Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

to samo powiedzialam - robic po calosci. Gdyby bylo za malo lusterek wtedy mozna kombinowac a tak nie :no: nie ma co zabierac urody lustru.

Emi usmialam sie z Twoich opisow w lazience. :lol2::lol2: tak samo mam. Przyciaganie ziemskie na starosc odpycha od lustra, najwiecej co patrze to jak robie brwi, wtedy nie widac calosci a tylko kawalek oka :lol2:

Ja lubie lustra w ramie. Im szersza tym lepsza i nie ma roznicy czy jest wypasiona ludwikowska czy prosta. Rama mu nadaje urody.

Co nie zmienia faktu ze proste lustra lubie gdzy mieszkanie jest super nowoczesne. A ze luster mamy tu zatrzesienie i jakie sie chce to wybor jest - tyle ze trudno znalezc takie wlasnie z kawalkow.

Miki rama jest bardziej wypasiona niz moja sie rozumie i ladniejsza nim moje obie.

Emi - jesli Ci sie podoba masz 3 do pokazania , moje dwa i Miki. Pokaz mezowi i powiedz ze chcesz takie zrobic - Twoje podobanie powinno byc najwiekszym argumentem, tymbardziej ze takich luster jak pisalam w ramach ciezko trafic. Albo wcale. A w nowoczesnym wnetrzu taki jeden akcent doda Ci smaczku.

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Maniu, cudowna robota :) Profesurę juź macie w osiągnięciach :)

Emi, bedziemy na długości docinac po 7 cm. Płytka ma 20 cm. Jak się uda, to z 1 dwa kawałki.

Cena z lusterek fazowanych dużo wyższa niż jedna lustrzana tafla.

U mnie: rama 100zl, 25 szybek 20x30 cm ponad 330 zł, plecy 60 zl, nóż 13, klej Dragon 13 zl. Drobnica metalowa do umocowania pleców do ramy ok. 5 zl. Brak wieszaków jeszcze.

Tomkowa pokazywała klej patex za ok 40 zl, ale w Obi go nie było.

No i stesssssssss- bezcenny :)

Maniu, cudowna robota :) Profesurę juź macie w osiągnięciach :)

Emi, bedziemy na długości docinac po 7 cm. Płytka ma 20 cm. Jak się uda, to z 1 dwa kawałki.

Cena z lusterek fazowanych dużo wyższa niż jedna lustrzana tafla.

U mnie: rama 100zl, 25 szybek 20x30 cm ponad 330 zł, plecy 60 zl, nóż 13, klej Dragon 13 zl. Drobnica metalowa do umocowania pleców do ramy ok. 5 zl. Brak wieszaków jeszcze.

Tomkowa pokazywała klej patex za ok 40 zl, ale w Obi go nie było.

No i stesssssssss- bezcenny :)

no dobra to argumentu nie mam, jedynie to co względ wizualne. Trzeba mężowi zrobić pranie mózgu, zbombardować go zdjęciami i aranżacjami, Może ceną oryginalnego lustra, bo chyba kosztuję kosmos???? plan już mam :lol2:

mam też umywalkę która by pasowała do mojej komody - nakładana wpuszczana w blat - koszt od 700 do 2-3 tyś za ładniejsze. bedę mieć do likwidacji tylko jedną szufladę , chociaż może ją też się uratuje i zrobię taką w kształcie litery U jak się pod zlewem w kuchni robi.

Nadal nie mam pomysłu na ścianę w łazience. pierwotnie miała być boazeria angielska - taka prawdziwa, zrobiona po bożemu. Później arabeska carrara w okienku tylko na ścianie za wanną wolnostojącą. Na reszcie ścian tylko pomalowane wapnem na biało i jakieś wysokie listwy przypodłogowe. A mozę listwy dać takie po byku wysokie i nic więcej nie dawać????? tylko malnąć ściany na biało i hug???

do tego nad wanną chciałam dać kotarę, lnianą, upiętą nad wanną na okrągłej szynie - ale wtedy nie mogę dać arabeski. bo zasłoni.

aaaa mam niezłą rozkminę :rotfl:

Emi to u Ciebie argumentacja nie dziala na zasadzie "podoba mi sie i chce"...????

u mnie zawsze dziala :p

a M mowi - "ja moge miec deske na ceglach zamiast lawy i tv moze stac na pustym pudelku, a ty se rob co chcesz".

dzis sobota, mam po cos jechac, a wlasciwie M ma jechac bo musimy wziasc wielki samochod pick up'a od sasiadow, bo do naszego nie wejdzie, to bedzie jeszcze jedno zdjecie - o ile baba w konia mnie zrobi jak pisalam, ale adres juz mi dala

Emi to u Ciebie argumentacja nie dziala na zasadzie "podoba mi sie i chce"...????

u mnie zawsze dziala :p

a M mowi - "ja moge miec deske na ceglach zamiast lawy i tv moze stac na pustym pudelku, a ty se rob co chcesz".

dzis sobota, mam po cos jechac, a wlasciwie M ma jechac bo musimy wziasc wielki samochod pick up'a od sasiadow, bo do naszego nie wejdzie, to bedzie jeszcze jedno zdjecie - o ile baba w konia mnie zrobi jak pisalam, ale adres juz mi dala

Mania pewnie działa, ale wolę, żeby mąż się nakręcił tak samo jak ja, wtedy jest większe prawdopodobieństwo rychłego zrealizowania planu :lol2:

mąż już chyba nic nie mówi na moje pomysły, bo wie, że i tak jego głos sprzeciwu nic nie znaczy :rotfl:

ja swoja wkladke ze starej ramy tez jeszcze mam kto chce :p ojejna na plotnie z podpisem

Emi znalazlam najlepszy argument na Twojego meza - przywiezc Babe do domu i postawic w widoczym miejscu, tak zeby szanownego mierzila - bo zakladam ze jemu tez sie nie podoba. A potem pokazac zrobione lustra :p

i powiedziec - albo lustro albo baba zostaje :p

widzac na zywo obraz i lustra co pokazesz bedzie mial najlepsze porownanie, do tego pelno fotek z netu - watpie zeby sie nie ugial.

koniecznie zrob fotke bo ta baba juz slawna sie zrobila i korci ja zobaczyc

na marginesie....

duza rama byla z obrazu.

dzisiejsze lustro - rama jest z lustra, byla jedna tafla fazowna ale sie im zbila. Wiem bo widzialam na lokalnych ktos sprzedawal go w calosci, nawet wiem z jakiego sklepu bylo to lustro. Wiec za lustro zawolali 250$

mnie to lustro kosztowalo 50$ i ze widzialam normalny orginal wiem ze moje ladniej wyglada. No przez te kawalkowe lusterka. Na cene juz nie patrze wlasnie a na wyglad.

Emi to tak dla ciekawostki jesli sie zastanawiasz czy tafle czy kawalki.