PusiaKssawery 03.08.2016 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2016 Pusia Mani kominek jest spoko, bo gazowy, nie syfi, nie brudzi, nie dymi, tylko jest dekoracją taki nawet Ty mogłabyś mieć Ale ja mam uraz i nawet atrapy nie chcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 03.08.2016 18:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2016 Emi taka cena za pudelko w pudelku jest od 5 do 8, ale podejrzewam ze ich jest 5, jodelka ma 5 w pudelku ale mozna na sztuki tez kupowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 03.08.2016 18:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2016 Pusia ale do czego masz uraz konkretnie????? atrapa za duzo powiedziane, dla mnie atrapa to kominek na prad gdzie nawet ogien jest udawany. gazowy grzeje, uzywa tego samego gazu co mam ogrzewanie. Pusia - ja nie moge miec prawdziwego. W nowych domach jest zakazane - chyba ze to koza ktorych ja nie cierpie - pisalam to kilka postow w tyl. Starsze domy maja prawdziwe. Ale ja chcialam nowszy dom. wydatek gazowego a prawdziwego - chodzi o koszta utrzymania - gazowy wychodzi o niebo taniej. Drzewo tutaj bardzo drogie. I mowie o roznicy kilkuset dolarow. sluchajcie, wiem - ogien fajna sprawa. Ale moj tez ma prawdziwy ogien, tyle ze gaz sie pali. Tak samo ogien tanczy jak na drzewie. Podjarani zakladalismy prawdziwy w domu w Polsce. Fajnie bylo - popatrzec jak drzewo skacze. Kupilam tu dom i mam gazowy - mialam porownanie - grzeja TAK SAMO. A ja na gazowym mam lepiej nawet bo sobie temperature ustawiam (tak samo jak w ogrzewaniu) ale nie mam syfu. Nie musze sie bawic, sprzatac itp.....wole gazowy. a zaslonki w lazienkach? no tutaj to normalne jest, wiem w PL nie do przyjecia, ale ja tez wielu rzeczy w polskich dekoracjach nie cierpie np zlewow w kuchni upychanych po katach, blatow nie cietych pod katem na laczeniach tylko na wprost i jakies laczenia, firanki w kuchennych oknach i lista jest dluga. Co kraj to obyczaj i kwestia przyzwyczajenia. Emi dziwilas sie z naszymi kuchenkami ze maja panele sterowania z tylu. Ano maja. Ale to tez bezpieczenstwo - dzieci nie dostana male i nie wlacza. Tez ich nie lubie, kupowac bede plaska bez tych plecow. Mialam jedna ale sie skopcila a szkoda. Tak samo jak nie lubie tutaj blatow w kuchni z tymi pleckami. Ochyda, zacfanie, l Pozostalosc po starych czasach zeby nic nie wpadalo za szafki jak sie tylko takie stoly dosuwalo do scian, a chcac prosty blat trzeba na zamowienie. Tu tez masa czego nie lubie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 03.08.2016 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2016 Morwa wygląda obłędnie. Ta zapitolona przez sąsiadów, to pewnie jest odzwierciedleniem mojej ręki do kwiatów Moja datura ani jednego kwiatka a siostry obsypana kwieciem:yes: Mi podoba się arabeska. Nie lubię pryszniców z zasłoną. Zwłaszcza jak mi do nóg się przykleja. Lubię czyste szkło bez zakamarków profilowych. Pod prysznicem mam ściągaczkę do wody i każdy po sobie ściąga. Raz na jakiś czas psikam "Miksturą Tomkowej" i nie mam zacieków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 03.08.2016 18:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2016 (edytowane) Mika gdybys zobaczyla moje winogrona.....obraz nedzy i rozpaczy, chyba jakis grzyb je zaatakowal przez te humidy. Pryskalam ale i tak dno. Bede sie tego dziada pozbywac i zasadze tam bluszcz, rosnie jak glupi i nic go nie rusza. Hortensje w skrzyniach mi pieknie zakwitly za to zeszloroczne krzaki w ziemi z tylu - jeden wyrosl mi do cyckow ale zero kwiatow i zero pakow - a kwiaty na nowych galazkach rosna, a drugi tyle nie urosl (ta sama odmiana i razem sadzone) puscil paki i nie rozwija. Masakra. Arabeski sie boje jak pisalam ze sie mi znudzi. Lubie ja i mam eeee....5 luster w domu takich - zadne nie wisi, pochowane po szafach Mika - kazdy po sobie sciaga - juz ja widze jak M bedzie sciagal a ja potem bede skrobac. U mnie nie powiedzialam ze nie wsadze szyby, powiedzialam ze narazie beda zaslonki a potem sie zastanowie. I tak musze szybe robic na zamowienie bo nie ide rozmiarem prysznica standartowo. Wode mam ciezka, nawet na tarasie mam szklany blat na stole, jak podleje kwiatka i wycieknie mam piekne zakola z kamienia jak nie wytre odrazu - tego sie boje. Chociaz mamy specjalne plyny ze po kazdym prysznicy sie psika i sie nie osiada. Ale stol jak psikac. pozyjom obaczym, lazienka w moim dalekim planie bo najpierw trzeba zrobic jaskinie M i schody. Edytowane 3 Sierpnia 2016 przez mania1220 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 03.08.2016 18:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2016 no wlasnie...najbardziej by mi pasowala tam szyba przesuwana, bo scieka z drzwi jak sie otwiera, ale zeby taka miec trzeba szyne na gorze jak tu: [ATTACH=CONFIG]363137[/ATTACH] no i mi sie to nie podoba.chce czysta szybe wiec otwierane [ATTACH=CONFIG]363138[/ATTACH] tak mi na schodka beda musieli wyciac i tak patrze i patrze...chyba czysta bez wzorkow fikusnych najlesza [ATTACH=CONFIG]363139[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 03.08.2016 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2016 Maniu - najkrócej jak się da - nienawidzę kominków, żadnych, zwłaszcza tych na drewno. I jasne, że każdy ma coś czego w domu nie lubi, tak jak piszesz firanek, zasłonek czy innych dywanów. Jedni to kochają inni nie. Ważne, żeby uszanować zdanie drugiego i nie narzucać mu swoich upodobań - nie raz na fm się czyta namolne: "kup to, zrób to". Np. skoro mówię, że chcę biel, szarości i czarny - a słyszę: "a może jakiś akcent kolorystyczny?" to ręce opadają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 03.08.2016 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2016 Rozczulila mnie fotka ze stołkiem ceramicznym pod prysznicem. Mój przez zacieki z wody mieszkał pod prsznicem tylko dobę. Za to muszę kupić jakąś matę pod stopy. Właśnie myjąc stopy moźna się wypierdzielić, brodzik jest śliski. To, co widziałam w sklepach o ból zębów przyprawia Mieszkałam dlugo z prysznicem z zasłoną, najwygodniej było jak strumieniem wody przyklejało się ją do sciany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 03.08.2016 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2016 Rozczulila mnie fotka ze stołkiem ceramicznym pod prysznicem. Mój przez zacieki z wody mieszkał pod prsznicem tylko dobę. Za to muszę kupić jakąś matę pod stopy. Właśnie myjąc stopy moźna się wypierdzielić, brodzik jest śliski. To, co widziałam w sklepach o ból zębów przyprawia Mieszkałam dlugo z prysznicem z zasłoną, najwygodniej było jak strumieniem wody przyklejało się ją do sciany. ja mam krokodyla z Ikei Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 03.08.2016 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2016 hihi Pusia, tak zawsze jest, ale pomyslow warto posluchac, najwyzej sie odzuca z kominkiem powiem Ci tak - cale ogrzewanie mam na gaz, piec gazowy jest pod prad podlaczony (kominek nie) . Jak nie ma pradu - ogrzewanie nie chodzi mimo ze gaz jest, bo prad nie wlaczy pieca. W kwietniu mielismy burze lodowa - bylam szczesliwa ze mialam kominek. Ogrzewanie siadlo - kominek dzialal, nie umarlzlam, nie musialam chodzic ubrana i okutana, ludzie marzli, wnosili do domu kuchenki gazowe (grille na gaz) ktos tam sie zaczadzil itp - ja bylam bezpieczna przez te kilka dni. W zimie jak sama w domu siedze wylaczam ogrzewanie - wlaczam kominek i mam cieplutko na dole gdzie siedze, wrecz upal ze musze przykrecac, powoli cieplo sie przez schdy na gore unosi, ogrzewanie wlaczam dopiero w nocy. Ten sam gaz ale kominek bierze mniej, minimalne zuzytkowanie, kroi to koszta ocieplania w zimie. nie wyobrazam sobie za to ladowania do centralki. Ale wiem ze czasami nie ma wyjscia. Tu nie ma centralnych piecow. jjak szukalam domu to mial byc z kominkiem. ja lubie. Mam ten swoj "kominkowy" i sie mi podoba nie napisalas dlaczego masz zle doswiadczenia, bo nie jest na zasadzie nie bo nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 03.08.2016 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2016 nie napisalas dlaczego masz zle doswiadczenia, bo nie jest na zasadzie nie bo nie. Przez 14 lat w starym domu miałam kominek, a wcześniej przeszłam przez piece kaflowe, różnego typu kozy. Dla mnie opał to przekleństwo. Wracaliśmy umordowani z pracy do zimnego domu, bo gasło wtedy kiedy to najmniej potrzebne, sadza, dym, popiół, kurz, brud, okopcona szyba, która wcale nie była uroczymi płomyczkami, wieczne taszczenie albo opału do domu albo popiołu z domu. Budując nowy dom wiedzieliśmy, ze nie będzie żadnych opałów, żadnych kominów - i tak mamy. Dla nas pełnia szczęścia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 03.08.2016 19:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2016 Mika mowisz o tym zoltym??? a moj prysznic teraz wlasnie jest takiej wielkosci jak ten ze stolkim, nie wyobrazam sobie tam stolka wsadzac, nie ma miejsca zeby stac a szorowanie sie i wymachowanie rekami to dla mnie masakra, ale jak sie ma takie dlugie lapy to coezko, a nie mowiac o swobodnym obrocie. Postawili do zdjecia napewno. No ale przydatny ssie ogolic np. ze stolek to nic, ale jeszcze reczniczki leza...jeden to zrozumiem do umycia twarzy np ale kilka Emi jaki krokodyl??? Mika jesli powiesze to z materialu i bez foliowej wkladki, nie przemaka. jesuuuu chyba bede musiala szyby robic bo mi dupe zameczycie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 03.08.2016 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2016 u nas w domu prądu musiałoby nie być tydzień, żeby znacznie odczuć spadek temperatury. Pusia ma jeszcze lepiej dom ocieplony chociaż mi się kulał po głowie kominek gazowy jak u Ciebie na czas wojny, rozbłysku słonecznego czy inwazji zoombi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 03.08.2016 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2016 ja lubię zasłonki, nie muszą być foliowe, obleśne, te nowoczesne, eleganckie są lniane, czasem impregnowane specjalnie. krokodyla mam takiego :rotfl: http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/patrull-mata-do-wanny-zielony__0092996_PE229983_S4.JPG http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/patrull-mata-do-wanny-zielony__0115444_PE264548_S4.JPG wygląda zarąbiście u mnie, bo mam mega poważna łazienkę - cegiełki z ciemną fugą, czarna kabina, czarna szafka pod umywalką i na podłodze szachownica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 03.08.2016 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2016 jesuuuu chyba bede musiala szyby robic bo mi dupe zameczycie Będziemy próbowały chociaż mi się kulał po głowie kominek gazowy jak u Ciebie na czas wojny, rozbłysku słonecznego czy inwazji zoombi A wtedy Putin gaz zakręci i dupa I na ten wypadek co?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 03.08.2016 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2016 o tutaj sobie mieszka, tylko nie wiem dlaczego jest do góry nogami, chyba się relaksuje na pleacach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 03.08.2016 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2016 Pusia no wlasnie dlatego napisalam ze wole gazowy. W moim domu w PL musialam kominek postawic bo nie mam w sypialni grzejnikow, nie ma gdzie postawic wiekszego pieca a jedna centralka na caly dom (blizniak). Nie mialam wyjscia. Niestety na gaz nie dalo rady bo w mojej mejscowosci nie ma gazu i raczej nie bedzie, poki co sa same plany podprowadzic do wazniejszych budynkow w uzdrowisku ale nie do prywatnych domow. Ostatnio mam pecha co lece do Pl to ze musze a nie ze chce i zawsze w zimie. Jak zostalam sama w domu dzwonilam do cioci - ktore drzwiczki w tej cholernej centralce mam zamknac, ktore i kiedy uchylic i ile tam nalozyc??? Drzewo mi przygotowali zanim pojechali bo se mogli mowic - tam lezy takie a tu takie do centralki rzuc takie - ja sie nie znam na drzewie , dla mnie musi pisac jak wol co to i jakie to jojcze do M tez ze ja mam na staorsc do PL wracac ale ja siebie nie widze tego palenia w centralce a teraz jeszcze tego syfu z kominka, domek mam maly - Mika moj domek ma gdzies tyle co Twoje mieszkanie wiec Cie pociesze piece kaflowe pamietam z dziecinstwa ale jak przez mgle. najgrzej to chyba nosic to wszystko. I to ze wlasnie - wygasa. Ogolnie - dla mnie w PL jest za zimno przez takie ogrzewania. Rano wstawalam bo wygaslo i zmarznieta na kosc bylam no ale jak sie nie da inaczej to trzeba zeby zacisnac i sie przyzwyczaic nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 03.08.2016 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2016 o ja pierdziele Emi...na dzien dobry nie wiedzialam ze to prysznic - pierwszy raz wdze ciemny - fajny jest wyglada jak jakies zaciemnione miejsce dowodzenia teraz mam ta rynienke od prysznica ale nie jest sliska, mam tam taki chropowaty kwadrat, na stale jak te deski tarasowe. a drewniana wkladka??? krokodyl fajny, taki akcent ! ale zamaskowany :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 03.08.2016 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2016 Pusia no wlasnie dlatego napisalam ze wole gazowy. Tak, tak, absolutnie mnie neguję Twojego wyboru. Tylko napisałam, dlaczego nie będę komentować kominków. Zresztą, zrobiłam wszystko, żeby w nowym domu mieć ogrzewanie bezobsługowe A gazu u nas nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 03.08.2016 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2016 na szczescie mi tutaj Putin nie grozny ale np gazowej kuchenki nie chce. Mialam raz i nigdy wiecej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts