Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie będę sobie tej butli stawiać w ogrodzie, żeby tylko do kominka podłączyć :rotfl: są paskudne i do tego drogie. Po za tym nie wiem jak miałabym poprowadzić do kominka, skoro dom już wykończony. :lol2: ale też mi przez sekundę tam myśl przeleciała przez głowę. Edytowane przez Emila3000

Dziure sie robi w scianie na wyjscie rury czy na wejscie, tak samo mi wiercili na klimatyzacje. W kominku rury mam juz z gazem poprowadzone ale wylot i na wymiane powietrza musza przewiercic - duza dziure, w PL tez mi robili.

Specjalne wiertla sa na te rury.

Emi, nie wiem jak sie liczy w Polsce gaz, moge Ci tylko powiedziec na nasze, dodam tylko ze modele sa zasze robione 2 kazdego kominka - naturalny gaz (czyli jak moj) i na butle.

na gaz 30 000 BTU na propane czyli na butl 29 000 BTU.

scianka sie mi buduje, znaczy sam szkielet, ale poleczke juz widac :lol2:

jutro mam dostac swieczniki i miske dla psa i umowilam Biagio z moim M na odbior shutters :lol2:

i to tyle dobrych news na ten tydzien pewno

a w przyszlym tyg zadyma z adwokatem :cool: nawet nie pisalam co zesmy wymyslili, a raczej co moj M wymyslil

poszlam sprawdzic na swoim termostacie od kominka, moge ustawic temperature z tego kominka co juz mam do 90F czyli 32.2C, oczywiscie to jest tem ktora wwiewa mi do domu, szyba i wszystko w srodku jest o niebo bardziej gorace

mowilam ze sie mozna przy nim ugotowac :lol2:

jedyne co nie moge na kominku - usmarzyc kielbasy :lol2: Jak na grillu pod tym samym gazem

szkielet scianki stoi :lol2::lol2:

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/1220/Basement/IMG_3114_zps9fyfakhn.jpg

tu widac jak wystaje dlon z mojej buzki co pisalam :mad:

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/1220/Basement/IMG_3116_zpsol8rrhjm.jpg

maja stac tak

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/1220/Basement/IMG_3118_zpsmlxcdkey.jpg

a skonczone wyjsc ma tak

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/1220/Basement/light%20niche%2001_zpsgsmw8t7v.jpg

gdyby moja scianka byla tak gleboka wlazlo by bez problemu, ale szkoda mi zabierac miejsca na scianke. Buzki zawsze moge wstawic gdzie indziej a tam cos kupic innego. To jest scianka oddzielajaca kominkowy od sypialki, sypialka jest z tylu. Szafeczka dluzsza byc nie mogla - obok beda drzwi chowane w sciane wiec trzeba bylo zrobic odstepy z glowa.

A zaraz jedziemy kupic swiatelka do tej poleczki.

fajne te rzeźby. :lol2:

Lampka Miki chyba bardzo ładna,chociaż zdjecia kiszkowate, zrób kiedyś jakieś lepsiejsze, żebyśmy mogły oczy nacieszyć.

Mania pewnie da się jakoś rury wywiercić, może nawet poprowadzić przez szatnię i spiżarkę, w kuć w ściany, ale tyleeeeee z tym roboty. U nas tez widziałam kominki na gaz z rury i gaz z butli :yes:

Tzn. spieki znalazłaś. One u nas też diablo drogie. Na forum jest taka jedna z moich okolic, Bami, co ma w kuchni na meblach.

A fornir kamienny znalazłaś? W PL jest dosyć tani.

Kominki ładne. Szczególnie ten kobylasty :)