Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

Emi ale zes mnie zrobila :sick:

zadolwlona myslalam ze ARABESKA to ten caly wzor co skombinowalas na wizualkach i za wanna co tak mi sie spodobal, czyli plytki i cala rama a Ty mi mowisz teraz ze arabska to tylko wzor - tozesmy se pogadaly !! :p

a ja ciagle bebnie ze mi sie tak za wanna podobala :wiggle:

Quaterfoil !!! he he, a ja myslalam ze jakies nowe slowko sie nauczylam :p

toz u mnie swego czasu tu byl temat tych wzoror maltretowany w kolo. Emi takie kafelki jak pokazalas wlasnie ogladam w sklepie ciagle.

Bardzo je lubie ale sie boje ze mi sie na scianie badz gdziekolwiek na stale przejedza. No na podjezdzie badz na schodach bym raczej ich nie zniosla :p chyba dlatego ze nie sa "bezpieczne" czyli po zmianach jakichs by mogly nie pasowac.Pokazywalam swojego czasu w betonie i drewniana podloge (w kuchni sciany za blatami czy lazienki to kazdy wie)

56ef7a1c6242076f8c41c73496dc4f9b.jpgderevyannye-plitki-04.jpgvenice-pavement-tile-quadrafoil.jpg

te mi sie bardzo podobaja na sciane, jako np pas na scianie w lazience pod prysznicem dekoracyjny

marble-quatrefoil-tile-pratt-larson-tile-and-stone.jpgm_master-bathroom-marble-quatrefoil-floor-tiles.jpg

Emi ja mialam drewno na balkonie :p I baaardzo sobie chwalilam! moment z deszczu obsychalo a jak nie mopem przejechalam, malowalam dwa razy jak sie mi kolor znudzil i bylo przyjemnie gola stopa stanac, nawet pokazywalam tutaj.

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

to może będzie drewno - widziałam takie tarasowe układane w jodełkę :lol2:

Quaterfoil - jesuuu pierwsze słyszę, łatwiej będzie wyszukiwać w necie fotek do podziwiania :D

nooo takie parkiety też widziałam w necie, pięknie to wyglądało :wiggle:

Mania wiesz jak długo schnie taki podjazd betonowy, bo coś czuję, że zamiast mojego ukochanego wzorku miałam bym jeszcze bardziej ukochane ślady kocich stopek :rotfl: przy moim szalonym stadzie to pewne na 100% :lol2:

Emi nie pomyslalas ze ja w innym jezyku operuje na codzien, a polski to mam z Wami tu tylko :p

ani o tym ze mamy inne nazwy i ze wiecej znajdziesz isnpiracji wpisujac po angielsku?

jak cos to pytaj a Ci napisze ha ha

a jak chcesz te quaterfoil wpisywac to wpisz co chcesz, np. quaterfoil backsplash (w kuchni), q. wallpaper (tapeta) q. floor (podloga) itp itd zeby wylapalo jak najwiecej.

Co do Twojej angielskiej biazeri - strasznie dumna nazwa :p wpisz sobie "wainscoting".

ja je kiedys tez u siebie wklejalam, na marginesie, u nas sa drewniane, nie ze jakas masa, deseczki sia gotowe kupuje i sa w kazdym sklepie typu Castorama bo tutaj to popularne.

a tu masz przyklady roznych

which_wainscot.jpg

a tak naprawde - sa robione dokladnie tak samo jak drzwiczki w kuchnu :p

co do podlogi na balkonie, wlasnie szukam swojej zeby Ci pokazac - chcesz ja na stale? odradzam. Woda musi gdzies sciekac, jodelke jak zrobisz to musisz ciasno.

nie sa "bezpieczne" czyli po zmianach jakichs by mogly nie pasowac.

Nie wiem Mańka jak miałabyś zmienić dom żeby nie pasowały, Chyba zmienić dachówkę na niebieską, elewacje pomalować na limonkowo w różowe grochy, a przed domem postawić krasnale. wtedy faktycznie arabeska nie pasowałaby :rotfl:

ja mowilam a raczej myslalam o wnetrzach :p

pasuja bardziej do klasycznych a jak potem sie odwidzi i sie zrobi super nowoczesnie to juz by sie mi gryzlo

ale ale znalazlam w folderze jeszcze ta podloge

187698008352.jpg

a tu jest moj taasik z drewna na balkonie jeszcze - pierwszy kolor

Google Image Result for http:::i1210.photobucket.com:albums:cc419:mania1220:balkon003.jpg 2016-0.jpg

potem mi balkon rozwalili bo naprawiali beton pod spodem, rozwalili mi elegancko kilka desek i zalowalam ze na stale przykrecilismy do betonu, zamiast ta kratke zrobic podnoszaona, ale M wymienil i zmienilam kolor

Domek z dziecinstwa - Przebudowy i remonty - forum.muratordom.pl 2016-07-19 18-13-19.jpg

krzeselka tez nowe drewniane kupilam, teraz sa u modej.

No wiec woda/snieg elegancko wpadaly pod spod i sobie wyplywaly/parowaly, zadnej deski nic nie trafilo, ze byl przewiew zaden grzyb ani syf tez. I powiem Ci ze bardzo lubilam po nim lazic i plytek bym w zyciu nie kladla bo zimne w dotyku - M mial taki pomysl ale wybilam mu z glowy szybko.

ahhh cudne te mozaiki, dobrze, że u nas sie pojawiają, Jak szukałam 2-3 lata temu to kompletnie NIC nie było. teraz widzę trochę w necie - takich jak moja podłoga w łazience 2 kolorów kamieni, czy arabeski. może jak będę za x lat robić remont domu to cały sobie pięknie tymi maleńkimi kamykami obłoże :rolleyes: uwielbiam wszystkie takie mozaiki i geometryczne wzory, jak i te bardziej fantazyjne...

a ta kabina??? nowocześnie przecież może wyglądać. Arabeska jest klasycznym i ponadczasowym wzorem, jak jodełkowy parkiet - wszędzie się obroni.

Coś cieplutkiego na tarasie potrzebne koniecznie, bo uwielbiam boso chodzić.Beton sie szybko nagrzewa i nawet przyjemnie się chodzi. Tak samo na balkonie drewienko wskazane, bo tym bardziej przecież nie będę lecieć na dół po buty :lol2:

Kocie odciski byłyby fajne, tylko jak moje wariaty poprowadzić :lol2: może laserkiem? :p na pewno się jakieś pojawią, przecież nie upilnuję takiej ilości.

zawsze mnie te kocie łapki rozczulają :rolleyes:

Edytowane przez Emila3000

ale chodzic nie kaza od 3 do 7 dni , jak nic koty na sznurek

Emi na sznurek je i karuzele zrobic, ladne koleczko odcisna :wiggle:

masz racje, z tymi drewnianymi plytkami np, ale u mnie sie to nie sprawdzi , w jakim mieszkaniu mieszkalam wszedzie i zawsze mialam klepki drewniane, normalnie mi sie nimi juz hawtowac nie, i czy jodelka czy inne male - u mnie jako drewniana podloga nie przejda, ja tylko dechy szerokie.

Na scianach znow - z ta cala arabeska od poczatku mysle do mojej lazienki jako dekoracja na scianie w prysznicu bo bedzie czyste szklo to bedzie widac. Ale to dopiero jak rozwalke zrobimy.

tak beton sie szybko nagrzewa ale dlugo schnie i jednak cieplej jest na drewnie, no ale zaraz zaraz....Ty mowisz o odciskanym betonie na balkonie czy gdzie bo znow sie zgubilam

Mania mam do zrobienia schody frontowe, taras i balkon :)

też kiedyś tylko drewno na podłodzę jedynie tolerowałam jako dechy, bo szkoda je ciąć na takie drobinki, Ale moja miłość do wzorów jest silniejsza :lol2: Nie znoszę tylko parkietu technicznego, takich cieniutkich deseczek ułożonych jak leci. Tak samo z kamieniem, nie znoszę pociętego na kwadraciki malusienkie - a tylko w takiej postaci mozaiki marmurowe można bylo kupić kilka lat temu.

Będę bardzo kibicować Twojej arabasce :wiggle: któraś z nas musi ją mieć :lol2:

taras mi sie z tylu bardzo marzy betonowy, zwany u nas patio. Niestety musialabym rozebrac w pissssdu cala pergole i wszystko obnizyc :sick: I okno i wyjscie mam wysoko wiec nie ma jak z sensem zrobic.

Kibicuj kibicuj, kupie jedna jak pojade do sklepu, nie pamietam czy byla marmurowa czy a la marmur. Musze sprawdzic na necie.

a wlasnie, wracajac do luster. Bylam dzis w fabryce szyb, gdzie robia sciany szklane, porecze, dachy itp, bo tna i normalne szyby i lustra. No i zapytalam o lustra prostokatne z faza, takie na 3mm grubosci jak normalne. Mowie jej tak na oko, 12 x 24 inch czyli cale to jakies 30x60 cm a ona mi ....45$ za sztuke :sick:

podziekowalam.

Noz nie ma prostokatow w normalnych sklepach u mnie, ale sa ale na necie ich nie widac.

Bo tak myslalam zeby w mojej lazience przy demolce za zlewem i sraczykiem cala sciane w lustrze dac .

znalazlam, rozmiar 30 x 30 , marmurowe sa.

Modamo Arabesque White Marble Polished Mosaic - Pack of 5 | The Home Depot Canada 2016-07-19 19-.jpg

No wlasnie Emi ja za duzo wzorkow nie lubie
za dużo to ja też nie lubię, ale tam gdzie się da, tam gdzie będą pasować lubię dać coś ładnego i później chodzę i sie zachwycam :lol2:

zerknęłam moją mozaikę jeszcze raz, moja jest bielutka i drobna. Wymierzyłam też miejsce w pralni na ścianie - ok 20 cm wysokości - ze 3 rządki mi wejdą, może warto spróbować? tylko kto w pralni układa marmury? :rotfl: tylko jaki blat? miał byc cararra oszukany. może się nie pogryzą :lol2: jesuu chyba nie będę wychodzić z tej pralni :lol2:

Tu robia w pralniach :p

ja nie zrobie bo nie mam pralni na pierwszej podlodze z oknem a na samym dole gdzie piec i bojler i nie mam tam stolu.

Ale pomysl - bedziesz pranie codziennie robic :rolleyes:

kurna, dzis musialam prasowac koszule mojemu M. Bo nie chodzi w koszulach, do gajerka polgolfiki zaklada, no ale ma dwie zeby w lecie wygladac jak czlowiek na wazniejsze spotkania. O matko i corko co sie naklelam nad ta koszula - nie prasuje, raz na rok moze. Ostatnio na wigiglie prasowalam. Co uprasuje - z boku sie gniecie. Dalam mu jak bylo i powiedzialam ze lepiej nie bedzie, powiedzial zebym sie nie przejmowala bo i tak sie wygniecie w samochodzie.

Podziwiam wszystkich co prasuja!!

ja kupuje couchy zeby nie trza bylo, ustawiam tez suszarke tak ze jak wyciagam to jak uprasowane. Zelazko to moj wrog :sick: Bardzo sie nie lubimy.