vesila 11.10.2016 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2016 Ja prędzej nowy dom wybuduje niz bede robic rozpierduche matkojedyna, nie przezyłabym chyba tego, tyyyle syfu by było http://emoty.blox.pl/resource/padam_na_cycki.gif W casto powiadasz, musze popatrzeć, potrzebuje małe kulki na E14, conajmniej 1000lm i 3500K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 11.10.2016 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2016 Jak masz takie wymagania to może w necie poszukaj. Te moje żarówki świecą dość średnio... mam je tam gdzie nie potrzeba dużo światła... U mnie w Casto nie było dużego wyboru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.10.2016 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2016 Będziesz mieć spory klopot z kupieniem takiej ledówki.Szukałam kiedyś dla siebie i znalazłam tylko takie po 260lm do 500lm i 2700K, np.: http://led-hurt.pl/pl/p/Zarowka-LED-LEDline-E14-Filament-230V-2W-260lm-biala-ciepla-kulka/675 albo https://www.neoled.com.pl/led_e14.htmlJeśli chodzi o edisonki, to one w malych kulkach i z gwintem E14 raczej w ogóle nie występują. Tu masz niezły przegląd.https://nulight.pl/17-zarowki-dekoracyjne?id_category=17&n=40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 11.10.2016 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2016 Ja do tej pory nie kupiłam 6 sztuk świeczek. Jeszcze 4 w żyrandolu mi świecą, to z zakupem zwlekam. Ostatecznie chyba stanie na cenie dla biedaków, bo nie wiem na ile opłacalne jest płacenie za nie jak za zboże? W sypialni mam 3 po chyba 50 zł i w kuchni jedną za ok. 70 zł. Nosz kurna, ekonomiczny zakup to nie był. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 11.10.2016 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2016 Mika zerknij te z linku pestki po 15 zeta są. Te moje tez tyle kosztowały... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.10.2016 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2016 U mnie świecą nawet takie, które kupowałam w Biedronce za jakieś grosze. Nie trzeba zaraz płacić jakichś gór pieniędzy. Dla mnie powyżej 20 za sztukę to już za dużo. Daje się znaleźć tanio nawet mocniejsze, gdy chodzi o siłę światła. Trzeba zwracać uwagę na kolor światła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 11.10.2016 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2016 Zdziwiłam się, bo Mani żarówki mają przejściówkę z e 14 na e 27? Chyba nie widziałam u nas takich zestawów. Zobaczę jeszcze, jak te ledy wyglądają w granatowym pokoju i trzeba będzie wreszcie kupić. Właśnie, Pestka, bez sensu wydawałam kupę kasy na ledy do sypialni, jak tam prawie górnego światła nie zapalam. Niedawno szukałam czarnego abażura na lampkę, latałam po stronach w necie i owocna wizyta w Pepko się okazała. Fajny abażur za 6 zł kupiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.10.2016 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2016 (edytowane) W zestawach takich przejściówek nie widziałam, ale osobno można kupić i to na różne wtyki. Są jeszcze ledy z takimi wtykami podobnymi jak mają halogeny. Tylko nie ma przejściówek z E27 na E14.Tu masz przejściówki https://www.eled.pl/akcesoria_do_zarowek_led i maja też ściemniacze do ledów, bo sa już i takie żarówki ledowe, choć trochę droższe od innych. W sypialni są bardzo przydatne. My mamy w domu teraz wyłącznie ledy. Jeszcze tylko w ogrodzie dożywają energooszczędne. Edytowane 11 Października 2016 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 12.10.2016 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2016 W domu tylko laptop, nie lubię siedzieć przy biurku. W pracy mam maca mini. No chyba że oprócz lapka monitor dodatkowo. Chyba jednak wolę dużego laptopa. Maniu windows nigdy, dla mnie to największa kara. Na tym się nie da pracować. Używam linuxa od lat i nie zmienię. No chyba że na maca ;P Mac OS niezawodny tylko dlatego ze robiony na niewielką ilość sprzętów. Jakby mieli robić na wszystko dostępne na rynku juz tak dobrze by nie było. Co nie zmienia faktu że jest niezawodny. Jedno mnie wkurza ze trzeba podać numer karty żeby ściągnąć nawet darmowe oprogramowanie i niektóre update. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 12.10.2016 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2016 Edisonki w niezłych cenach widziałam LM i Obi ale ledowych bez tego plastiku nie spotkałam. Na razie u mnie i tak kable z żarówą ale te lampy co bym chciała raczej plastiku nie wybaczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 12.10.2016 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2016 U mnie nawet kable muszą stylowo wyglądać, więc są w nie wkręcone edisonki :rotf: jesuu kiedy ja się w końcu lamp dorobie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 12.10.2016 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2016 A edisonki dają wystarczające światło? Wyglądają jakby tylko do ozdoby były. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 12.10.2016 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2016 Mam je w ciagach komunikacyjnych, przy schodach, w lampkach nie dworze przy wejściu do domu, oświetlona tyle ile potrzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 12.10.2016 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2016 Doriko, zgadzam się, że pojedyńcze edisonki są do ozdoby. Kupiłam prawdziwego edisonka, z pięknie powyginanymi drucikami, do tego fajny kabel z oprawką. Kabel oddałam do sklepu, a żarówka nad schodami, przed domem zawisła. Światła daje tyle, że kluczem do zamka się trafi, ale do domu za ciemna. 40 albo 60 W ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 12.10.2016 13:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2016 (edytowane) wczoraj mnie caly dzien nie bylo, jak wrocilismy to juz ciemno bylo, nici z zawieszania zyrandola, na dodatek czasu nie mielismy jechac do sklepu po ta czesc do sufitu. I nawet nie wiem czy M bedzie wracal za dnia do domu? Nawloklam koleczek na pol kul krysztalowych. Zostala polowa a potem wszystkie powiesic na zyrandolu. Juz sie ciesze! Doriko szkoda ze tak malo ludzi uzywa Linuxa. Moj M zanim mu mac'a nie kupilam jechal na Windows bo nie mogl zajarzyc Linuxa Po ilus tam problemach z windowsem na jego lap topie (tego co wlasnie wywalilam) poszlam i kupilam mu mac'a. Mam swiety spokuj. Zaczail go w tydzien!! W Linuxie zero, w Windowsie tez niezbyt mu szlo i jak co ja musialam leciec mu stawiac i przestawiac a Mac'a w mig. A dodam ze moj M jest ciemny jak tabaka jesli chodzi nawet o podstawowe rzeczy na compach. Wie gdzie start i koniec, nawet na spanie nie umie nastawic. dziewczyny o co chodzi z tymi sciemniaczami do ledowek??? bo nie jarze! Te co Pestka pokazala to jakies inne dziwne?? Vesi to ocieplenie co pokazalas nie dzialaja linki Edytowane 12 Października 2016 przez mania1220 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 12.10.2016 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2016 Zamiast pstryczka masz pokrętło, regulujesz sobie jak mocno ma swiecic żarówka czy raczej cały żyrandol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 12.10.2016 13:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2016 Emi to to wiem Mam w domu, ale suwane. Zle sie wyslowilam , Pestka napisala : ...." i maja też ściemniacze do ledów".... Bo?? sa inne??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 12.10.2016 13:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2016 Mika mam ten problem co Ty - szukam czarnego abazuru do tej nowej lampy - NIE MA nie ma takiego rozmiaru co ja chce. Znalazlam na necie gdzies w US ale cena koszmarna, wieksza od ceny co za lampe dalam narazie wyszperalam inny abazur z lampy co wywalilam i jest lepszy niz ten byl i poprostu go obciagne czarnym materialem. Tymczasowo, dopoki cos nie znajde. Poki co niiii mmmaaaaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 12.10.2016 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2016 Nie wiem o co chodzi, ale kiedyś miałam zamontowany ściemniacz w pstryczku do żyrandola i w dużej lampie stojącej. Rozumiem, to tak, że nie wolno takich żarówek dawać do urządzeń ze ściemniaczem, bo pewnie skróci to ich żywot. Ale, wytłumaczyłam Chyba, że taka żarówka jest przewidziana do ściemniacza, to wtedy można . Koleżanka w lampce ma żarówkę na pilota. Pilotem zmienia kolory, zielony, czerwony, niebieski świeci i dalej nie pamiętam kolorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 12.10.2016 13:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2016 no wlasnie o to mi chodzilo, jak sie wrocicie do zdjecia gdzie wkleilam zarowki w opakowaniu na opakowaniu w lewym rogu na dole pisze DIMMABLE. Znaczy ze takie zarowki mozna pod kazdy sciemniacz wkladac i nie trzeba zmieniac na specjalne sciemniacze - nawet nie wiedzialam ze sa jakies specjalne sciemniacze??? temu pytalam.z wszystkich ledowek w sklepach moze tylko 1% ze nie mozna sciemniac, wszystkie reszta obojetnie jakiej firmy sa do sciemniaczy. U mnie teraz ledowki tanie, pisalam Wam jak nas zalatwili z pradem i ze rzad ontaryjski wypuscil kupony, za zarowke place 1$ obojetnie jakiej mocy badz kolor swiatla. 3 lata temu placilam po 12-15$ za jedna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts