Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mania,

przepiękne lustro, zapisałam sobie, mam w kompie osobny folder "dom Mani" gdzie zapisuje sobie zdjęcia twojego domu i twoje projekty :lol: i tylko wzdycham z żalu i zazdrości, że nie mam takiego męża, bo ja juz bliska jestem rozejścia sie ze swoim, jechania w świat daleko, świata nie widzi poza swoja firmą i komputerem :roll: jestem okropnie zmęczona psychicznie ...

Mika, gdzie kupowałaś te lusterka, były kwadratowe? nagle mnie olśniło, żeby dac takie nad ten bufet.

albo zasłonka albo arabeska bo zasłonka zasłoni arabeskę.

jeszcze rozkminić jak to zrobić, bo nie mam takiej wnęk w scianie, ale może uda się wkuć w ścianę??? bo mam ściankę postawioną za którą idą rury wszelakie. tylko podłoga już położona, więc tej wnece nie byłoby podłogi którą mam już.

c4bc1d3bfd1631d752ab406c182a7d9f.jpg

Emi duzo robie sama (wlacznie z sadzeniem drzew 3 metrowych) bo bym sie nie doczekala :cool:

moj tez ma czasami lenia

a z luterkami to raczej strach ich zatrzymuje - jak rozwale to dostane zjebke od baby :lol2:

a po co mi to - jak kazdy facet.

z ta zaslonka sie zastanow. Arabeska raczej sie nie znudzi bo jest piekna, ja mialam plan zrobic cos podobnego u siebie pod prysznicem i juz slysze jak moj M klnie bo duzo ciecia by bylo.

Zaslonka by sie mogla znudzic. Sciagniesz i bedzie prosto. I duzo by tej arabeski nie zaslonilo. Jak dasz rade zrob wizualke najpierw na dwa sposoby

Vesi - tu jest takie powiedzenie : happy wife, happy life.

Wiem ze moj maz sie tego trzyma bo nieraz slyszalam jak gadal o tym z kumplami.

Jednym slowem - jak zona szczesliwa to oni faceci maja szczesliwe zycie - czyli spokojne, bez dasow, bez trunia dupy :p A ja jestem specjalistka w truciu jak cos chce.

Moze Twojego meze trzeba na jaki kurs wyslac ?? :p

Emi no nozykiem sie nie tnie, moj M zawsze maszynka cial. Akurat na kladzeniu kafelek sie zna - ale i tak musze stac nad nim zeby na skroty nie szedl.

Lazienek mamy 3 na dzien dzisiejszy. W tym jedna to tylko kobelek ze zlewem tu na dole. Jeszcze jedna bedzie na samym dole. Wanna bedzie tylko w jednej bo tylko M sie kapie. Ja nie lubie w wannie siedziec, szybkie prysznice tylko.

Jak znajde otke to wkleje co chce bo nada dumam czy chce u siebie bialy marmur czy szare plytki.

W przeciwienstwie do reszty domu nie ma i nie bedzie zadnych wypasionych szafek. Tak na wypadek gdyby mi sie odwidzialo i bym wystroj zmienila wraz z meblami to lazienki chce neutralne.

juz sie boje na mysl rozwalek 2 lazienek naraz i robienie nastepnej.

probowaliśmy kiedyś sami w domu ciąć płytki tanią maszynką i bardzo słabo szło, a tu musi być idealnie pociete. Wieć niech galzurnik połozy mi ten kawałeczek ściany.

oglądam na pintereście zdjecia i sam nie wiem co z tą łazienką, czy robić jak tu na zdjeciu - wnęka i arabeska na górze,

czy arabeskę dać na całe to okienko od samego dolu i dookoła oblecieć tylko listwami.

może pokombinować, stanąć na rzesach i taką ramę poszukać :lol2:

f0545773222d16fbfd35d7d40b9adf52.jpg lustro odpada, ale można arabeską wypełnić

w sumie do szafki by pasowało :lol2:

w sumie zwykła rama, i tylko tą pierdółkę gdzieś dorwać i dokleić :lol2: może znajdę. Moze ze styropianu tego twardego co się sztukaterie robi???? może z gipsu, jeszcze lepiej, pewnie znajdę takie dekoracje u kogoś kto robi renowacji pałacy???

rama oczywiście biała

Edytowane przez Emila3000

na szybko zdjecia wklejam bo M czeka na mnie i musimy jechac, potem musze stanac w kuchni bo impreze dzis mamy.

No ale...

przywiezlismy :rolleyes:

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/1220/backyard/IMG_1805_zpshpm4ow4i.jpg

za hu nie weszloby na skuske u nas w SUV.

Jerry stoi kolo niego to widac jakie duze

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/1220/backyard/IMG_1807_zpszzvvwow3.jpg

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/1220/backyard/IMG_1808_zpsart0zpzq.jpg

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/1220/backyard/IMG_1812_zpsswzpzsr0.jpg

a jak sie zastanawiacie gdzie go chce to wlasnie tu na tej scianie nad schodami - tylko ciekawe kto go tam powiesi??? dwie drabiny trzeba i dwoch silnych ludziow, wazy tone - wiecej niz moje duze

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/1220/backyard/IMG_1814_zpsl4krtdfv.jpg

Przepraszam, ale muszę........

......ja pierdolę.......... zajebiste!!!

Nawet Maniek z dumy puchnie :rolleyes:

Vesi, lusterka są dostępne w Obi. Koło Ikea teraz i miesiąc temu te same resztki potluczone. W 2 pozostałych nigdy nie byłam. Swoje zamówiłam w sklepie partnerskim . Swojego nie polecam. Miesiac od wplacenia im kasy na konto czekałam na lusterka. Na stronie producenta Dubiel Vitrum Rabka jest lista sklepów z ich produktami. Moje20x30 kosztowało ok. 13 zł sztuka. Szukaj pod tytułem - fliza lustrzana SF.

Noża z Obi nie polecam.

Emi, swój żyrandol z łazienki za 250zl kupiłam. Na olx.