Emila3000 13.08.2016 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2016 Mania od frontu to chyba zrobiłabym tak, żeby płytki zasłoniły brzegi płytek tych co są na ściance bocznej. przyciemnic pewnie można - implreganatem do kamieni przyciemniającym, są takie. a pod kątem nie da się tych płyt jakoś ciąć na rogach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 13.08.2016 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2016 Mika pieeeekknieee !!! drzwi juz tak zle nie wygladaja! wygladaja bardzo dobrze, suer ze sie dalas namowic !!! i nawet nie mow mi ze Ci sie nie podba bardziej niz bylo... a ten roz majtkowy - u mnie to z palety rozu i brzoskwin, przy fioletach i wrzosach ten kolor nawet nie lezal, moja babcia do dzis pamietam miala w takim kolorze reformy i halke :P:P:P:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 13.08.2016 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2016 Emi, 3,20 jest. Jak będziemy robić ściany, to damy listwy przysufitowe. Jedyne pomieszczenie jakie nam zostało bez tych listew. Mania, nie wiem czym przyciemnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 13.08.2016 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2016 hahahahahaha może sprała kolor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 13.08.2016 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2016 sprany roz majtoko-halkowy is OUT !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 13.08.2016 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2016 Dziękuję Wam Sama się sobie dziwię, że od razu na biało nie pomalowałam. Chociaż te sprane majtki i tak były lepsze od tamtej tapety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 13.08.2016 20:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2016 Emi no wlasnie o to mi chodzilo z tym zaslonieciem przednimi plytkami, tylko pewno zle sie wyslowilam jak zwykle. A ten impregnat czy jak mu - ciekawe wlasnie czy przyciemni, wiadomo ze gora moze wygladac inaczej a boki inaczej po cieciu. Na kat nie chce scinac. Plytki np ceramiczne spoko - bo krawedzie beda rowne, ale przy tych plytach nie da sie, bo one sa nierowne i wyjda wtedy takie brzydkie rogi jak u Ricka pamietacie? wole plytka zaslonic i sciemnic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 13.08.2016 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2016 Mika strrrasznie wysoko, CUDNIE w mojej rodzinnej kamienicy podobna wysokość jest. U mnie w domu brakuje mi tych 20 cm nad głową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 13.08.2016 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2016 Mika bo te kolory spranych reform sa zakorzenione w polskich glowach od czasow komuny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 13.08.2016 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2016 Mania szukaj u siebie takich impregnatów i preparatów, u nas jest masa takich specyfików mój impregnat do kamienia troszkę przyciemnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 13.08.2016 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2016 na tej fotce te płytki są na mijankę układane raz widac brzeg płytki od frontu raz brzeg płytki z brzegu. U Ricka kmoninek faktycznie zjawiskowo wyglądał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 13.08.2016 20:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2016 loooo matko a ja mam jakies niecale 2.5 metra i mi sie OK wydaje w Pl mam wyzej i sie strasznie malutka czuje he he Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 13.08.2016 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2016 wiem ze na mijanke na fotce, to bylo tylko podgladowo bo widac wlasnie wlasnie bylo brzeg z tych samych kamieniEmi sa sciemniajace, tylko na ile sciemnia nie wiem, nie znam sie, musze poszukac.w sumie tych brzegow az tak nie bedzie widac , no ale jak detale to detale to bede temat maltretowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 13.08.2016 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2016 Do projektowania obudów kominkowych wszyscy używają tego samego co i do projektów wnętrz. Profi robią w AutoCadzie, a takie myszki jak my męczą Sketchupa, albo RoomStylera i jemu podobne. Ja używam Photoshopa. Popatrz u Ewedeli. Wolę tak, bo nie przekłamuje perspektywy. Widać jak naprawdę ma szanse wyglądać. Ale to wymaga sporo odręcznej pracy i kombinowania. Mmikka, a Ty malowałaś zwykłą tapetę, czy taką specjalną do malowania? Jak zwykłą to czarno to widzę. Z Archeologią w PL jest tak:Tam gdzie spodziewano się na podstawie różnych danych i spostrzeżeń mieszkańców, że mogą być jakieś pozostałości archeo, są zrobione różnego typu prospekcje archeologiczne – badania powierzchniowe, metody geofizyczne, grochemiczne,analiza zdjęć lotniczych i satelitarnych. Na tej podstawie ustala się miejsca „podejrzane” o istnienie śladów działalności człowieka.Te dane są dostępne dla każdego, więc jeśli ktoś chce kupić grunt, to ma możliwość dowiedzieć się, czy nie jest on objęty nadzorem archeo. Takie informacje powinna posiadać każda gmina. Maniu, są metody sprawdzenia, co się w ziemi znajduje, bez rozkopywania. Także geolodzy z takich korzystają. Za czasów, gdy byłam czynnym archeologiem wykonywaliśmy np. badania metodą elektrooporową. Nie wszystko oczywiście da się w ten sposób stwierdzić, ale można zdecydować, czy coś pod ziemią się znajduje. TU możesz przeczytać więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 13.08.2016 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2016 Mika nakulas bomble czy je wciaglo??? a to obmalowanie szafy - ja jedna szafke mam obmalowana tez M nie bylo w domu jak malowalam lazienke a szafka przykrecona do sciany nad kibelkiem - obmalowalam wstyd sie przyznac ale obmalowalam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 13.08.2016 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2016 Kiedyś jak mi mąż powiedział, że obniży sufit w łazience, to powiedziałam, że po moim trupie Maniu, wciąga bąble. A ta szafa też jest przykręcona do ściany. U samej góry wisi na hakach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 13.08.2016 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2016 no i chyba georadary są, do szukania w ziemi. Nasza działka objęta jest nadzorem archo i konerwatora przyrody, sama papierologia przy kupnie trwała pól roku przez to no Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 13.08.2016 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2016 Mania wysokie sufity dają przestrzeń, którą uwielbiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 13.08.2016 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2016 Pestka, to jest zwykła tapeta, ponad rok temu już ją raz malowałam. Ciągle coś robimy i ten przedpokój biedny czeka na swoją kolej. Jak będziemy go robić, to ten kaloryfer zlikwidujemy, jest podłogówka, a on tylko szpeci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 13.08.2016 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2016 PESTKA...bylas KIM....??? to ja juz rozumiem skad te Twoje wyjazdy byly w tamte kraje, jezdzilas na wykopki! i co nie napisalas??? Archeologia bylo moje odwieczne marzenie, klasa 7 i o wyczytalam wszystko co miely w 3 bibliotekach, chcialam na to isc po liceum, niestety moja historyczka roziwla moje nadzieje - duzo chetnych malo miejsc, marna szansa sie dostac nie strasz Miki, miejmy nadzieje ze nie bedzie odlazic (temu zalowalam ze mi nie powiedziala ze bedzie malowac teraz:cool:) jak sie zacznie zadyme wtedy nie bedzie miala wyjscia tylko zedrzec wsio No wlasnie, nie ma zadnego fajnego programu dla smiertelnikow do kominkow. A ja zadnej inspiracji w tych plytach nie moge znalezc, zeby byla cala sciana z kominkiem. Pestka Ty mi powiedz ze to bedzie OK wygladac lepiej ps. dzieki za info, czyli mozna sprawdzic ogolnie czy cos mozna wykopac, co nie zmienia faktu ze nadal cos mozna wykopac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts