Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dziewczyny, nie wiem czy dobrze rozumiem, ten sprzedawca chce po 200 zł za każdą z tych 6 lamp?

Mamy w domu, w oknach identyczne mosiężne klamki. Fajnie one wyglądają po wyczyszczeniu metalową szczotką na szlifierce.

Klamki w drzwiach dosyć szybko się przebarwiają.

Pestuś, na ogólnym za dużo horroru by było :cool:

Dokładnie – sztuka za 199.

Mmikka, tak czy siak :hug: mocno i będę trzymać kciuki, żeby wszystko poszło dobrze i z jak najmniejszym cierpieniem.

Emi, nie ma się co bać :) nic nie dodam do tego co wymyśliłaś.

Mika a gdzie kupowałaś??? pamiętajcie o mnie, jak gdzieś wypatrzycie żyrandole - w każdym kształcie, bo potrzebuję i gruchę dużą, delikatne żyrandole do sypialni i łazienki, plafony do korytarzy, jakiś duży nad stół, kinkiety rożnej maści. i pewnie jeszcze jakieś :lol2:. Na razie mam same żarówki wszędzie w oprawkach :lol2: tylko Julka ma żyrandol, DIY, muszę Wam pokazać, w ogóle nie chwaliłam się ale Julki domek obrósł powojnikiem i bluszczykiem, nawet krzaczek mu wyrośl :lol2: brakuje jeszcze stolarki, drewno na nią już mam, tylko ciężko mi męża zagonić, a ja sie boję się piły, bo już dawno bym to zrobiła sama :rolleyes:

Olx, Krapkowice. Ta pa pani chyba dom remontowala i swoje stare sprzedawała. Nie wiem skąd pochodzą, ale pani z rosyjskim skcentem mowiła.

Mąż mi przypominał, że w garażu w szafie mamy 2 bardzo podobne do tych z linka. Tylko na łańcuszku i bez rozety. Kiedyś kupił i mieliśmy w kuchennym oknie

powiesić na wzór Szwedzki:rolleyes: Znajoma ma chyba u siebie w oknie identyczne. Oni albo stawiają na parapet lampkę stołową, albo maja powieszone od góry lampki.

Olsniło mnie DODATKOWO z ramą. Przecież ona była krzywa, prostowalismy ją dlugo obciąźnikami. Te płaskie listewki z fotki z latarką mąż w warsztacie wygiął trochę. Te na rogach proste, a dykta ponad ramę ze 3 mimimetry wychodzi. No i niesłuchanie rad Mani = pęknieta szybka.

Mam fotkę chromowanych śrub i zderzaka. Te części mają 84 lata. Niedawno było sito i rdza.

IMAG1801.jpgIMAG1802.jpg

Edytowane przez mmikka

Cieszę się, że auto się podoba:)

Na fotce z chromami widać 2 większe obręcze i dwie lampki ''łezki'' Obręcze, to okulary do dużych lamp, a te łezki -to są te z błotników.Zderzaki wyglądają jak narty:rolleyes: W Polsce najprawdopodobniej takiego rocznika nie ma, na świecie zostało mało. Koła bardzo ładnie udało nam się odnowić. Opony mamy ściągnięte z US. Niestety, na ten rok chyba koniec inwestycji.