Bejaro 19.11.2016 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2016 Przyszłam z pytaniem, Mania czym impregnujesz blat marmurowy w łazience na moim są ciemne plamy po wodzie jak wyschnie to znika ale strasznie uważam na niego i boję sie że jak zaschnie mi np kropla mydła w płynie z dozownika to wsiąknie na amen... Bardzo podoba mi się granatowy dywan, zresztą szary też a oglądając zdjęcia i patrząc na kryształowy żyrandol przypomniało mi się że chyba i Ciebie ktoś szukał kulek ledowych bez plastiku co prawda to nie są proste kulki ale do kryształowych żyrandoli pasują maja też świecowy kształt http://allegro.pl/krysztalowa-kula-zarowka-led-3w-biala-i6613263221.html?reco_id=e6b1e9a4-ae98-11e6-a78f-b8ca3a6ab130&ars_rule_id=201 Szukałam kryształków na choinkę nie z akrylu a znalazłam żarówki..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 19.11.2016 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2016 Bejaro http://www.kamien-ekspert.pl/pl/c/Impregnaty/67 albo https://kemia.pl/pl/impregnat-do-kamienia-z-podkresleniem-koloru-efekt-mokrego-kamienia-1l-kemia.html?gclid=CjwKEAiAjcDBBRCJxouz9fWHynwSJADaJg9BjITV-3ERVjyfZL3eOgcz_Re50boAw1Fhu32gFSa0nRoCWzXw_wcB Można też woskować http://sklep-kamieniarski24.pl/tenax-cera-fluida-plynny-wosk-do-kamienia-naturalnego-1l-p-130.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 19.11.2016 21:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2016 Pestka jeszcze je przesunac??? to juz na wiosne, teraz nie da rady. Nic im nie bedzie jak jeszcze raz przesadze po paru miesiacach??? wiem ze srebrna mocna jak fix - kupilam ja w donicy pierwszej zimy bo byla tania, postawilam na schodach zeby swiatelkami owinac. Donica plastykowa - nawet nie owijalam niczym cala zime. Przezyla zime, wiatry zimne, burze lodowa. na wiosne patrze a ona dalej wyglada jak kupilam to wciupalam w ziemie zobaczyc co bedzie a ona sruu zaczela rosnac. W planie mam ta duza z tylu jak podrosnie obciac dolne galezie a te z przodu trzymac dlugie plasko na ziemi, oprocz tej rozcapierzeniej bo jakby sie rozrosla to na sasiadow wejdzie. ztobilam fotke tej rozcapierzonej, dziwnie rosnie - jak popadnie na wsie strony ona nie jest srebrna, tak fotka tylko wyszla. Jest jasniejsza niz ta duza z tylu ale nie srebrna i ma mieksze igly niz srebrna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 19.11.2016 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2016 Dziękuję Pestko nie wiedziałam że istnieje wosk do kamienia.... Czytam te opisy i każdy dobry najlepiej wg tych danych odpycha tłuszcz preparat do blatów kuchennych hm... Niby mi nie potrzebny taki do kontaktu z żywnością ale obawiam się jak mi spadnie np mascara ? Może panikuję ale mój M potrafi zostawić kropki z pasty do zębów i jak nie zauważę to długo leżą bo to łazienka przy sypialni i nie korzystamy z niej w ciągu dnia. Ktoś może coś polecić na bazie własnego doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 19.11.2016 21:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2016 Bejaro, blat w mojej lazience jest na wysoki polysk szlifowany i juz impregnowany. W tej co teraz robilam wyszlifowali na polmat, prawie mat. Produktow macie pewno duzo, ja uzylam tego - jako przyklad podaje bo pewno nie ma w PL a macie inne, tu tez jest ich cala masa tez mi wsiakala woda zanim zapackalam, tu jest tez po impregnowaniu - krople stoja juz nie wsiakaja a tu po moim M - ja swoj zawsze wycieram kazdego razu, M oczywiscie nie. Woda juz nie wsiaka tylko sie robi kolko z twardej wody ale styknie ze przetre szmatka i schodzi, bo impregnat trzyma go na gorze. Sa rozne impregnaty, matowe i blyszczace. wosku odradzam - tutaj sie go juz nie uzywa. Wosk sie wyciera brzydko miejscami i niestety ale zolknie. Jesli ma sie brazowe marmury czy graity czy cos w tych kolorach OK, ale na bialych beda po czasie zolte plamy. Potem tez jak sie wytrze w jakichs miejscach trzeba niestety caly sciagac. Tak samo jak na meblach. Moj impregnat powinno sie nakladac raz na rok, ja bede jednak robila co pol roku. Jesli nie zaimpregnowalas zrob to koniecznie. Bo to nie tyle o wode i jasne mydlo chodzi ale np. cos kolorowego, nawet szampon badz krem z jakimis chemikaliami jak wsiaknie nie wyczyscisz a barwe zmieni w srodku bo sie zezra chemikalia i sklad marmuru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 19.11.2016 21:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2016 a z nowostek.............. moj M - znow mu zasugerowalam zeby wyemigrowal z tymi kamieniami 3D z lazienki i wsadzil sobie w sypialni...ku mojej zdziwce sie zgodzil czyli nie bedzie mirsz-marszu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 19.11.2016 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2016 Na trawertynie w łazience mam impregnat TEN, bo mam go w sklepie w Górze Kalwarii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 19.11.2016 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2016 Wezmę te zdjęcia i wkleję na ogrodniczym. Niech Elfir rozpozna co to Mail doszedł, Maniu? Masz Ty zabawę z M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 19.11.2016 22:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2016 fajne te zarowki, szkoda ze ciete, ja bym potrzebowala ledowki ale biale . i do moich abazurow troszku za male maja szerokosci 4cm to za malutkie ale fajne jako samo w sobie dekoracyjne. Bajero ale maja tam piekna girlande z krysztalkow cietych , takie jak koraliki jak na moim zyrandolu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 19.11.2016 22:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2016 doszedl odpisalam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 19.11.2016 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2016 Dziękuję za informacje czyli wosk nie:no: Ten HG jest do porowatych ja mam polerowany niby zaimpregnowany i mieszkamy od końca czerwca myślę że czas na kolejną dawkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 19.11.2016 22:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2016 polerowany marmur nadal jest jak gabka jesli woda wsiaka znaczy albo wcale impregnatu nie ma, albo jest za malo. ja dalam dwie warstwy. Przez to ze mam matowy marmur mniej tez ryzykuje ze bedzie widac plamy od czegos co postai sie i zmieni sie zasada marmuru - wejdzie w zwiazek chemiczny. Nalozylam dwie warstwy na swoj matowy - po pierwszym razie (5 min i starty) nalozylam druga wartwe i juz nie wciagalo ale mimo to nastepne 5 min zostawilam. Potem mial sie suzyc 3 godziny, zostawilam na cala noc i zabronilam M uzywac . w mojej lazience na polerowanym kompletni nic nie wsiakalo - znaczy woda. Parowala tylko i mialam tylko te koleczka po twardej wodzie ktore latwo zlazily nawet na sucho. Mimo to przejechalam impregnatem ale tylko raz. z tego co tu u mnie jest zalecaja klasc z najdluzsza gwarancja. Moj ma 20 lat. Nie wyciera sie tak, I jest mocniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 19.11.2016 22:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2016 do porowatych jest OK, niewazne ze masz polerowany, on nadal wciaga wszystko, z marmurem tak dziala. Tylko i tak z kazdym zrob maly test gdzies na koncu blatu w rogu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 19.11.2016 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2016 Odpisałam.Ale zapomniałam napisać, że jakbyś miała klopot ze zdobyciem jakiejś książki, to podeślę co najmniej w PDFie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 19.11.2016 23:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2016 dostalam przejrze i odpisze potem - teraz ide sie babrac - M wymyslil galabki jak je lubie tak niecierpie robic, wcale stac w kuchni nie lubie za to on obija sciany w lazience, jutro jakie fotki beda bo zaczely znikac "puste scianki" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 20.11.2016 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2016 Też nie lubię kuchcić, choć czasem mnie napada, żeby coś odświętnego zrobić. Dziś nie odświętnie będzie W garnku kartoflanka na wędzonce i z wkrojonym bekonikiem. Drugiego nie będzie, ale za to deserek jest choć też nie wykwintny. Wczoraj wpakowalam do lodówki sernik na zimno i będzie dodatkiem moich konfitur winogronowych i brzoskwiniowych. Chora jestem, to chyba i tak niezły obiad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 20.11.2016 14:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2016 oj to dobra jestes! ja bym zamowila chinszczyzne albo jakis inny "shit food" z planow dzis nici, zapomnialam ze ksiegowa przychodzi. caly dzien bedziemy w papierach siedziec, M dlubie dalej na dole. postraszyli wielkim sniegiem, lopaty wyciaglam w razie czego i co?? ledwo co, trawe widac. Ale ma sobie padac przez nastepne dni. A w US taka zadyme mieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 21.11.2016 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2016 A jak ja nie lubie kuchcić to wiedza i M i dzieci - biedactwa Mania, toche mi zajeło nadrobienie. Dywany suuuper, ten granatowy naj.... Szafka do łazienki - ta z koszyczkami, baaardzo mi sie podoba, ach jakbym chciała takie mieć. Zazdrosze energi, ja miałam wykopac 10 tuji, ktore sa innego gatunku i wsadzic te własciwe, i doopa blada tak mi sie nie chce ze cos okropnego, do tego M w akcie desperacji, jak zobaczył ze wiecej mchu niz trawy mamy, pojechał na sklad budowlany, kupil wapno hudrocośtami i po całym ogrodzie rozsypał i po tych tujach co je mialam wykopac - też Widziałam wschód superksiężyca, nawet obfociłam, tylko akurat jak wschodził to było troche chmur i wyszedł zamazany, ale potem niebo było czyste. Robiłam zwykłym cyfrowym, przez uchylone okno dachowe, bo młodej nie chciało sie lustrzanki ustawiać, bez statywu, widac kratery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 21.11.2016 14:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2016 Vesi piekne ujecie czerwonego ! ja sobie moglam tylko pogonic po osiedlu klac pod nosem ze jestem za nisko i guzik widze. Z pietra tez nic nie widzialam, nadal za nisko bylam. I co? to wapno zezarlo tuje? Ja jak patrze ile przekopalam i ile dziur nakopalam ostatnio to mi rece opadaja. Mam nadzieje ze za rok nie bedzie powtorki zimnica, juz trzeci dzien wieje straszny wiatr, nie ustaje nawet w nocy, Zdazylam z zawijaniem na czas. are zostalo ale to moge dopiero w styczniu jak zacznie byc gorzej. a dzis siedze i sie zastanawiam - moze by tak choinke ubrac??? Tydzien przed grudniem jest OK. Postoi dluzej. ps. kupilam krzeselko. W pasy do Fioletowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 21.11.2016 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2016 Vesi, ale Ci się udało z tym księżycem. Ja nie widziałam ani kawałeczka. Jak wschodził to las zasłonił, a potem chmury przyszły Wapno raczej nie pomoże na mech. Nie każdy mech rozrasta się w kwaśnym podłożu. Na wiosnę powinniście rozsypać nawóz z dużą zawartością siarczanu żelaza. To ograniczy rozsiewanie zarodników. Najlepiej żeby było wilgotno i temperatura w ciągu dnia ponad +15. Dobrze by było zwertykulować i wygrabić trawnik przed sypnięciem tego nawozu. Mania, ubieraj. Ja też zaczęłam myśleć jak tu namówić „leśników” na choinkę ze 2 tygodnie przed świętami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts