mania1220 16.07.2016 12:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2016 to samo powiedzialam - robic po calosci. Gdyby bylo za malo lusterek wtedy mozna kombinowac a tak nie nie ma co zabierac urody lustru. Emi usmialam sie z Twoich opisow w lazience. :lol2: tak samo mam. Przyciaganie ziemskie na starosc odpycha od lustra, najwiecej co patrze to jak robie brwi, wtedy nie widac calosci a tylko kawalek oka Ja lubie lustra w ramie. Im szersza tym lepsza i nie ma roznicy czy jest wypasiona ludwikowska czy prosta. Rama mu nadaje urody. Co nie zmienia faktu ze proste lustra lubie gdzy mieszkanie jest super nowoczesne. A ze luster mamy tu zatrzesienie i jakie sie chce to wybor jest - tyle ze trudno znalezc takie wlasnie z kawalkow. Miki rama jest bardziej wypasiona niz moja sie rozumie i ladniejsza nim moje obie. Emi - jesli Ci sie podoba masz 3 do pokazania , moje dwa i Miki. Pokaz mezowi i powiedz ze chcesz takie zrobic - Twoje podobanie powinno byc najwiekszym argumentem, tymbardziej ze takich luster jak pisalam w ramach ciezko trafic. Albo wcale. A w nowoczesnym wnetrzu taki jeden akcent doda Ci smaczku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 16.07.2016 12:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2016 Emi a ten obraz do rozpalcelowania jaki duzy? tez taki duzy jak nasze ramy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 16.07.2016 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2016 Maniu, cudowna robota Profesurę juź macie w osiągnięciach Emi, bedziemy na długości docinac po 7 cm. Płytka ma 20 cm. Jak się uda, to z 1 dwa kawałki. Cena z lusterek fazowanych dużo wyższa niż jedna lustrzana tafla. U mnie: rama 100zl, 25 szybek 20x30 cm ponad 330 zł, plecy 60 zl, nóż 13, klej Dragon 13 zl. Drobnica metalowa do umocowania pleców do ramy ok. 5 zl. Brak wieszaków jeszcze. Tomkowa pokazywała klej patex za ok 40 zl, ale w Obi go nie było. No i stesssssssss- bezcenny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 16.07.2016 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2016 mój obraz jest wielki kurde bardziej jak drzwi dlatego ramę pewnie przytnę trochę, bo jest podniszczona i z listewek zmontuję nową ramę :ehem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 16.07.2016 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2016 Maniu, cudowna robota Profesurę juź macie w osiągnięciach Emi, bedziemy na długości docinac po 7 cm. Płytka ma 20 cm. Jak się uda, to z 1 dwa kawałki. Cena z lusterek fazowanych dużo wyższa niż jedna lustrzana tafla. U mnie: rama 100zl, 25 szybek 20x30 cm ponad 330 zł, plecy 60 zl, nóż 13, klej Dragon 13 zl. Drobnica metalowa do umocowania pleców do ramy ok. 5 zl. Brak wieszaków jeszcze. Tomkowa pokazywała klej patex za ok 40 zl, ale w Obi go nie było. No i stesssssssss- bezcenny no dobra to argumentu nie mam, jedynie to co względ wizualne. Trzeba mężowi zrobić pranie mózgu, zbombardować go zdjęciami i aranżacjami, Może ceną oryginalnego lustra, bo chyba kosztuję kosmos???? plan już mam mam też umywalkę która by pasowała do mojej komody - nakładana wpuszczana w blat - koszt od 700 do 2-3 tyś za ładniejsze. bedę mieć do likwidacji tylko jedną szufladę , chociaż może ją też się uratuje i zrobię taką w kształcie litery U jak się pod zlewem w kuchni robi. Nadal nie mam pomysłu na ścianę w łazience. pierwotnie miała być boazeria angielska - taka prawdziwa, zrobiona po bożemu. Później arabeska carrara w okienku tylko na ścianie za wanną wolnostojącą. Na reszcie ścian tylko pomalowane wapnem na biało i jakieś wysokie listwy przypodłogowe. A mozę listwy dać takie po byku wysokie i nic więcej nie dawać????? tylko malnąć ściany na biało i hug??? do tego nad wanną chciałam dać kotarę, lnianą, upiętą nad wanną na okrągłej szynie - ale wtedy nie mogę dać arabeski. bo zasłoni. aaaa mam niezłą rozkminę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 16.07.2016 13:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2016 moje to wysokie wynioslo ze wszystkim 132$, najwiecej lusterka bo 72$to dzisiejsze lustro tyle co lusterka i klej bo reszte mialam w domu. Emi to takie wysokie jak nasze, ponad 2 metry. po ile te lusterka w PL wychodza? ja placilam 2.26$ za sztuke, tak dla porownania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 16.07.2016 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2016 miałam sprzątać na poddaszu, ale mnie natchnęło i pralnie projektuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 16.07.2016 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2016 moją ramę muszę dopasować do ściany nad umywalką - komoda ma 90 cm wysokości, do sufitu zostaje 210 cm. 2 metry bedzie za wysoko, biorąc pod uwagę wymiary lusterek, żeby ich nie przycinać za bardzo aaa komoda ma jeszcze ten gzymsik ozdobny, on też ma ze 20 cm.. trzeba go dollczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 16.07.2016 13:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2016 Emi to u Ciebie argumentacja nie dziala na zasadzie "podoba mi sie i chce"...???? u mnie zawsze dziala a M mowi - "ja moge miec deske na ceglach zamiast lawy i tv moze stac na pustym pudelku, a ty se rob co chcesz". dzis sobota, mam po cos jechac, a wlasciwie M ma jechac bo musimy wziasc wielki samochod pick up'a od sasiadow, bo do naszego nie wejdzie, to bedzie jeszcze jedno zdjecie - o ile baba w konia mnie zrobi jak pisalam, ale adres juz mi dala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 16.07.2016 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2016 zastnawiam sie czy przywozić też do domu ten cudnej urody obraz - mogłabym zrobić foto i wam pokazać, ale z drugiej strony co z nim później tutaj zrobię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 16.07.2016 13:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2016 a rama z drewna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 16.07.2016 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2016 Emi to u Ciebie argumentacja nie dziala na zasadzie "podoba mi sie i chce"...???? u mnie zawsze dziala a M mowi - "ja moge miec deske na ceglach zamiast lawy i tv moze stac na pustym pudelku, a ty se rob co chcesz". dzis sobota, mam po cos jechac, a wlasciwie M ma jechac bo musimy wziasc wielki samochod pick up'a od sasiadow, bo do naszego nie wejdzie, to bedzie jeszcze jedno zdjecie - o ile baba w konia mnie zrobi jak pisalam, ale adres juz mi dala Mania pewnie działa, ale wolę, żeby mąż się nakręcił tak samo jak ja, wtedy jest większe prawdopodobieństwo rychłego zrealizowania planu mąż już chyba nic nie mówi na moje pomysły, bo wie, że i tak jego głos sprzeciwu nic nie znaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 16.07.2016 13:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2016 Emi jak to co - zeby gola baba nie straszyla i biegala na golasa po domu szybko ja wyciagniesz z ramy u zwiniesz w rulonik . Sama rame oprzesz o sciane i bedziecie sie "przezerac" z nim i szybko zakupisz lusterka zeby pusta nie stala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 16.07.2016 13:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2016 Emi jesli tak dziala to jedz po gola babe !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 16.07.2016 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2016 a rama z drewna? chyba z drewna, nie wiem, ale z tego co pamiętam nie z gipsu - rama jest chyba tylko frezowana po długości, nie ma wstawek ozdobnych jak rama np Miki. kurde ze 2 lata temu ją widziałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 16.07.2016 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2016 Emi jak to co - zeby gola baba nie straszyla i biegala na golasa po domu szybko ja wyciagniesz z ramy u zwiniesz w rulonik . Sama rame oprzesz o sciane i bedziecie sie "przezerac" z nim i szybko zakupisz lusterka zeby pusta nie stala baba jest malowana na desce, wiec będzie problem z nia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 16.07.2016 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2016 to zrobię tak, pojadę tą ramę obejrzeć, wezmę aparat. pstryknę babę. a przywiezienie samej ramy zlecę mężowi, bo musi busa chyba pożyczyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 16.07.2016 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2016 Mamik lubi stare obrazy może się na nią skusi, chętnie oddam to arcydzieło :rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 16.07.2016 13:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2016 ja swoja wkladke ze starej ramy tez jeszcze mam kto chce ojejna na plotnie z podpisem Emi znalazlam najlepszy argument na Twojego meza - przywiezc Babe do domu i postawic w widoczym miejscu, tak zeby szanownego mierzila - bo zakladam ze jemu tez sie nie podoba. A potem pokazac zrobione lustra i powiedziec - albo lustro albo baba zostaje widzac na zywo obraz i lustra co pokazesz bedzie mial najlepsze porownanie, do tego pelno fotek z netu - watpie zeby sie nie ugial. koniecznie zrob fotke bo ta baba juz slawna sie zrobila i korci ja zobaczyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 16.07.2016 13:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2016 na marginesie....duza rama byla z obrazu. dzisiejsze lustro - rama jest z lustra, byla jedna tafla fazowna ale sie im zbila. Wiem bo widzialam na lokalnych ktos sprzedawal go w calosci, nawet wiem z jakiego sklepu bylo to lustro. Wiec za lustro zawolali 250$ mnie to lustro kosztowalo 50$ i ze widzialam normalny orginal wiem ze moje ladniej wyglada. No przez te kawalkowe lusterka. Na cene juz nie patrze wlasnie a na wyglad. Emi to tak dla ciekawostki jesli sie zastanawiasz czy tafle czy kawalki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts