Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

tak myslalam ze to co w planach "na zas" bedzie zrobione pierwsze.

M zaczal cos mowic ze zrobi mi pralnie najpierw, czyli podloge, sciany i wejscie do schowka. Plus przestawienie pralki i suszarki no i przenoszenie rur.

Pojechalismy wiec dzis i kupilismy zlaczke do pralki i suszarki. Potrzebny nam tylko nasz mlody bo najpierw trzeba pralke i suszarke wyniesc z pralni zeby zrobic sciany i podloge. Musi go przywiezc na weekend ktorys jak bedzie wolne. Wyglada na to ze przed swietami bede miala nowa pralnie z kawalkiem blatu .

a jak czekalam zeby facet poszedl po ta czesc ...

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/1A/IMG_5425_zpsqmge5ozi.jpg

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/1A/IMG_5424_zpsv15zpkpn.jpg

super Samsung wymyslil , nawet nie wiedzialam. Jak sie zapomni cos do pralki wzucic zrobli okienko.

Niestety pralka nie byla jak moja LG parowa. Tylko suszarka byla parowa.

no i najwazniejsze co przywiezlismy....

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/1A/IMG_5450_zpsucybcfb2.jpg

french door :wiggle:

oczywiscie zaklejone i obklejone szybki gotowe do malowania, sa tylko podkladowka pociagniete, ale taka ta podkladowka jak farba

drzwi wygladaja tak

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/1A/IMG_5431_zpsjfncob7z.jpg

byly dwa rodzaje - pazdzierzowki i drewniane. Ze nie mam tam framugo ktora w zimie sie rozlazi od tego ze ze caly dom chodzi wzielam drewniane. Na szynie moga ciezkie wisiec.

Jeszcze tylko trzeba kupic dwie szyny. No, a to tez byl plan na zas i co?? przed swietami tez bede miala .

na szynie nie musze sie martwic ani o zegar ani o lustro bo oba w katach stoja , otwierane juz bym musiala je wyniesc. A tak nie musze.

Mika odkad kupilismy nasze nie interesowalam sie wcale pralkami ani suszarkami ;) wiec jak cos wdze jestem "wow" a okazuje sie ze jestem 100 lat za murzynami :rolleyes:

zrobilam zlepek, nie wiem na ktorym lepiej widac

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/1A/IMG_55376_zpsepqj3tmn-side_zpsioqne3gr.jpg

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/1A/IMG_55376_zpsepqj3tmn-down_zpsiqqffbpe.jpg

oba sa ladne , moze w zaleznosci od okazji, np jasne na zime bo ciemniej na dworzu a ciemne na lato? chciaz mi to wsio rawno - w tym pokoju nie mam slonca, nie dochodzi przez garaz, zawsze tam cemniej mam.

mam lenia, a dzis robie sernik na zimno. z marscapone. I to by bylo na tyle jesli chodzi o diete ;) ale M sie zachcialo.

Maniu, wyżej mialam napisać wyłączam się na reklamy, pewnie gdyby nie reklama, to teź bym nie wiedziała o tych drzwiczkach. W sklepie nawet nie zbliźam się w kierunku pralek, od 3 lst, wtedy kupiliśmy nową w miejsce popsutej.

Białe zsslony za bardzo "walą" po oczach tą bielą.

Sernika na zimno całe wieki nie robiłam, a powinnam, bo lubię :)

no jakis dzien na serniki..?? :p

ja tez wole serniki, z pieczeniem rznie bywa - raz wyjdzie, raz laduje do kosza.

Mika - ja nawet reklam nie mam, nie mamy kablowki, wszystko z netu ogladamy, compy pod tv podlaczone - wiec zyje jak na obcej planecie i nie wiem co grane a potem zaskoczki w sklepach :rolleyes:

Pestka, kochana jestes dziekuje :hug:

no, to pisalam ze powiesilam raz biale ale z firankami i mi sie nie podobalo?

a pamietacie moje mebelki, mialam dwa co na bialo pomalowalam i jak byly sliczne tak nie pasowaly ;) i sprzedalam.

No cos biale u mnie nie pasuje. OK...drzwi, framugi, kuchnia, szafki w lazienkach tak, ale reszta jakos nie. Temu wszystko mam na czarne malowane. Kremowe tez OK, jak zaslony - fotele i sofka w kominkowym sa kremowe przeciez i pasuje.

Shutters na tych oknach sa nie czysta biel ale off white, a z biela wiadomo w jasna cholere odcieni. Wiec wydaja sie na kremowe przy tych super bialych zaslonach. Sa off whte bo po oczach nie wala tak.

Super biale mam w kuchni bo sa tak biale jak szafki, a okno tez miedzy szafkami i off white wygladalo tragicznie, jak zolte.

Czyli zostaja te szare co mam. Jasne szare tez sa OK, bo zaslony jakby sa ale ich nie ma ale nadaja eeee...faktury na oknie, kremowe tez ok na zmianke.

Ale ze teraz swieta ida i jeszcze duzo wydatkow i ze chce te drzwi powiesic i potrzebuje dwoch szyn a te co chcemy tanie nie sa (najtansze sa nierdzewki a my chcemy czarne badz przecierany ciemny braz jak moje galki) wiec zadnych zaslon narazie nie bede kupowac.

Po nowym roku jak juz wiosna bedzie chce tez zmienic drzwi wejsciowe.

kazalam M zamknac dzis mi pralnie bo syf leci z reszty. Sciany zamknal a pod schodami plastykiem narazie, reszte bedzie robil jak bedzie mi ta pralnie robil.

taka wiecie xx-small pralnia, przez te cholerne bojlery. I schody na srodku.

polozyl dzis tez fugi na podlodze, ale wyszedl wqqqq na gore - teraz wyszlo jak Zguba odwalil maniane, krzywo, nierowno, za krotkie przy brzegach - masakra. Niech mnie dobre duchy bronia przed takimi znajomymi!

profesjonalista psia mac robi w dmach za miliony marmury, granity, plytki a u nas na chybcika i sieczke zrobil.

Mowie M zeby sie cieszyl ze to tylko podloga w prysznicu, zgubi sie, nie bedzie sie w oczy rzucac, niech sie cieszy ze kominka mi tak nie zrobi bo absolutnie go nie wezme. Sami zrobimy, pmalu, powoli ale dokladnie. To samo z lazienkami scianami.

jak przyjda dlugie zimowe dni & nothing to do , zrobie maly porzadek z fotkami

pomalowalam french doors, dzis sciagam folie z szybek

Mlody dzis przyjezdza, beda jutro klasc plyty na sufit bo ja nie utrzymam za cholere

ps. tak z ciekawosci, drzwi ktore kupilam, jak sa podwojne sie nazywaja "french doors", czyli francuskie, a jak w Polsce na nie mowicie?? jest jakas nazwa zeby odrazu wiedziec o co chodzi?

Tak samo, albo dwuskrzydłowe jeśli są otwierane uchylnie.

A ja porządkuję pomału tysiące zdjęć z czasu budowy, wyjazdów, podróży i ogrodnicze. Zawsze robiłam zdjęcia i poza zrzuceniem na twardziela w odatowany folder, nic dalej nie robiłam. Teraz cały ten śmietnik sprawdzam i wywalam co marniejsze fotki.

Kupiłam skanerek do diapozytywów, bo ze starych czasów mam ponad 900 fotek z samego Egiptu. Muszę je poskanować, bo za trochę nic z koloru na tych ORWOskich kliszach nie zostanie. Mam też sporo negatywów jeszcze z czasów gdy fotografowałam Yashicą. R o b o t a po byku ;)

ja nie pamietam jaki mialam pierwszy :sick:

rozumie sie ze manualny caly i na klisze, lata swietlne temu w liceum . Do dzis mam fotki z niego, takie wiesz, wywolane wtedy. Bialo-czarne - uwielbiam !

a nawet mi nie mow, juz sobie przygotowalam wszystkie zgrane zdjecia na cd's i nie mam sily sie zabrac zeby powybierac i wydrukowac. Co zdjecie to zdjecie w rece czy w albumie. Wiesza szansa obejrzenia niz na compie. Ale zrobilam sie cwansza - kupilam drugiego ipada dla siebie i mam zamiar tam fotki tylko trzymac. Ten co mam wiecznie w sypialni bo ksiazki na nim czytam.

Pestka, mam w planie nowego MacBook Pro kupic, widzialas tego nowego? pomijajac cene - czy widzialas jak spaprali go???? na hu mi ten pasek na klawiaturze skoro nie ma zadnych wejsc na karty i usb? chca zeby zygac za dodatkowe przedluzki-podlaczacze ale co z tego jak ja bym zaraz pogubila??? no rozczarowali mnie. Nie kupie go. :no: tego nowego. Przez te brak wejsc.

rozczarowali mnie z tym nowy, ale zaczelam sie rozgladac za nowym telefonem - JEDNAK. zobaczymy czy sie zdecyduje po nowym roku. Nie masz ciagotek czasem...????:p

Mój tata był fotografem, więc w domu zawsze były aparaty fotograficzne i to po kilka różnych. niektóre mam do dziś. Cyfrowy mamy od jakichś 10 lat.

Z komputerami u nas jest tak, że mamy wyłącznie stacjonarne. Jedną kobyłę wielkości walizki, Mac Pro i 3 Mac Mini. Nie ciągnie mnie do tych przenośnych, więc prawie nic o nich nie wiem.

Jak mam zdjęcia, albo pdfy, cokolwiek przerzucić na tablet albo iPhona, to robię to Bluetoothem. USB jest mi prawie niepotrzebne. Chyba, że muszę klientowi nagrać.

iPhone staruszek mi ciągle działa bez zarzutu, więc jeszcze nie myślę o nowym. No, chyba że wpadną mi jakieś niespodziewane pieniądze po nowym roku, to zacznę się rozglądać.

duzego dalam Brooke jakis miesiac temu, lasce Mlodego. Sprzydal jej sie bo w pracy na Macu robi to moze potrenwac w domu, jej pierwszy. Mini mam 3 albo 4, juz sama nie wiem, czesc pochowana, pod nie wlasnie mamy tv kazde podlaczone. Na lapie na wyspie siedze bo w kazdej chwili moge odejsc, klapnac itp i sie przyzwyczailam, temu duzy lezal niezuwyany bo do niego to juz biurko a szkoda mi bylo sobie duzym ekranem psuc mojej biblioteki :D Dobre do chwalenia ale mi to zwisalo :lol2:

Aparaty od podstawowki mialam, a lustrzanke od hmmm ...od 2006, wow to juz 10 lat minelo w maju, pamietam bo na urodziny dostalam a potem nasza wielka podroz byla. Jakies jeszcze dwie lustrzanki nieuzywane leza, Nikon maly i Olympus jako back up jakby moj duzy poszedl. No ale jak mi M moj usmarzyl to musial odkupic zaraz i to lepszy za kare. Raz tez cyfrowy mialam Soniaka, na poczatku zaraz jak zaczely wchodzic lustrzanki, innych firm nie mialam nigdy. Lustrzanki zawsze Nikony.

Pestka ja musze miec wejscia. Na lapie laduje telefon, mam yaki fajny krotki kabelek na 10 cm czy 15, od lustrzanki karty wsadzam nie mam wi fi na nim, pozatym nie lubie ich w aparatach, wole karty do compa wsadzic. Telefonem jak pstrkam to spoko bo samo wlazi bez robienia niczego odrazu na compa i ipad'a. M tez ipada kupilam niech sie cieszy - i co?? lezy nieuzywany a beczal ze chce. Tylko na co mu? Dzieci beda grac na nim pewno.

Wiesz co, ja mam takie fale z telefonami, moj tez jak strzala chodzi pisalysmy o tym ale czasem mnie wlasnie "fala" nachodzi zeby nowy wziasc. Potem mi przechodzi. Tez czekam na jakas gotowke. Dopiero co 7'ka wyszla a za rok ma byc juz 8'ka nie nadazysz za nimi. Przedwczoraj moj przepieknie upuscilam, jak rabnal na podloge to huklo ze az milo.

M zaklada szyny i drzwi wiesza :yes:

mlody zalozyl ocieplenie na caly sufit.

klelam bo moj madry M nie chcial mnie posluchac - WYWIERCIL DZIURE W PODLODZE :mad::mad::mad::mad::mad::mad: a PROSILAM :bash: - wez sie przenies na linoleum bo i tak juz podziurawione w kilku miejscach, doslownie POLmetra dalej! to nie, kuzwa ! wiercil dziury w szynie na podlodze w jadalni.

wziasc i zabic i gleboko zakopac, przycisnac kamieniem i zabetonowac :mad: i jeszcze drzewko zasadzic !

rano jedziemy mlodego odwiezc do Toronto i podjedziemy zarelko na wigilie zamowic.

niema kiedy jechac....ale jak M bedzie mial wolne w srode to pojedziemy po kafle i wezmie sie za swoja lazienke, dzis jakas specjalne ustrostwo kupil do wycinania kafli pod kibelek.