Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

to nie jest podrobka marmuru, tylko wyglad roznica bo marmur nadal to jest ,roznica taka ze chinski ma wiecej zolci w sobie a np turecki wiecej szarosci, czysta prawdziwa carrara bardzo biala jest.

ale te co wczoraj/dzis ogladalam bieuskie byly bo zolci nie znosze w marmurze, a szary zalezy do czego

tego nie widziałam na żywo, więc może się okazać różnie :lol2:

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

strasznie ciezkie slowo - konglomerat :sick:

Emi mozesz mi wytlumaczyc co to jest ten konglo-onglo????

ja sie ciesze ze M nie ma ciagatkow do motorow, nasz znajomy juz rozkwasil dwa, jedna na 100% byla Yamaha tez drugi nie pamietam, niestety za kazdym razem sie polamal, mial szczescie ze zyje...nie zebym straszyla ale mowie jak Ty, jak wiosna tylko sie zaczyna i wyjezdzaja mowie ze sezon na dawcow sie zaczal :sick:

to jakaś mieszanka kamieni z jakimiś żywicami i innymi, u nas to jest mega popularne, zamiast kamieni, robią z tego np, zlewy - które się nazywaja granitowe a są plastikowe z domieszką kamienia pokruszonego. w róznych kształtach można to robić bez ograniczeń

i wytrymały jest bardzo :yes:

Edytowane przez Emila3000

KONGLOMERAT KWARCOWY - wygooglalam :p

to jest to co pisalam wyzej, ze myslalam o bialym blacie w kuchni ale marmur odpada bo sie lubi plamic a graitu takiego nie ma bialego, mowilam ze wlasnie bym kwarc wsadzila,

nie wiem jak u Was ale u nas marmur najtanszy, potem granit dorzszy a kwarc najdrozszy

kwarc to kwarc - taki kryszkał :lol2: ale być może u was sie tak nazywa, U nas jest tego mnóstwo odmian. Ja go nie lubię, miałam z niego parapety w poprzednim domu, nie dało się kamienia doszorować, ten co dałam linka podobno jest jakiś inny. dlatego rozważam też laminat zwykły podobno jest taki który ładnie wygląda. muszę wycenić, bo w sumie to tylko pralnia :lol2:

Mania a u was blaty w kucnniach z czego robią, z marmuru prawdziwego?? macie tam jakieś mega impregnaty/??? czy te piękne kuchnie tylko do zdjęć a nie do gotowania?

Emi na blaty z tego kogla-mogla u nas sie mowi quartz, tak to jest ta mieszanka i tak bardzo wytrzymala

tak, robia z marmurow blaty, ja sie troche boje....jesli bialy, bo czarny jak wezme to granit.

u nas nawet w Ikei sa te blaty, nasza Ikea ma podpisany jakis kontrakt z irma i mozna sobie cala kuchnie z granitem czy kwarcem kupic

u nas chyba za twardosc licza, a marmur najslabszy temu cena najnizsza :p

nam dali dobry upust a dokladnie cene taka sama za kwarc jak za granit, ale to ne byl ten co ja chcialam

marmur w lazienkach ok bo tylko woda jest, w kuchni wiadomo, nawet impregnaty moga nie pomoc chociaz moze?? widzialam w masie domow i biale byly, moze te impregnaty faktycznie dbre??

wiem ze firma zakladajaca naklada swoj impregnat a potem sama sobie robisz

vesi nie w kime tylko wreszcie pod prysznicem sie umyc, młoda dzis ostatni 3x zaimpregnowała tam fugi, jak mi na nich grzyb wylezie za rok to se w łep strzele ze złosci chyba ...

o ja chce własnie biały konglomerat do górnej łazienki i podblatowe umywalki, tylko cena tego wcale nie mała, drogie toto jak marmur