mania1220 09.11.2016 16:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 (edytowane) US nie mialo nauczki po 9/11, nie maja tez nauczki patrzac na to co sie dzieje w Europie, Clintonka tak jak jej maz i poprzednicy przylozyli reke do tego co sie dzialo, dzieje i nadal bedzie dziac, nie mowiac o koszmarnych stratach we wlasnych ludziach. Trump? moze i idiot ale walczy o swoj kraj. I wcale mu sie nie dziwie. co do Pisu....nie toleruje zadnego rzadu ktory rzadzi pod przykrywka czarnych badz jakiegokolwiek innego wyznania. Canada jest panstwem wielowyznaniowym ale oficjalnie swieta panstwowe sa katolickie ale tylko...sorry TYLKO dwa na rok - Boze Narodzenie i Wielkanoc. Reszta swiat jest panstwowe cywilne. Ile w Polsce macie swietych dni i wolnych?? Edytowane 9 Listopada 2016 przez mania1220 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 09.11.2016 16:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 kurna, typowych "pasmanterii" jak w Polsce sa - tu nie ma. Tasiemki sa w sklepach z materialami mam klej i srebrne tasiemki rozniaste, ale nie wiem czy mi to bedzie pasic. Jak kupie czarny abazur zobacze. Poki co wszystkie mam w domu biale. Mika ja tez....jak bedzie ladny tak sie zastanawialam czy by go nie kupic tez na dol do jaskini do mojego pokoiku?? jeeennnyyy wygoncie mnie, musze isc material rozciagnac i kamieniami zasypac - ja nie moge miec nic innego, zadnej podsypki drewnianej - naturalnej nie lubie, czerwonej nie cierpie, czarna faruje mi psie lapy i zostawia slady po calym domu, moich dywanach i jasnej sofce, tak samo ziemia sama. Musze miec w calym ogrodku kamienie Oprocz trawy sie rozumie. Dopiero co pralam sofke i juz upitolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 09.11.2016 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 jest serwisant Robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 09.11.2016 16:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 super ! oby malo rozwalki bylo! (nie mowilam.....scielam swojego Diabolo wyrosl mi na 2.5 metra ale nie pasowal tam. Posadzilam tam choinki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 09.11.2016 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 Wajcha chodzi Biedny diabolo, a nie mogłaś przesadzić. one dobrze to znoszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 09.11.2016 18:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 super kominek wazna sprawa w zimie korzeni z Diabolo nie wykopalam, kawalek patykow tez zostawilam. NIE MAM MIEJSCA moge go wsicubic za gazebo..ale tak zeby wystawal, tam jest sporo miejsca bo gazebo nie stoi przy samym plocie zeby deszcz z dachu do sasiada nie lecial ...Pestka, teraz juz nie, na wiosne...czy moge mu rozdzielic korzenie i z jednego krzaka zrobic dwa????? tak wiesz ciachnac na pol ?? czy calego postarac sie wyciagnac i niech rosnie jak chce tam?? (przerwa na kawe, ale sie namachalam lopata a konca nie widac ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 09.11.2016 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 To taki krzew, że da radę. Spokojnie wykop ile możesz, pół, czy nawet mniej, byle miało trochę korzeni i wsadź za gazebo. Odchoruje trochę i będzie rósł. No, jeszcze regulację gilotynki zrobił sam z siebie. Przed chwilą skończył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 09.11.2016 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 Populizm, ksenofobia i nienawiść nie rozwiąże waszych problemów... Chociaż jakbym miała głosować miałabym mega problem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 09.11.2016 18:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 EMI...?????? naszych???? nie wiesz o czym mowisz, nie mieszkasz tutaj a spokojnie w Polsce. Populizm? ksenofobia?Nienawisc??? skad to wytrzaslas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 09.11.2016 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 Mania, Emi raczej przeniosła, to co się u nas dzieje, za ocean. PL wcale nie jest spokojna. Cieszę się, że za chwilę będę na emeryturze i trzymam sie od tego bałaganu jak najdalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 09.11.2016 22:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 "waszych problemow"...plus reszta - bardzo dziwnie to zabrzmialo. politycznie macie sieczke w Pl ale w innej kwestii macie spokuj, ogornolotnie pisze. Trzeba przyznac Trumpowi ze ma odwage, mowi to co mysli (to co mysli wiel wiel milionow ludzi) a nie uprawia "politycznej poprawnosci" .Ja sie polityka nie interesuje, na zadnego z nich bym nie glosowala , kazde mialo i ma swoje racje w czyms ale kazde niestety nie reprezentuje to co powinno. zreszta, jak zawsze i wszedzie - naobiecuja a potem guzik z tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 09.11.2016 22:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 (edytowane) Mika chcialas fotki, wiec dzis dywanowo: kominkowy z nowym http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/1220/Basement/DSC_0556_zps78isuusq.jpg http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/1220/Basement/DSC_0560_zpslougovux.jpg http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/1220/Basement/DSC_0554_zpsqbesqiyy.jpg http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/1220/Basement/DSC_0566_zpsynyoq61l.jpg dywan na schody przymiarka http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/1220/Basement/IMG_4758_zpsvy9mblqa.jpg http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/1220/Basement/DSC_0506_zps6ofxtc6a.jpg http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/1220/Basement/DSC_0510_zps4s4qgmps.jpg http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/1220/Basement/DSC_0512_zpsfree4pjz.jpg a na koniec granatowy http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/1220/Basement/IMG_4775_zpsjyndbfwu.jpg http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/1220/Basement/IMG_4779_zpsmtp6raqv.jpg http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/1220/Basement/DSC_0504_zpshistq1gk.jpg http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/1220/Basement/DSC_0500_zps3npftbu3.jpg http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/1220/Basement/DSC_0494_zpsoavlq53d.jpg sumujac - w kominkowym wiadomo ze mi sie podoba bo taki sam jak w jadalni no i wiekszy od tego co byl na schody bardzo mi sie podobaja, z ciemnymi schodami bedzie w sam raz i na duuu sie nie zjedzie granatowy jest fakt piekny, na zywo piekniejszy, wrazenie jest - czego na fotkach nie widac - ze jest z aksamitu. Az zal dupe sciska ze wzorek bedzie pod lozkiem zakupy udane musze powiedziec teraz bede polowac a dokladnie juz mam upatrzony - na dywan w brazach. Sypialka z ktorej sie M wynosi bedzie w brazach, nie ze wsio ale tak. Czyli bedzie Fioletowy, Granatowy, Brazowy i oczywiscie moja sypialnia - Szary Nikt sie zgubic nie ma prawa jak bede dyrygowac gdzie maja spac plecy dzis na amen zalatwilam kamieniami, doprawilam wciagnieciem dywanow do domu Nawet nie zaczelam malowac stolikow, ba! nawet ich nie znioslam na dol. Tyle co farbe przygotowalam. Mam nadzieje ze z ranca wstane i zabiore sie. M wrocil i zaczal klasc ocieplenie na sciany. Trzeba jechac odebrac moje zakupy i o wlasnie - blat juz gotowy, przedwczoraj mi dzwonila, ale M musi jechac bo to ciezkie. Czyli bedzie mozna szybki maly project zrobic i zalozyc nowa szafke w lazience na gorze zapomnialam....schodowe dywany byly zwiniete , granatowy TEZ w kominkowym nadal sie prostuje Edytowane 9 Listopada 2016 przez mania1220 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 10.11.2016 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2016 Trump jest ksenofobem i rasistą. Nie nawidzi ludzi. Mamy to samo u nas w kraju- tłuką studentów z Portugalii którzy na wymianę przyjechali bo każdego z ciemna karnacji za araba uważają. W UK dla odmiany nie ma tygodnia zeby nie zabili jakiegoś Polaka tylko dlatego że jest z PL i uczciwie pracują. Nacjonalizm budzi w ludziach najgorsze instynkty, stąd się wziął faszyzm, Hitler, obozy śmierci - na nowo to wszystko się odradza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 10.11.2016 13:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2016 Emi jest i byl i o tym pisalam. Ale porownywanie go do Hitlera to juz przesada. Patrzysz na to bardzo powierzchownie Odkad ludzkosc istnieje istnieje rasism. Z prostej przyczyny - nikt na swoich terenach, posrod swoich ludzi nie lubi obcych, bo sie ich boi, bo ich nie rozumie, bo nie wie jakie ten ktos ma zamiary. Tak bylo od milionow lat i tak zawsze bedzie. To jest natura ludzka i nie ma nic wspolnego z Hitlerem. Hitler nie byl pierwszym ktory wynalazl obozy koncentracyjne badz zaglady. Rozdmuchiwana historia przez Polakow - co jest normalka bo na teenie Polski byly plus przez Zydow . Zawsze na pierwszym miejscu jest Hitler stawiany. Nie on pierwszy to wymyslil. Nikt jakos nie patrzy na poprzednie ktore juz byly w XIX wieku,na poczatkach 1900 lat i na dlugo przed Hitlerem. Co wiesz na temat obozow ktore wymysleli Anglicy gdzie z glodu wykonczyli diesiatki tysiecy kobiet i dzieci swoich przeciwnikow? Co wiesz o japonskim Szwadronie 731 - a tam bylo gorzej niz u Hitlera w Oswiecimiu?? Co wiesz o rosyjskim Gulagu i innych obozach ktore zazlozyli miedzy innymi w Warszawie dla Konfederatow Barskich? Co wiesz o niemieckich obozach w koloni afrykanskiej sprzed wojny??? Hitler wzial pomysl z angielskich obozow, sam nie wymyslil. Byli przed nim, byli i gorsi. Daleko nie trzeba patrzec ale Stalin wymordowal wiecej ludzi niz Hitler. I to swoich ludzi - nie obcych. Moze najpierw warto sie czasem dowiedziec to i owo zanim sie go pierwszego wyciaga i porownuje ludzi do niego?? Nie patrzysz na to ze Amerykanie tez maja dosc. Calej wojny z brudasami. Smierci swoich wlasnych rzolnierzy. Normalny czlowiek nie ma na to wplywu bo gora decyduje. Ale sie wzuca wszystkich do jednego worka i sieje nienawisc do Ameryki. A jesli chodzi o to co sie w Eu dzieje - w kazdym kraju sa idioci. Ale nie jest to na skale masowa. jednoczesnie zgrabnym lukiem omijasz podstawowy problem - radykalow z dalekiego wschodu ktorzy sieja najwiecej nienawisci i chca zdobyc i zniszczyc kazdy bialy kraj. Nie odczuwasz tego bo ich nie macie w PL. Na palcach policzyc i sa normalni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 10.11.2016 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2016 W europie poprawność polityczna osiągnęła granice apsurdu (nie mylić z tolerancją) dlatego zaczynają się budzić nurty narodowościowe. Normalna kolej rzeczy. Każda skrajność nie jest dobra i powoduje dązenie do ptzeciwległego bieguna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 10.11.2016 15:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2016 Doriko tutaj tez. Czasami sie noz w kieszeni otwiera. Bo ta poprawnosc ciagnie za soba same nieszczescia, tak samo jak kazda skrajnosc. U nas jeszcze zadne nurty sie nie uformowaly bo Canadole sa cisi i nie lubia konfliktow. Zostaje im siedzenie cichutko i bardzo cichutko bluzganie na to co sie dzieje. I placenie ceny za to potem. Ale to co w Angli, Francji i Szwecji sie dzieje i innych krajach to juz wielki strach. Niestety jesli nadal bedzie wszystko to uciszane i zamiatane pod dywan nic dobrego to nie zapowiada.Z drugiej strony patrzac - ktos do Twojego domu wpada, jestes zmuszona tanczyc jak on zagra i nie masz nic do gadania - jak zareagujesz? Gdzie sie nie odwrocisz tam dupa z tylu. Ale warto zauwazyc ze dopoki jakis geniusz nie wprowadzil poprawnosci - nie bylo takiej sieczki. Kazdy zyl obok siebie spokojnie, pomijajac wybryki glupkow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 10.11.2016 15:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2016 dzisiejszy plan - stoliki z mojej sypialni zdjecia do kitu bo telefonem. Wygladaja OK, sa fajne, lubie je. Problem w tym ze mi tam nie pasuja jak sie patrzy calosciowo. Oprocz stolikow mam lozko, duza szara komode prafie pod sufit jak pamietacie, czarny fotel i srebrne lustro za fotelem stojace na podlodze. Zadnych obrazkow i upiekszen. No i ten rudy sie mi gryzie wiec go dzis maluje na czarno. Szary mi do blatow by nie pasowal. Mlody dzis przyjezdza, beda odgracac dom. M powiedzial ze ja bede tylko stala i dyrygowala - nie moge nosic, plecy poszly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 10.11.2016 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2016 Dodajmy do tego historię powstania RPA z Holendrami w roli głównej. Bardzo ciekawa i bardzo krwawa. Człowiek jest strasznym drapieżcą. Żadne zwierzę nie jest agresywne bez powodu, żadne nie zabija bez potrzeby zaspokojenia głodu. Czlowiek uważa, że jest lepszy od zwierzęcia. Pewnie, tylko zależy, w którą stronę nakreślimy pozytywy. Ekspansja, pragnienie władzy, fantyzm, zazdrość, nietolerancja i jeszcze trochę innych równie paskudnych cech i możemy pogratulować ludzkości człowieczeństwa. Na szczęście te ludzkie hieny, to tylko niewielki procent, bo nieżle potrafią uprzykrzyć życie. Maniu, masz ochotę na polski serial kryminalny? To tak w temacie jacy jesteśmy i jak żyjemy my Polacy. Wczoraj obejrzelismy 7 odcinek Belfra. Ma soro niedociągnieć, ale generalnie jak na polską produkcję tego typu dobry. Nawet dźwiękowo jest nie najgorzej. Jak dla mnie to niezwykłe, bo ja własciwie nie oglądam polskich filmów ponieważ nie rozumiem co aktorzy bełkoczą. http://www.filmweb.pl/serial/Belfer-2016-746188 zwiastun, wprowadzenie i obsada. Obsada calkiem dobrze dobrana, a na dodatek gra tu dwóch przedstawicieli polskich rodzin aktorskich – młody Stuhr i jeden z bliźniaków Damięckich. Jak chcesz mogę spróbowac przesłać Ci na początek 1 odcinek przez dysk Google, bo to jest drobne 400 MB. Jeśli operacja sie uda, a firlm Ci się spodoba, to puszczę resztę po kolei. Z pełnometrażowych polskich polecam Planetę Singli. Dywany miodzio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 10.11.2016 15:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2016 Pestka, wlasnie. trzeba rozdzielic historie najazdow gdzie wojny byly i chec zdobycia obcych krajow a sytuacje jaka teraz sie dzieje.Wojna to wojna to co innego, ale jesli kraje otwieraja ramiona i wpuszczaja ludzi z obcych krajow zeby im pomoc, dac mozliwosc leszego zycia , na dodatek sa bardziej faworyzowani i nie ma co ukrywac - maja wiecej praw niz my wszyscy - a sieja zadymy, chca nami dyrygowac i przynosza wszystko to od czego NIBY uciekali od siebie, kiedy chca dominowac i wprowadzac prawo pod swoje prawo ktore nie ma bytu w swiecie wspolczesnym - to ciezko byc toleracyjnym. I wyrozumialym. A jak sie odezwiesz to ty placisz cene za to bo jak smiales walczyc o swoje prawa. US ma problem z Meksykanami, niestety, od dziesiatkow lat. najwoekszy to narkotykowy problem. I wcale sie Trumpowi nie dziwie ze zeby na nich ostrzy. Bo normalnie Meksykanie sa bardzo fajnymi ludzmi i bardzo pracowitymi. Niestety czesc z nich nie jest i wplywa to na cala ludzkosc w US, na mlodych. Narkotyki to wielka kasa a jedniczesnie wielkie uzaleznienie i koniec koncow smierc. Ze chcial zamknac drzwi muslimom? bije mu brawo za to...trzezwo patrzy na to co Makrelka narobila i co w Europie sie dzieje. Szkoda ze sie wycofal z tego. Nie da rady przesiac dobrych od zlych, za duzo ludzi wjezdza. Co takiego zlego on robi? czy to zle ze chce wlaczyc o swoich ludzi i o swoj kraj? Wojna by byla gdyby Clintonka doszla do wladzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 10.11.2016 15:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2016 Pestka czytalam o tym serialu, nie wiedzialam ze juz wyszedl. bardzo lubie Stuhra Poszukalam, znalazlam na stronie gdzie ogladam to nie musisz wysylac Planete singli ogladalam. Moze byc. Nie porwal mnie. Obejrzalam go tez tylko ze wzgledu na Stuhra. Taka opowiastka typu Harlquina , nie lubie roansidel, ja z kryminalnych jestem fajnie, dzis zaczne ten serial ogladac - wielkie dzieki! zawsze daj znac jak cos ciekawego ogladalas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts