Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

on sie lubi rozwalac :lol2:

na lozku tez! jak jeszcze spalismy razem to zajmowal cale! a ja spalam na brzegu z kolanami poza lozkiem!

a chcecie sie posmiac??? nie dosc ze sie rozwala to balaganiarz ze hej.

Jego lozko na gorze. Spi. Dwa tygodnie temu tak sie rozwalal ze sciagnal przscieradlo. Na materacu jest gabka i gabka jest w pokrowcu. Na szczescie! bo siagam i piore. Ale przescieradla nie nalozyl - spi na gabce :cool:

Nic nie mowie, udaje ze nie widze i ciekawa jesem jak dlugo bedzie tak spal. zaznacze ze przescieradlo bylo czyste i skopal go w ten sam dzien co nalozylam.

Siedze i czekam....zobaczymy jak dlugo tak bedzie.

Emi spokojnie mozesz stoliki kupic. Bo srodki szuflad mozez zlakierowac, czystym lakierem, latwiej sie nawet czyscic bedzie.

Moje lustro kupione w rzadko ogrzewanym budynku trochę capiło. Natomiast gąbka w fotelach mimo wierzenia, wystawiania na słońce i kilkukrotnego prania w pralce nie pozbyła się do końca tego zapaszku. Jak czytam o dywanach używanych , trafiam na opis- odnoszę się do wyglądu zewnętrznego, nie skupiam na zapachu. Daje do myślenia ta uwaga :cool:

Mika z gabka gorzej, ja staram sie gabki wymieniac na nowe. Boje sie co w srodku siedzi. Jak nic nie czuc to ja dezynfekuje, jak wejdzie do suszarki ja wkladam na parowe czyszczenie, jak nie da sie nic to kupuje nowa. Niezawsze sie jednak da.

dzis mam takiego lenia ze nic nie robie, podcielam klona tylko bo do Chinczyka wlazl i znioslam lupek na dol. Jeden. To sie narobilam.

:lol2:

zmian a zmian! czeeee!:)

Te czarne kamienne tablice Mani śliczne - chociaż sama nie lubię czerni - ale są eleganckie i ciekawe pod względem faktury.

Co do starych szafek: lawendy w w woreczkach OK. Świeżo zmielona kawa -.wyciąga zapach genialnie.

I całkiem niedawno robiłam swoją toaletkę - deseczki w półeczkach wyszlifowałam szlifierką oscylacyjną - wyszły świeże deseczki- Ja akurat niczym ich nie impregnowałam - ale jak najbardziej - można lakieru użyć.

:bye:

Emi ja wiem ze moj materac jest taki stary (prawie :lol2::lol2:) jak Ty ha ha, ale on zadna starzyzna nie jedzie :no::no:

Jest obustronny, przewracam go raz na rok, chodzilo o to ze nadal ma swoj ksztalt , nie ma wgniecen ani dolow ani gorek, niczym nie wania a jak jest kurz - to moj kurz :p na szczescie nie mam zadnych alergii na kurz wiec nie reaguje jak Ty :p

PO KIEGO WACA rozpruwalas materac?? zaszylas rulon forsy i musialas wyciagnac?? :lol2:

a wiesz, sa meterace i materace? i sa z roznych tworzyw robione? moj ma 25 lat gwarancji, nie zadne gowno z Ikiei, dalam kupe kasy za niego, sprawdzilo sie bo nadal nie mam sie do czego przyczepic??

poduszki i koldry moge zmeniac czesro ale materacy sie nie da, chyba zeby kupowac tanie, ale to sieczka do spania. Nie wiem jak w Pl ale tutaj dobry materac niestety kosztuje sporo. Nikt materaca na 5 lat nie kupuje.

M wrocil i idzie zaraz do Ricka uprosic go zeby rury nam poprzenosil, jakies od wody i chyba jakas od gazu, M sie moze zabrac wtedy za podloge w lazience i sufit. I kombinowanie gdzie wiatrak wciupic.

Kazal Wam powiedziec ze robi duzy prysznic specjalnie zebyscie sie glupio pytaly PO CO :rotfl:

szyby vel drzwi mu sie podobaly

Materac nie był tani, z 5 tyś za niego daliśmy, pokrowiec miał zdejmawany, ale założyć sie już go nie dało, zwłaszcza po wytrzepaniu bebechów z niego :lol2: z desperacji go rozwaliliśmy, bo spać się nie dało.

może dałoby się go wpakować spowrotem do pokrowca, ale kurzu nie usuneliśmy całęgo z niego, więc bez sensu. :rolleyes:

Mania twój materac nie śmierdzi, ale te kupowane na starociach używane pewnie pierwszej świeżości by nie były :lol2:

no nie, uzywanych materacy to ja nie kupuje, to tak jak Mika mowila z uzywanymi butami. W jednych przyniesiesz robactwo i smrod a w drugim grzyba na nogi?

fe...

wiesz, jak je sciagaj skads to leza diabli wiedza gdzie, jeden na drugim, powietrze nie dochodzi, niewiadomo jak dlugo, bakterie maja zycie jak ta lala no i potem smrodek gotowy.

jak masz taka alergie na kurz to nawet antyalergiczne pokrowce nie pomoga, powinnas spac na plastykowym :p

no właśnie obrzydzenie nasz masakryczne ogarnęło jak te materace zobaczyliśmy lezące w tej starej stodole :lol2:

nasz materac ma ze 2 lata i już czuję, ze niedługo wyleci, Miał być podobno hiper wypas antyalegriczny, 2 razy droższy niż poprzedni, ale spróbuje jeszcze uprać kołdrę, bo może to ona mnie zabija? tylko pralke potrzebuję nową. Muszę męża urobić :p

ave !

gdzie bylas, na wakacjach??

bialy kominek mam na gorze, to czarny bedzie na dole :)

kawa tak, wlasnie, kawa tez wywala zapach (dobra tez jak sie chla, trzeba rozgryzc, stary sposob pijakow)

Na wakacjach i owszem :wiggle: (bukujemy jakieś tanie bilety i wyskakujemy na parę dni.. po Europie oczywiście)

A propos kominków... równowaga musi być!

to ja cos Wam opowiem o uzywanych majtkach.

Mam siostre przyrodnia i brata tutaj. Znaczy siotra mieszka na Florydzie bo tam sie ochajtala.

Swego czasu naprzywozila ciuchow co juz nie nosila - w tym swoich majtek.

Bedac przy okazji u ojca, macocha mowi ze mam troche rzeczy od siostry (mlodsza jest). I zaczela wyciagac. Nic sie nie odzywam, nie moj styl (styl Barbie i panny spod latarni). No i przyszla szwagierka , swierzynka w Canadzie, tylko dwa lata, pani adwokat z PL. To ta sama co mnie pytala czy jesli podmyje prysznicem to w ciaze nie zajdzie (:wtf:). I zobaczyla te majty, koronkowe i tp. Ja nie chcialam ani ciuchow ani tym bardziej gaci chocby byly tkane z najszystszego jedwabiu. Ale nie zdazylam nic powiedziec bo macocha sie podniecala jakie to piekne (????!!!!) ciuchy mam od siostry. No i szagierka CAP za gacie. A macocha na nia ze to dla mnie. Dziewczyny! jaka wojna sie rozpetala! Szwagierka sie poplakala!!!! ze jak to, dlaczego, ze ona chce - jak kuzwa dziecko!!! za uzywanymi gaciami!!!

myslalam ze padne......

za to problem sie sam rozwiazal bo kazalam jej wziasc sobie, ba, wziasc wszystko bo i tak nie moj styl.

do dzis wspominam jakich spazmow dostala przez durne gacie, na dodatek UZYWANE.

swoja droga trzeba miec niezly tupet dawac uzywane majtki! komukolwiek!!!

ja tez oddaje czasem ciuchy do sklepow z uzywanymi, zeby sobie ludzie taniej kupili. Majtki? nigdy! leca w smieci.