Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

na piloty tez mamy, do mnie nie przemawia to...znaczy pilot dobry, chodzi o zmiane kolorow.

ha! wlasnie, mowiac o kolorach Halloween niedlugo, sasiad tego co w zimie ma dyskoteke wlasnie zmienil wszystkie zarowki na froncie....na czerwone :cool:

Moiwe do M wczoraj jak wracam - idz, moze sie zalapiesz. On sie pta gdzie i po co - mowie ze jak gdzie i po co! czerwone zarowki - BURDEL :lol2::lol2:

mam 7 wnekowych szaf. wywalilam z 6 dzisi wszystko, moj dom pobojowisko i robie na raty bo mnie wykancza to, czystka przed zima

Nie lubię robić czystek :bash: Chomikuję jak Edek :rolleyes:

Jak coś wywalę, to potem się okazuje, że ja albo ktoś właśnie tego potrzebuje.

Z ciuchami, to już istny cyrk. Trzymam wagę i trzymam ciuchy :rolleyes: Znajomi, co skaczą wagowo do przodu, to ciągle nowe ciuchy muszą kupować, a ja mogę chodzić w spodniach sprzed lat. Jak maluję, to zakładam ciuchy, które potem lecą do śmieci i nie muszę ich prać.

Pewnie nie każda żarówka się pod sciemniacz nadaje- nie będzie się sciemniac albo sie spali przy tym zabiegu. Tak jak do sciemniaczy sie świetlówki nie nadają. Nie ma specjalnych sciemniaczy do ledów to ledy są do sciemniaczy lub nie. U nas nie wszystkie się nadają.

Z ciekawostek zarowkowych mam alergie na świetlówki - kiedy żarówka świeci blisko skóry (lampki stojące, biurkowe) robi mi się swedzaca pokrzywka, nawet przez gruba warstwę ciuchów to promieniowanie przenika.

bez kupownoe taniocha tez nie jest jesli sie chce w calym domu zmienic.. W innych prowincjach placa normalnie, to tylko u nas kupony na wszystkie. (wisza w kazdym sklepie na polkach jak brakuje dokladaja ale deal mamy tylko do konca pazdziernika)

Nie tylko na zarowki, kupony mamy tez na cale lampy ledowe (kupilam do pralni) na spoty ledowe - mi sie udalo kupilam z kuponami taniej, Kathy kupowala przed kuponami te same zaplacila normalna cene. Mamy tez kupony na kazda zarowke i kazda lampe i lampke ktora jest energooszczedna a nie jest ledowka. Na pudelkach jest znaczek . jak znaczka nie ma to nie jest energooszczedna i kuponu uzyc nie mozna.

Tak samo z pstryczkami i sciamniaczami itp itd.

mnie wkurzaja niektore swietlowki, zalezy od firmy ale niektore zajmuje im dluuuugo zanim sie rozblysnie na full'a.

Mika tez tak wywalam :D

ladny ten abazurek masz. ja potrzebuje duzo wiekszego i w tym problem. Pogrzebie dzis jeszcze na necie.

prawde mowiac nie lubie sciemniaczy. Juz sciaglismy pare. Co odkrylam - ale ze zwyklymi zrowkami - ze sciamniaczem swieca ciemniej. Przydymanego swiatla nie lubie, wole boczna podlogowa wlaczyc, jakos ladniej jest jak cos w kacie dyma :yes:

Świetlówki nie są w cale energooszczędne - to ich rozpalanie się pożera masę prądu, musi świecić bardzo długo żeby bylo taniej niż zwykle żarówki... no i dają światło jak w prosektorium. Mój stolarz ma je u siebie w zakładzie... dobieral mi bejce na drzwi miał być dąb i niby dobrał idealnie a w świetle dziennym okazało się, że pomalował mi drzwi na wściekła wiewiore, o mało zawału nie dostałam jak to zobaczyłam. świetlówki dają zielonkawe światło.

DANE TECHNICZNE:Barwa światła: biała ciepła,Temperatura barwy światła: 2800K,Strumień świetlny: 240m, Pobór mocy: 4W ,Kąt świecenia: 360°,Żywotność: 25 000 godzin Ta kosztuje 10 zł.

TUTAJ ZA 20 zł: Barwa światła -biała ciepła,Temperatura barwy światła -2700K, Strumień świetlny -490, Pobór mocy 4W,Kąt świecenia -270,Żywotność -

30 000 godzin,, Ilość cykli włącz/wyłącz -50000,

Współpraca ze ściemniaczem -NIE

Dwie świeczki ledowe, cena 10 i 20 zł ale w tańszej nie doszukałam się ilości pstryknięć. W ciemnej łazience tych pstryknięć jest więcej niż w kuchni,

Mika nie wiem ile pstrykniec bo nigdy nie zprawdzam. Patrze tylko na kolor swiatla. czasem na moc - zalezy gdzie chce zarowke.

te swiecznikowe nie sa mocne jak widzialas na opakowaniu ale na zyrandolu mam ich 8, nie ma abazurkow wiec mam bardzo jasno.

w lazience tu na pierwszej podlodze nie mam okna wec ciemno, byly tam zwykle odkad sie wprowadzilismy i nadal swiecily, wiec 3 lata na normalne bylo ok. idalej swiecily jak je sciaglam. Ledowki powinny swiecic dluzej. Z tym ze w lazience zalozylam te z plastykiem bo sa mocniejsze i plastyku nie widac pod abazurkiem, te wlasnie edisonki jak mowicie sa slabsze.

zapomnialam Wam powiedziec....z mom dywanem. Predko to ja go nie dostane. Bo byl udupiony.

Wyslany z Edison w NJ, polecial na Floryde do Jacksoville do glownego hubu, czyli sie cofnal w dol w przeciwnym kierunku. I utknal tam - wiecie co tam sie dzialo! Matthew przyszedl i dywan uziemiony. Dzis laskawie doszedl do Clearwater na Florydzie do miedzynarodowego hub'u i dpiero stamtad pojdzie spowrotem w gore do Canady. Co za utrudnienia. Poki co pokazuja mi na 24 pazdziernika, zaplacilam za express ale widze ze guzik z tego bedzie.

nie mam pretensji o huragan bo normalne ze nie wygrasz, ale od poczatku mialam pretensje ze mi dali 2 tyg na express a zeszlym razem bylo tylko 10 dni.

Normalna by doszlo w polowie listopada.

Maja durne rozwiazanie ze paczki sie cofaja na Fl , w beznadziejnym miejscu maja te hub'y do rozsylania paczek.

Nie lubię robić czystek :bash: Chomikuję jak Edek :rolleyes:

Jak coś wywalę, to potem się okazuje, że ja albo ktoś właśnie tego potrzebuje.

Z ciuchami, to już istny cyrk. Trzymam wagę i trzymam ciuchy :rolleyes: Znajomi, co skaczą wagowo do przodu, to ciągle nowe ciuchy muszą kupować, a ja mogę chodzić w spodniach sprzed lat. Jak maluję, to zakładam ciuchy, które potem lecą do śmieci i nie muszę ich prać.

Jak bym o sobie czytała :)

ciuchy robilam juz czystke na wiosne, ale w szafach mam duzo innych rzeczy ktore nie sa ciuchami wiec temu wywalilam i przekladam bo teraz wiecej wsadzilam do siebie.

wieszakow mi braklo w mojej szafie :bash:

ciuchy tylko raz musialam zmienic jak sie mi napuchlo po operacji, od lat tez nic nie zmieniam, znaczy rozmiaru. Bo czystki i tak zawsze robie minimum 1x w roku.

Wczoraj kupilam 10 bluzek po domu zeby miec i jedne spodnie. I jak ma mi nie braknac wieszakow?

no odkkrylam buty :) kupilam jakis czas temu kilka par na jesien i zapomnialam o nich. Skleroza nie boli.

musze kupic plastykowe pudelka zeby bylo je widac, w pudelkach guzik widac i zapominam o butach, cale zycie tak mam!

moja mloda sie wypuszcza poszalec po sklepach, maz wczoraj wrocil z pracy, zobaczyl ile im kupilismy i dal jej dzis spore kieszonkowe ha ha