Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja mam tą LG o której Emilka pisze.

Jak do normalnego prania dołoży się parę to ręczniki jeszcze ciepłe się wyciąga i są mięciutkie.

Wkurza mnie jedno jak ustawia się dodatkowe funkcje np dodatkowe płukanie czy para np to nie wiadomo ile będzie pranie trwało trzeba przeklikać ustawić pralka waży itp i dopiero po kilku minutach wyświetla czas jak ustawiłam bawełna duże z dodatkowym płukaniem to wyświetliło mi 4 godz z hakiem....

Ma też krótki program i ok.

Ma diagnostykę na telefon też.

Moja ma 10 kg załadunku,jest też model na 12

Fajny program czyszczenie bębna,=.

Na razie mc korzystam kołder nie prałam jeszcze tylko koce...

Nie ma takiej półki ona jest w suszarce?

Para wylatuje z takiego pomarańczowego dzyndzla u góry bębna w uszczelce.

Miałam Samsunga Nano z jonami 8 kg został w starym domu z 2006 roku bo teraz znalazłam gwarancję nowi właściciele będą korzystać nigdy się nie zepsuła nie tańczyła ja nie mam uwag tylko płukanie czasem nie takie.

Ponoć co innego pranie parowe a co innego odświeżanie....

zapomnialam dodac...pralka jest w srodku wielka, ale suszarka jest jeszcze wieksza, ze nawet jak robisz wielkie pranie nie bedzie scisniete w suszarce i ma duzo miejsca.

Co do pralki. Nie kazda ma Turbo wash i steam. Moja ma obie funkcje. Temu tez wlasnie je wzielam.

Emi cos dla Ciebie X 2

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/1220/backyard/IMG_2436_zps1fwd8hgq.jpg

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/1220/backyard/IMG_2448_zpshzvmk1pb.jpg

True balance + anti vibration - pisalam wczoraj ze nie jezdzi :no: nie telepie sie :no:

jakby taka krowa mi spadla z podestu rozwalilaby mi bojler i piec gazowy, a ta nic, zero przesuniecia :p

Nizej: na gorze po lewej do wybielacza, po prawej do zmiekczacz. na dole po lewej na proszek - miseczka jest - na proszek w plynie, wyjmujesz miseczke i sypany proszek, po prawej w rogu na moczenie (na to jest tez blokada na panelu zeby dzieci nie otwarly jak ciuchy sie mocza).

Uzywam saszetek wiec wzucam prosto do bebna.

Pralka NIE JEST na wode zmiekczona. I nie mozna podlaczyc w domu gdzie jest zmiekczacz wody podlaczony, chyba ze by zrobic by pass. Dlaczego?? Bo nie kazdy ma taka wode. Pralka jest tak zrobiona ze sie osady nie robia. Jak ktos ma zmiekczac musi robic by pass. Zrobili tak i dobrze, ja nie mam i wiekszosc ludzi nie ma niz ma.

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/1220/backyard/IMG_2425_zpsiox8nc9z.jpg

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/1220/backyard/IMG_2426_zps6vwnj6wd.jpg

wyzej, na samym dole - tub clean - pralke mozna "wyprac" czymkolwiek ale nie trzeba - goraca para sie ja czysci i usuwa wszystkie nagromadzone pozostalosci po proszku, farflocle z ciuchow i tp, i ja dezynfekuje sie rozumie.

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/1220/backyard/IMG_2427_zpsyghgkart.jpg

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/1220/backyard/IMG_2429_zpspdnhbfff.jpg

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/1220/backyard/IMG_2430_zpscypoxava.jpg

kocham je i uwielbiam :yes: Juz trzeci rok uzywam i chodza jak ta bajka i kazdy program dziala jak powinien.

Samsunga mam lodowe i tez nadal ja chwale.

W bloku mialam samsunga jak pisalam pralke dizo mniejsza mimo ze wielka koldre wsadzalam no problem, ale nie dopierala az tak pieknie jak LG. Suszarke tam mialam nie z kompletu bo Hoovera, chodzila jak ta lala. Od Samsunga oddalam bo badzieiwe bylo. Ale to inne modele byly, teraz te duze Samsungi napewno sa super tez, ale jak kupowalam swoje LG to one nie mialy tych programow, pewno teraz maja.

Emi - a Electrolux??? maja parowe! maja w Polsce, wczoraj sprawdzilam, i bardzo dobre opinie. A ta firma jest dobra!! Albo Bosh??

i jak nie ma, niekoniecznie musisz miec komplet, co zrobisz jak nie ma? przeciez mozesz pralke inna a suszarke inna. Jesli bardzo zalezy Ci na odkazaczu i zabijaniu allergenow no to chyba jeszcze takie wyjscie.

Nie jestem obcykana ale jak kupowałam to Electrolux wg sprzedawcy ma gdzie indziej umiejscowiony wyrzut pary nie pamiętam gdzie ale od dołu czy coś i to ponoć nie jest takie dobre bo przypieka czy coś.

Z Boschem te łożyska zalewane czy coś...

Jest jeszcze Siemens ponoć.

Ja wybrałam na oko w sensie mam płaski bęben w sensie jest tak jak w tych wypasionych Samsungach blue Cristal tafla na drzwiczkach nie muszę wycierać tych wklęsłych elementów i ramki,bęben nie świeci u mnie.

Bajero - 4 hr??? :cool: jeszcze nigdy mi na tyle nie ustawilo. Nawet na 2 nie!

poleczka jest w suszarce, zeby cos stalo i nie latalo po suszarce i sie nie mielo.

Steam usuwa do 95% allergenow

Pranie w parze a odswierzanie roznica taka ze pranie trwa dluzej, przy odswierzaniu krocej bo juz jest czyste , tylko jak samo mowi za siebie - odswierzy i zmarszczki wyprostuje.

szybkie pranie jest krotkie, uzywam na malo zabrudzone ciuchy, Turbowash mozna cala pralke wyladowac, czas prania sie skraca o jakies 20 min ale nie zmienia jakosci prania.

Mania cudny ten Twój komplecik. Nienawidzę wybierać sprzętów. Bardzo dobrze wiem czego chce, i jak ma działać i nie ma dla mnie sprzętu idealnego, Jeden ma to drugi ma tamto. siedzę studiuję instrukcje obsługi - najwięcej można sie dowiedzieć o sprzętach z nich, wertuję fora dla serwisantów agd :lol2:

samsunga na bank nie kupię nigdy, nie mam już zaufania. LG miałam lodówkę, tą na której psy wieszałam, ciężko mi uwierzyć, że jakoś tych sprzętów może być tak diametralne różna :eek:

bralam pod uwagę pralkę panasonica, ale coś mi w niej nie grało, i miało bardzo badziewną suszarkę do kompletu. poczytam jeszcze dzisiaj wieczorem o tych pralkach..

Mika nie malowałam nie miałam czasu, pół nocy wojowałam z robotą... :bash:

Emi nie czytalam duzo, zaczelam od pytania w google - nowe funkcje pralek. Potem poszlo z platka, mialam tylko 3 z ktorych chaialam wybrac: Samsung, LG, Electrolux. Wiecej nawet nie chcialam sprawdzac bo firm nie lubie. Po przeczytaniu co maja i opini ludzi - odzucilam odrazu dwie.

Niestety jak widzisz u nas sa inne u Was inne, moga wygladac tak samo a maja nawet jakies kilka innych funkcji. Moje maja wszystko, doslownie wszystko. Nic innego mi nie trzeba.

Moze nie ma gotowania ale tutaj gotowanie nie jest popularne, pozatym po co gotowanie jak masz sanitacje i pare.

Z takich innych np, "pranie bebna" w innych modelach LG jest za pomoca wlewania wybielacza do pojemniczka , u mnie sa dwie opcje - wybielacz albo parowa dezynfekcja i wali wrzaca para w nia. No ale ze macie inne modele nie moge radzic, musisz szukac u siebie to co potrzebujesz.

Lodowke french door LG przynioslam ze soba jak sie do domu wprowadzilismy, ile minelo? Miesiac? padl kompresor i cos tam jeszcze. Nawet nie naprawialam, poszla na szmelc kupilam Samsunga. Jedno moze byc dobre inne tej samej firmy do kitu, nie trafisz, rosyjska ruletka.

Samsunga wzielam bo mial dwie szuflady .

I po swietnej pogodzie. Juz jest 35C i humid. Sie nacieszylam :mad:

Pestka bylo tak zimno zanim wrocila fala upalu ze dzieci mowily ze im zimno i chcialy zebym kominek wlaczyla.

A raczej nie bylo zimno ale tak sie odczuwalo po koszmarnych upalach, dokladnie jak pisalas.

Edytowane przez mania1220

Mania szukam tych suszarek,

bosh - u nas to dobra firma, nie ma w ogóle pary ani w pralce ani w suszarce

zerknęłam elektroluxa - suszarki nie maja pary

lg - nie ma u nas w ogole suszarek, zerkanełam z ciekawości w niemczech - 4 modele na krzyż jakieś prehistoryczne.

dziewczyny siemens od lat nie istnieje, przejął go bosh, nie znalazłam nawet strony gdzie można poczytać o produktach. potrzebuje pobrać instrukcje obsługi.

Bejaro masz tą pralkę lg? ale tylko pralkę bez suszarki???

Sama pralka ta

http://www.lg.com/pl/pralki/lg-F14U1JBS2

Na suszarkę się czaję na razie pralnia wystarcza bo musi nie kupię byle czego a kostka ogród ogrodzenie lampy jeszcze kilka .....

Chciałabym kupić coś na tyłek i wymoczyć go w spa etap mam dość wykańczania tego cholernego wybierania.

Poczekam na taką z półką Mania mi narobiła smaka kupię na ebey lub amazonie,bo jak czegoś u nas nie ma to kupuję tam ostatnio meble ogrodowe , a teraz lampę z IT.

W końcu dotrze ta technologia do Europy przynajmniej tej sąsiedniej.

A u nas LG niepopularne w pralkach tylko w telewizorach i telefonach sama nie brałam pod uwagę ale trafiłam na kumatego sprzedawcę poszperałam w necie no i jak z parą to nie ma za dużo firm.

Samsung ecco bable ponoć niedopłukuje w szczególności kapsułek tak twierdzi moja fryzjerka która takowy posiada.

Użytkownika LG nie znalazłam pisałam nawet na FM i nic.

Bejaro na jakim etapie jesteście? po przeprowadzce czy przed???

no własnie to wybieranie, po budowie byłam maksymalnie wykończona. Zabrałam ze sobą wszystkie sprzęty - oprócz płyty,bo wiadomo w blacie trzeba wyciąc dziurę odpowiednią. wszystkie zabudowy też powoli po przeprowadzce planuję, na spokojnie.

jakby się uprzeć można sprowadzić sprzęty, ale inna woda ( u mnie nie ma szans na twardą wodę w domu, wszędzie mam poprowadzoną zmiękczona, tylko do kuchni jest poprowadzona woda twarda na wszelki wypadek) inny prąd, inne napięcie. ciężko ze sprzętami jest pod tym względem.

jak na razie tylko lodówkę wymieniłam, akurat do niej nie miałam wymagań specjalnych. Piekarnik od półtora roku zepsuty, aż dziw bierze, że święta z nim robiłam i mega imprezy na Julki urodziny :lol2: też chce parowy piekarnik :lol2:

Bejaro to musisz czkac az do Eu zawitaja, pamietaj ze ja mam inny prad, u Was 220 u mnie 110 , inne wtyczki itd.

o wlasnie kapsulki a jak ja pisalam? saszetki?

moja LG wyplukuje wsio

Mysle ze nie macie tyle LG bo rynek zajety byl przez inne firmy (ktrych u nas nie ma) jak Siemens czy Bosh (u nas szczatkowy).

o czym myslisz zeby tylek wymoczyc?? Jacuzzi do ogrodu czy do domu?