Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

DOKLADNIE :p

zbieram do jaskini !

ile mam ich kupic? jeden czy dwa???

jedna pierdole juz mam, przyszla we wtorek

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/1220/Basement/IMG_2724_zpsyrmlbst4.jpg

tak pomyslalam ze bedzie ladnie wygladac na tle kominka - z lupka czy z innego kamienia

Pestka to jak wrocisz to wklejaj co znalazlas.

z lupkowych kominkow nic sensownego tez nie znalazlam a juz kilka dni maltretuje i chyba te co wklejalam to najladniejsze i najprostsze byly. Susza jakas czy co

ja znalazlam plyty lupkowe wczoraj, dzis jedziemy obejrzec i zobaczyc jeszcze inne podlogi.

M pojechal po jakas pile do Ricka, dwa dni bezrobocia , robota dopiero na weekend wiec dzis dokonczy ta podloge - juz mu nawet gwozdzie i brakujace deski dokupilam. A ja siedze i susze paznokcie :p

zaraz jedziemy do sklepu, na dzis i jutro zapowiadaja heat wave i bedzie ponad 40C kazali w domu siedziec. U mnie jeszcze 9 rano nie ma wiec trzeba jechac zanim sieknie upalem zobaczyc te plyty na kominek.

tu sa plyty ktore znalazlam, maja 30x60 cm. Nic wiekszego nie wynalazlam poki co.

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/1220/Basement/072222550175_ca_zpsxgi3sazm.jpg

taki dlugi kominek nas kusi

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/1220/Basement/_35_zps01s8orou.jpg

i zeby zrobic jak tu tylko w tych plytach

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/1220/Basement/contemporary-fireplace-tile-ideas_zpsm1h1uyup.jpg

ze wszystkich kominkow ten sie mi najbardziej podoba

czekam na propozycje Pestka, moze cos innego wynajdzieesz, albo Wy dziewczyny?

wymyslilam tez - a gdyby to okno zamknac, zabudowac bo i tak guzik swiatla daje. A wsadzic szyby w sciance ktora mamy postawic co bedzie oddzielac sypialke z tylu?? w sypialce sa dwa okna. Jedna szyba z boku, druga na gorze scianki, albo jedna na gorze scianki, wygladaloby jakby byla scianka wolno stojaca.

Swiatlo tez bedzie wpadac z pokoju ktory jest obok.

nie wiem jak to wyrysowac....:sick:

AAAAA...najwzniejsze!!!

pokazalam M te plyty i juz mowi o nim na kominku, ale zaznaczyl ze gdzies i tak sobie lupek wsadzi :p powiedzialam ze spoko, na schodach jak bylo mowione :p

dzieki laski :hug: wygralysmy mala wojenke o kominek

Pestka, zdaj później relację z Anek i Hanek. :lol2:

Te wielkie płyty są świetne.

Świecznik mi się podoba. Moje dwa, co sprayowałam na srebrno i spieprzyłam, koleżanka chce mi na nie nałożyć farbę, taką co lampy samochodowe w środku mają. Coś podobnego do chromu. Tylko potem nie można za bardzo ręką tego dotykać. Pewnie mąż mi pryśnie lakierem bezbarwnym.

Znajoma ma dom przykryty łupkowym dachem. Jeszcze przedwojenny sort. Pięknie wygląda.

Mika mam dla Ciebie te wizki, kilka wersji, mogę dorobić inne, ale nie wiedziałam w którą stronę iść

masz tak:

przemalowane sciany na białawo i na błękitnie, pod kolor cudownego krzesła

masz drzwi w obecnym kolorze, w kolorze jakiśm dębopodobnym (może mąż zgodzi się chociaż na lakierobejce?) i drzwi białe.

sorry za jakość, ale na szybko robione i że tak długo czekałaś :rolleyes:

drzwi%u00252Bbia%u002525C5%u00252582e.jpgbia%u002525C5%u00252582e%u00252Bdrzwi%u0025252C%u00252Bniebieskie%u00252B%u002525C5%u0025259Bcia.jpgbia%u002525C5%u00252582e%u00252Bdrzwi%u0025252C%u00252Bbia%u002525C5%u00252582e%u00252B%u002525C.jpgsosnowe%u00252Bdrzwi%u0025252C%u00252Bbia%u002525C5%u00252582e%u00252B%u002525C5%u0025259Bciany.jpgsosnowe%u00252Bdrzwi%u0025252C%u00252Bniebieskie%u00252B%u002525C5%u0025259Bciany.jpg cdn

nasze, właśnie przemalowałam :rotfl:

:hug: może najpierw ściany sie uda przemalować?

Emi, że też na to nie wpadlam:lol2: hahahahaha On z wrażenia wpadłby do kanału :lol2:

Ściany pomalujemy. Żałuję, bo oddałam niedawno puchę białej ceramicznej farby. Kupowałam 2.5 litra do pomalowania listwy przypodłogowej, bo nie było mniejszych.

Już od kilku dni byłyby ściany białe :p

Edytowane przez mmikka

Super robota Emi :D swietnie pomalowane i TYLKO biale sciany. Najpierw zgwalcic meza o biale sciany a potem gwalcic o drzwi, ale juz przy bialych scianach bedzie 100x lepiej.

Farba cuda dziala, jak bylo widac u Vesi :lol2:

Mika - JAKA CERMICZNA??? co to za farba ?? piszesz ze malowalas nia listwy przy podlodze wiec...?????? nie mow ze chcesz taka sama farba sciany malowac???

he he Mika...

lecim po kolei z jaskinia :

1. Gigantyczna kanapa - oj dupe mi suszy ze chce naroznik! ja ich niecierpie. Powiedzialam ze nie bede kolo jego gir lezec :lol2: Ale jak chce niech kupuje.

2. Fotel do masazu - pomijajac ze ma masaz on chcial kanape taka rozkladana - moze sie trafi

3.Super ekran taki by byl...zakladajac ze bysmy kominka nie wsadzali, narazie zdecydowal ze 65 cali kupuje (dzis juz szukal).

4.Konsola do gier - ma jedna, dzis w sklepie mi powiedzial ze jeszcze jedno PS kupuje (wymowka - dla dzieci - yeah right!!!)

5. System dzwieku - zabralo mi to hmmm...26 lat, ale juz go wyleczylam z wszelakich KOLUMN :lol2: bedzie tylko bar i woofer (dzis szukal)

6. Stol bilardowy - chcialalam JA :lol2: niestety nie mamy tyle miejsca, albo trzeba by z czegos zrezygnwac (salon? sypialnia, badz zawalic ten trzeci pokiok)

7. Pelny bar - no chcial barek! wybilam mu z glowy! pisalam o tym. PELNY??? szybko pusty by byl!

8. To cos do lania piwa z beczki - na szczescie kupuje butelkowe :p Ale pewno jakby mial bar - kupilby i to cos i beczke z piwem :p

9. Bar z przekaskami - nie trzeba baru, trzeba tylko sluzaca (czyli ja) do zbierania papierkow :mad: przerabiam to zawsze :mad:

10. Ksiazki i magazyny - to raczej ja :p Moj M nie czyta, chyba ze ma obrazki :p wypadaloby kolekcje komiksow uzbierac :p

braklo jeszcze jednego - plakaty z golymi babami :D

jak go poznalam i sie go do niego wprowadzilam (tego samego dnia co randke pierwsza mielismy :lol2:) na scianach byly gole baby, jakos mi nie pasowalo spac i otwierac oczy na jakies wielkie balony albo co gorszego - zdarlam wszystko :lol2:

Powinien byc tez osobny stolik na wszelakie piloty - moj M sie kocha w pilotach.

Emi, a tu Cie zaskocze :p zadnych ludwiczkow, krysztalkow itp nie bedzie, nawet nie planowalam :p

ja bardziej z tych nowoczesnych wiec niech na dole juz bedzie prosto od linijki a jak gora sie mi znudzi to juz bedzie tam zrobione :p Luster tez NIET :no: Tam bedzie sie TV ogladac, musi byc ciemno - zapomnialyscie ze tu na pierwszej podlodze nie mam zadnego telewizora?? Bedzie sie musial ze mna podzielic tym kinem domowym

dopiero teraz mi się przypomniało, że też jaskinie mężowi urządzam, ale zdał się tylko i wyłącznie na mnie :lol2:

tylko nie w piwnicy, bo piwnice mamy piwniczną bardzo, chociaż może kiedyś się ją jakoś ogarnie, a na poddaszu.

ma być kino domowe - rzutnik już jest. Mój też chciał narożnik, nie wiem co chłopi z nimi mają :sick: będą prawdopodobnie 3 szezlongi - retro, żeby się wygodnie wyciągnąć przed filmem. baru nie będzie, nawet nie pomyślał o nim, ale wymyśliłam, że kupię taką maszynę do popcornu jakie są w kinie, tylko miniaturkę i retro.

konsole mamy już 2 w domu, kiedyś wspomniał o trzeciej :lol2: kominków i innych cudów nie będzie,bo nie ma miejsca, szafa na jego ciuchy na motor musi się zmieścić :p wstawię mu tą szafę z wiatrołapu :rolleyes:

Maniu, farba ceramiczna jest gęsta, nie chlapie i nadaje się do szorowania. W łazience mam i w kuchni. Listwy przypodłogowe na biało też nią malowałam.

Okolice kibelka, umywalki czy płyty do gotowania spokojnie myję gąbką z płynem do naczyń. W przedpokoju była tapeta, też ją malowałam farbą ceramiczną.

Bałam się, że zwykły papier z tapety nasiąknie wodą z farby i trzeba będzie gładzie robić. A tego bardzo nie chciałam. Na pewno kiedyś będzie trzeba zerwać tę tapetę i ściany po ludzku zrobić. Ale tyle było( i jest) do zrobienia w tym domu, że spadło to na koniec kolejki. Czasem na jakieś wakacje trzeba jechać, a nie ciągle w dom ładować.

Emi rewelacyjnie te drzwi pomalowałaś, aż się w tym białym zakochałam :rolleyes: