Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ja to nawet nie wiem czy tu sa kopalnie marmuru czy granitu, nie interesowalam sie, jak widze to sciagane

cos Ty kupowala w kamieniolomie?? jaki kamien? piaskowiec?

tak piaskowiec :) w kamieniołomie mi go docieli na wymiar, wycieli otwory, wyszlifowały na połysk, obrobili brzegu i pomalowali jakimś siuwaksem, niby impregnatem :p parapety szły pocztą, a po blaty sama jechałam przez pól kraju.

wczoraj w nocy wykelilam kominek na pdlodze, dokladny rozmiar jaki ma byc na dole.....ten wklad jest MONSTRUM ...musze zobaczyc jak z mniejszym troche bo maja 3 rozmiary, ten wyklejony ma 46 cali, mniejszy jest 40 i jeszcze mniejszy 30 cos tam. Trzydziestka odpada teraz mam taki rozmiar w kominkowycm, chcialam wiekszy.

a wykleilam bo musze policzyc ile mi tego marmuru badz kamienia trzeba...narazie z braku tamtych czarnych sciaga mnie do granitu. Chyba ze znajde jakos fajny zamiennik ale plutek ceramicznych nie chce.

IMG_3062 (2).jpg

Mój piaskowiec jest super, chociaż ma swoje wady, ale ślicznie się skrzy kryształkami piasku w słońcu, ma piękny rysunek "usłojenia" postarali się w kopalni i wybrali najładniejsze kawałki :rolleyes:

Mój piaskowiec jest niezwykły, bo jest twardy prawie tak jak granit i nie nasiąka jak inne piaskowce, Tylko w jednym miejscu u nas w kraju się taki wydobywa.

drewna też za bardzo nie lubię, chociaż fajnie wygląda w skandynawskich kuchniach :) u mnie będzie w spiżarce chyba, no chyba, że tam też carrare dać? :rolleyes: muszę przemyśleć sprawę jeszcze raz :lol2: