Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ma gdzie ogladac tv :)

ten drugi pokuj ma byc moj, tam gdzie na wizce byly fotele - bo my tego samego nie ogladamy ani nie lubimy .

ale mam jeszcze tv na gorze w Granatowym, przeniose se do pokoju dla dzieci , Granatowy ladnie poscielony szkoda tam bajzel robic :wiggle:

a niech robi jak chce. Juz machlam reka. Ja swoj na dole zrobie jak ja chce.

poprostu szkoda ze chce wydac wiecej na durny lupek niz na pozadniejszy kominek, normalnie sie mi flaki przeracaja, ten Rick mnie czasem wkurza, ma straszny wplyw na M, moze dlatego ze M ojca nie mial a Rick moze byc naszym ojcem. Juz mu raz powiedzialam zeby sie do nich wprowadzil tak czesto tam lata, az nerwa dostaje bo znika na cale weekendy :cool:

Lupka jeszcze nie kupil bo najpierw trzeba kupic kominek, potem zbudowac obudowe a potem policzyc ile dokladnie trzeba tego dziadowskiego lupka.

OK, nie bede narzekac - w calym reszcie domu zrobione jest tak jak ja chcialam.

pal szesc, niech robi tam co chce, ale ja tam sprzatac nie bede. On jest straszny balaganiarz i JUZ widze - majac drzwiczki do zzutu brudow z lazienki do pralni - i tak skarpety beda lezec pod lawa. Nie mowiac o masie papierkow, butelek, szklanek itp...normalnie mi sie bedzie serce krajac bo salonik wyjdzie fajny. O lazience tam nie wspomne - widze co robi na gorze, temu jestem szczesliwa ze ja mam swoja osobna i nikt tam nie wlazi bo z sypialni jest tylko wejscie.

moze ja jestem za bardzo wymagajaca??????

Vesi - moja mloda kiedys przechodzila ten mlodzienczy szal-pal, bylo tak zle ze az wywiozlam ja i zostawilam w Polsce na pol roku - podstepem. Zaowocowalo to tym ze mlody nie chcial latac bo sie bal ze go tez zostawie, odkad mial 5 lat nie byl ani razu :cool: Ale ona szalala, bac to ja jej sie balam serio. Tak mnie wnerwila ze weszlam z drzwiami do jej pokoju, a raczej z polowa :rolleyes:

najlepsze to to ze ja juz zapomnialam o tym, tak na amen, dopiero w zeszly weekend mi mlody przypomnial

dziecko? to kurna nie bylo dziecko! miala 16 lat i cyce wieksze od moich, lapy wieksze od moich, to juz byla baba fest!

Mika, tak Ci sie moje drzwi podobaja...to nie jest drewno :)

z ciekawostek Wam powiem - tu nie wkada sie drwanianych drzwi. Za ciezkie. Domy sa drewniane , w zimie sie kurcza, w lecie rozkurczaja, po scianach nie widac ale framugi sie rozlaza na zime. Takie drzwi bylyby obciazeniem. I co? i moje drzwi wygladaja jak drzwo, wsie sloje itd. Nie mozna odroznic.

Jaki syf mój robi u siebie w pokoju, normalnie z łopatą śniegową trzeba wchodzić, wszystkie szklanki łyżeczki, talerze tam wyniósł, koty większe od kotów prawdziwych :jawdrop: też tam ma być kino nasze :wtf: średnio to widzę, najwyżej przeniosę go z tym całym majdaniem do malutkiego pokoju, albo jak ty do piwnicy. bedzie miał tam prawdziwą jaskienie :rotfl: w poprzednim domu też miał taki pierdolnik, normalnie myszy mu sie tam zaległy :o

mój potrafi jak chce baaardzo porządnie posprzątać :rolleyes: ale to raz na ruski rok, normalnie bajzel kompletny. tak samo ciuchy - kużwa koło kosza na brudy leżą, skarpetki w najdziwniejszych miejscach, ostatnich w którym bym się ich spodziewała :o

Mania jeszcze jedno mi się przypomniało, czy M. leczy to chrapanie? to jest bardzo niezbezpieczne dla zdrowia - bezdechy i te sprawy. Mój za to o dziwo przestał w ogóle chrapać :eek: no chyba, że chrapie w środku nocy. Ja śpie jak zabita nic mnie nie obudzi. I mogę sobie teraz komfortowo zasypiać, bez chęci zamordowania go :lol2:

Faceci to tylko faceci niestety.

Maniu, może to byłby dobry kompromis – naturalny kamień, plytki z prawdziwego czarnego łupku (Slate) znalazłam na stronie firmy z NY, ale może mają to też gdzieś bliżej Ciebie. Nie mam czasu szukać niestety.

http://www.completetile.com/products/stone/slate-natural-stone/2-x-12-tile/montauk-black-natural-cleft

Emi - moj wysprzata jak zawodowa sprzataczka jak ktos ma go odwiedzic :wave:

raz sie poddalam, zastrajkowalam, chodzi o sraczyk. Mlody jeszcze mieszkal z nami. Ich dwoch w ich lazience - mialam DOSC mycia kibla codziennie. Powiedzialam nie, sami obszczyfutki se to myjcie. Wytrzymali 2 tygodnie. I w koncu umyli. I zaczeli celowac ! temu ta deske mu podswietlana kupilam bo ta lazienka tu na pierwszej podlodze a dokladnie toaleta - kazdy do niej wchodzi co przyjdzie, nie bede tez myc. Zrobi sobie lazienke na dole nie bedzie wylatywal z jaskini na gore.

mialam wlasnie pisac ze Pestka film obejrzala i nie pochwalila sie co. Ja z tych kryminalnych tez, im bardziej pkrecone i tajemnicze i zagadkowe tym lepiej :rolleyes:

Emi, nie byl Znaczy juz byl u lekarza i mial date do szpitala, mieli go podlozyc pod maszynki i rurki i maski i sprawdzac co jest - nie poszedl :bash: I co mu zrobisz???????

Podejrzewam ze mu sie poprostu utylo i ma otluszczone podgardle. W snie sie wszystko rozluznia i opada przez co nie ma powietrza. Zawsze spal z otwartymi ustami ale byl cienszy i nie chrapal. Ten dzyndzelek co sie ma na okncu tez mu urosl do monstrualnych rozmiarow, nasz znajomy z Jamaicy (kurna czarny jak smola ten Peter) mial ten sam problem, nadcinali mu tego dzyndzla.

Pestka ten lupek sliczny, ale 30x30 maja najwiekszy a to za male, kwadratow nie chcialam, a te mniejsze bardziej jak ceglowka bedzie ,a ja jak wiesz ceglowki nie zabardzo - malo jej mam no domu..?? :lol2:

nie trzeba, nie szukaj, ja przekopalam caly net. Napewno gdzies sa, ale u nas ten problem ze jestesmy 100 lat za Murzynami, nie mamy tak rozwinietych netowych stron ani sklepow jak Polska czy US, normalnie zadupie swiata. A czasu tez nie ma jezdzic po roznych miastach i szukac.

Doriko - wszedzie dobrze gdzie nas nie ma, stare jak swiat a prawdziwe :rolleyes:

ilez ja Wam zazroszcze ;)

Emi sa, DHL, UPS, Purolator, no wszystko wszystko, niestety zdzieraja z nas jak skore z diabla. Bo Canadol glupi i sie oskubac da. Konczy sie tak ze sklepy nie chca wysylac bo maja pelno zazalen ze drogo.

glowa juz napitala, cisnienie skoczylo, moze spadnie ten deszcz