Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

Mania niezła jesteś, mój na szczęście cudem przestał ostatnio chrapać, więc jest ok. ale też bym go wywaliła, nawet czasem eksmitowałam go na kanapę, albo sama sie na kanapę przenosiłam o 5 nad ranem kiedy nie zmrużyłam oka przez całą noc.

Mania jakie masz wymiary pralki i jaki wsad? chce sobie porównać, przy kupowaniu.

z moją pralką szału dostaje. Samsunga mam, miał być wypas, okazało się, że nie ma łożysk takich normalnych tylko bęben na gumie lata. guma po roku sie wyrobiła, bębęn lata jak chce a razem z nim cała pralka, normalnie maszeruje po całej pralni. Ma mały wsad, bo w poprzednim domu miałam małą łazienkę i tylko wąska pralka mi wlazła, a i tak sie cieszę, że ma ponad 5 kilo przy tych wymiarach.

od roku rozglądam się za pralkami i żadna mi nie pasuję, a jeszcze do niej dobrać suszarkę - niemożliwe :lol2: oprócz funkcji potrzebnych dla mnie, musi mieć łożyska porządne, bo chce ją w zabudowę wsadzić pod blat, jak mi znowu będzie latać jak głupia rozwali mi całe meble.

Mania śmiesznie u Ciebie mierzą metraż. U nas nawet garaż i piwnicę potrafią wliczyć, a Ty o jakiś łazienkach piszesz :lol2: u mnie brakuję takiej jadalni jak u Ciebie, od święta. Nawet sobie próbowałam rozrysować dom na wypadek wygrania w totka, i nie mogę jej wcisnąć, tak żeby reszta pomieszczeń fajnie wyszła - czyli była tam gdzie trzeba względem funckji, miała symetrycznie umieszczone okna i drzwi a dlatego elewacja była nieskazitelna :lol2: Ale może jak wygram w totka będzie mnie stać na dobrego architekta który sobie z tym poradzi :rotfl: normalnie nie mam większych problemów :rotfl: :rotfl: :rotfl:

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

w sumie też wywalam pościel jak sie po praniu nie ułoży odpowiednio wsad ;) na materace mam nakładki, maty i inne cuda na kiju, ale i tak kurz włazi, musiałabym folią mieć owinięty materac :lol2: odkurzanie i trzepanie nie pomaga :no: materac leci na śmietnik.

tam w graciarni gdzie kupowaliśmy meble były też materace, pewnie na zachodzie wystawiają je na wystawki przed dom i później nasi zwożą je i ludzie sobie kupują, bo połowę taniej niż nowy w sklepie, brrrrrrrrrrrrr

zabilas mnie ta pralka - na kg...???:cool:

to u Was dziwnie licza :lol2:

ok, u nas jest na cubic foot, ale tak jest tu, w US i chyba w UK

OK...jeden cu.ft ma 28.3168 litrow albot 1⁄35 cubic meter.

kuzwa matmy nigdy nie lubilam....

moja pralka 5, wiec x 5, wiec pralka ma w zaokragleniu 141.5 litra, a litr tyle ma co 1 kg

chyba ze zle licze? jest ju jakas matematyczka????

ufff...mowie, matma moj wrog, jeszcze jak muze z tych przelicznikow na Wasze w PL

tu jest moja pralka i suszarka, komplet, mam LG bo Samsungi cos mi nie podeszly. Smigam na nich juz 3 rok

IMG_2377.jpg

wiem ze na fotkach tego nie widac ale sa bardzo duze. I ceizkie.

Normalnie ida tzw pedestals pod nie, znaczy podstawki z szufladami ale trza za nie bulic. Nic bym tam nie trzymala, kazalam M zrobic skrzynie - nie musze sie schylac wiecej. I dobrze ze nie kupilam bo chce wiecej miejsca w tej pralni zrobic i postawie jedna na drugiej (suszarka na gorze). Ani centymetra sie nie przesunely stoja jak dwie skaly.

tu masz jaki model mam i sobie sprawdz jakie wymiary i co ma w sobie, na zdjeciach (pod duzym obrazkiem kropki sie przesuwa) pokazany nowy pedestal - super, mozna delikatne rzeczy w tym prac - bielizne, badz cos do recznego - fajny bajer bo nieduzo musisz wsadzac, ale pralka ma te same programy

http://www.lg.com/ca_en/washing-machines/lg-WM3370HVA-front-load-washers

a tu jest ta szuflada pioraca

http://www.lg.com/ca_en/washing-machines/lg-WD100CW-twinwash-systemsidekick

z materacami to tak, wystawia sie na ulice, tylko juz coraz mniej bo miasta zakazaly i trzeba samemu wziec na smieci, badz oddawac do jakichs instytucji, duzo tez za darmo uzywanych mozna wyrwac na lokalnych ...brrrr.....a problem jest z bed bugs, takie robaczki. W materacach siedza. Nie wiem jak ludzie moga brac uzywane :cool: FUJ FUJ i jeszcze raz FUJ.....

pluskwy chyba???? brrr u nach chyba tych robali nie ma, nie słyszałam. w sumie karalucha też nigdy na oczy nie widziałam :lol2:

sprawdzę sobie tą pralkę. Kilogramy przy wsadzie są dobre, tylko kużwa oni tam mówią o mokrym praniu a nie o suchym jakie sie wrzuca do pralki, wiec ważenie nie nic nie da :lol2: podest u mnie nie wlezie, ściankę kolankową mam na metr, ale nie przeszkadza mi schylanie przy wyciaganiu prania.

jesssuu ta szuflada piorąca jest boska. Ciekawe czy u nas można kupić. idę poczytać.

a ostatnio z desperacji chce pralkę Miele kupić, kosztuję skubana 10 koła, ale chyba ma wszystko co potrzebuje i mam nadzieje, że nie będzie mi spacerować. za każdym razem kiedy targam samsunga po praniu z drugiego końca pralni boję, że kolejna też tak będzie skakać :bash:

Wisterie posadzilam do ziemi. Opryskalam hortensje. Myślałam, że trupem padnę, czereśnia ma tarczniki? Na ogonkach liści poprzyklejane dziady i trochę liści poskręcanych. Winogron jakąś szarą pleśń. No i ślimaki po deszczu wylazły. Preparat w formie źelu, do ściągania farby na moje krzesła nie działa. Tragedia.

Emi, wychodzi na to, że kupując cokolwiek trzeba budowę sprzętu poznać :(

Znów leje deszcz, na moje opryski :bash:

Emi, wychodzi na to, że kupując cokolwiek trzeba budowę sprzętu poznać
tak właśnie kuźwa robię, wchodzę zawsze na forum dla serwisantów sprzętów agd i czytam jakie tam mają perypetię.

co do pralek, to, np. Amica ma łożyska prawdziwe kulkowe. i można je samemu sobie po kilku latach wymienić,kosztują kilka złotych. ale nie pasuje mi funkcjami.

Mikka to lato jest paskudne w tym roku wilgotne i ciepłe wszystkie zarazy się mnożą :bash:

pchły to u mnie w domu rodzinnym były co roku latem, koty mielismy i się w dywanach później legły, ojciec je gazował. W sumie może przez to mam te alergie jak w dzieciństwie się tyle tej chemii nawdychałam.

urok mieszkania w blokach, jak się u jakiegos brudasa robale zalegną to cały blok ma przekichane.

Mania tak patrze i ty chyba masz pralkę 12 kilo albo i większą i to jest jakiś kosmos dla mnie :lol2: Mania jak robisz codzienne przepierki w takiej pralce, przecież Was dwoje jest :eek: masz zapas majtek na dwa miesiące żeby uzbierać?

musialam se przetlumaczyc, wyglada na to ze pluskwa. Nie widzialam na oczy.

Karaluchy odkrylam w Canadzie dopiero, Zanim wyjechalam nie wiedzialam o ich istnieniu. Najwiecej i przewaznie sa w blokach.

Problem z Hindusami - oni ich nie zabiaja ;) przez co sie rozpleniaja :cool:

kurna nie wiem ile ma ta pralka, wiem ze jest wielka i ja majac 170cm kulac sie moge w nia wlezc. Nie mam pojecia ile te 5 qu.ft jest ale wyszlo duzo.

Koldra 2x2 spokojnie wchodzi bo narzuty mam wieksze i tez wchodza i jeszcze miejsce jest.

Mam majtek na dwa tygodnie :yes: M tez. Skaroet tez ma na 2 tyg :yes:

przewaznie piore raz na dwa tyg, ale jak musze cos przeprac i nie mam na pelna - nie musze i sie nie przjmuje - pralka sama ustawia ilosc wody na to co jest w pralce, zanim zacznie lac sprawdza. Parowe tez ma pranie. I ogolnie - ma wszystko i w hu programow i tylko jej gwizdkow i klaskania brakuje. To samo suszarka.

W bloku mialam Samsunga mniejszego ale tez mi koldra wchodzila 2x2, gleboka byla i bardzo ja lubilam, pare razy mi wyjechala ale ogolnie byla ciezka jak diabli. Wyjechala jak sie koldra zle ulozyla i ja sciagla przy wirowaniu. Ale duze jak moje LG teraz - no cos mi nie podeszly, nie mialy najlepszych opisow od ludzi, moze teraz wyszly lepsze.

Emi ja mam "zepsute" plecy, nie powinnam wogole dzwigac wiecej niz 3 funty, a plecy mam nie do naprawienia :cool:

Temu tez lodowke mam french door z zamrazalka na dole bo tam sie mniej siega.

Pralnie powinnam miec na samej gorze a nie nosic pranie z samego dolu. Mlody z nami byl to nosil, teraz sama nosze bo jak poprosze M to....czekam tydzien :cool:

no właśnie chce pranie parowe, mało pralek u nas je ma :(

U was te sprzęty są ogromne, tak wielkich pralek jak Twoja u nas sie nie kupi :lol2: w hameryce wszystko olbrzymie

zaczęłam czytać o tych pralkach i znowu migreny dostałam. Nie znoszę prać, nienawidzę mojej fikającej pralki i słabo mi jak pomyślę, że z kolejną, będę musiała się tak męczyć.

za to wypatrzyłam takie cudo, coś dla nas http://www.miele.pl/domestic/urzadzenia-prasujace-1586.htm#

obecnie jestem w siódmym niebie, bo robię generalne porządki w domu - w tym uprałam zasłony i firany, styrta do sufitu szmat do prasowania :rotfl: o żesz kurwa, a póżniej wieszanie, z duszą na ramieniu, bo lęk wysokości mam.

moja deska tez ma regulowanie wysokosci, uzywam ja ...hmmm...raz na rok?? suszarka ma program na suszenie bez prasowania, wiec dostaje sygnal ze JUZ ZARAZ teraz musze wyciagac, myk na wieszaki i prosciutkie jest :yes: Zelazko to moj wrog i nie wyobrazam sobie rasowac. czasem trzeba niestety to jecze.

Ale to Miele dobre - i fajna reklama - prasuj se mezu sam :lol2:

Emi jak myslisz dlaczego powiesilam shutters wszedzie??? bo mnie wykanczalo prasowanie firan i zaslon, wcale na mokro mi sie nie na oknach nie prostowaly. Stalam caly dzien, a w domu wiadomo duzo okien. A stac nie moge dlugo przez te plecy wlasnie.

Emi jak pokazywalam zdjecie lustra juz z wykonczona sciana, na szczycie schodow widac szafe. Tam powinna byc pralnia :cool: NIESTETY....pierwsi co dom kupowali powiedzieli ze nie chca :bash: przez co nie ma tam ani zaworkow ani rury odprowadzajacej. Z doplywem nie ma problemu - tam jest wanna z tylu. Ale odplyw bysmy musieli ciagnac dziury w dol osobne. Myslelismy o tym . Moze kiedys??

Na gorze mam dwie lazienki - moja w sypialni malzenskiej - wejscie jest tylko z mojej sypialni, i ta wspolna do reszty 3 sypialni. Na pierwszej podlodze jest toaleta )kibelek i zlew) a trzecia z prysznicem bedzie w tej piwnicy vel suterynie vel jak to Pestka pisala? Jakbym przetobila lazienke na gorze i uzyla rur z wanny to sensu nie ma, nie byloby gdzie sie kapac, wszyscy by do mojej lazienki zapylali a to mi sie nie podoba. Wiec zostaje szafa jak powinno byc w orginale.

Dobrze mamy o tyle ze sciany sa puste i latwe do naprawienia, nie jak u Was pustaki, cegly itp. Kiedys pomysle.

Emi, mi wychodzi na to, że Ty powinnaś żony, co lubi prać & pasować sobie poszukać :) Mam koleżankę, panna od zawsze i nieraz mi mówiła, że podrywał ją jakiś facet i na moje pytanie - fajny? Ona- daj spokój, z 190 miał, ty wiesz ile on może jeść? Ja przy grach nie będę dla niego stać.

suszarki tutaj nie sa te skondensowane, rury ida na zewnatrz. taka suszarka wiecej pradu bierze ale nikt na to nie patrzy. Tych co para zuzyta susza zakladaja tam gdzie nie ma wylotu na zewnatrz

no upiorna , ale dzala, na gorze jest suszarka i pralka z gory ladowana, nie wszyscy tutaj lubia przednie ladowanie.

Prasowac pisciel o jesuuuu...wspolczuje

no ale macie wyjscie jak suszarek nie macie? nie da sie :cool:

musze cos wam pokazac i napisac, ide fotke pstrykne