Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mania kawę mam, już w piątek kiedy mąż zamówił ekspres kupil kawę w Tesco, lavazze. :lol2: Więc już testowane. Fotkę spróbuję zrobić ale stoi w ciemnym kącie. Na 30 m2 mam tylko jedną żarówkę.

Linka może mi się uda wkleić do Agi. http://forum.muratordom.pl/showthread.php

Pięknie ma w domu, klasycznie i bardzo kolorowo i różnorodnie. Sama zglupialabym w takim wnętrzu ale oczy lubię nacieszyć

Z czekiem jakas masakra. Moze niech płacą przelewem?? U nas listonosz chodzi jak w zegarku, można go złapać :p

bylam widzialam, przypominam sobie - kiedys widzialam jej dom. Ladny, nie powiem, przepiknie wykonczony w detalach - ale dla mnie tez za duzo. jednak wole bardziej stonowanie.

eh, nawet jak drabinke pokazywalam mowilam ze moja bedzie przerabiana ale nie tak bogato jak na fotkach :p

no ale rozwalil mnie tekst o ksiazkach bo przypomnialam sobie jak ze mna wojowalyscie ze robie wlasnie ksiazki od linijki i "nieprawdziwe" :lol2::lol2::lol2:

tylko tak dosadnie podkreslone to bylo ze trudno to ominac i nie przypominiec sobie :lol2:

to ja jeszcze raz napisze i tez PODKRESLE: moja biblioteka jest`na zasadzie ma byc i ladnie wygladac, co nie zmienia faktu ze ksiazki sa PRAWDZIWE, wiekszosc starsza odemnie i nawet ladny zbiorek ksiazek z konca 1800 roku i poczatku 1900, jest wiele albumow za ktore dalam mase kasy, wiele ksiazek ktorych bym sie nigdy nie pozbyla.

A misz-marsz bedzie w biblioteczcce na gorze - nadal czekam na zrobienie, to wlasnie bedzie ta szafa w scianie za drucianymi drzwiami.

ha!

i tyle w tym temacie.

Emi poswiec latarka i zrob zdjecie :p

PILAS JUZ????? kawe???

co do listonoszki - na osiedlu jest kilka skrzynek, zalezy od ktorych zacznie , skreci w prawo zajmie jej jej dluzej, skreci w lewo krocej - moje osiedle nie jest przejezdne, jak wjedziesz musisz tak samo wyjechac albo idziesz w las i w bagna :p

jestem zla, z tego czeku mialam tez kuic drugi stolik do sypialni i zaczac je malowac , w koncu tak bedzie ze ich nie bedzie wiecej i zostane z jednym, `ktory bede musiala wsadzic w innej sypialce. Bo czasem mam pecha.

Dyskoteka swiatla ma podlaczone pod radio, wiec jak radio gra tak swiatla leca, wiec muza leci stamtad co oni puszczaja. Nawet ma podswietlony znak z ktorej stacji leci.

dalo sie obejrzec wszystkie 3...??? bo dostalam zawiadomienie ze w niektorych panstwach bedzie zablokowane - bo wylapalo jakas piosenke, psiamac, copy right, a ja nie muzyke krecilam tylko dom :mad:

Edytowane przez mania1220

...........a co pecha.

kupilam , a raczej "kupilam" prezent na swieta dla M.

w cudzyslowiu bo po zaplaceniu sie okazalo ze NIE MA. malo tego, okazalo sie ze jue nie robia:mad:

gdzie? na Amazon. Nie od prywatnej osoby ale od samego Amazon.

wiec w te pedy wnerwiona - bo wiadomosc mi przyslali tydzien pozniej - na chata z Amazon i mowie co i jak, i mowie ze to nie pierwszy raz jak cos sprzedaja a tego nie ma (pamietacie moje swieczniki? kupilam dwa a mam jeden) , malo tego od miesiaca co dzien inna cena byla, pytam jak moga sprzedawac "duchy" , zeby sie wzieli za siebie i sprawdzali co maja a nie ze zero a wystawione .

Jedna zaczela jak robot mowic wiec jej pieknie podziekowalam i powiedzialam ze jest zero pomocy od niej, polaczylam sie z druga. Zaczela mnie przekonywac ze znajda i wysla. 100x sie upewnialam, bo jak nie chcialam moja kase spowrotem. Powiedziala ze bedzie.

Wiec wisi, ze nie wyslane i wysla 23 grudnia.

wierzycie w to? bo ja nie :no:

dzis jest 12....

cos wkleje

moje wymarzone szklane drzwi

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/cfc/UniqueGlassRPDoublePocketDoors_zpsntvdilt9.jpeg

jestem na nie chora, ciekawe kto i gdzie takie robi.

nie chodzi o szerokosc ich bo i normalne by mogly byc - chodzi o ta kratke ze jest czarna, ze jest w srodku szyby , cudenko

te nizej tez ladne

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/cfc/b72aba48019730346481ebd365e4f3ee_zpsnqqw2mvq.jpeg

i te nizej - mocowane jak moje na szynie od gory, bez tych wystajacych kawalkow , kolor maja swietny tez

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/cfc/images2_zps7cb5vzjs.jpeg

ale, ja inspirowana bylam tymi drzwiami

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/cfc/5bfd28b3be4a93c66bbae94098b94559_zpsgmpqsmmi.jpeg

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/cfc/11751648998282374PRh45Np8c_zpsxk7u4ezj.jpeg

wiecie o co chodzi? listwy na dole! sztukateria znaczy sie.

musialam swoje przedluzyc bo na ta dziure za krotkie byly i mialam miejsce. Bardzo sie staralam ale nadal linie widzialam. Pewno ktos inny nie zwrocilby uwagi ale ja tak bo wiedzialam ze tam jest. Wiec takie listwy na dole, beda pasowac do moich listew na scianach.

no i co? i nico.

jak pisalam walnal pistoletem o ziemie i siedzi na gorze - NIE ODZYWAMY SIE :sick:

ale to nic, niech ma za kare. Ile razy on mnie wystraszyl to braknie mi palcow w obu rekach i nogach i sie nabijal jeszcze ze mnie ze skakalam w gore i serce mi gardlem wyskakiwalo. Niech zobaczy jak to jest.

a drzwi leza niezrobione o!

ah i jeszcze te...ciekawe czy to zamkniecie mozna gdzies dostac, pewno tak, tylko nie wiem jak sie nazywa, widzialam raz w sklepie bylo nalozone na drzwi od witryny i wygladalo bossssskkkoooo

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/cfc/150fae20c63d8ed13d7d0e9f47ddd9d8_zpswj5soa5z.jpeg

`pytanie za 100pkt

czy to ma sens??

slupek "oodzielajacy" pomieszczenie wizualnie, ciagnacy sie po suficie, zaraz kolo drzwi

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/cfc/precious-interior-door-trim-ideas-doors-qsKCW_zpsn7ciy1a5.jpeg

pytam bo: jak pisalam kuchnia jest otwarta na kominkowy, nawet na suficie to widac , takie "udawane" oddzielenie farba - nad kuchnia i wyspa plaska farba, nad kominkowym baranek.

zejscie do jaskini mam tak jak na zdjeciu i juz kiedys myslalam zeby kolumny postawic i pociagnac po suficie belke i druga kolumne z drugiej strony.

U mnie tak blisko by nie bylo, na framuge by nie weszlo, nie moglam nigdy zdjecia znalezc a dzis przez przypadek samo sie pokazalo na googlu

musze wiedziec zanim zamkniemy sufit, bo bym musiala przeniesc jeden wylot z ogrzewaniem.

co myslicie??? Nie musza byc cale moga byc pol kolumny

Z ekspresem trochę stracha mi zrobili, bo to jedyny sklep w całym kraju gdzie go mieli w magazynie i bardzo małą ilość, nie wiadomo czy to nie był ostatni. O musielibyśmy czekać miesiąc na kolejny. Nikt ich nie kupuje bo jest bliźniaczy Siemensa, tylko ma wypas wyświetlacz dotykowy kolorowy i kosmiczne niebieskie podświetlenie miejsca na filiżankę. 10 kaw już poszło :p ziaren masakrycznie nie ubyło, czyli ćwierć kilo starczy na więcej niż 15 kaw :p zdjęcia próbowałam wczoraj zrobić ale nic nie wyszło. Zaraz słońce wstanie do końca więc pstrykne go.

Śliczne te drzwi. Musze ci moje pokazać, mają fazowane szybki :p

Mania pokaż ta kuchnie tam gdzie chcesz ten słupek wstawić. Myślę, że to może być nie głupi pomysł. Chciałam tak u siebie zrobić, tylko drewnem wykończyć pociągi między salonem a holem i korytarzem. Ale w sumie nie mam pomysłu jak się za to zabrać :p Sam podciąg już wyraźnie dzieli przestrzeń więc u Ciebie też bardzo dobrze się sprawdzi, zwłaszcza że jeszcze będa kolumny po bokach...

Maniu, dr na ostatniej wizycie powiedział, źe w połowie stycznia na następną wizytę mam o dwóch kulach przyjechać. Po domu chodzę o jednej, bez obciążania nogi. Na zewnątrz zawsze 2. Rehabilitacja na Fundusz Zdrowia w mojej miejscowości na Pilne na skierowaniu- listopad 17 rok, teraz jestem u siostry i wczoraj pytałysmy w Szpitalu, to czerwiec 17 rok. U mnie normalna kolejka, to dwa lata czekania. Najważniejsze, to że nic nie boli i spokojnie czekać aź całość się w blok kostny zleje.

Dyskoteka wymiata:) dobrze, że nikt na przeciw nie ma okien. Z czekiem współczuję. O księgozbiorze " wiedziałam",że się odniesiesz do tematu :) Kiedyś poprosilam o wycenę zabudowy sciany w naszej dziupli. Też z drabiną. Niestety prawie 10 000 za ok 2 metry bieżące zabudowy ostudzily moje marzenia.

Emi, gratuluję nowej maszyny :wiggle:

wstalam dzis jeszcze ciemno bylo na dworzu, obudzil mnie niesamowity bol glowy, nie dolecialam do kibelka :sick: skonczylam na "milosci" ze zlewem. Nie bylo czasu podnosic pokrywy tylko buch gdzie otwarte :mad: I tak kilka razy.

Mam niesamowita migrene :mad: juz dawno takiej nie mialam. Ja pierdziele naprawde? w srodku zimy! :mad:

pogoda sie zmienia, ma byc jutro czy pojutrze -22C.

Emi piekna maszyna , gratuluje! :wiggle:

wyprobowalas wszystkie kawy? napewno! ktora bajbardziej Ci podeszla??

mowilam ze duzo kawy nie ubywa. Na poczatku sie duzo pije tej kawy ale potem juz nie. Nie wiem jakie mleko uzywasz ale te kawy sa zdradzieckie jak moje jablka - mozna niezle kalorii polknac, temu ja zawsze uzywalam zerowke. Tez sie ubija. Bo kawa sama nie ma nic w sobie. Ale czesto czarna pilam na kopa.

zdjecie sciany pstrykne potem, nie mam sily narazie na nic , z psem w lozku leze juz pol dnia, poszlam na dwor ptaszkom wyczyscic karmniki i nasypac nasion, myslalam ze zimno pomoze - guzik :mad:

patrzylam na te moje miejsca i sie polkolumny sprawdzily.

A o Twojej spizarce myslalam - a jakbys zrobila tak jak na tych fotkach - dtabinke odwieszana? masz miejsce.

Ja napisalam dziewczyny ze drabinke chce dla wygladu, ale ona bedzie do wlazenia. Ksiazki trzeba odkurzac. A nie dostane jak podniose te polki. Teraz dostac nie moge scierac kurze i staje na drabinke albo krzeselko mimo ze nie mam po 3-4 metry jak Wy :p a kurdupel tez nie jestem i mam bardzo dluge rece. Jak mus trzeba to zamknac do sufitu bo lapaczy nie lubie.

Mika no jak Ty mnie znasz :p

Jak masz taki odlegly termin to kto wie, moze do tego czasu sie tak ladnie zagoi ze nie pojdziesz na te wygibasy? To jest totalnie bez sensu, przeciez jak cos musi byc cwiczone po operacjach powinno byc robione jak najpredzej :sick: rok , ba nawet kilka miesiecy moze niezle narobic zadymy - zle zrosnac, zle cos tm, potem niesamowity bol przy cwiczeniu :sick: do kitu z taka robota.

Mika a Twoj maz nie moze sam takiej biblioteki zrobic????

u nas jest kilka sklepow typu Wasza Castorama. Oprocz ze to sklepy robia od wiosny do konca lata hmmm..."seminaria". Za drmo maja nauki. Kazdy moze sobie przyjsc i oni ucza jak cos robic od podstaw. Osobne dla dzieci maja tez. Duzo ludzi chodzi sie nauczyc i sami potem w domu robi zeby jakas firma z nich nie obdarla. Macie takie cos w Polsce?

A na necie tez jest duzo.

Mika... :hug: nasza cudowna służba zdrowia, placisz kupę kasy i czekasz latami na termin, a że się pi drodze 5 razy zdążysz przekręcić to nikogo nie obchodzi. Przecież dużo taniej byłoby leczyć od razu czy rehabilitowac bo później będzie ciężko...

Mania kolejna bidulka: hug: trzymaj się: hug:

Mleko kupujemy 1.5%, trochę tłuszczu musi być w nim dla jego zdrowotnosci. Ale nie przypomnę sobie czy chodzi o witaminy rozpuszczalne w tłuszczach, czy o wyplukiwanie wapnia. Mam mleko wliczone w bilans kaloryczny, po za tym teraz pije go mniej, bo w czystym mleku rozpuszczalam kawę żeby dalo się wypić a teraz mleko jest tylko dodatkiem :)

Wszystkich kaw jeszcze nie wyprobowałam :p za to testuje jak mocna kawę mogę wypić :p

Widziałam cudne przeróbki regałów z ikea na biblioteki. Dołożyć nawet styropianowe listwy i może wyjść cudo...

O drabince będę myśleć później, na razie nie mogę się doczekać na zabudowę. Nie wiem jak zrobię zakupy na święta. Nie mam gdzie ich upchnąć w spizarce :mad:

Mika:hug: wiem o czym mówisz... niestety

Emi - gratuluję maszyny

Mania - drabiny są świetne, w dolnej bibliotece w razie potrzeby używam małej drabinki , do kuchni też - i zanoszę do kotłowni, bo jej uroda nie pozwala na trzymanie jej na widoku:lol2: ale w górnej bibliotece, jak wymienię półki muszę taką mieć:yes:

drzwi też piękne

Współczuję migreny:hug:

Jeszcze a propos tej kolumny, yyyyyyyyy dla mnie trochę za zdobna jest, a ta na Twoim zdjęciu jest także w drzwiach... może same listwy nawiązujące?

Edytowane przez ave!

UWAGA!!

nie ma migreny :no::no::no::no:

wczoraj myslalam ze zdechne, dawno tak mocnej nie mialam, az sie zaczelam przewracac bo mi sie macilo w glowie :mad:

Na szczescie byla to jednoniowka :sick:

dobrze ze jednoniowka , ale jak mam 3 dniowke to az tak mocno nie boli chociaz tak samo sie kocham z kibelkiem etc.

do szafek w kuchni ostatnich i do mojej szafy co mi M teraz zrobil kupilam sobie male stoleczki, skladaja sie na plasko, wiec jeden oparty o szafe a ten kuchenny wsuwam spokojnie pod zlew w kuchni kolo smieciurow. Jak juz mam wycierac kurze to juz biore wieksza drabinke.

Emi kupuje zerowke, jak nie ma to biore 1%, 1.5 u nas nie ma.

Jak dzieci byly male to bylo normalne, 2%, 3.75% albo 4%. Teraz nawet 2% nie moge pic bo czuje jakbym slodka smietane pila.

i co? znalazlas jaka dawka kawy dobra? ja moge tylko podwojna, potem mi serce wali jak na sterydach :sick:

Ave nie nie, nie chodzilo o wyglad kolumny bo za bogata dla mnie ale o bliskosc z drzwiami, Emi zalapala o co chodzi :rolleyes:

tu sa przyklady polkolum bez wygibasow co ja bym robila jesli juz

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/cfc/317204d673b2f018f798b5b5b54cdcaf_zpsikwykaqk.jpeg

nizej co prawda na wannie jest ale polkolumna bardzo "oszczedna"

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/cfc/SX%20mba%20tub_zpsnderouy4.jpeg

a tu jest jedna nizej - z tylu, widac za krzeslem po prawej stronie

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/cfc/half-wall-room-divider-Dining-Room-Traditional-with-centerpiece-chandelier-colonial-column_zpsowblhmas.jpeg

no wiec Emi - mam tez male drapanko po glowie bo jeszcze nie wiem jak to rozwiazac.

Napewno moje "sexy klaty" by musialy stamtad isc precz, tak samo jak po drugiej stronie witrynka.

a tu sa te miejsca, to wlasnie kolo drzwi do jaskini

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/cfc/IMG_5783_zpscemvfqxm.jpg

a tu widac dobrze wlasnie to "oddzielenie" czesci kuchennej od kominkowego

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/cfc/IMG_5787_zpssmtdmssc.jpg

farba :mad:

jak widzisz ma tez wypustke jak w kuchni i tej tez nie moge ruszyc - w niej leca rury z mojej lazienki w sypialni, z kibelka i normalne wodne. No i tu mam problem jak ta kolumienke wkomponowac zeby to mialo rece i nogi. Wypustke wypadaloby zrobic jak? nizsza? tej samej wyoskosci?

leciala by przez caly pokuj

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/cfc/IMG_5784_zpsykggagdb.jpg

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/cfc/IMG_5789_zpsrz4dold7.jpg

hmmm...nie wiem :confused:

czy zostawic jak jest :confused:

a moze odpuscic sobie kolumny a tylko zrobic mala wypustke tylko na suficie :confused:

Emi zastanawialas sie jak moge miec zyrandole - no wiec to jest pierwszy raz w zyciu ze mam swiatlo na srodku sufitu w salonie. Bo normalnie NIE MA. W jadalniach sa, w kuchniach, w sypialniach - ale nie w salonach. Nie przeszkadza mi bo - w jadalni wisi nad stolem a w kominkowym nad lawa, wiec nie udezam.

W bibliotece mam mniejszy. Zawadzam wlosami :p Ale tam nikt nie lazi. Zawadzam o zwisajaca kulke, nie o sam zyrandol.

a co do szybek w drzwiach - pokaz :sick: jak kupowalismy nasze to mowilam M ze szkoda ze nie sa fazowane :sick:

M nadal pogiewany, ale zabral sie za drzwi :lol2:

ciekawe jak dlugo wytrzyma w ciszy :lol2:

Edytowane przez mania1220