mmikka 06.12.2016 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2016 Popieram Pestkę i Emi, też jestem za granatem. A jak wygląda w sypialni ten kolor? Jest fajny. Emi, jak ja kocham ten twój ''paździoch" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 06.12.2016 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2016 Emi niemozliwe szafka sie podoba? myslalam ze znow uslysze ze nie w Twoim stylu postawilam narazie, zzucilam wszystko co bylo na starym, nie patrzec na moj inhalatorek smarkatek na podlodze i kabelki w scianie bo to lampa i ladowarka ze mam tam monokolorystycznie nawet ten kolor pasuje! Mowicie na granat?????? ale ten braz zabejcowany pasuje, na czarno bym nie robila. Emi - zawodowy barista umie z zamknietymi oczami robic, mowie Ci z gory ze nauczyc sie nie jest latwo, zabiera tez to czasu szczegolnie rano - musisz stac z kubkiem i robic mleko. Automat sam zrobi. Osobiscie ja nie chce z wygladu jak maja w kafejkach. ladnie wygladaja ale u mnie kuchnia za mala. a o bojlery chodzi to: na pazenie kawy inna temp jest a na toczenie mleka inna - powinna byc inna znaczy. na kawe mniej goraca jest. Jak masz dwa bojlerki (nie wiem jak w PL to nazywaja to szukaj) to z jednego parzy kawe a z drugiego bierze wode do robienia pary na mleko. Przez dwa bojlery kawe robisz predzej bo sa osobne grzalki. masz tu rysunek oczywiscie te z dwoma zawsze wiecej kosztuja ale jak sie chce miec dobra maszyne to trzeba doplacic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 06.12.2016 19:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2016 nie mam parcia na szafki z drewna chociaz chcialoby sie miec drzwi z drzewa. ale nie musze. Pestka, zaraz wyrysuje, musze tez pstryknac dwie fotki , szczegolnie jeden kat z ktorym nie wiem co zrobic od 3 lat. Moze co poradzisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 06.12.2016 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2016 Pestka ta kuchnie juz pokazywalas, ladna, ona ma te szafki co ja chce, ale teraz w Ikei maja ladniejsze wykonczeniowki pod szafki juz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 06.12.2016 19:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2016 .......ale granat ze zlotym ladnie wyglada pamietacie...??? a ja na komodzie mam srebrne raczki, to jak, bedzie paswac? zloto? ja tam nic zlotego nie mam. Oprocz "zlotych mysli" typu co by jeszcze wykombinowac czy granat ze srebrem? malo raczek to moze OK?? bo Wy chcecie mnie jak krolika doswiadczalnego zebym na granat pomalowala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 06.12.2016 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2016 szafeczka świetna, zielony kolor - ciekawy:cool: Jesli na razie Ci pasuje, to zostaw. Będzie Cie nosić - przemalujesz. Ten blat mahoniowy tez zostawiłabym jak jest a ewentualnie z resztą koloru pokombinowała. Granat .. wow! Ze złotem... Ale ja akurat jestem ze złotododatkowych - więc mi się podoba. Co do ekspresu, mam jurę - te prostszą co sama mleka nie robi, trzeba plujkę mleczną samemu obsłużyć ale my rzadko z mlekiem pijemy a nigdy rano (z mlekiem). Kiedyś miałam delonghi, bez młynka, więc jura jest OK . A jeszcze kiedyś miałam i na kapsułki:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 06.12.2016 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2016 (edytowane) Granat ze srebrnym tez cudo.... Mania lubię lekkie mebelki... Nie wiem czy ten ekspres będzie na święta... nie możemy się dogadać z mężem w tej kwestii... Po za tym nigdy ekspresu nie miałam, nie wiem jakie kawy będę robić, na bank mleczne częściej bo robią jako zapychacz parrcia na słodkie no i lepiej na żołądek dla mnie, bo pije 3 kawy przed śniadaniem. Teraz mam tylko do wyboru siki rozpuszczalne... Dziewczyny jak się myje ekspres. Wszędzie słyszę ze ekspers jest łatwy do mycia... o wyciskarce też to słyszałam... a pół dnia kwitne przy zlewie i wykałaczka wyskrobuje z zakamarków... sokowirówke pieprzne do zlewu i mam w dupie, czeka na wene... z ekspresem tego nie zrobię bo zdechne bez kawy.... Edytowane 6 Grudnia 2016 przez Emila3000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 06.12.2016 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2016 (edytowane) Zerknelam i 2 bojlery są do dostania... Saeco z obsługą przez telefon znalazłam .... żeby bylo śmieszniej niedługo po tym jak kupiłam piekarnik zjaral się nam router... trzeba wyciągnąć piekarnik i sparowac jego router z tym nowym... jak się można domyśleć nie mogę się doprosic o to... więc brutalnie zostałam cofnięta do epoki analogowej Edytowane 6 Grudnia 2016 przez Emila3000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 06.12.2016 22:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2016 myje sie tylko to gdzie kawe sie wsypuje gdzie ja woda "zalewa'. zalezy jaka woda, czasem trzeba dkamienic. Niektorych nie mozna z destylowana uzywac. Latwo sie myje bo tylko woda splukujesz, dziurki ani razu mi sie nie zapchaly. sokowirowka to pain the ass....szybko jej sie pozbylam Mialam gdzies zdrowe soki jak sie meczylam myc te dziurki. Ty i te telefony obslugujace , leniu jeden! parzenie kawy to powinna byc cala jak to sie mowi...nie tradycja, jakie inne slowo jest?? to sama przyjemnosc podejsc do maszyny i nacisnac! i slyszec jak sie robi! tylko patrz zeby zalewala na dwie kawy, bo sa i na jedna tylko, a tak na dwie naraz zrobi. zalezy jaki model sie kupi robia normalna podstawowa espresso, a z mlekiem robia rozne, lepsze maszyny maja wiecej programow jak i ile mleka lac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 06.12.2016 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2016 Emi, w ekspresie myje się to , co do czego wyrzuca się fusy, tackę i wypada zbiorniczek na wodę - też przecież nie codziennie ! No i po wierzchu wypada czasem machnąć ścierką Resztę ekspres myje sam - często na początku musi sobie plunąć trochę wody:) (plucie jest w programie ) Przy kolbowym trzeba dokładniej od czasu do czasu myc sitko. Jutro jeśli chcesz mogę zrobić zdjęcia - tego co się myje - naprawdę proste pojemniki Po ekspresie nie spróbujesz juz rozpuszczki... ja nawet jej zapachu nie znoszę. A jakie w końcu ekspresy rozważasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 06.12.2016 22:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2016 ciezko mi narysowac rozmiary kuchni - siedze z miarka, musze wszystko przeliczac na cm probowalam chociaz narysowac w planerze polskim - ale jak sprawdilam nie ma tam moich rozmiarow lodowki ani piekarnika i nastepna dupa - nie ma szafki pod zlew ktora ja potrzebuje - jest mniejsza wiec odpada i jest wieksza ktora mi zabierze moja malutka jak nie patrzec dupa z tylu szlag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 06.12.2016 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2016 Emi, co Ty masz za wyciskarkę Ja swoją myję 10 minut max i żadnego dłubania, co najwyżej mocniejszy strumień wody. Ano widzisz Mania, skleroza. Wiedziałam, że gdzieś pokazałam To są fronty Bodbyn szare, zgadza się. Co do tych wykończeń w IKEA, to na polskiej stronie nie widzę. Jest jakby trochę więcej rodzajów frontów. Granatowe, ciemne morskie, navy – wg mnie wsio pasuje i ze srebrem i ze złotem. To samo blat. Brązy świetnie pasują. Tylko dlatego napisałam o czarnym, że Ty lubisz. Rysuj, wspólnie coś wymyślimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 06.12.2016 22:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2016 kawa rozpuszczalna to jak herbata z torebek - same odpady ja zawsze robie podwojne espresso, uwielbiam mocna kawe. I taka kawe czuc kawa a nie szczochami. Emi jesli bedziesz juz kupowala juz zmielona musisz kupowac do espresso, one sa specjalnie zmielone. Jesli bedziesz miala mlynek musi mlec na espresso, badz jesli bedzie w maszynie to jest OK. Do kazdej kawy sie inaczej miele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 06.12.2016 22:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2016 siekne w calach i stopach zeby pokazac jakie duze AGD mam, i napisze ile to w cm, kurna M przyjechal, mlodego przywiozl, przerwa w pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 06.12.2016 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 06.12.2016 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2016 Patrzę na razie saeco. Maja młynki ceramiczne 5-7 grubości mielenia nie wiem czy standard espresso... kolejna rzecz do zbadania czy to umycie przez maszynę wystarczy? Szklankae umyta sama woda nadal czuć kawą.... Pestko mam wyciskarke Panasonica, bliźniaczo podobna do Twojej. Pewnie tez z 10 min myje, dla mnie to wieczność, zmarnowany czas... problem mam np z tym dziubkiem gdzie wychodzi sok i flaczki... szczoteczka tam nie włazi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 06.12.2016 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2016 Patrzę na razie saeco. Maja młynki ceramiczne 5-7 grubości mielenia nie wiem czy standard espresso... kolejna rzecz do zbadania czy to umycie przez maszynę wystarczy? Szklankae umyta sama woda nadal czuć kawą.... ... Ale inaczej się nie da myć - to wszystko jest zabudowane, myję tylko części wyjmowalne i ewentualne odkamienianie. Saeco jest OK młynek ceramiczny też - kawa świeżo mielona jest najbardziej aromatyczna. Grubość mielenia trzeba sobie indywidualnie dopasować - albo skorzystać z fabrycznych ustawień - sugestii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 06.12.2016 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2016 Mielić na bank będę sama, mam na oku pyszne ziarenka, szukanie tego gatunku już zmielonego może być problematyczne.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 06.12.2016 23:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2016 (edytowane) Emi, jak bliźniaczka, to tam musi być języczek sylikonowy, który się odgina i wtedy spokojnie strumień wody wypłukuje wszystko. Jak chcesz to wyciągnę od naszego znajomego cała wiedzę o ekspresach Jury. On wcześniej pracował w innych podobnych firmach jako szef serwisu i twierdzi, że Jura nie ma konkurencji.Opowiadał, że zgłosił się facet z zepsutym ekspresem. Wyczyścili go i zwrócili z komentarzem, że po 20 latach miał prawo przestać działać, bo był brudny. Te ekspresy są tak robione, żeby wytrzymywały pracę jak w kawiarni, czyli non stop kawa za kawą. Edytowane 7 Grudnia 2016 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 07.12.2016 00:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2016 Moja wyciskarka nie ma jezyczka... Te 2 dziubki są całe plastikowe i są przedzielone na pół od środka taką przegroda... i przez to strasznie tam ciasno jest. Silikonowy jezyczek jest zaraz przy swidrze tam gdzie odpadki idą. Może o tym mówisz... zresztą soków i tak nie pijemy... Julce tylko sorbety robię, bo w niczym innym takie fajne nie wyjdą. No i muszę doczytac czy da się w niej mleko roślinne robić... Pestko jakbyś mogła się dowiedzieć byłabym bardzo wdzięczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts