mania1220 08.11.2011 12:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 (edytowane) Bylam wczoraj na polowaniu. Wrocilam tam gdzie klatke kupilam bo cos wypatrzylam a mi spokoju nie dawalo. No wiec wyciaglam za grzbiet M i zaciaglam pol hr przed zamknieciem. Zabralam swoje zaskorniaki (zbieralam na lustro do salonu) i poszlismy w tango. I jestem baaaardzo zadowolona z polowania. http://i1210.photobucket.com/albums/cc419/mania1220/domek/renovation%20ideas/1-2.jpg To tylko czesc mojego polowania. Przedwczoraj byly dwa zegary a wczoraj juz zostal jeden, udalo sie !Jak go zobaczylam zapajalam miloscia i pomyslem - kulisty, nierdzewka, INNY niz kazdy - jak nic bedzie pasowal na kominek.Tym bardziej ze bede miala kule jak sobie zaplanowalam w tym pokoju. Na kulistej czesci ma mape swiata wygrawerowana. Pojechalam przygotowana - z bateriami w kieszeni. Zeby sprawdzic czy dziala bo roznie bywa.http://i1210.photobucket.com/albums/cc419/mania1220/domek/renovation%20ideas/5-1.jpghttp://i1210.photobucket.com/albums/cc419/mania1220/domek/renovation%20ideas/4-1.jpg moje przedwczorajsze piora i klatka (ktora planuje przemalowac na bialo) i kule z nierdzewki ktore tez trafilam:http://i1210.photobucket.com/albums/cc419/mania1220/domek/renovation%20ideas/3-1.jpghttp://i1210.photobucket.com/albums/cc419/mania1220/domek/renovation%20ideas/8.jpghttp://i1210.photobucket.com/albums/cc419/mania1220/domek/renovation%20ideas/7.jpgPiora narazie zyja w zgodzie z moja roza ktora wycyganilam od szwagierki bo sie sypie, jest w brokacie i musi stac tak zeby sie jej nie dotykalo. Wiec nie patrzec ze wyglada to fe i be. Lampa. Pal szesc ta co myslalam kupic, jak ta zobaczylismy to oh i ach - w stylu naszej duzej do salonu - sie nam bardzo spodobala do Bialego bedzie. http://i1210.photobucket.com/albums/cc419/mania1220/domek/renovation%20ideas/2-2.jpg obrazek ktory od mlodej dostalam co pisalam ze pojdzie na balkon bo nie mialam pomyslu co tam powiesichttp://i1210.photobucket.com/albums/cc419/mania1220/domek/renovation%20ideas/10.jpg i kupilam sobie znaczek "@"...musze jeszcze dokupic "&". Bedzie jak ulal dekoracja do wc na dole.No moje kochane twarze to znacie.http://i1210.photobucket.com/albums/cc419/mania1220/domek/renovation%20ideas/11-1.jpg no i nudzic sie nie nudzilam, w zeszlym tyg przemalowalam wsie kule - bo byly w kolorach brazu i bezu i nigdzie nie pasowaly, czesc sie poniewierala schowana pod lozkiem, przemalowalam i w koncu pasuja:http://i1210.photobucket.com/albums/cc419/mania1220/domek/renovation%20ideas/6.jpghttp://i1210.photobucket.com/albums/cc419/mania1220/domek/renovation%20ideas/DSCN0998.jpg M ani mruknal, kazal pochowac moje zaskorniaki i sam kupil wszystko.Pytanie mi tylko zadal - jak ty to wszystko zabierzesz do PL??Wezme jeszcze jedna torbe, ot co . Edytowane 8 Listopada 2011 przez mania1220 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 08.11.2011 13:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 T.J Maxx, Marschall & Winners. To siec sklepow w ktorych czesto jestem - maja wyjechane rzeczy do domu plus markowe ciuchy i buty za mniejsza cene. Jedni wlasciciele . W Polsce odpowiednik ich to T.K Maxx. Na szczescie jest jeden w Krakowie. Nie wiem jaki wybor maja w Polsce - jak ktos wie niech mi da znac.Powyzsze rzeczy upopowalam wlasnie tam.Niestety maja czasem po jednej dwie rzeczy tylko to czasami jak cos sie kupi to perelka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 08.11.2011 17:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 (edytowane) Jest! Przycisk ktory chcem maciupki do sraczyka Odpisali mi ze sklepu i podali ktory to, a to ten http://i1210.photobucket.com/albums/cc419/mania1220/domek/renovation%20ideas/HyTouch580.jpg malutenki na 5cm i fajnie wyglada bo bedzie z boku (bo musi byc zaslepka na dojscie na naprawe z boku stelaza). http://i1210.photobucket.com/albums/cc419/mania1220/domek/renovation%20ideas/fv2e8587cbf1992e208870697a8fbd3dee_1.jpg http://i1210.photobucket.com/albums/cc419/mania1220/domek/renovation%20ideas/fve7a2c5b598b0edd8c13108040fd67f25_200.jpg Geberit HyTouch 115.071.21.1 chrom jakby ktos takowego szukal. Zapomnialam dodac - jest na podwojne splukiwanie. Czyli malo i duzo. Czyli na nr.1 & nr.2. Edytowane 8 Listopada 2011 przez mania1220 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 09.11.2011 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 Hej Maniu. Trochę nadrobiłam, a trochę nie Jakiej firmy baterie wkońcu kupiliście?? Co do tapety w sypialni to i pasy fajne i wzory też. Dla mnie z pasami jest bardziej elegancko i klasycznie, a z wzorami bardziej bogato, nie znaczy ze nie elegancko . Czy to czy to wybierzesz będzie dobrze. Ja u siebie biorę wzory, ale pasy też będę mieć w jakimś innym pomieszczeniu. A z zakupami to szalejesz Synek cudowny. Czemu ja myślałam że nie macie dzieci ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niemodna 09.11.2011 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 ale to chyba wnuczek... z tego co pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosik 09.11.2011 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 i od razu Mania nam odmłodniała o 20 lat Pszczółko pewnie dlatego, że remont nie przewiduje pokoi dla dzieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 09.11.2011 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 Pszczółka zalatana i przeoczyła wnusia . Zakupy swietne i wiesz co Maniu ja na początku nie jarnełam się z tą wagą razem z córą tylko wzdechnełyśmy : o jaka piękna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 09.11.2011 13:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 pszczolka oj mam dzieci mam, jedno nawet ma 2 metry wzrostu a drugie zrobilo mnie babcia jak nie mialam jeszcze 39 lat i to wlasnie ten babelek na zdjeciach. jaka ja stara jestem przy Was :( Tapete nie wiem jaka wsadze, obie mi sie podobaja i w tym sek a nie mam dwoch pomieszczen zeby wsadzic dwie bo w salonie ida kafle. Teraz mam tapety dwie we wzorki jedna w salonie a druga w sypialni. Tam juz tak nie wyjdzie bo Bialy bedzie Bialy - w deskach i niet miejsca na tapete. Szaleje z zakupami? A co mi innego zostalo...............dom odemnie ponad 7100 km. Niestety Nawet gwozdzia nie moge wbic. Baterie kupilam Franke Planar Flex. niemodna ales mnie wkopala a myslalam ze bede udawac mloda mamusie :) zosik sek w tym ze ja sie wcale nie czuje na te lata i na babcie raczej tez nie wygladam heheh... kubelka wage wypatrzylam dawno temu na aranzacji w bialej kuchni i sie zakochalam jak wyglada ladnie. Sama nad nia wzdycham - tymbardziej ze moge ja sobie tylko na zdjeciach poogladac bo jest u szwagra i zobacze dopiero za rok chlip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 09.11.2011 13:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 (edytowane) to jest zblizenie co szwagier nawymyslal z moja waga...nie dosc ze zegar wsadzil to jeszcze to http://i1210.photobucket.com/albums/cc419/mania1220/domek/renovation%20ideas/a-1.jpg a i dostalam wczoraj od meza moj wymarzony KOCYK :) Nie chce mi sei wyciagac duzego aparatu, tym malym zawsze zle wyjdzie. Kocyk jest duzo ciemniejszy niz na zdjeciach, duzo ciemniejszy. No ale widac, kocyk jest. Jeszcze jeden chce ale ten to juz sama zrobie z kwadracikow, tego to bym w zyciu nie zrobila, ja tylko umiem w prawo i lewo...Welniany ale nie gryzie. Noz patrze na niego i nijak kolorem do tego co na fotkach widac http://i1210.photobucket.com/albums/cc419/mania1220/domek/renovation%20ideas/c.jpg http://i1210.photobucket.com/albums/cc419/mania1220/domek/renovation%20ideas/b.jpg Edytowane 9 Listopada 2011 przez mania1220 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 09.11.2011 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 Oj Mania stara przy nas? Co ty gadasz? Chyba kokieteria A co do wieku to ja ostatnio usłyszałam od chłopa na ulicy, że jestem małolata, a od drugiej baby że ona by mi na Pani nigdy nie mówiła bo na 15 lat wyglądam (mam prawie 2 razy tyle). Prawdę powiedziawszy to mnie to trochę wkurza. Oczywiście nie to że na Pani ma mi ktoś mówić, ale to że przez młody wygląd ludzie nie traktują mnie poważnie. Ot takie to problemy z wiekiem Bateria Franke?? Hmm. Prawde powiedziawszy właśnie obawiałam się że wzieliście tej firmy. Nie wiem jak wykonane są wasze, ale ja mam teraz Franke i nie polecam. Mam jedną w kuchni i drugą w łazience (prysznic). Używane prawie 2 lata i obie rdzewieją. Nie polecam też KFA (polska firma). Prysznic zepsuł się po ok 2 mies (wymieniliśmy właśnie na franke), a umywalkowa wygląda tragicznie. Dali taką dziwną uszczelkę między zlew a właśnie baterie, chyba plastik pomalowany na srebno, który pod wpływem wody zaczął puchnąć i kruszyć się. Wygląda to strasznie. Taka mała antyreklama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 09.11.2011 14:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 pszczolka Ty mnie nie strasz!!! ta bateria ma 15 lat gwarancji wiec temu ja wzielam ! Ja nie tutaj ja kupilam, ja ja w Pl kupilam, jutro ma do szwagra przyjsc a co do mowienia na per pani...tu sie tak nie mowi, bardzo zadko, tu sie na per ty mowi i bardzo mi ciezko te Panie w Polsce do mnie przechodza. Znaczy ja nie mam problemu komus tak mowic ale jak mi tak ktos mowi to jakos tak...hmmm...nie wiem, dziwnie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 09.11.2011 15:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 zadzwonilam do M. Siedzi wlasnie na lotnisku. Dopiero co wrocil po tygodniowym wyjezdzie i znow polecial...na 2 tyg...ehhh...ciezkie zycie "slomianej wdowki"... No ale zadzwonilam z ta bateria bo ja sie nie znam a pszczolka mi stracha napedzila. M powiedzial zeby sie nie przejmowac uszczelka bo : powinny isc zawsze dwie, albo przewaznie ida dwie, jedna malowana/srebrna a druga zwykla czarna gumowa. Ta malowana srebrna sie nie zaklada - sie ja wywala, bo ona wlasnie kruszeje i puchnie od wody. Ze jedna czarna powinna starczyc jesli kran jest dobrze zamontowany ze nie ma szpar ze woda dojdzie. Jesli nie ma drugiej uszczelki albo w zapasie najlepiej dokupic, mozna nawet dwie jesli producent koniecznie chce wsadzic dwie, ale wsadzic dwie czarne gumowe. Uszczelki najczesciej szybko ida i maja najmniejsza gwarancje, do roku gora dwa, ale przewaznie rok. Sprawdzilam na tej naszej co kupilsmy, wezyki i uszczelka na rok a reszta odpowiednio - 10 lat gwarancji na szczelnosc korpusu i 5 lat na ceramiczna glowice. Co do rdzewienia - zalezy jak dlugo sie moczy bo nie ma czegos takiego ze stal nierdzewna nie rdzwieje - rdzewieje! Im wiecej wody, wilgotnosci to zardzewieje. Jak mi pochodzi chociaz 5 lat to bede zadowolona. Mowil ze zakladal teraz kumplowi (co ma dwie lewe rece) wloska baterie w kuchni )Franke jest szwabska). Bylo to samo - dwie uszczelki, srebrna wyciupali do smieci. Jedna starczyla i dobrze sie trzyma. Nie straszyc mnie :) Nie mam wyjscia, bedem ryzykowac....w koncu nic wieczne nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 09.11.2011 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 Przyjrzałam się waszej Ja mam z wyciąganą wylewką i właśnie ten wąż rdzewieje, w prysznicu też on. Nie wiem z czego jest zrobiony ten u was, ale bateria wygląda na dość drogą więc może robią ją z jakiegoś lepszego materiału. Prawda jest taka że co nie kupimy to nigdy nie wiemy co będzie. Spadam bo mi dzidzia wstała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 09.11.2011 15:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 pszczolka stal nierdzewna z tego co czytalam. Ale wlasnie ja dlatego nie chcialam wyciaganego weza bo sie ich boje, widzialam wlasnie metalowe (nierdzewki) i mialam obawy - jak widac sluszne. To jest to co pisalam wyzej - jak masz weza chowanego albo w prysznicu co ciagle mokre to zardzewieje, nie ma sily. Mam teraz w kuchni wyciagana ale spod blatu, mimo to waz nie jest nierdzewka a jakis plastyk i guess what - ciagle mokra. No mam nadzieje ze tu nie zardzewieje, w koncu gory-weza moczyc nie bede i bedzie ciagle otwarte. W lazience mam nierdzewny waz i az poszlam sprawdzic - wisi 4 lata i nic mu nie jest.........no prawie. W dwoch miejscach znalazlam rdze, ale dopiero jak sie przyjrzalam dobrze, malutko i to w miejscu na rozciagnieciach weza gdzie woda sie zebrala i nie wyschla. Czyli tak, wszystko zalezy od rodzaju. Nierdzewki tez sa rozne rodzaje. No nic, pozyjemy zobaczymy. Jak mowisz, co nie kupimy nic nie wiadomo. Do lazienki myslalam o prysznicu Grohe.................jaka ma opinie?? Ktos ma? Uzywa? Bo juz sama nie wiem. Niestety nie mam porownania, tutaj 90% to Made in China. Nie znam sie na markach w Polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 09.11.2011 18:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 (edytowane) Nawiazujac do uszczelek............... zaczela mi kapac woda w wannie z wylewki, znaczy z baterii. najpierw krop krop a z kazdym dniem coraz wiecej. Az leci ciurkiem. M posciagal raczki i chcial naprawic bo wlasnie uszczelka poszla. I co. I figa. Ci co robili ta lazienke kilka lat temu jak sie wprowadzalam, dziady jedne...zalozyli stara baterie. Malo tego tak zakrecili ze przekrecili i nie idzie odkrecic. Przyszedl spec i mu mowie - nie odkrecisz, bo ulamiesz. Stare i zardzewiale w srodku. Ale on madrzejszy. Mowie dobra, krec, ale skonczy sie i tak ze trzeba sciane rozwalic. Poddal i poszedl..."spec"...znikl na godzine i wrocil z hudraulikiem. Hydraulik potwierdzil moje obawy. I co? I trzeba kafle bic i scianke naprawiac (podtynkowa bateria jeszcze gamonie zadnego support nie dali i cala lata bo nie przyczepiona). Jedna mala uszczelka a trzeba sciane rozwalic. M polecial a ja pojechalam (zapisac biala kreda w kominie - AUTOBUSEM bo szofera nie ma) na polowanie znow...Do tego samego sklepu. Po jedna rzecz, wrocilam z kilkoma. Nie ma na mnie sily. Nawet nic M nie mowie bo mnie zabije . No jak baba, lubie zakupy A szczegolnie jak wywalcze deal - a wyrwalam. aha..............dostalam @ ze sklepu w Polszy z tracking number. |wlasnie nadali moje karnisze i baterie, ma dotrzec do szwagra jutro. Hura! Edytowane 9 Listopada 2011 przez mania1220 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 09.11.2011 18:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 Mowilam ze sadystka nie jestem...ptaszkow w klatkach nie trzymam. http://i1210.photobucket.com/albums/cc419/mania1220/domek/renovation%20ideas/DSCN1023.jpg za to na klatce :)...bo w klatce miejsca nie ma, ptak zlozyl dwa srebrne jaja...szkoda ze nie zlote, by sie sprzydalo A dzis to upolowalam. Kiedys Wam podobne cudo pokazalam co sie okazalo ze nie ma, a nawet jakby bylo to nie wysylaja tu z US. No wypatrzylam dwa dni temu taki. I sie mnie spodobal ogromniascie - do kuchni! M sie nie podobal. Ale on facet, sie nie zna. Se sama pojechalam i kupilam Duuuuuuzzzeee...40cm wysokosci. I do sypialki bling-bling ramke na fotke na te moje kokochane komodki. Byly dwie dwa dni temu, dzis zostala jedna. Nie moglam biedaczki zostawic samotnie. Tymbardziej ze mi w oko wpadla. Musze tam wrocic jeszcze bo widzialam oprawke do Bialego. http://i1210.photobucket.com/albums/cc419/mania1220/domek/renovation%20ideas/DSCN1020.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosik 10.11.2011 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 Ojjjj kochana Ty się w 3 walizki nie zmieścisz A gdzie jeszcze jakieś szmatki na dupkę Ale zdobycze fajniutkie, kocyk przemiły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niemodna 10.11.2011 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 e tam... kontenerem sobie puści wszystko i przyleci z jedną walizeczką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 10.11.2011 14:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 No trzeba bedzie co roku po trochu wiezc. Inaczej zagrace sobie tutaj mieszkanie, przeciez jeszcze nie wracam.Kontener byl w planie i odpadl. Oplaca sie jak sie bierze samochod, meble, na pierdolki nie, az tyle ich nie uzbieram. No i kontener bym brala gdybym zlozyla tutaj o mienie przesiedlencze do Polski inaczej wielki podatek po obu stronach. A mienia nie bede brala bo wroce ale "nie wroce". Ze wzgledu na emeryture i w razie "gdyby cos" gdyby trzeba tutaj wracac spowrotem albo czesto tu przylatywac. Nigdy nic nie wiadomo. A emeryturke to niezle by mi obskubali jakbysmy na stale legalnie wracali. Karnisze i bateria juz zostaly odebrane. czekam az szwagier wroci z pracy bo pewno odebral jego syn i M zadzwoni zeby porobil fotki i sprawdzil ta baterie.Zobaczymy czy szwagier dzis popstryka bo on ma zaplon i ruchy szachisty. Albo glupie pomysly (jak z waga). Pogoda pod zdechlym Azorkiem, jestem dzis tak wymemlana ze szok, wczoraj migrenka, wielki deszcz i jeszcze wiekszy wiatr a dzis z sil mnie opuscilo. Kurna, az mi sie usmiechnac nie chce, macie tak czasem? doslownie dentka na calego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 11.11.2011 01:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 .......i wez babo i nadaz za facetem. Kazal poslac sobie fotki co kupilam. No to poslalam. Sie smial z ptaszka a potem mowi - ladne to. Ladne co. No to biale co stoi. To do kuchni? tak. No przeciez nie podobalo ci sie w sklepie??!!! ..............(cisza)......no ladne, podoba mi sie. Tylko jak to zawieziesz do Polski zeby sie nie stluklo? Juz ja se poradze. W podrecznym. no. Wychodzi na to ze nie ma co pokazywac tylko kupowac bo i tak mu sie potem podoba. ehhh...faceci. szwagier zalamany. Karnisz dlugi ma 2.5m, siega mu do sufitu. Ale karnisz ma miec 2 metry ten duzy. Bo sie martwi jak mu wejdzie do samochodu za rok jak nam go bedzie wiozl z Lublina. No jak to JAK??? Wystawi przez okno i powiesi czerwona skarpetke :) No rozpakuje i odejdzie to 50 cm, a jak nie to posle. Ale facet nie pomysli. Za faceta trzeba myslec. Oczywiscie fotek nie mam, moze jutro? Mowilam...ruchy szachisty. A ja sie tu denerwuje. I czekam I sie denerwuje:( i czekam:( i mnie skreca:( i dalej czekam...i nic Niecierpliwosc to moje drugie imie.........niestety! Bo zdjecie na zywo to nie to samo co zdjecie z netu sklepowe. Ale on nie zrozumie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts