Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Emi....a co z komoda i dlaczego Ty skrecalas :cool: To dla niego pisalas, czy juz zapelniona?

a jak tak kto zapelnil (poukladal) Ty czy maz?? :lol2:

gry moja zmora. Tez. Polowa jest w szafce polowa lezy na podlodze. Przedwczoraj sie moj mniie pytal czy mam jakie pudelko mo musi sciagnac wykladzine w wykonczonym pokoju na dole i musi je schowac - po cichu myslalam - wywalic, sprzedac, cokolwiek...:lol2:

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/1220/backyard/1300_1300_1_0_midq_s_20_prog_3134089_image_3_zps1bg1ucvx.jpg

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/1220/backyard/1300_1300_1_0_midq_s_20_prog_3134089_image_2_zpsdxbouth2.jpg

a tu u babki w domu

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/1220/backyard/8b451dee-cc32-587d-9e15-124c3717062f_zpsavl6mqdx.jpg

kupilam :yes::yes: 10 minut temu :yes::yes:

okazalo sie ze mialam wystarczajaco zaskorniakow i dluzej odkladac nie muszem :yes: sprzydala sie kasa za jego kolumny :yes:

jest tylko jeden problem - jest jeszcze wiekszy. Niestety mam maly problem w jadalni - dwa krzesla na koncach maja podlokietniki, te srebrne. I niestety podlokietniki sa tak wysoko ze krzeslo nie wsuwa sie pod blat. A ja chce zeby krzesla te dwa tez staly na dywanie. Wiec musze wiekszy niz ustawa przewiduje. Rozmiarow mieli kilka, niestety mniejszy - jest mniejszy niz ten co kupilam teraz i krzesla by wystawalay, musialam wziasc wiec wiekszy bo takiego samego nie bylo...przez to nie tylko lustro bedzie na dywanie ale i bufet z tylu. Ale krzesla beda stac na dywanie :D

ten co teraz pod stolem lezy , wiecie, ten co mi sie nie podoba i idzie do M ma 262x354.

Ten dzisiaj co kupilam - 274x365

niby sie wydaje male numery ale to sa naprawde duze dywany.

szary jest? jest. Podobny do mojego? jak najbardziej :yes: ramka jest - a jakze !!:lol2:

czekam az sie M dobudzi i jeszcze po deski pojedziemy zabic ten nieszczesny plot, niestety dzis z przykrecenia nici bo burza byla, dalej pada.

Ale moze sie zalapie i M zmieni mi wiatrak , u mnie w lazience.

Edek ma wpierdol :cool: obryzl mi drzwi dzis totalnie do szopki :bash: a to kuzwa plastyk.

miska stala kawalek dalej bo padalo wsadzilam mu pod krzaczki ale on nie widzial i bezczelnie obryzal mi drzwi :bash:

a Maniek obgryzl mi szafke w lazience :bash::bash::bash::bash: pokaze potem.

Chyba pełnia księżyca tak na te zwierzaki podziałała?

Edka uprzedź, że następnym razem przerobisz go na futro, leniwy dziadyga bez węchu :rolleyes: hahaha a Maniek wziął przykład z mniejszego brata i pokazał, że też ma zęby. Zestresowany pewnie, przez te futra za płotem.

Dywan bardzo fajny. A u tej babki popatrz na stolik, fajnie te pinezki wyglądają.

Śliczny dywan....

Mania skrecałam komode dla męża. Nic mnie tak nie relaksuje jak skręcanie mebli z Ikei :lol2: mam taką mikro wkretareczke i idzie bez problemu. Wszystkie meble jakie mamy w domu sama składałam. Mój mąż nie lubi, nie ma cierpliwości i wiadomo jak to chłop ma alergie na instrukcje obsługi :lol2: dlatego nikomu nie pozwalam odebrać sobie tej przyjemności.

Komoda stoi w pokoju męża i nadal pusta :bash: kilka płyt w nią wsadził.... cała jest dla niego... i jeszcze szafe mu oddam... byle tylko tam ogarnął... bo nawet nie ma sensu kanapy tam kupować żeby obejrzeć film na projektorze w tym syfie. :bash:

A w ogóle wpadłam na chytry plan... mamy taki mikro mały pokoik, chyba tam eksmituje męża. A kino zostanie kinem bez jego kącika z kompem. Zwłaszcza że gadał ostatnio ze potrzebuje 9 monitorów do pracy. Kompletnie tego nie widzę, żeby stało to w tym pokoju....a on będzie miał spokój. Czasem Julka chce pograć sobie na konsoli i pewnie mu to przeszkadza..

Onie nie taki mikro, jutro go wymiarze.

Ze świątecznych rzeczy były lampy, byly naczynia. Kupiłam sobie puszki na pierniki - szare i talerzyki piaskowane. W tym roku motywem przewodnim jest taki wianuszek z badylków, strasznie uroczy, były też puszki z zeszłego roku z konikiem na biegunach. Były też np ręczniki dla gości świąteczne. Bombek jeszcze nie ma

i ogólnie na stronie też mało choinkowych rzeczy. Wypatrzylam za to stojak metalowy w kształcie choinki, taki porządny, bo mój jest taki badziewny

Śliczny dywan....

Mania skrecałam komode dla męża. Nic mnie tak nie relaksuje jak skręcanie mebli z Ikei :lol2: mam taką mikro wkretareczke i idzie bez problemu. Wszystkie meble jakie mamy w domu sama składałam. Mój mąż nie lubi, nie ma cierpliwości i wiadomo jak to chłop ma alergie na instrukcje obsługi :lol2: dlatego nikomu nie pozwalam odebrać sobie tej przyjemności.

Komoda stoi w pokoju męża i nadal pusta :bash: kilka płyt w nią wsadził.... cała jest dla niego... i jeszcze szafe mu oddam... byle tylko tam ogarnął... bo nawet nie ma sensu kanapy tam kupować żeby obejrzeć film na projektorze w tym syfie. :bash:

A w ogóle wpadłam na chytry plan... mamy taki mikro mały pokoik, chyba tam eksmituje męża. A kino zostanie kinem bez jego kącika z kompem. Zwłaszcza że gadał ostatnio ze potrzebuje 9 monitorów do pracy. Kompletnie tego nie widzę, żeby stało to w tym pokoju....a on będzie miał spokój. Czasem Julka chce pograć sobie na konsoli i pewnie mu to przeszkadza..

Ja też lubię skręcać meble z ikea i to nawet bez wkrętarki. Zawsze mówię że to takie moje lego o którym marzyłam jako dziecko a nigdy nie miałam. Ostatnio muszę się dzielić z młodym bo uwielbia wkręcać śrubki.

Tez lubie skręcać meble ikeowskie, ale J mi nie pozwala :cool: a potem i tak woła o pomoc. Zawsze sie czegoś nie doczyta i i tak beze mnie nie da rady :D

Miałaś Edkowi drzwiczki zrobić. Nie zrobiłaś, to się chłopak wnerwił :lol2:

Dywan świetny.

ja juz Ikei mebli odjechalam, zostala mi jedna Besta pod TV na dole.

Skrecac nigdy nie skrecalam, M zawsze skrecal ikeowskie bo odrazu je sklejal. Emi kup inny srubkret, taki co sam sie kreci a nie ze obracasz reki na nim jak wkrecasz.

Nie moge M wywlec z domu. Po te deski. I po jablka. kazal sprawdzic do ktorej sklepy bo dzis niedziela i co? jak sie dowiedzial ze jeden do 10 w nocy (spozywczak) a z deskami jeden do 6 a drugi do 9 wieczorem - nie idzie go wywlec. A ja wyzarlam jablka i znow musze nasuszyc.

Podoba sie dywan? to git :D

Pestka gdyby to byla drewniana szopka to moze ale to moze bym pomyslala, ale raczej bym nie zrobila - mam myszory tu!! wyzarly by mi wszystko, pal szesc ziarna, ale inne rzeczy co tam sotja. na zime musialabym zabic na glucho bo bym miala dziury w poduszkach - juz mi tak jedna od stolu zalatwily. Poki co wybilam france bo zywcem sie nie chcialy zlapac (oprocz jednej co do lasu wynioslam w donicy) ale pewno wroca, nawet nie myszory a te jak nazwalyslcie nornice.

Now ksiezyca to zadzialal chyba na Edka, pies wygryzl mi moja kochana szafke ze strachu :bash::bash: w domu nas nie bylo, burza byla a on sie burz boi. MOGL wygryzc cos innego a nie szafke w lazience :bash: Sporo kosztowala :bash:

Edytowane przez mania1220