Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Niezły ten numer majtkowy :)

Mania, ciągle piszesz, że Kanada to wiocha, więc wkleiłam info drzwiach prysznicowych pierwsze jakie mi wpadło. A tu proszę jakie ładne bez ramkowe pokazałaś :)

Emi, poszukam Ci białej pnącej powtarzającej kwitnienie :) A kremowe też mogą być?

Vesi duper, powiedzialam M ze sprawdzone te drzwi :hug:

Pestka, no drzwi zrobia, ale co tam drzwi z brakiem lub trudnoscia zakupu czegokolwiek innego? zadupie, o czym sie przekonalam otatnio po raz enty :bash:

co do siostrzyczki nie wiem jak sie prowadzi bo w sumie jej nie znam, szybko od ojca sie wyprowadzilam po przyjezdzie tutaj, siostra byla 12 letnia smarkatka i przez te 30 lat widzialam ja moze 4 ?? nie znam jej tak prawde mowiac, ogolnie odkad ojca juz nie ma nie utrzymuje z "rodzinka" zadnego kontaktu, duzo by mowic, moja rodzina to ta co zostala w Polsce :)

zawilosci rodzinne, kazdy to ma w rodzicne nie?

sluchajcie dzis mam grobowe news :bash:

moja lustrzanka sie wziela i zrabala :bash::bash:

jestem w czarnej dupie, zrospaczona, dobita i zla jak osa. Mialam w planie kupno nowej ale nie jest tania a ja mam teraz 1000 innych wydatkow :bash:

szukam narazie tymczasowki czyli - uzywanego body na lokalnych byle tylko przekrecic moje obiektywy :bash::bash:

naprawiac sie nie oplaca, czesc ktora poszla kosztuje z robota wiecej niz model mojego aparatu nawet nowke kupic.

no coz, kupil M wypasiona maszyne kupi i aparat ktory chce, poki co bede musiala zadowlic sie czyims uzywanym, byle dzialal.

koliberki niedlugo odleca, chcialam popstrykac zanim poleca bo mam szal pal na ogrodku, zawsze przed odlotem wariuja i mi wlasnie przy ich pstrykaniu padl:bash:

Mika poszedl mi spust migawki, gdzies az w srodku. Zoom mam super bo zoom jest na obiektywach, kupie sam aparat i zaloze swoje obiektywy i bedzie OK.

Dzis sprawdzalam te co chce i niestety ale poczekac bede musiala.

Czekam na faceta zeby mi odpisal. Sprzedaje wlasnie aparat bez obiektywow a mi to jest potrzbne.

Sprawdzilam swoj, strzelilam prawei 25 tys zdjec :jawdrop:

chlopaki pojechali po piwo ( a jakze) , po zagryche do polskiego sklepu i po jakies rury itp i beda przenosic cos tam.

ja dzis nastepny leniwy dzien

koliberki sa odkad wrocily w maju codziennie :) potrafia co 3 min przylatywac. A ze male sie wykluly wiec wiecej ich jest, lataja w parkach i rozrabiaja. Co roku je musze pstryknac. A teraz beda na zime odlatywaly do Meksyku i znow czekanie do maja.

Gniazdka maja gdzies w lesie i na zarelko zlatuja.

Wczoraj myslalam ze sie pochlastam taki piekny widok byl!!! podlecial i pil z Boguski! no pieknie to wygladalo, taki maly lobuz na tle rozowych kwiatkow a tu co?? moj aparat nie dziala! A telefonem to se moge...chlip

Mika mam jakis aparat, jakies male gowienko chyba Olympusa. Kupilam z mysla - ah, na szybkie zdjecia, zeby nie dzwigac lustrzanki bo ciezka. Po jednym razie schowalam i lezy. No musze oko przystawic i juz, nie potrafie inaczej. Telefonem to na szybko ciach prach, ale pozadne zdjecia musze lustrzanka, jakosc jest inna.

Mlody wzial kilkanascie cd's gdzie sa zdjecia bo szukal jakichs swoich - cwiczy i chce sie porownac latami. A na tam kilka tysiecy zdjec. Dalam mu zewnetrzny hard drive zeby mi przeniosl bo chce zaczac wywolywac i porobic albumy - teraz musze znajsc jakies miejsce i szafke bo albumow bedzie sporo ;) Ot i macie nastepny project :p

bo jak byly zwykle aparaty ze trzeba bylo klisze wsadzic sie szlo i wywolywalo, a teraz wszystko zostaje niewywolane.

chyba ten obrazek to pokazuje najlepiej :p

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/1220/Basement/funny-then-now-photography-phone-camera_zpsshoexv3j.jpg

ostatnie zdjecia jakie wywolalam - rok 2007

pamietam co i jakie nawet.

to ja niezle albumow musze kupic :rolleyes:

Mika nie ma szans, nie dorowna, i myslac - fotki na compie badz czyms innym - sprzet moze szlag trafic, moze byc ukradziony, zdjecia przepadna. A albumow nikt ruszal nie bedzie, no i zostanie na pamiatke potomnym

Mika nie ma szans, nie dorowna, i myslac - fotki na compie badz czyms innym - sprzet moze szlag trafic, moze byc ukradziony, zdjecia przepadna. A albumow nikt ruszal nie bedzie, no i zostanie na pamiatke potomnym

Nasze zdjęcia tak właśnie przepadły, padł komp porażony piorunem i przepadły zdjęcia z 2000 - 2006 roku, z 6 lat! Ważne dla nas z pierwszych lat w starym domu, z wystawy światowej na której byliśmy z naszym Bourbonem oraz z czeskiej gdzie jako pierwszy pers w Polsce zdobył tytuł Junior Winner. W tamtych czasach koszt odzyskania zdjęć był dla nas nie do przeskoczenia.

Teraz zdjęcia zrzucamy na 2 stacje dysków (1 w kompie druga na dysku zewnętrznym)

Wszystkie papierowe zdjęcia mamy poskanowane i też zrzucone na dyski.

my zdjęcia mamy na dysku specjalnym, który nie może zdechnąć - robi swoje kopie na innych 3 kolejnych dyskach, a cały jest w klatce Faradaya i zabezpieczony przez rozblyskami słonecznymi i impulsem elektromagnetycznym który powstaję po wybuchu bomby atomowej :rotfl::rotfl::rotfl:

Pestko dzięki za chęć pomocy. Sama nie wiem czy kremowe mogą być.

tutaj trochę ten płot widać. http://forum.muratordom.pl/showthread.php?245411-uDany-z7-czyli-nowa-nadzieja/page103 horta ta śmieszna tutaj posadzona. od strony ulicę podmurówkę płotu obsadziłam lawendą w kolorze granatowo-fioletowym.

paskudny dzień dzisiaj miałam, też dzięki przedmiotom martwym. Wypluta kompletnie jestem emocjonalnie, rozkmina na temat koloru kwiotków przerasta moje siły dzisiaj. :sick:

Moja siostra teraz zleciła zrobienie zdjęć ze starych zdjęć dziadków, wszystkich które jej udało się powypozyczać po rodzinie.

Właśnie takie stare jeszcze po pradziadkach też mamy - będziemy robić galerię w przedpokoju :) Większość rodziny nie wiem że posiadamy takie zdjęcia - będzie niespodzianka :)

Emilka witaj w klubie masakrycznego dnia i to od wczoraj.

Ale teraz piwko radler z czarną porzeczką i kamyczki i seriale i fm .... świętujemy koniec urlopu.

my zdjęcia mamy na dysku specjalnym, który nie może zdechnąć - robi swoje kopie na innych 3 kolejnych dyskach, a cały jest w klatce Faradaya i zabezpieczony przez rozblyskami słonecznymi i impulsem elektromagnetycznym który powstaję po wybuchu bomby atomowej :rotfl::rotfl::rotfl:

Pestko dzięki za chęć pomocy. Sama nie wiem czy kremowe mogą być.

tutaj trochę ten płot widać. http://forum.muratordom.pl/showthread.php?245411-uDany-z7-czyli-nowa-nadzieja/page103 horta ta śmieszna tutaj posadzona. od strony ulicę podmurówkę płotu obsadziłam lawendą w kolorze granatowo-fioletowym.

paskudny dzień dzisiaj miałam, też dzięki przedmiotom martwym. Wypluta kompletnie jestem emocjonalnie, rozkmina na temat koloru kwiotków przerasta moje siły dzisiaj. :sick:

Podaj nr postu, bo u mnie wyskakuje koniec wątku :(

Moja Spinoza zniknęła kiedyśna tydzień, a jak wróciła wyglądała jak ścierka, a nie szanująca się filozoficzna kocica.

Mamy też w ogrodzie koci grób, bo J znalazł kota na szosie i był przekonany, że to Spinoza. Tymczasem jak już zakopał, objawił mu się duch dziarsko maszerujący przez trawnik z ogonem na antenkę. Opisywałam to już gdzieś na forum. Telefony do mnie i całą panikę, szukanie kotki po okolicy....

Edytowane przez pestka56

Moja Spinoza zniknęła kiedyśna tydzień, a jak wróciła wyglądała jak ścierka, a nie szanująca się filozoficzna kocica.

Mamy też w ogrodzie koci grób, bo J znalazł kota na szosie i był przekonany, że to Spinoza. Tymczasem jak już zakopał, objawił mu się duch dziarsko maszerujący przez trawnik z ogonem na antenkę. Opisywałam to już gdzieś na forum. Telefony do mnie i całą panikę, szukanie kotki po okolicy....

:lol2::lol2::lol2: ale numer :lol2: