie do srodka nie dostanie. do dzis dnia nie zaluje ze swojego machlam na srebrno ale u mnie poprostu taki pasuje. Moj jest z orzecha. to sobie porownaj ceny jakie tutaj sa i wtedy pomysl o swoich 160 zlotych bo ja nie wiem jakie ceny za to sa normalnie w Polsce Edytowane 7 Lipca 2016 przez mania1220 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 07.07.2016 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2016 Z tym numerem serii może być tak:■ Sprzęty są inaczej numerowane na Polskę;■ Modele są inne na Polskę. Tak jest z zapachami perfum - kupione w PL inaczej pachną niż kupione np. We Francji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 07.07.2016 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2016 Dziewczyny, ja ten blender kupiłam w Szwecji. Ale Pani z serwisu w mailu napisała mi taki numer- Ultra Power (5KSB52E), może samo Ultra Power, to klucz do sukcesu ? Bez numerków? Z tutejszego serwisu AGD na razie nie zadzwonili, mieli szukać tej uszczelki. Blender używany kupiłam taniej niż miałabym teraz zapłacić za ten nowy nóż. Nawet nie chcę myśleć ile liczą za naprawę bebechów w podstawie maszyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 07.07.2016 10:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2016 Pestka tak wiem, mimo wszystko powinno go pokazac po wklikaniu numeru modelu obojetnie z jakiego kraju na calym swiecie - ale juz jestesmy w domu Mika pamietam jak byls w Szwecji i po niego pojechalas jestesmy w domu! podalas najpierw tak: 5KSB52CR5 a teraz 5KSB52E wklikalam go bez Ultra Power i odrazu wskoczyl. nie wiem dokladnie jaka uszczelka poszla, na chybil trafil znalazlam to wiec zobacz ktora: http://www.appliancepartspros.com/search.aspx?model=5ksb52e Pestka masz racje jak najbardziej, czasami orginal a jednak inny. Jak kupuje perfumy Chanel sprawdzam czy sa robione we Francji czy w US, bo niektore sa rozlewane w NY a takich to ja juz nie chce. Tak samo bylo pamietam (nie wiem czy nadal jest) z wodka - polski Chopin. Tez robili dwa, jeden byl z ziemniakow a drugi ze zboza, tylko juz nie pamietam ktory byl na export Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 07.07.2016 10:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2016 5KSB5E, 5KSB5B, 5KSB5S, 5KSB52E, 5KSB52B, 5KSB52S modele maja taki sam coupler (taka mala czesc z zebami do gory ktora obraca wszystko) wiec i uszczelki powinny byc te same. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 07.07.2016 11:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2016 http://www.ereplacementparts.com/kitchenaid-5ksb524-5speed-classic-blender-parts-c-114958_117580_203283.html tu sa dwa diagramyczesci sa ponumerowane i kazda czesc ma swoj numer, moze Ci to pomoze bo dokladnie widac ze kazda czesc jest sprzedawana osobno (trzeba ja tylko znalezc)szukaj na Europe , moze byc taniej niz cala czesc kupowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 07.07.2016 11:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2016 tu np w UK czesci sprzedaja http://www.kaparts.co.uk/Home/tabid/36/c/Popular-KSB52-KitchenAid-Blender-Parts/CategoryID/486/Default.aspx a wiesz, mozesz nawet wygooglowac w Szwecji sklep i poprosic znajomego zeby kupil i wyslal jakby mieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 07.07.2016 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2016 Maniu, te numery co wcześniej pisałam, to są spisane z tabliczki na blenderze. A Pani z serwisu podała mi te nowe numerki. Zrobiłam fotkę uszczelki, której szukam. W dużym powiększeniu, wisi ona na wykałaczce Uszczelkę zakłada się na trzpień od noża. Nie wiem jak się mierzy uszczelki, ale jest to małe kółeczko o szerokości gumki 2 milimetry. Maniu, dziękuję za pomoc w poszukiwaniach. Nie wiem, czy to nie będzie ta: http://www.ereplacementparts.com/blade-seal-gasket-318-p-721136.html Nasz znajomy Szwed na komputerze się nie zna. Nawet jak ktoś mu wystawiał auto do sprzedaży, to z kilkoma wykrzyknikami była informacja- kontakt tylko telefoniczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 07.07.2016 12:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2016 nie wiem czy dobrze zrozumialam ze nachodzi na trzpien po zlozeniu go do kupy - czy jest to nr. 4...?? jesli tak to ta gumka, koncowka czesci 204 ze strony ktora podalas pisza ze orginalna czesc i najczesciej sie psujaca ktora trzeba zmieniac co jakis czas bo cieknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 07.07.2016 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2016 Chyba nie, ta duża uszczelka nachodzi na cały blok noża. Jak z góry zajrzysz do swojego dzbanka, to zobaczysz ją na granicy połączenia szkła z dzbanka i obudowy całej zabudowy bloku noża. Ta jest wielka - 8 centymetrów mai szeroka na 1 cm. A ta mała, to kółeczko 1.3 centymetra na 2 milimetry szeroka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts