Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mika ale szafek nie widac, drzwi widac w kuchni to mozna przezyc. Ja mam muilderowskie i nic ich nie rusza a wisza juz 9 lat - upaly, humidy i zima sciana ta z szafkami chodzi w te i wewte bo jest zewnatrzna i sie kurczy.

wiem ze sa na 12 cali, znaczy na 30 cm glebokie bo jak robil mi polki najpierw w jaskini nie chcialam ich bo za plytkie , ale na kuchnie sa w sam raz.

Nie moge na necie znalezc, wiem ze sa w sklepie, na necie pokazane tylko te, sa na 14 cali ale te 2 cale nawet jakby co obciac mozna bo zostawili specjalnie miejsce na to zobaczcie

51gzYqqdbjL._SY550_.jpg

pytanie czy mu wyjdzie rowno? zeby z drzwiami sie zgralo? Bo nie chce zeby cos przeswitywalo. Nie wiem czy nie lepiej ty;ly obciac i wlasne te dziury wywoercic? musze podjechac do Ikei i kupic jedna albo dwie szafki na przemial i niech sprobuje zrobic.

Emi no tu domy i mieszkania daja pod klucz ze zrobionym wszystkim, a jak chcesz wypas to albo doplcasz albo zmieniasz po wprowadzcce. Nawet lustra wisza w lazienkach.

a kosmetyki zle??

dooobreee...ja tez dziewczynom kupilam.

Mika zmobilizowalas mnie i zaczelam pakowac w przerwach jak farba na drzwiach schnie.

I doszlam do wniosku - wole isc i kupic (zaplacic i do siatki) a potem patrzec jak otwieraja dzieci i sie im japy ciesza. A nie pakowac. Co za meka, kazda pierdulke zapakowac a dla dzieci pelno tego.

sprawdzilam montowanie szafek z ikei, wiec tyl wchodzi w szparki wiec trzeba by nowe nabic z tylu. Zaczepy na szyne sa OK, gorzej z camlock'ami. To taka sroba co sie ja wuszcza i z boku druga wsadza. No i nawiercic dziurki na polki, ale to latwe bo z odcietego by mozna. Wiec nie wiem.

musze sie zapytac M czy nie maja maszyny w starej pracy , w koncu meble biurowe robia.

a on wrocil i dalej kladzie kafle w lazience.

maszyne maja, to jest CNC maszyna, trzeba prgram napisac. Oczywiscie zaplacic i pewno by zrobili - jesli by czas mieli i bez zamowien :sick:

jestem zalamana lazienka na dole. Robert Zguba tak spieprzyl podloge ze kafle zle wychodza mimo ze M sie staral, na dodatek kafle krzywe jakies.

az sie boje o moje lazienki na gorze

chyba sie upije - same nieszczescia :sick:

no wlasnie, myslalam ze sie nachlam na Sylwka i nici z tego. Mloda pisala - narazie wszystko OK wiec nic nie robily, jesli nie urodzi to 30 idzie do szpitala, wiec ja bede miala wszystkie dzieci tu, nici z imprezy, nici z picia , pizamka i mleko i bajki ;)

Mania na te odbarwienia na blaciku, poszukaj tu, może sposób jest dobry.

http://www.listotic.com/55-must-read-cleaning-tips-tricks/23/

Dziś nie czytam co napisałaś już, bo J ściągnął 2 następne odcinki Młodego Papieża.

On wczoraj jak wrócił z imprezki, zasnął podczas oglądania. Ja dziś chcę następny, więc zgodziłam się na powtórkę z wczoraj. Znakomity aktorsko, a intryga wymyślona super :)

Rano mam do zrobienia 2 loga. A teraz muszę wmontować teksty w życzenia, bo ludzie z zaprzyjaźnionej firmy z ręką w naczyniu nocnym się obudzili i ratuję im tyłki.

Pa :)

Ja się wzięłam za robienie albumów że zdjęciami na prezent - 3 albumy po 30 zdjęć.... idzie mi jak krew z nosa, wolniej niż myślałam... a miałam jeszcze popakować prezenty...

2 prezenty jeszcze w drodze. Dla Julki jutro będzie podobno... a dla kotów nie wiem, mam nadzieję że dojdzie przed świętami... za to empik w tym roku koncertowo na czas, tylko okazało się że nie potrzebnie dla wszystkich kupowałam, bo też bobas się pojawił w rodzinie i nie przyjadą na wigilię... babka która nie znosi dzieciaków, z pierwszym sobie kompletnie nie radzi, skusiła się na pincet+ i podobno jeszcze mają się z trzecim sprężyć i to wszystko na 50m2...

Mania co z tymi maszynami.. do odcięcia zwykła piła starczy i te dziurki też sobie nawiercisz.. pewnie mają do tego wiertarke... dziurki na półki to już pikuś...

......................"Rano mam do zrobienia 2 loda"...................

tak przeczytalam Pestke :rotfl:

musze byc bardzo zmeczona :rotfl:

ja mam jeszcze dwa prezenty dla najmlodszego - narazie najmlodszego :lol2:

ida poczta , dla M przent tez idzie, ma byc w srode, a ten co czekam juz miesiac - zobaczymy, watpie ze bedzie.

a dzis ostatnim prezentem co zapakowalam to byl przent dla psa :yes:

Emi tez widze robisz prezenty swierzakow, a Ty Mika??

pestka ma chyba za duzo kotow. Zaraz zaraz...Emi ale tez nie masz jednego???

Emi obciac M sam by ocial na stolowej, chodzi o to:

1280112977032_hz-myalibaba-web3_4073.jpg

Cam lock ma dwie dziurki, M powiedzial ze sie rowno nie zrobi , a jak krzywo bedzie to zle boki beda.

sorry nie wiem jak to sie po polsku nazywa

ale musze poczukac innego sposoby zeby je zlaczyc, byle nie bezczelny

Mania mam całe stado kotów, chociaż ostatnio chyba lisy mi je wyłapały....:sick:

Kupiłam im fajny drapak, którego można rozbudować w mega konstrukcje dokupująć kolejne segmenty...

Jeżeli robią meble biurowe to chyba mają takie możliwości, żeby te dziurki zrobić. Sposób łączenia znam ale nie mam pojęcia jak się nazywa... albo jakos inaczej te boczki łączyć?

na CNC maszynie sie normalnie robi. No maja maszyne.

Mozna samemu zrobic ale do tego trzeba stacjonarna wiertarke a my nie mamy i kupowac nie bede specjalniena dziurki :sick:

nie wiem jak inaczej polaczyc zeby bylo wytrzymale, sek w tym ze mozna na takich laczeniacj w L sa ale bedzie widac w srodku, camlocki sa niewidoczne. SHIT...jak nie urok to sraka, a racej - jak nie urok to problematyczna Ikea

lisy? ale chyba nie widzialas zadnego rozdartego w strzepy.

to kazdy kociak prezent dostaje czy tylko te uprzywilejowane? :p

taki drapak chcialam kupic dla Brooke bo maja tego kota, drogie to jak diabli ale co szlam licytowac to przegrywalam, koniec koncow ich kot dostanie fajna miseczke odemnie.

a wiesz, albumy to i ja mam zrobic. dla nas i dla mlodej z mlodym. Wszystkie zdjecia na compie ktory dalam Brooke, plus te na cd's on wzial, zabral moj zewnetrzny hard drive i mial poprzenosic mi i czekam juz 2 miesiace, nie mam , nie moge wybrac zeby wydrukowac :sick:

a jak juz mowa o zwierzakach, zapomnialam powiedziec co bylo u mnie w ogrodku dzis, ide wkleje fotki

oj a zapomnialam...a stare stoliki z sypialni, lubilam je ale za niskie bo to do kanap a nie do lozka wysokiego, super z moim fotelem wygladaja, wiec nie pozbywam sie ich moze co wykombinuje jak skonczymy jaskinie

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/cfc/IMG_6129_zpss908nreu.jpg