pestka56 12.09.2016 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2016 Edek pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 12.09.2016 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2016 Też głosuję na Edka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 12.09.2016 12:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2016 Bo Edek i Rychu to fajne chlopaki nozesz Mika trafila w samo sedno !!! Drugi to Rysiek a moj pies tez orginalnie to Marian Wies spiewa i tanszy a na ogrodku nawet remize maja (w szopce) sie posikam Mika w jaskini stagnacja, od czasu powiekszenia drzwi NIC, ZERO, NULL, NOTHING. M nie ma czasu. Ale w koncu pisalam ze to project na zime, wiec powoli sie wlecze. POki co przed zima musimy pogonic goscia zeby wywiercil dziure na rure od kominka i podlaczyc ten kominek i M moze dziubac w ciepelku. Pestka - Ty to tez niezle ziolko! z tym kluczem Jak to mowia - cicha woda brzegi rwie. A co do Edka i Rycha - coraz mniej ich, coraz dluzej spia, wczoraj Edek tylko byl RAZ rano a potem nic. ANi jednego koliberka tez nie widzialam wczoraj za to na szybie od drzwi mam odbitego pieknego ORLA Umylam wczoraj okna i siedze kawe pije na tarasie i slucham SE ptaszkow . I widze jak jeden golabek molestuje drugiego, w koncu laska sie zdenerwowala i zaczel uciekac - prosto na moj taras, prosto w szklane drzwi !! jak nie przyje**** , jak nie huknie . Nic jej sie nie stalo, nawet nie spadla, odleciala, ale ja wstaje i patrze a na szybie piekny orzel - az piora ze skrzydel sie odbily. Niestety ciezko fotke zrobic bo na szybie Mowie M - mamy orla polskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 12.09.2016 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2016 Czyli zostaje Edziu Też kiedyś wróciłam z pracy i na oknie tarasowym odbity był ptak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 12.09.2016 13:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2016 (edytowane) Pusia TAK Edek i Rychu przyszli przed chwilka. Juz wiem jak ich poznac. Edek sie myje i rozwala na tarasie, Rychu tylko bierze jedzenie i w nogi, czasem tylko polazi po ogrodku. Gonitwa byla a jak jak Edek Ryska zobaczyl, mam zdjecia ale nie wiem czy widac wystarczajaco sprawdze potem bo jak zwykle narozrabialam. Kupilam obiektyw i wczoraj go sprzedalam bo mi nie pasil, nie mial VR w sobie. Na statywie ok bo i tak sie go wylacza ale z wolnego strzelca wole go miec bo sie mi strasznie lapy trzesa a aparat z obiektywem ciezki. Kupilam ten co chcialam wiec z VR przedwczoraj, ale musze czekac az przyjdzie bo sciagam go az z Quebecu a dopiero wczoraj poslany. 300 mm - to to co potrzebowalam zeby sciagnac blizej i chipmunki i koliberki. Wiec narazie jestem uziemiona z 200mm. Przez tydzien przynajmniej. Zalezy jaki speed poczta bedzie miala. Wczoraj wiec wynioslam aparat w nocy na taras i mysle zobacze ile 2-setka sciagne ksiezyc. Bo na liscie mam 400mm ale najpierw czaje sie na panoramiczny obiektyw. Od 6-7 lat mam aparat i ten obiektyw a nigdy z ksiezycem sie nie bawilam i nie probowalam. A szkoda!!! mieszkalam na 12 pietrze z przepieknym widokiem! ksiezyc patrzac normalnie wyglada tak, w porywach czasem widac plamy no nie http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/1220/backyard/DSC_0021_zpsc3ff5efl.jpg porownalam dzis fotki, az sie zdziwilam bo sciaglam fotke z netu i taka sama faza, z netu na bank jest jest 400mm robione http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/1220/backyard/08252002_zpsjjt4ycaf.jpg a tu moje wypociny, zaden master piece ALE....nie ustawialam aparatu wcale, tylko chcialam zobaczyc jak duzo mi przyblizy i strzelalam na ustawieniach na chipmunka http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/1220/backyard/DSC_0024_zpst5wxusok.jpg http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/1220/backyard/DSC_0022_zpsfq7wpzgo.jpg http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/1220/backyard/DSC_0023_zpsackrozjv.jpg profesjonalisci by mnie pogonili, ale jak mowie - bez ustawiania aparatu i uzywajac tylko 200mm - calkiem niezle! przyjdzie 300 to sie pobawie a potem kupie 400. A z 4-setka to dopiero Edka z Rychem i koliberki sciagne! taaaa...widzicie, zadnych projectow nie robie ostatnio, siedze w aparacie. Edytowane 12 Września 2016 przez mania1220 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 12.09.2016 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2016 Moje dziecko takie zdjęcia księżyca swoim Pentaxem robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 12.09.2016 14:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2016 Tak Pusia kazdym sie aparatem da, byle obiektyw miec odpowiedni Boguska zaczela druga ture kwiatow zzucac siedze a mi sie siku chce i zaciskam nogi, idiot ze mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 12.09.2016 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2016 Księżyc super wygląda Jesień idzie, siedzialysmy z siostrą w jej ogrodzie, wiatr zaczął wiać i słyszymy dziwny szum. Nadstawiamy uszy- a to szum spadających liści z wiśni. Aż żal, że Edek z Ryśkiem pójdą spać Moja wisteria, po cięciu szaleje. Mam znów ciąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 12.09.2016 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2016 Ale boskie stwory!!! Napchal se do paszczy jakby rodzinę 500+ miał do wykarmienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 12.09.2016 15:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2016 Mari nie wiem jak daleko sie coflas ale dalej w tyl sa ladniejsze zdjecia i zblizenia i sa i moje koliberki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 12.09.2016 15:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2016 Mika moja czeresnia jeszcze OK, na klonie juz kilka czerwonych lisci jest, bluszcz jak widzialas zaczal czerwieniec tez. A o histerie mialam sie tez Pestki pytac bo moja tez szaleje i nie wiem co zrobic? juz stracilam rachube ile razy cielam a one dalej rosna. tu jest jedna, zmierzylam ma 2.70 a jakby sie nie cielo to by dwa razy tyle pewno bylo http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/1220/backyard/DSC_0002_zps0au4qolh.jpg http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/1220/backyard/DSC_0003_zpsdvduxbfu.jpg a tu druga i ma prawei 4 metry http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/1220/backyard/DSC_0004_zpscze4svct.jpg obie sie dalej wija i rosnac, CIAC? NIE CIAC?? http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/1220/backyard/DSC_0006_zpsuidrq0gz.jpg Pestka mowilas zeby cos im wlac zeby stwardnialy, co to bylo????mozesz przypomniec??? ta wyzsza jeden ped pieknie sam drewnieje, drugi jak widac zielony, na drugiej niestety prawie samo zielone http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/1220/backyard/DSC_0008_zps38h7hneg.jpg Pestka tak sie zastanawialam, skoro one takie mlode w tym roku sadzone czyli nie sa jeszcze wielkie - czy je zostawic na zime tak i ryzykowac czy mialo by to sens - sciagnac i polozyc i dobrze owinac na zime - tak jak sie kladzie winogrono????????????????????? Mika pokaz swoja!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 12.09.2016 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2016 dopiero po twojej fotce zorientowałam się, że część jest zdrewniała a część nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 12.09.2016 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2016 Sorki za jakość i odwrócone fotki, robione tabletem i tak się dodały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 12.09.2016 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2016 Możecie ciąć, albo nie. I tak to co ma przemarznąć zimą, to przemarznie i na wiosnę jak zaczną pęcznieć pąki, będzie widać co trzeba wyciąć. Ja swoją tnę teraz o połowę ostatniego przyrostu. Też tak możecie. Więcej nie, bo można źle ciapnąć i będzie po kwitnieniu na wiosnę. Tak jedną w zeszłym roku załatwiłam. Młode wisterie trzeba owinąć na zimę. Moje w połowie stycznia. Jeszcze można je było zawinąć jak ołówek. Teraz już tak nie dam rady. Takie były w maju Mają trochę odrostów i są już pękate, ale najdłuższy pęd ściągnę ile można w dół i dopiero owinę. Ma 2,5 metra. Tym 2 maluchom postawię bambusy i na nie naciągnę kaptury z agrowłókniny. Pewnie i tak większość podmarznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 12.09.2016 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2016 Nawóz potasowy, ale to trzeba było zrobić w połowie sierpnia. Teraz to nie wiem czy zdąży zadziałać, żeby wzmocnić drewnienie pędów.Niezdrewniałe zmarzną na 100% mimo okrycia. Mania nie odwijałabym. Raczej wykombinuj jak okryć na stojąco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 12.09.2016 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2016 jessuuu musialam jechac cos zalatwic, wrocilam niedawno - z 4 -ma bomblami na podeszwach Upal jak diabli a ja po trochu chodzenia na zewnatrz zrujnowalam ni=ogi, ledwo chodze bo jak stanac? jasny gwint Mika no przekrecalam glowe i zastanawialam sie co gora co dol Pestka ladne to drzewko! czy to z takich jak nasze sie robi czy jakas inna odmiana?? Mika ten plot tam nie za wysoki, wisteria jak urosnie jest duza (jak u Pestki) i bardzo ciezka, na czym i jak ja oprzesz potem??? z ciekawosci pytam Pestka - odwijac ich nie chce one sie zawinely teraz na sznurku (ktory ma udzwigu ponad 250kg) , jak wlezie na pergole to juz wiadomo amen,ale ze podcinalam wiec nie wlazla na pergole jeszcze , myslalam zeby odwiazac na gorze i razem ze sznurkiem polozyc. No boje sie bo wiesz jakie tu zimy a niech jeszcze przyjdzie burza lodowa to juz amen. Myslalam ze poki taki mlodzik i cienki i gietki w tym roku. Wieksze mialby szanse przezycia. Za rok to juz by sie nie dalo. Edkowi i Ryskowi dzis kupilam lepsze jedzonko. Wyczytalam ze w pazdzierniku ida w norki. Nigdy nie zwracalam uwagi . Jak wrocilam lezal rozwalony na tarasie. Ten potasowy cos to nawet nie wiem jak sie nazywa po angielsku i nigdy nic nie widzialam takiego w sklepie, zeby cos zwiazek z twardnieniem mialo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 12.09.2016 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2016 Maniu, płot ma 180 cm wysokości i nie jest nasz. Za płotem jest firma i cały swój teren ogrodziła tymi betonami. Pogodziłam się z tym, źe ostatecznie nie zasłonilismy betonu drewnianymi panelami. Przez wysokie sosny i tuje za betonem mamy długo cień i rosę na trawie, mech i glony -mimo corocznego malowania paneli od strony sąsiadów z boku szybko go niszczą. Pozostaje mi czekać, aź beton zasłoni się liścmi i pnączami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 12.09.2016 21:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2016 Mika no wiem, pisalas kiedys o tym, mi chodzilo jak Wisterie utrzymasz , na czym, bo to co teraz to chyba za cienkie? chyba ze zle widze i sa to pozadne druty? bo ona sie nie czepia scian jak moj bluszcz czy jak nasze hortensje. U mnie na pergoli obie beda na gorze, a u Ciebie?? a wlasnie..........czy hortensja sie ci juz przyczepila do tego betonu?? Dzs patrze a ta moja na froncie w skrzyni przyczepila sie do ceglowki. Pestka - czy ja mozna oderwac??? bo ja ja musze na zime schowac cala do garazu bo w donicy jest. A ona sie przyczepila, jedna galazka tylko poki co to chyba mozna bedzie oderwac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 12.09.2016 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2016 Potassium fertilizer Jakoś tak to po angielsku powinno być.http://poradnikogrodniczy.pl/nawozenie.php http://www.gardeningknowhow.com/garden-how-to/soil-fertilizers/plants-potassium.htm Co ty za buty masz, że takie bąble? Ja w życiu nie obtarłam stóp i odcisków nigdy nie miałam. Jak kupuję byty, to łażę w nich po sklepie póki nie jestem pewna, że mi krzywdy nie zrobią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 12.09.2016 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2016 A nie lepiej kokon ze styropianu wokółdonicy zrobić. Zimno u ciebie to tak z 10 cm grubo i dodatkowo owinąć agrowłókniną? U na s donice robi się specjalnie większe. Wykłada się wnętrze styropianem, no to folia i dopiero ziemia do środka. Korzeniom wystarcza tak do -20. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts