Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

Mika pokazałąm Twoje lustro mojemu chłopu, nie kręcił nosem, czyli mu się spodobało. Zapytałam się go przy okazji o tą ramę czy jeszcze jest, podobno jest :lol2: powiedziałam, że te lustro się robi z małych lusterek, kupuje się je w markecie budowlanym, przytaknął mi, że widział takie w casto.

Powiedział mu też, że te lusterka w oryginale kosztują fortunę w Ameryce, a u nas można je zrobić za grosze z tych lusterek z marketu. Chłop urobiony :p

jeszcze wymyślić co dalej z tą moją łazienka zrobić, może wrócić jednak do tej boazerii angielskiej, która miała być początkowo??? Pestka też dzisiaj mi na pinterście przysłała fotkę z nią??? tylko gdzie wcisnąć arabeskę bo muszę ją mieć. :lol2:

mam jeszcze pralnie, ale tam jest scianka kolankowa chyba 120, mało miejsca zostaje, i moja pracownia - tam też będzie zlew, można dać na ścianie. a jak nie to kuźwa se piwnice nią wyłożę i będę chodzić i podziwiać :rotfl: no i już wymyśliłam, że kupuje plaster mozaiki arabeskowej z marmuru i se podkładki z niej zrobię pod szklanki :lol2:

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pestka, miałam Ciebie zapytać o nasiona warzyw :lol2: Miesiąc temu posiałam rzodkiewkę, nasionka były w tych otoczkach kolorowych i cholera jedna liście miała dorodne a korzeń wielkości zapałki- ta co miała rosnąć długa. Okrągła natomiast urosła tyci tyci i zdrewniała. Dzisiaj wyrwałam wszystko i posiałam najtańszą ze sklepu.

Mania, wiem, kochana, wiem, ale nie mogłam nie pochwalić i nie mogłam nie pocieszyć. Trzasnęło, to Mmikka poprawi i wzmocni, ale już wygląda bosko :)

Mmikka, bo to badziew co kupiłaś, te wynalazki. Ja też raz się nabrałam i teraz sieję takie zwyczajne. Tylko zawsze sprawdzam datę pakowania. Stemplują na torebkach.

Emi, dawaj zdjęcia i rzut tej łazienki. Od czego masz galerię. Powstawiam co trzeba na ściany. No, tak jak Ci napisałam na pintereście, coś wymyśliłam, żebyś nie zbankrutowała, ale muszę przymierzyć i zobaczyć jak to wyjdzie.

Moim zdaniem arabeska, komoda, lustro i paneling na ścianach da się dopasować.

biedna Mika.

a boli jak siedzisz badz chodzisz?

mi ida tez biodra ale nie ze starosci tez, ale wiem ze jeszcze troche i beda musieli wymieniac. Odpukac w niemalowane ostatnia operacje a raczej dwie naraz mialam zeszlej jesieni a w tym roku sie udaje przebrnac bez chorobsk. SKS kuzwa nie pomaga :p

no kazdy chwali Miki lustro, bo piekne. I wlasnie dlatego trzeba zrobic pozadek z tylem zeby zawsze bylo takie piekne.

Mika kup sobie kilka jesli mozesz na zapas i schomikuj w w chalupie. Ja two zrobilam wczoraj. Na wypadek gdzyby sie uszkodzilo - bedzie wisiec ale nisko, gdyby ktos przywalil albo cos - i na wypadek gdyby kiedys takich samych nie robili. Moje naklejone po calosci, rame mam przyklejona do plyty na kotrej sa lustra, ja ramy nie sciagne ale przez to nie musze sie obawiac jak jakies ktos uszkodzi - badz ja np. odkurzaczem. Bo odlupie nawet te boczne co pod ramke wchodza po sciagnieciu listewek i lustro moze stac jak stoi bez kladzenia.

Ja nie wiem, robice jak chcecie, ja radze dobrze bo szkoda lustra, a przewalilam pol netu zeby miec pewnosc ze bedzie stalo i zaden hu ani grawitacja go nie ruszy :p

Emi jak Pestka mowi wszystko bedzie pasowac, ja Ci tez to mowilam. Moze tylko narazie Ci sie tak to wydaje ze bedzie za duzo, ale nie bedzie. Bo kazdy element jest cudny w swoim wydaniu. Nie musisz tez wszystiego naraz robic przeciez, mozesz etapami jak Mika samochod , zabierze dluzej, ale zrob takie cos zebys byla zadowolona i szczesliwa i nie zalowala potem "a moglam ale sie mi czekac nie chcialo". Jesli chcesz arabeske (ja bym chciala!!) tak cudna jak pokazalas - zacznij juz skupowac materialy powoli. Do maja masz daleko wiec why not?? Ja tak robie, nie siedze na zlotej kurze, sa inne wazniejsze wydatki, wiec powoli skupuje materialy i leza i czekaja a potem cos robie.

link do rzutu łazienki z wymiarami https://picasaweb.google.com/106508732423655539780/6308023277346725601?authkey=Gv1sRgCIO5srvpvuvJzwE#6308361821832222466

robię wizkę z lustrem w poziomie, jak się wygeneruję to wrzucę :yes:

Mika :hug::hug::hug: ma nadzieję, ze operacja się powiedzie i szybko wrócisz do zdrowia.

moja babcia ma mega problem z biodrami, ledwo chodzi, ale na operacje nie daję się zaciągnąć. :mad: jeszcze ostatnio rękę złamała i już kompletnie ją uziemiło, bo laski nie mogła trzymać :mad: Kużwa ciotki wszystkie męża se poreperowały biodra i teraz jak nastolatki na rowerach zapierniczają. :yes:

Lampki trzeba inaczej. Ja bym dała je po bokach na łamanych prętach, żeby można było w odpowiednie miejsce przesunąć. Albo jeszcze wyżej umieszczone na ścianie i też na łamańcach jak lampy nad stołem u Tomkowej.

U starszych osób wymiana główki kości udowej to pestka :) Bez urazy Pestuś:) Na 2 dzien po operacji już śmigają.

Ja przeszłam jak przez piekło. Moje dużo starsze koleżanki bez kompilacji chodzą do dzisiaj.

Emi, babcia szpitala pewnie się boi. W sumie, to babcię bardzo dobrze rozumiem.:hug:. Tylko, że na pewno potem będzie jej lżej. Znajoma ma dwa stawy zrobione i i chodzi jak wiecznie spieszący się zegarek:yes:

dałam je tak mam kabelki teraz pociągnięte, można nad nimi pomyśleć. żyrandol będzie kryształowy, mosiężny, albo srebny, upolowany na starociach gdzieś i lampki przydałoby zeby pasowały stylistcznie. przy takim układzie lustra nie mam nie nie pomysłu. lampki będą głownie dla dekoracji tak jak lustro, pisałam wcześniej jaką fukncje u mnie pełni lustro - nikt tu nie będzie robił makijażu, mąż ma maszynkę elektryczną i goli się na kanapie, a głownie w samochodzie podaczas jazdy :lol2:

tutaj komoda https://picasaweb.google.com/106508732423655539780/6296424320341799681?authkey=Gv1sRgCMzi2PmI_d_vWg

Edytowane przez Emila3000

Masz Emi linka

Mnie się wydaje, że ten gość nie tylko sprzedaje różne starocie, ale też robi renowacje, odtwarza. Może się z nim dogadasz, żeby Ci „wyprodukował” odpowiednie pasujące do siebie lampy na sufit i kinkiety.

Z takich lampek można byłoby zrobić fajne kinkiety http://allegro.pl/6-szt-zyrandol-pietrowy-z-krysztalkami-szklanymi-i6317406125.html#thumb/1 One są małe i całkiem tanie.

Ja bym w Twojej łazience powtórzyła takie same kinkiety po bokach arabeski.