mania1220 12.09.2016 22:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2016 ZNALAZLAM sie nazywa potassium additive. Pestka jestes nieoceniona :hug: mam gdzies internetowe poradniki, Ty jestes kopalnia wiedzy z pierwszej reki i dajesz wszystko jak na tacy - krotko i zwiezle. Kupilam, w tym tyg bedzie. Niestety musialam na Amazon bo juz jezdzic po sklepach mi sie nie chce a wzucajac na obrazki nic takiego w sklepach mi sie nie walnelo po oczach. Szkoda ze nie wiedzialam o tym jak je sadzilam, bo bym wczesniej kupila i podlala tez moje deby. Rosna jak glupie ale gorne galazki mieNtkie i od deszczu je sieklo w dol zamiast stac Pestka -20C...??? a co powiesz na -37C...?? bo bylo i zimniej ale raz jesli pamietasz wklejalam termometr na zewnatrz i to w sloncu bylo Donica nie jest wylozona styropianem ale wylozona jest plastykiem i eeee agrowloknina???? I jest spora, spokojnie na 2-3 lata wielkosc. Bukszpan jak wsadzilam do garazu w cementowych donicach bez podlewania przezyly. Znaczy z 3 dwa do dzis rosna. Babcia zawsze mowila ze powinnam nosic buty z papieru, mam strasznie delikatne stopy. Poszlam w normalnych sandalach co latam codziennie w nich od 4 lat w kazde lato, nic nowego nic wymyslnego i na plasko. Ale ja tyle chodze co kot naplakal, z samochodu do auta i spowotem a tu w sloncu i upale zrobilam w te i wewte jakis kilometr. Powiedzialam M ze na lazenie po gorach juz sie NIE NADAJE Ja baba z lasow i z gor Obciach! a jak ja mam te Wisterie owinac jak jedna prawie 4 metry. ta jedna ma? toz ja zbankrutuje na sam material Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 13.09.2016 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2016 Jak wrocilam lezal rozwalony na tarasie.. A czy przypadkiem nie obiecałaś nam zdjęć z tego zakresu Maniu a czy Ty wiesz gdzie one norki mają?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 13.09.2016 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2016 Od strony betonu mam przymocowany panel ogrodzeniowy z drutu, jest on sztywny i po nim pną się rośliny. Hortensja juź przyssała się częściowo do betonu. Górna część betonu jest ażurowa. Róże pnące poprzeplatały się juź przez ten aźur i mocno się trzymają. Mnie teź prawie każdy but obciera. Nie lubię kupować butów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 13.09.2016 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2016 Też mnie buty obcierają, najbardziej półbuty/pantofle ;P. Kozaki i sandałki rzadziej. Balerin nie mam bo wszystkie już w sklepie uwierają. Jak już trafię na wygodne buty to noszę aż się rozpadną, czasem mi głupio bo już tak dobite że wstyd chodzić ale co kupić nowe i cierpieć? Do tego podobają mi się tylko na wysokim obcasie ale na szczęście takie dla mnie najwygodniejsze. Chyba mam jakieś dziwne stopy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 13.09.2016 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2016 Tez uwielbiam szpile i zgadzam się z Doriko, że potrafią być wygodniejsze od płaskich butów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 13.09.2016 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2016 też mam problem z butami, w prawie wszyskich robią mi się pechęrze po 5 min chodzenia, nie ma opcji założyć buta na gołą stopę, bo miałabym mielonkę o sandałkach mogę zapomnieć też buty noszę aż się nie rozpadną, bo mam ich mało, ciężko kupić takie w jakich daje radę chodzić. No i muszą być skórzane, co nie za bardzo pasuje do mojej ideologii życiowej, więc ograniczam je do minimum. Szmaciaki też są ok np. satynowe szpilki, ale na co dzień się nie nadają. Baleriny też mam szmaciane, a raczej miałam, bo już się rozpadły też uwielbiam szpilki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 13.09.2016 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2016 Tchibo ma genialne stopki. Są nawet z wolnymi palcami. Drogie ale super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 13.09.2016 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2016 stopki muszę sobie zakupić, ale sandałków z paseczkami i tak nie założe. Może w przyszłym sezonie rozejrzę sie za jakimiś butami bardziej odkrytymi... bo i tak teraz nie mam do czego nosić tych stopek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 13.09.2016 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2016 Nie umiem chodzić w stopkach.Sandałki strasznie lubię. Dla mnie but nie musi być skórkowy, ma być dobrze "skrojony", zakładam na stopę i od razu wiem czy będę mogła w nich chodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 13.09.2016 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2016 Też myślałam, że nie umiem, póki nie spróbowałam tych z Tchibo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 13.09.2016 12:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2016 Tchibo ma genialne stopki. Są nawet z wolnymi palcami. Drogie ale super. CO TO SA STOPKI.....???:confused: Pusia mam zdjecia, nie wkleilam bo wrocilam i zajelam sie stekaniem i jojczeniem na temat moich stop a potem mialam troche roboty w ogrodku , musze tylko pozmniejszac i wkleje. Narazie to dopiero wstalam i sie dobudzam, pierwsza kawa i poczytanie co pisalyscie , jeszcze ze dwie kawy musze zeby stanac na nogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 13.09.2016 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2016 Takie coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 13.09.2016 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2016 Mój szwagier na moje narzekania na obrarte stopy mówi, że mam buty miejskie a nogi wiejskie:rolleyes: Mnie potrafią obeyrzeć ozdobnie przeszycia na przyklejonej wkladce klapka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 13.09.2016 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2016 Mój szwagier na moje narzekania na obrarte stopy mówi, że mam buty miejskie a nogi wiejskie:rolleyes: Mnie potrafią obeyrzeć ozdobnie przeszycia na przyklejonej wkladce klapka. oj chyba odwrotnie, nogi u wiesniaczek przyzwyczajone są do różnych ekstremalnych warunków, a nie jak francuski piesek tylko w cielęcej skórce i jedwabiu :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 13.09.2016 12:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2016 no fajnie, w zyciu bym nie wiedziala ze stopki to te skarpetki. No widzicie jak ladnie znam jezyk polski tutaj to liner socks. Po domu biegam w klapkach, po ogrodku tez. Kupuje co roku kilka par najtanszych i nazywam je sezonowki. Sa z pianki, paski z jakiegos miekkiego tworzywa a paseczek miedzy palcami z materialu. To jedyna gwarancja ze mi nic nog nie obrobi. Po sezonie dwoch czasem trzech - zalezy ile mam par bo zmieniam je co dwa dni (znaczy szoruje i nakladam nastepne na zmianke) jak juz podeszwa sie wyrobi i wygniecie wywalam. Wszystkie wyjsciowe klapki oddalam - nowe! na szczescie Trina miala taka sama noge. Kupilam ich duzo pod impulsem bo ladne byly i nie zalozylam nigdy. W ogrodku jak jest mokro po deszczu czy rano rosa czy mgla a musze np cos porobic badz isc chipmunkom czy ptakom rano jedzenie z szopki wyciagnac zakladam crocs'y. Kupilam raz gumiaki. Po 15 min obrobily mi wszystkie 4 kostki. Dupe mam wielka bo przytylam ale stopy (i dlonie) zawsze mam suche i kosciste, kazda kosc wystaje. Gumiaki polecialy w smieci A crocs'y tez musze ale o numer za duze inaczej obrobia bo albo plastyk albo guma jest wiadomo. Skorzane buty to tez, co z tego ze skora na wierzchu kiedy w srodku wylozone HU wie czym???? czasem taki badziew wsadza ze nie da sie na noge zalozyc. Stopa sie poci odrazu i bomble jak na zawolanie, badz otarcia. Jedne mam z czystej skorki, ze no, z wierzchu skora a pod spodem jak to skora wyglada jak zamsz, bardzo cieniutkie balerinki. Najlepsze moje buty, najwygodniejsze, tak je zjechalam ze szok ale nadal nosze. az sie boje bo idzie jesien, czas bedzie zalozyc inne buty. Chociaz tutaj do grudnia latam w balerinkach na golych stopach. Pocieszam sie jednym - nie musze jezdzic do pracy nigdzie wiec nie musze sie stroic i zakladac "wyjsciowych" butow. a teraz cos smiesznego Wam powiem. Z tego wzgledu ze mam tak wybredne nogi ciezko mi bylo kupic kozaczkow na zime do kostki wysokich. Kozaki ok, mam kilka ale krotkie ciezko zebym nog nie obtarla. Kiedys mialam jedne wiec tyle lat w nich chodzilam az podeszwa pod spodem pekla i sie normalnie o malo nie pobeczalam. Rok pozniej trafilam na nastepne i do dzis co zima w nich latam ...UWAGA....jakies 7 lat temu kupilam je w Polsce na JARMARKU Pojechalismy gdzies z M i po wysiasciu z autobusu na skroty bylo przejsc przez jarmark, po drodze zahaczylam o buty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 13.09.2016 13:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2016 po malej przerwie dzis koliberek u mnie byl, jakis niedobitek ale na wylocie bo tlusciutki. Ale to nie moj wiec pisze niedobitek - bo nawet nie widzial a raczej nie widziala bo to ona byla poidelek, wisiala na Bogusce. Musze przewiesic poidelka pod gazebo bo widac. Z boku to moje wiedzialy gdzie sa. a wczoraj by byly takie piekne zdjecia ale w czasie jak pstrykalam padla mi aparat , znaczy bateria, ale zla bylam ! ujecia byly by pikne jak Edek przyczail sie i od tylu zachodzil Rycha i jak na niego skonczyl i pogonil. jeszcze jedna kawa i ide Edka z Ryskiem pozmniejszac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 13.09.2016 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2016 po malej przerwie dzis koliberek u mnie byl, jakis niedobitek ale na wylocie bo tlusciutki. Ale to nie moj wiec pisze niedobitek - bo nawet nie widzial a raczej nie widziala bo to ona byla poidelek, wisiala na Bogusce. Musze przewiesic poidelka pod gazebo bo widac. Z boku to moje wiedzialy gdzie sa. a wczoraj by byly takie piekne zdjecia ale w czasie jak pstrykalam padla mi aparat , znaczy bateria, ale zla bylam ! ujecia byly by pikne jak Edek przyczail sie i od tylu zachodzil Rycha i jak na niego skonczyl i pogonil. jeszcze jedna kawa i ide Edka z Ryskiem pozmniejszac U nas nawet buty plastiki mają skórę w srodku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 13.09.2016 13:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2016 Emi bo w Pl jeszcze inaczej, tutaj wszystko juz Made In China i coraz gorsza jakosc. Oprocz klapek zawsze kupuje markowe buty. Zboczenie takie. Na poczatku byla super skora, potem fabryki przeniesli badz otworzyli do Chin i zaczeli robic sieczke - byle wiecej zrobic, na jakosci spadlo a cena taka sama. No i skory sa rozne. Twarde mnie obrobia. a za dziecka mialam futro z krolikow jak ja go nienawidzilam a kazali w nim chodzic sie lenilo jak kot wszedzie a jak juz o siersci - do wszystkich kociar tutaj - melduje ze mlody z laska sobie kota sprawili. Maly czarny skubaniec. Nie wiedza czy on czy ona ale podejrzewaja ze ona. Fajna jest! albo fajny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinoman00 13.09.2016 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2016 Dla mnie pasowałyby im imiona Stefan i Szymek, chociaż kto wie, może to wiewiórcze dziewczyny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 13.09.2016 13:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2016 Kinio - moze byc tak> bo ten kinoman taki twardy moj jest chlopak 100% bo jak sie myl siadl na tylku i pokazal "malego", widac tez bylo go jak gonil drugiego. Czy drugi to chlopak nie wiem jeszcze bo on nie zadomowiony to sie tu nie myje i nie pokazuje Szymek to moj siostrzeniec w Polsce , ale Stefan mi sie podoba ! Dla chipmunka znaczy nie dla ludzia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts