pestka56 17.07.2016 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2016 No, o lustrze w ramie, to pomyślałam, żeby je poziomo zrobić. Widzę, że wkleiłaś na pinterest Ja też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 17.07.2016 15:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2016 Pol dnia mnie wczoraj nie bylo a tu takie tyly Mika sliczne lustro!!! alez masz wypasiona ta rame moja to biedna kuzynka U mnie tez te lusterka na brzegach sa jak ramka i sa mniejsze, to bardzo fajnie wyglada . Czy ja dobrze czytalam?? nie dacie we dwoje odwrocic lustra? i sie wygina? Mikus jak zrobilam swoje pisalam ze moja plyta ma nie pamietam teraz - 13-14mm. Swobodnie sama z M go moglam przekrecac, podniesc i postawic, pisalam tez ze nie wchodzilo w gre ciensza. Sama go nawet suwam po podlodze. Styklo ze podnosilam wszystkie lustra i widzialam jaki ciezar. Owszem lustra isztywnia ale te lustra sa duzo wieksze od Tomkowej i nie ma co porownywac ciezaru, wolalam nie ryzykowac. Po dzis dzien stoi na podlodze i ani drgnie - na bacznosc. To drugie ktore skonczylismy wczoraj jest na takeij samej grubosci. Jesli go powiesisz bedzie lepiej sie trzymalo. Ja swoje nie chcialam wieszac. Zreszta nie moglam bo mam listwy na scianach z tylu. Dziewczyny zaskoczylyscie mnie ze pamietacie imie mojego psa (musze mu morde ogolic bo jak debilek wyglada zarosl). No podlecial odrazu obczaic i obwachac co to jest - na szczescie nie oblac jak u znajomych choinke M wymyslil na poczatku ze pojade z Trina i same lustro przywieziemy za co go zjechalam - wiedzialam ze bedzie cholernie ciezkie. Nie mylilam sie. M, Jerry i facet z ledwoscia go podniesli i na pake wsadzili. Nie wiem jak go powiesimy nad schodami. Specjalne drabiny i to dwie potrezebujemy schodowe zeby zrobic balkonik i nie dwoch a 3 chlopa bedzie trzeba. Wyleciec nie wyleci bo i ma druta na 450 kg obciazenia a i zaczepy w siane gipsowa bedziemy zakladac na 500 kg sztuk dwie. Problem bedzie podniesc. Jest piekne Ale ciezkie. Jerry kombinowal postawic w garazu jak przywiezlismy bo nie chcialo mu sie tego ciezaru wnosic do domu, mowi - przeciez nie masz malych dzieci. Mowie mu ze mam , jednego - meza Ciagle cos sie robi i znajac zycie rzywali. Wole niech w domu odczeka swoje a i ja popodziwiam. Jesli pamietacie mialam tylko dwie milosci lustrowe na necie. Jedno wlasnie bylo takie, tylko tamte bylo duuuuzo mniejsze. No ale, myslalam 2 miesiace czy go lyknac. Lyklam bo cena byla duza ale spuscila przez dwa miesiace a potem ja jeszcze zbilam. Pokazywalam duzo luster wlasnie nie fazowanych a prosto cietych z gwozdkami i chorowalam na takie. Udalo sie Emi powiedzialam mojemu M o pomysle szantarzu Twojego meza - przywiezc gola babe i albo albo, moj M powiedzial - ja bym gola babe wybral debilek fajnie ze wkleilas wizualki - tez stawiam na ta z arabeska po dlugosci i jak myslalam zaslonki fe - ale i tak jak bedziesz chciala mozesz je powiesic, jak pisalam szybko sie znudza, arabeska gora. Juz to pieknie wyglada, juz Ci zazdroszcze. Ja tez takie chce - tymbardziej ze planujesz te fikusne wzorki ktore ja uwielbiam. O lustrze caly czas myslalam zeby pwiesic horyzontalnie nad cala komoda, Ty chcialas w gore i temu uciac??? Pestka - lazienke ktora wkelils mam u siebie od kilku lat, jestem w niej zakochana, pewno dlatego ze sa wszystkie moje kolory - czern, srebro, szarosc, bieli , listwy na scianach i sie ma rozumiec - lustra. A mowilam ze na lustrach nie skonczylam ? teraz moge powiedziec - bo przed dniem wczorajszym jeszcze nie moglam - jak Tomkowa - ze z lustrami jestem spelniona i cholernie szczesliwa i, no wiadomo...dumna. Ze wyhaczylam swoje lustro marzenie. Teraz juz moge siasc na dupie i dac spokuj z lustrai. Jestem Full. A ta sciana nad schodami byla moja bolaczka od poczatku i nic sensownego nie moglam wymyslec a tymbardziej znaleazc na nia, wiec byla taka dluga wysoka i pusta z dwoma marnymi lusterkami. Wczorajsze lustro bylo moja wisienka na torcie. Zlote ramy u Was z brazowymi meblami beda wygladac slicznie, u mnie z szarosciami musza byc srebne. A po porownaniu mojego i Miki - widac ze kazdy kolor ma swoja urode i w kazdym kolorze lustro jest piekne, wazne zeby z otoczeniem sie zgrywalo. zostala mi ramka do skonczenia. A w druga jakis obrazek wynalezc. I poki co nie mam zadnych planow ani projectow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 17.07.2016 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2016 No i pech:( Z jednej strony w rogu, po obu stronach pękły najmniejsze lustereczka. Chyba dzisiaj przy montowaniu pleców. Teraz musimy dokupić jedno małe lusterko i dociąć rogi.W resztkach szybek brakuje nam dwustronnych faz.To najmniejszy problem. Niestety musimy rozkręcić całą konstrukcję Lustro nie jest bardzo ciężkie, tylko było wiotkie. Maniu, obrazowo pisząc było tak- lusterka przyklejone, na to położona rama i chcieliśmy całość odwrócić do góry nogami, czyli położyć szybą na stole i tyłem ramy do góry. Żeby łatwiej się metalowe płytki do trzymania całości wkręcało. Jak podnosiliśmy, to płyta się wyginała. Za mało rąk mieliśmy, żeby to złapać. Pamiętaj, że nasze plecy płyty długość miały 172 na 72. Bardzo wiotkie to było. Mąż leżał na podłodze i od dołu przykręcał blaszki. Aleeeeeeeeeeeeee.....................jesteśmy zadowoleni z efektu Jutro powiesimy je na ścianę, dzisiaj nie będziemy sąsiadom spokoju zakłócać wiertarką. Vesi dzisiaj w sklepie Majster widziałam fazowane lusterka 30x40 po 14 zł sztuka. Producent z Piotrkowa. Tylko każde miało metalowe uchwyty przyklejone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 17.07.2016 15:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2016 Mika wiotkie bo cienki tyl dalas No i cos sie nie zapytala??? bym Ci powiedziala ze zawieszki na wieszanie przykreca sie stawiajac lustro na na stojaco a nie obraca lustrami w dol To jest za duze lustro zeby nim tak obracac. Nie wiem jak zescie ten tyl zamontowali ale widze ze bardzo skomplikowanie , wiecej roboty. Ja moje tez moge powiesic bo mimo ze cezkie ale lzejsze od tego co kupilam wczoraj, no ale jak pisalam moje ma stac i musi listwy na scianie sa. . I nie musialam zadnych tylow od spodu montowac bo tylem byla deska na ktora lustra szly. Tak grubiej tyl wykonczony tez jest w tym duzym lustrze z Ikei, przez to ze grube i usztywnione z tylu moze i stac i wisiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 17.07.2016 16:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2016 Mika moja plyta - a ja caly czas mowie o duzym lustrze ma 97 cm na 200 cm, ale jest gruba na 13 mm , to ta grubosc jest wazna nie wysokosc ani szerokosc. Dlatego moja sie nie wygina.Ale powiesisz bedzie ok, tylko szkoda bo jak Ci sie zachce kiedys go postawic to nie dasz rady - chyba ze usztywnisz. I przy kazdym malowaniu bedziesz musiala bardzo uwazac go sciagajac, klasc na lezaco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 17.07.2016 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2016 [ATTACH=CONFIG]361609[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 17.07.2016 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2016 mika przykro mi, że lustro pękło :hug: ale już naprawione??? z moją łazienką nadal nie wiem, wnękę sobie wykleiłam taśma malarską na ścianie. niby ok, ja chyba nie lubię takich konstrukcji udziwnionych w ogóle bardzo stresuje mnie ta łazienka, nie wiem czy wanna stanie równo, bo ma udziwnione odpływy i nie wiem czy je hydraulicy dobrze zrobili, za kibelkiem też muszę kuć, bo mój hydraulik lubuję sie w długich wężykach doprowadzających do spłuczki, kuźwa kupię klopa za 2 koła i będzie pól metrowy wężyk do niego szedł, a specjalnie moje kibelki są wolnostojące, żeby nic im z boku nie szło, i nie wiem czy mi tego nie spieprzy lustro po długości może być, dużo nie będzie kucia tych kabelków, tylko jak to będzie wizualnie wyglądać to nie wiem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 17.07.2016 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2016 ślicznie to lustro wygląda, co z tymi lusterkami będziesz wymieniać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 17.07.2016 16:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2016 kurna to male pekniecie to jeszcze mozna przezyc i mozna by podprawic tym do szyb w samochodach, ale to duze to juz cale do wymiany. To juz oba zmienic. Na szczescie to tylko te na rogu a nie gdzies posrodku bo ciezej by bylo oderwac zeby nie uszkodzic tych naokolo. Emi do nastepnego maja kupa czasu, nie stresuj sie. Kto wie, moze zupelnie co innego wymyslisz??A zrobze sobie wizualke swojej komody z lustrem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 17.07.2016 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 17.07.2016 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2016 Mania jutro pojedę tą ramę sobie obejrzeć i wymierze ją. ale ona nie jest taka cudna jak wasze, zwykła złota frezowana, tylko, że stara, Ciekawe w jakim jest stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 17.07.2016 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2016 Maniu, dobrze , że mi nie pieprzło jak fotkę robiłam Pęknięcia zobaczyłam jak już postawiliśmy docelowo na podłogę. Poprawimy za jakiś czas. Jak będziemy w Krakowie to kupimy lusterko. A teraz na pewno nie pojedziemy. Przez Światowe Dni Młodzieży nie ruszymy się z domu. Jak odbieraliśmy chromy do auta, to nam powiedzieli, że wszystkie firmy wzdłuż autostrady zamykają w ten czwartek do końca lipca. Szaleństwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 17.07.2016 16:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2016 Emi - moja rama w porownaniu z Miki tez biedna przeciez , co sie martwisz, wazne zeby Tobie sie podobala. Zrob koniecznie fotke a potem strzel wizualke. czekam na ta gola babe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 17.07.2016 16:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2016 Mika - no tak jak myslalam, nie chcialas mnie sluchac i bedziesz miala problem. Chcialas wejsc srodkiem elegancko w srodek. Ale to nie zadziala tak jak z obrazem badz jedna cala tafla lustra - bo one sa lzejsze. Przygotuj sie na to ze znow Ci prasnie jakies. Dlaczego? dlatego co pisalam - te lusterka sa za ciezkie. To co zrobilas - metalowe laczniki sa za slabe. Beda zawsze chodzic i zawsze rama bedzie latac. Mozesz tego nie czuc ale minimalny ruch rama rusza. I lusterka automatycznie beda szly. Rame masz nie usztywniona, te zaczepy nie usztywniaja jej. Zanim zrobilam swoje obejrzalam duze lustro z Ikei i wielkie lustra na necie . Sa usztywnione w rozne sposoby ale nie same metalowe zaczepy. To sie sprawdzi tylko na jednej tafli badz na mniejszej ilosci luster. Poszlam wlasnie i oderwalam papier ktory mam na nowym lutrze - sa deski ktore uszywniaja caly tyl i nie daja wiekszej mozliwosci lataniu ramie zeby sie rozwalila. Lustra sa, na to cienki tyl jak w meblach, styropian a na to leca deski na krzyz wchodzace w rowki gdzie lustro . Czy wiesz o czym mowie? Czy chcesz fotke??? bo popsulam tyl u siebie jesli nic tam nie dasz pojda Ci nastepne przy sciaganiu wieszaniu. moje jest bardziej sztywne a dokladnie zupelnie sztywne nawet w porowonaniu z tym lustrem co orzytachalam wczoraj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 17.07.2016 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2016 Czyli mam zrobić dodatkowe plecy? Emi, jak znam życie, to jeszcze setka łazienek przewinie się Tobie przez głowę ostatecznie stanie na jeszcze innej Maniu, chromy na fotce wychodzą brzydko. A auto rozbebeszone, to wstyd pokazywać. Tapicerka i lakier nawet nie ruszone. Kasa duża potrzebna na tę inwestycję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 17.07.2016 17:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2016 kurna a ja czekam i czekam na ten samochod czy jest szansa ze w tym roku zrobicie i na ulice wyjedziecie? tak, musisz usztywnic. I zeby to sie kupy trzymalo i wiecej nie strzelalo musisz dac jeszcze jeden tyl. Tak jak ja mam, po calosci zeby zachodzil na rame. Sciagnac te metalowe zaczepy. Mozesz badz po calosci zrobic - co ma wiekszy sens i bedzie lepiej wygladac, badz cos na krzyz , ale wtedy mniej dobrze bedzie wygladac. Mozesz cala plyte dac jak ja do samego konca i zamalowac na zloto - widzialas u mnie - zlalo sie z rama, rama sie grubsza wydaje i nikt by nie wiedzial ze to dodatek, musialam Ci to pokazywac, badz zrobic krotsza ale musi zachodzic na rame. Bo tak jak jest u mnie na nowym lustrze nie dasz rady zrobic juz i w sumie nie radze, nie przy tylu lusterkach. Ide Ci pstrykne [okaze jak jest zrobione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 17.07.2016 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2016 Trzasnęło, nie trzasnęło Ja tam uważam, że nabrało patyny i autentyczności. BRAVO :wiggle::wiggle::wiggle: Niezły wyczyn jak na pierwszy raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 17.07.2016 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2016 Czy wyjedzie? Nie wiem. Mąż chce przygotować go do przeglądu i rejestracji. Tylko w takim stanie jaki jest potrzebny do jazdy po ulicy. Ja czekam cały czas na informację o operacji i jestem w domu uziemiona. A potem będę jeszcze bardziej uziemiona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 17.07.2016 17:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2016 Pestka, nie o to chodzi, bo lustro jest przepiekne. Chodzi o to zeby nie trzaskaly te lusterka ciagle. Bo przeciez Mika nie bedzie jezdzic ciagle do Kraka po lusterka i rozbierala rame i naprawiala. Trzeba to solidnie zrobic. Zeby wiecej nie poszlo i nie od srodka. Mika nie przejmuj sie ciezarem, bo wieksze lustra i o niebo ciezsze wisza na scianach, od tego sa odpowiednie sruby, wkrety itd. Sprobuj sciagnac to co na tyle jest - czy to na tym juz masz lustra? przyjrzyj sie jak mam w tym zrobione, mozesz tak zrobic jesli Ci wejda deski. Jesli nie daj jedna plyte. Na plyte zawieszki dopiero przykrec. Wtedy nie ma szans riszyc i peknac. W lustrze deski i styropian odstaja, nie jest plasko z rama - tego potem na scianie nie widac jak wisi ale jest solidnie i rama nie lata powodujac latanie plyty z lustrami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 17.07.2016 17:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2016 jesssu wlasnie, mialam sie juz w zeszlym tyg pytac o tej operacji czy masz juz date. czy to cos powaznego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts