Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Będziesz mieć spory klopot z kupieniem takiej ledówki.

Szukałam kiedyś dla siebie i znalazłam tylko takie po 260lm do 500lm i 2700K, np.: http://led-hurt.pl/pl/p/Zarowka-LED-LEDline-E14-Filament-230V-2W-260lm-biala-ciepla-kulka/675 albo https://www.neoled.com.pl/led_e14.html

Jeśli chodzi o edisonki, to one w malych kulkach i z gwintem E14 raczej w ogóle nie występują. Tu masz niezły przegląd.

https://nulight.pl/17-zarowki-dekoracyjne?id_category=17&n=40

Ja do tej pory nie kupiłam 6 sztuk świeczek. Jeszcze 4 w żyrandolu mi świecą, to z zakupem zwlekam. Ostatecznie chyba stanie na cenie dla biedaków, bo nie wiem na ile opłacalne jest płacenie za nie jak za zboże? W sypialni mam 3 po chyba 50 zł i w kuchni jedną za ok. 70 zł. Nosz kurna, ekonomiczny zakup to nie był.

U mnie świecą nawet takie, które kupowałam w Biedronce za jakieś grosze.

Nie trzeba zaraz płacić jakichś gór pieniędzy. Dla mnie powyżej 20 za sztukę to już za dużo. Daje się znaleźć tanio nawet mocniejsze, gdy chodzi o siłę światła. Trzeba zwracać uwagę na kolor światła.

Zdziwiłam się, bo Mani żarówki mają przejściówkę z e 14 na e 27? Chyba nie widziałam u nas takich zestawów.

Zobaczę jeszcze, jak te ledy wyglądają w granatowym pokoju i trzeba będzie wreszcie kupić.

Właśnie, Pestka, bez sensu wydawałam kupę kasy na ledy do sypialni, jak tam prawie górnego światła nie zapalam.

Niedawno szukałam czarnego abażura na lampkę, latałam po stronach w necie i owocna wizyta w Pepko się okazała. Fajny abażur za 6 zł kupiłam :cool:

W zestawach takich przejściówek nie widziałam, ale osobno można kupić i to na różne wtyki. Są jeszcze ledy z takimi wtykami podobnymi jak mają halogeny. Tylko nie ma przejściówek z E27 na E14.

Tu masz przejściówki https://www.eled.pl/akcesoria_do_zarowek_led i maja też ściemniacze do ledów, bo sa już i takie żarówki ledowe, choć trochę droższe od innych. W sypialni są bardzo przydatne.

My mamy w domu teraz wyłącznie ledy. Jeszcze tylko w ogrodzie dożywają energooszczędne.

Edytowane przez pestka56

W domu tylko laptop, nie lubię siedzieć przy biurku. W pracy mam maca mini. No chyba że oprócz lapka monitor dodatkowo. Chyba jednak wolę dużego laptopa.

Maniu windows nigdy, dla mnie to największa kara. Na tym się nie da pracować. Używam linuxa od lat i nie zmienię. No chyba że na maca ;P

Mac OS niezawodny tylko dlatego ze robiony na niewielką ilość sprzętów. Jakby mieli robić na wszystko dostępne na rynku juz tak dobrze by nie było. Co nie zmienia faktu że jest niezawodny.

Jedno mnie wkurza ze trzeba podać numer karty żeby ściągnąć nawet darmowe oprogramowanie i niektóre update.

Doriko, zgadzam się, że pojedyńcze edisonki są do ozdoby. Kupiłam prawdziwego edisonka, z pięknie powyginanymi drucikami, do tego fajny kabel

z oprawką. Kabel oddałam do sklepu, a żarówka nad schodami, przed domem zawisła. Światła daje tyle, że kluczem do zamka się trafi, ale do domu za ciemna. 40 albo 60 W ma.

wczoraj mnie caly dzien nie bylo, jak wrocilismy to juz ciemno bylo, nici z zawieszania zyrandola, na dodatek czasu nie mielismy jechac do sklepu po ta czesc do sufitu. I nawet nie wiem czy M bedzie wracal za dnia do domu? Nawloklam koleczek na pol kul krysztalowych. Zostala polowa a potem wszystkie powiesic na zyrandolu. Juz sie ciesze!

Doriko szkoda ze tak malo ludzi uzywa Linuxa. Moj M zanim mu mac'a nie kupilam jechal na Windows bo nie mogl zajarzyc Linuxa :eek: Po ilus tam problemach z windowsem na jego lap topie (tego co wlasnie wywalilam) poszlam i kupilam mu mac'a. Mam swiety spokuj. Zaczail go w tydzien!! W Linuxie zero, w Windowsie tez niezbyt mu szlo i jak co ja musialam leciec mu stawiac i przestawiac a Mac'a w mig. A dodam ze moj M jest ciemny jak tabaka jesli chodzi nawet o podstawowe rzeczy na compach. Wie gdzie start i koniec, nawet na spanie nie umie nastawic.

dziewczyny o co chodzi z tymi sciemniaczami do ledowek??? bo nie jarze!

Te co Pestka pokazala to jakies inne dziwne??

Vesi to ocieplenie co pokazalas nie dzialaja linki :(

Edytowane przez mania1220

Mika mam ten problem co Ty - szukam czarnego abazuru do tej nowej lampy - NIE MA :bash: nie ma takiego rozmiaru co ja chce. Znalazlam na necie gdzies w US ale cena koszmarna, wieksza od ceny co za lampe dalam :bash:

narazie wyszperalam inny abazur z lampy co wywalilam i jest lepszy niz ten byl i poprostu go obciagne czarnym materialem. Tymczasowo, dopoki cos nie znajde. Poki co niiii mmmaaaaa :bash:

Nie wiem o co chodzi, ale kiedyś miałam zamontowany ściemniacz w pstryczku do żyrandola i w dużej lampie stojącej. Rozumiem, to tak, że nie wolno takich żarówek dawać do urządzeń ze ściemniaczem, bo pewnie skróci to ich żywot. Ale, wytłumaczyłam :cool::rotfl:

Chyba, że taka żarówka jest przewidziana do ściemniacza, to wtedy można :yes:. Koleżanka w lampce ma żarówkę na pilota. Pilotem zmienia kolory, zielony, czerwony, niebieski świeci i dalej nie pamiętam kolorów.

no wlasnie o to mi chodzilo, jak sie wrocicie do zdjecia gdzie wkleilam zarowki w opakowaniu na opakowaniu w lewym rogu na dole pisze DIMMABLE.

Znaczy ze takie zarowki mozna pod kazdy sciemniacz wkladac i nie trzeba zmieniac na specjalne sciemniacze - nawet nie wiedzialam ze sa jakies specjalne sciemniacze??? temu pytalam.

z wszystkich ledowek w sklepach moze tylko 1% ze nie mozna sciemniac, wszystkie reszta obojetnie jakiej firmy sa do sciemniaczy.

U mnie teraz ledowki tanie, pisalam Wam jak nas zalatwili z pradem i ze rzad ontaryjski wypuscil kupony, za zarowke place 1$ obojetnie jakiej mocy badz kolor swiatla. 3 lata temu placilam po 12-15$ za jedna.