Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

sluchajcie ja myslalam ze tylko psy kopia dziury, a okazalo sie ze nie

IMG_2392.jpg

wiec mloda przyjechala, zostawila dzieci i pojechala do banku a ja "bawie".

Nie przechodzi mi przez gardlo WNUCZKI :bash: kurna nie wygladam, nie czuje sie a fakt faktem zostaje. W moim wieku sie wnukow nie powinno miec :bash:

dziure wykopalo najmlodsze dziecko ktore ma 16 miesiecy. Nie widac na zdjeciu ale dziura w ziemi tez wykopana :cool: Obok druga jest :cool: nie wiem gdzie kopal, do Chin??

Natki lata muchy lapie lapka a najstarszy Nikus najlepszy.

Ma 6 lat, mowi po polsku (a jest drugim pokoleniem urodzonym tu) syn moj a jego wujek po polsku nie gada a ten tak...

no wiec mlodej nie ma a Nikus mowi ze mi cos opowie

- jak bylem mniejszy to mama robila sobie duzo pictures (zdjec), ale juz nie robi wiecej

pytam wiec dlaczego

a Nikus - bo kiedys byla preatty (ladna)

sie wiec pytam - no a co juz nie jest??????

a Nikus : juz nie, tylko troszku jest preatty, bo jest teraz fat (gruba)

DZIECI SA SZCZERE DO BOLU........:lol2: dobrze ze mloda nie slyszala tego bo biedna po ostatnim dziecku nie moze zzucic

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

miałam pralkę ładowaną od góry, jesuuuu aż sie pobeczałam keidyś przez nią, miesiac wytrzymałam i kupiłam tą samsunga od frontu ładowaną. koszmarna, nie wiem jak można z niej korzystać. u nas sie takie stawia w blokach bo są maleńkie, mazna w kąt za kiblem, bo nie trzeba sie martwić o miejsca na otwarcie drzwiczek, ale kurwa tak koszmarna, że aż słów brakuje.

pościeli w życiu bym nie uprasawała, zresztą przy prasowaniu bardziej by mi sie ubrudziła niż przed praniem, zawsze mi sie po podłodze przy prasowaniu wszystko ciąfnie. 2 dni wisi na suszarce i schnie. Mam taką dużą 3 piętrową. ale też mnie wkurwia, bo blokuje mi pranie na te 2 dni, i zawsze posciel czeka na pranie, piorę jak już mi od alergii sikają gluty z nosa.

Ależ się napisałyście :) też bym coś dodała, ale nie dziś już, bo padam na pysk i zła jestem. Wróciliśmy z party w rozpoczynającym działalność imprezowo-hotelową dworku niedaleko nas. Zła jestem, że mnie tam pognało jakbym nie wiedziała jak takie imprezki wyglądają. Przyciągnęło mnie nazwisko Doroty Stalińskiej na zaproszeniu.

tak tak Pestka opowiadaj teraz

Emi dziala. Mam w obu - w pralce i suszarce. Czysci para i dezyfenkuje, zabija wsio.

W suszarce moge np "wyprac" zasmierdniete trampki - wklada sie kratke do srodka zeby beden nie chodzil a na kratke np te trampki i para zabija zarazki i je czysci. Albo np poduszki dekoracyjne ktorych nie wsadzisz do pralki bo straca ksztalt badz sie cos poodrywa - na kratce leza nieruszone i para je czysci.

sweterki delikatne tez.

mowie gwizdkow i tanca brakuje, ale najwazniejsze ze naprawde dziala a nie ze pusta reklama

no dobra poczytałam instrukcję obsługi :lol2: mnie na co dzień interesowałoby pranie bawełny - namierzyłam pralkę, która pierze w godzinę :eek: i do tego sobie załączę parę, co by mi wybiło trochę bakterii i roztoczy. tak samo pościel upiorę sobie w tym programie bewełna duze.

Poduszki, pokrowce na materace będę sobie prać w programie antyalergicznym. pierzynę wrzucę program do prania pierzyn - ma też parę w opcji. do tego delikatne, sportowe i mi styknie. no i odświeżanie parowe :)

10 kilo wsadu, pralka ma wymiary normalne, pod blat wlezie tak jak planowałam :lol2:

Mania a jak te pralki LG piszczą głośno????

ide poszukać suszary do kompletu :p

no Emi, wlasnie przypomnialam sobie - dlatego wzielam LG a nie Samsunga bo LG mialy i w pralce i suszarce na pare a Samsung jeszcze nie mial.

Tak, ma opcje turbo wash czyli szybkie pranie , temp sie ustawia na zmnoa, lenia, kranowa i goraca, ale ile goraca jest nie wiem bo nie pokazuje. No ma dla alergikow z para :yes: caly czas o tym pisalam :yes:

skleroza.....slysze ja na pierwszejpodlodze a jak nie gram muzyki i M nie ma w domu wiec wyjec nie chodzi (tv) to slysze na samej gorze.

Suszarka ma jeszcze tak zw fluff. Zeby sie ciuchy nie zgniotly jak sie zapomni wyciagnac, cykl sie konczy a suszarka co jakis czas je obraca lekko i spulchnia zeby sie nie pomiely. Zueplnie jak moj czajnik na wode z KA - jak ustawie to po zagotowaniu co jakis sie woda podgrzewa zeby nie wystygla. Bo np nastawilam i zapomnialam ze mialam kawosza zalac i robie cos gdzies w domu i nie uslyszalam pisku albo zajeta jestem