Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ten rozmiar płytek Tomkowa wymyśliła, z wyliczeniem odcięć, których dzisiaj się przestraszylismy. To co kombinowalam, to dać tylko 1 cięcie na wysokości lustra. Zacząć od gory od całych i na fole tylko odciąć :bash: Ze strachu padkudę bym miała :rolleyes:

Dóbrze, że Dobre Duszki czuwacie i nie pozwolicie skaszanić :hug::hug::hug:

Zaczęło się od lustrzanej choroby Mani, Sylwia ramę wynalazła a Tomkowa lusterka :)

:jawdrop:Szczękę zbieram i to z trudnością.

Mmikka, jest śliczne to lustro, ale to ostatnie Mani przebija wszystko :yes:

Emi lustro vis a vis arabeski będzie piękne. Tylko musi być wielkie :)

Mała inspiracyjka na zachętę :)

Bathroom+bevelled tiled mirror.jpg

no dobra łazienki gotowe w 4 wersjach, troszkę koślawe, proporcje trochę nie tak, i ogólnie mój darmowy program ma ograniczone możliwości :lol2:

z kotarą, nie wiem czy za nia co innego się zmieści.

%25C5%2582azienka%2B1.jpg

arabeski do 120 cm

%25C5%2582azienka%2B2.jpg

inspiracja tym lustrem, tu troche za zdobne i proporcje musiałam mu zmienić, ale do wykanania z drewna bez problemu, ozdobna korona 150-200 zł mogę dobrać do komody

%25C5%2581azienka%2B3.jpg

i z okienkiem, chociaż nie mam pojęcia jak to zrobić, czym obłożyć do 120cm wysokości - marmur? biały gres? czy tynk po prostu, co dookoła okienka? brakuje czarnej obwódki. no i proporcje też trochę w cały swiat. mąż się ucieszy, że trzeba ścianke przemurować :lol2:

%25C5%2582azienka%2B4.jpg

Edytowane przez Emila3000

Przenieś, albo przewierć się przez lustro. W Jula są specjalne wiertła do szkła w różnych rozmiarach. Małe lustro z tą komodą wyjdzie do d...

Jeśli już coś z tych próbek łazienkowych, to 3 rysuneczek. Ten z dużą ramą do podłogi wypełnioną arabeską. Tylko trzeba to dopracować. Grzebnij u mnie na pintereście w „Mysterious Mirror” i w „Bagno”.

Reszta mi nie leży, a szczególnie ta kotara :(

http://st.houzz.com/simgs/40918028011cef20_8-0509/contemporary-bathroom.jpg na przeciwnej ścianie bedzie stała wanna, chciałam tam zrobić taką arabeskę w okienku. ale chyba za dużo grzybów w barszcz będzie. do tego te arabeski będą się odbijać w tym poczłonkowanym lustrze i pewnie słabo będzie się to prezentować... :o

Zrób to jako tło dla tej czarnej wanny :)

tak rama do dopracowania, to jedyna darmowa jaką znalazłam w necie i ogólnie się cieszę, że w ogołe jakąś znalazłam :lol2: mnie też chyba najbardziej podoba ta wersja.

teraz jak to wykonać?????? zwykła prostokątna rama nie bedzie ładnie wyglądać, musiałaby być zaokroglona na górnych narożnikach. znalezienie takiej gotowej chyba będzie niemożliwe. sztukateria gipsowa??? moze styropian???