Emila3000 17.07.2016 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2016 Mika pokazałąm Twoje lustro mojemu chłopu, nie kręcił nosem, czyli mu się spodobało. Zapytałam się go przy okazji o tą ramę czy jeszcze jest, podobno jest powiedziałam, że te lustro się robi z małych lusterek, kupuje się je w markecie budowlanym, przytaknął mi, że widział takie w casto. Powiedział mu też, że te lusterka w oryginale kosztują fortunę w Ameryce, a u nas można je zrobić za grosze z tych lusterek z marketu. Chłop urobiony jeszcze wymyślić co dalej z tą moją łazienka zrobić, może wrócić jednak do tej boazerii angielskiej, która miała być początkowo??? Pestka też dzisiaj mi na pinterście przysłała fotkę z nią??? tylko gdzie wcisnąć arabeskę bo muszę ją mieć. mam jeszcze pralnie, ale tam jest scianka kolankowa chyba 120, mało miejsca zostaje, i moja pracownia - tam też będzie zlew, można dać na ścianie. a jak nie to kuźwa se piwnice nią wyłożę i będę chodzić i podziwiać no i już wymyśliłam, że kupuje plaster mozaiki arabeskowej z marmuru i se podkładki z niej zrobię pod szklanki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 17.07.2016 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2016 Pestka, miałam Ciebie zapytać o nasiona warzyw Miesiąc temu posiałam rzodkiewkę, nasionka były w tych otoczkach kolorowych i cholera jedna liście miała dorodne a korzeń wielkości zapałki- ta co miała rosnąć długa. Okrągła natomiast urosła tyci tyci i zdrewniała. Dzisiaj wyrwałam wszystko i posiałam najtańszą ze sklepu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 17.07.2016 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2016 Mania, wiem, kochana, wiem, ale nie mogłam nie pochwalić i nie mogłam nie pocieszyć. Trzasnęło, to Mmikka poprawi i wzmocni, ale już wygląda bosko Mmikka, bo to badziew co kupiłaś, te wynalazki. Ja też raz się nabrałam i teraz sieję takie zwyczajne. Tylko zawsze sprawdzam datę pakowania. Stemplują na torebkach. Emi, dawaj zdjęcia i rzut tej łazienki. Od czego masz galerię. Powstawiam co trzeba na ściany. No, tak jak Ci napisałam na pintereście, coś wymyśliłam, żebyś nie zbankrutowała, ale muszę przymierzyć i zobaczyć jak to wyjdzie. Moim zdaniem arabeska, komoda, lustro i paneling na ścianach da się dopasować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 17.07.2016 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2016 Nie mam daty. Panewka w stawie biodrowym. Najgorsze jest to, że dr który chce mnie zoperować tam gdzie pracuje nie ma podpisanej umowy z NFZ na te zabiegi. I ciekawostka - pacjenci czekają na opis RTG 6 TYGODNI w wielkim szpitalu. Wiem o operacji od miesiąca a opisu jeszcze nie ma :o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 17.07.2016 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2016 Ile Ty masz lat, że Ci panewka strzeliła ??? Myśl już o rehabilitacji, bo na to się czeka jeszcze dłużej niż na operację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 17.07.2016 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2016 Pokazałam fotki mężowi, a ten mi tu dyskutuje, że on wie jak poprawić No mogłam wczoraj go ubić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 17.07.2016 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2016 Ha, to już będzie niestety kolejna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 17.07.2016 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2016 błąd lekarski z dzieciństwa za mną się wlecze. Cholera, chciałabym żeby mi tylko ze starości wymienili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 17.07.2016 18:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2016 biedna Mika. a boli jak siedzisz badz chodzisz? mi ida tez biodra ale nie ze starosci tez, ale wiem ze jeszcze troche i beda musieli wymieniac. Odpukac w niemalowane ostatnia operacje a raczej dwie naraz mialam zeszlej jesieni a w tym roku sie udaje przebrnac bez chorobsk. SKS kuzwa nie pomaga no kazdy chwali Miki lustro, bo piekne. I wlasnie dlatego trzeba zrobic pozadek z tylem zeby zawsze bylo takie piekne. Mika kup sobie kilka jesli mozesz na zapas i schomikuj w w chalupie. Ja two zrobilam wczoraj. Na wypadek gdzyby sie uszkodzilo - bedzie wisiec ale nisko, gdyby ktos przywalil albo cos - i na wypadek gdyby kiedys takich samych nie robili. Moje naklejone po calosci, rame mam przyklejona do plyty na kotrej sa lustra, ja ramy nie sciagne ale przez to nie musze sie obawiac jak jakies ktos uszkodzi - badz ja np. odkurzaczem. Bo odlupie nawet te boczne co pod ramke wchodza po sciagnieciu listewek i lustro moze stac jak stoi bez kladzenia. Ja nie wiem, robice jak chcecie, ja radze dobrze bo szkoda lustra, a przewalilam pol netu zeby miec pewnosc ze bedzie stalo i zaden hu ani grawitacja go nie ruszy Emi jak Pestka mowi wszystko bedzie pasowac, ja Ci tez to mowilam. Moze tylko narazie Ci sie tak to wydaje ze bedzie za duzo, ale nie bedzie. Bo kazdy element jest cudny w swoim wydaniu. Nie musisz tez wszystiego naraz robic przeciez, mozesz etapami jak Mika samochod , zabierze dluzej, ale zrob takie cos zebys byla zadowolona i szczesliwa i nie zalowala potem "a moglam ale sie mi czekac nie chcialo". Jesli chcesz arabeske (ja bym chciala!!) tak cudna jak pokazalas - zacznij juz skupowac materialy powoli. Do maja masz daleko wiec why not?? Ja tak robie, nie siedze na zlotej kurze, sa inne wazniejsze wydatki, wiec powoli skupuje materialy i leza i czekaja a potem cos robie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 17.07.2016 18:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2016 moja mloda sie kocha w zlotym, wlasnie jedzie do mnie to pokaze jej Miki lustro, wiem ze bedzie zachwycona.Mojego zreszta tez nie widziala. Zadnego. Ani nawet przeniesionej jadalni. Tak mamusie czesto odwiedza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 17.07.2016 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2016 link do rzutu łazienki z wymiarami https://picasaweb.google.com/106508732423655539780/6308023277346725601?authkey=Gv1sRgCIO5srvpvuvJzwE#6308361821832222466 robię wizkę z lustrem w poziomie, jak się wygeneruję to wrzucę Mika :hug: ma nadzieję, ze operacja się powiedzie i szybko wrócisz do zdrowia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 17.07.2016 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2016 moja babcia ma mega problem z biodrami, ledwo chodzi, ale na operacje nie daję się zaciągnąć. jeszcze ostatnio rękę złamała i już kompletnie ją uziemiło, bo laski nie mogła trzymać Kużwa ciotki wszystkie męża se poreperowały biodra i teraz jak nastolatki na rowerach zapierniczają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 17.07.2016 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2016 No, już wzięłąm sobie. Na jakiej wysokości masz dolną krawędź okna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 17.07.2016 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2016 (edytowane) 90 cm, okno wysokie na 180 cm, sufit na 3m. Edytowane 17 Lipca 2016 przez Emila3000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 17.07.2016 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2016 (edytowane) no dobra mam te lustro, dałam pi razy drzwi - 70x200 cm. przy lustrze brakuję złotej ramy, ale już nie miałąm siły się z nią szarpać swiatełka też pierwsze lepsze jakie miałam w programie. Edytowane 17 Lipca 2016 przez Emila3000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 17.07.2016 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2016 Emi, a gdzie wklejałaś zdjęcie tej komody ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 17.07.2016 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2016 Lampki trzeba inaczej. Ja bym dała je po bokach na łamanych prętach, żeby można było w odpowiednie miejsce przesunąć. Albo jeszcze wyżej umieszczone na ścianie i też na łamańcach jak lampy nad stołem u Tomkowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 17.07.2016 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2016 U starszych osób wymiana główki kości udowej to pestka Bez urazy Pestuś Na 2 dzien po operacji już śmigają. Ja przeszłam jak przez piekło. Moje dużo starsze koleżanki bez kompilacji chodzą do dzisiaj. Emi, babcia szpitala pewnie się boi. W sumie, to babcię bardzo dobrze rozumiem.. Tylko, że na pewno potem będzie jej lżej. Znajoma ma dwa stawy zrobione i i chodzi jak wiecznie spieszący się zegarek:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 17.07.2016 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2016 (edytowane) dałam je tak mam kabelki teraz pociągnięte, można nad nimi pomyśleć. żyrandol będzie kryształowy, mosiężny, albo srebny, upolowany na starociach gdzieś i lampki przydałoby zeby pasowały stylistcznie. przy takim układzie lustra nie mam nie nie pomysłu. lampki będą głownie dla dekoracji tak jak lustro, pisałam wcześniej jaką fukncje u mnie pełni lustro - nikt tu nie będzie robił makijażu, mąż ma maszynkę elektryczną i goli się na kanapie, a głownie w samochodzie podaczas jazdy tutaj komoda https://picasaweb.google.com/106508732423655539780/6296424320341799681?authkey=Gv1sRgCMzi2PmI_d_vWg Edytowane 17 Lipca 2016 przez Emila3000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 17.07.2016 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2016 Masz Emi linka Mnie się wydaje, że ten gość nie tylko sprzedaje różne starocie, ale też robi renowacje, odtwarza. Może się z nim dogadasz, żeby Ci „wyprodukował” odpowiednie pasujące do siebie lampy na sufit i kinkiety.Z takich lampek można byłoby zrobić fajne kinkiety http://allegro.pl/6-szt-zyrandol-pietrowy-z-krysztalkami-szklanymi-i6317406125.html#thumb/1 One są małe i całkiem tanie. Ja bym w Twojej łazience powtórzyła takie same kinkiety po bokach arabeski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts