Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

moja mloda lubi gotowac i eksperymentowac, ciagle oglada programy i pichci cos.

efekty sa :sick:

wiecie jak Nikus wyglada?? opieprzylam ja teraz na weekend bo nie widzialam go kilka tygodni tylko a wyglada jak moj Edek! Napchany Edek! normalnie chimpunka z dziecka zrobila. Jest taki problem z otyloscia tutaj a najgorzej dzieci bo przeciez nie dadza se rady a ona pcha jak glupia. Wiec ochrzan dostala.

Ona tez nie dosc ze ma problem z tarczyca to te gotowania, najwyrazniej niezdrowe - kupa sosow i mies, wazy wiecej odemnie juz :sick: za glowe sie zlapalam, wystrzaszyla mnie bo taki bandzioch miala ze myslalam ze znow w ciazy :sick:

chleb to i ja mroze. Jak cos ugotuje i zostaje tez zamroze, narazie zostal sie mi bigos zamrozony - bez sliwek i bez majeranku :p

Jakbym miala takie wlosci jak Wy owoce bym mrozila, mialabym czeresnie, wisnie, jablonie , truskawki i takie tam - no ale nie mam jak i gdzie , kupuje mrozone owoce, do sernikow i do lodow.

nie nasikal! na szczescie. Laza ale nie zawsze sikna, musi sie wystraszyc bardzo albo chciec cos/kogos odgonic. Bramki mam z obu stron, ale mam dosc spore szpary pod ukosem mam grunt, wiec jak sie "przytuli" do kamykow to przesliznie. Przez plot gora przejdzie tylko jak ma sie za co chwycic . A niech lazi, mi nie przeszkadza, byle nie obszczal mi psa bo wtedy masakra.

Ta moja kumpela z Montrealu wlasnie mi pisala ze oba jej psy zostaly obsikane na ogrodku :sick: ciezko wytepic smrod.

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

robisz mieszanke:

woda utleniona

soda kuchenna

plyn do naczyn

i pierzesz i pierzesz psa w kolko. Nie zabijesz do konca, ale wiekszosc i musisz czekac as samo wywietrzeje reszta

to najmniejszy problem, nagorzej jak obsika psom pyski co normalne bo pis przodem atakuje a skunks dupe na niego wystawia, wtedy ciezko i umyc i zabic czesciowo smrod wokol oczu i nosa bo jak :cool:

Dziewczyny!

nie bede wchodzic w szczegoly, ale wlasnie dostalam wiadomosc od adwokatki ze wszystko pieknie przeszlo, odnowione, zarejestrowane i mi wielka gula z zoladka spadla bo byla to najwaznejsza sprawa do zalatwienia i osiagniecia w moim zyciu . (po urdzeniu dzieci sie rozumie)

Od rana na szpilkach siedzialam!

kurna, do slubu takich nerwow nie mialam, przed porodami tez nie!

z tego tez powodu, z tej radosci, sie ubieram i se jade....w nagrode za nerwy, za nerwice, za czekanie - jade kupie cos . Nie wiem, cos do domu pewno. Zeby na pamiatke wielkiej daty bylo :D

ps. przyszedl mi dzis tez szerokokatny obiektyw - no i czemu go wczesniej nie mialam? teraz to piekne zdjecia w domu wychodza - wszystko widac!!!

Coś mi się kojarzy, że dziadka skunks w kurniku ostrzelał zapachem, ciekawa jestem w czym się dziadek prał? :rolleyes:

Właśnie, utyte dzieciaki mają w przyszłości problem z tuszą. Komórki tłuszczowe nie zginą, cholery jedne kiedyś zaatakują.

Koleżanka, która wiecznie jechała na occie i sałacie podjęła świadomą decyzję, że koniec głodzenia się i wycieńczania. Przytyła i zaakceptowała kilogramy.

Gdybym miała swoje owoce i warzywa kupiłabym zamrażarkę. Jak ugotujemy więcej, to jemy 2-3 dni przechowane w lodówce, bez mroźenia czy wekowania.

Kiedyś więcej pichciłam, teraz mi się nie chce.

Lubczyk chciałam kupić w ogrodniczym i zawsze były wykupione.

Elfir warto kupić na balkon szczepione drzewko owocowe, czy darować sobie ten pomysł? Chciałam kupić w prezencie, dla osoby co na balkonie ma truskawki, poziomki i pomidory.

Mmikka, zadaj pytanie Elfir u niej w wątku. Tu zajrzy pewnie znowu za pół roku :p

http://www.sadowniczy.pl/pol_m_DRZEWKA-OWOCOWE_Karlowe-na-balkon-7186.html

Drzewka też mam od nich, ale nie karłowe.

Tylko potrzebna jest duża donica i wkładka styropianowa 5 cm grubości, żeby zimą korzenie nie przemarzały. Jak nie to trzeba kokon zewnętrzny robić na zimę.

Słuchajcie, to kto na tę zarazę głosował, bo ja jeszcze nie spotkałam osoby, która by była za tymi ciućmokami ???

Mania z sokiem pomidorowym przeciw skunksowemu smrodowi to pewnie bajka, że likwiduje zapach?

Narysowałam Gaji trochę kominków :) Mam nadzieję, że coś jej się spodoba.

plecy mi prasly :sick:

Mika noz rozczaruje Cie. Pojechalam bo i tak musialam po mleko i pieczonego kurczaka dla M bo sobie zazyczyl.

Bylamw dwoch sklepach - do wiecej mi sie nie chcialo jechac, z takimi dodatkami i co??

NIC. kompletnie NIC nie kupilam. Bylo pelno pierdul ale ja sie chyba starzeje????? :confused: bo co bralam w reke pytalam sie - a potrzebne mi? a naprawde-naprawde mi sie podoba? skonczylo sie tak ze do niczego miloscia nie zpalalam, zwiedzilam dwa sklepy wychodzac bez niczego i pojechalam po mleko.

ALE.....znalzlam lampe.

jest bardzo podobna na tej co mialam na wizualce i ja chce kupic...chyba. Tylko abazur na czarny zmienic.

Byly dwie tylko, jedna ciemna druga srebrna, obie takie same, obie sa z metalu, na tej jasnej bardziej detale widac

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/1220/Basement/IMG_3892_zpsswbmcxxb.jpg

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/1220/Basement/IMG_3893_zpsappdzsba.jpg

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/1220/Basement/IMG_3895_zpsadardhbg.jpg

no i zadnej nie wzielam bo bylam niezdecydowana czy jak na wizualce zrobic ciemna z czarnym abazurem czy ta srebrna z czarnym abazurem :confused:

konika mieli fajnego :p

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/1220/Basement/IMG_3897_zpsf5xjfll4.jpg

to nie dla dzieci , to dekoracja, ale znajac male dzieci bylby ujezdzany. Ciezki, chcialam zobaczyc cene bo na brzuchu przykleili to walnac jak dlugi na podloge nie utrzymalam

Maniu, prasły przez cięźkiego konika? Musisz teraz odleźeć, źeby przestało boleć?

Pestko, w ogrodniczym chciałam kupić wczoraj drzewko, na dzisiaj jako prezent. Nie mieli jeszcze jesiennej dostawy.

I tu pies pogrzebany, bo juź nie mam pomysłu na prezent. Durnostojek nie chcę juź kupować, pozostanie mi Empik, albo posypać głowę popiołem i powiedzieć, źe drzewko będzie jesienią.

Mi czarna lampa bardziej się podoba, chociaź srebrna też jest ładna. Ha ha ha ale pomogłam:rotfl:

Mika nooooo pomoglas :lol2:

ten sam problem mialam wczoraj. Dzisiaj skoczymy obejrzymy jeszcze raz. Moze drugi raz patrzac na nia bede pewniejsza. Ale abazur na smieci bo sie mi kolor nie podobal.

Ale przy okazji widzialam fajne dywany tam, nadal potrzebuje do jadalni - a tego co kupilam do kominkowego juz nie ma :bash: nigdzie :bash:

a jeszcze dwa na dol bede potrzebowac.

Myslalam ze dzis zrobia dziure na rure do kominka ale na ta impreze na jezioro jedziemy i znow dupa, moze jutro????

Pestka, z sosem pomidotorym to tylko takie tymczasowe jak nic na szybko pod reka nie ma. Skunks nie pierdzi gazami a taka ciekla substncja ktora sie przyczepia i wlazi. Sos pomidorowy tylko maskuje, dokladnie obkleja, a ze go duzo walisz czujesz sam sos, same pomidory . Jak sos zejdzie zapach zostaje tak samo intensywny jak przed nalozeniem sosu zaraz po spryskaniu. Soda i woda utleniona neutralizuja zapach. Mieszkajac tutaj zawsze je trzeba miec bo skunksy sa wszedzie, czy miasto czy wies :cool:

znow od rana kominek na chodzie, jest tak zimno rano ze szok. Umarzniemy dzis na tej wodzie, jak nic dlugie grube spodnie i golf trzeba zalozyc :eek:

ci co z boku sie wprowadzili i wynajmuja - musze ten plot zabic deskami. Maja tego duzego psa, jest fajny, cichy i kolezenski zawsze merda ogonem jak do niego gadam, ale moj pies szalaje. Bedzie go czul, ale nie bedzie widzial moze co pomoze.

Aaaaa...., ona ma takie fajne przecierki :yes:

Abażur jakiś taki dziwny jest. Nie wiem. Patrzę na niego i dojść nie mogę – za mały, czy za wysoki? Bo kolor, fakt, nie pasuje. Ale coś z proporcjami jest nie teges.