Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

Muszelki te uchwyty się nazywają, też je wezmę. Chociaż dla mnie są mega nie wygodne, ale cholernie mi się podobają. Do kuchni przy moim jednak intensywnym używaniu szuflad odpadają ale do kantorków będą w sam raz. Uchwyty łapie od góry a muszelki trzeba od dołu, rękę sobie wykręcac niefizjologicznie. :lol2:

No właśnie cały czas się zastanawiam w jakim kolorze jest ten blat ikea, czy jest w zimnym odcieniu czy takim kremowym pod kolor ich frontów :p blat koniecznie musi być z mazami, biały będzie tanio wyglądać. No chyba że czarny, bo też mają taki marmur. A pralnia będzie, mieć czarne dodatki - uchwyty, suszarka, kosze i chyba baterie taką kupię bo miałam dać tam kran z kuchni, który kupiłam jako tymczasowy. Ładny ale srebrny.

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Emi mi tez sie te raczki podobaja , nigdy ich nie mialam, moze sie przyzwyczje zanim nadgarstki wykrece :D

a ten jeden co kupilas to co za drzwiczki???

postaram sie pamietac, zrobic fotke tych blatow w Ikei, musimy po zawiasy jechac i po jeszcze cos M mowil. Moze dzis? zobacze co powie jak wyjdzie z lazienki bo sie kapie. Jeszcze nie wie ze mloda rodzi.

Z młodą wszystko ok? to krwawienie fizjologiczne jest? Bo brzmi groźnie :o oby poszło wszystko szybko i lekko...

Mało z kuchni korzystasz więc muszelki nie będą ci przeszkadzać tak bardzo. Ludzie mają je w kuchni i żyją :D ja lubię mieć komfortowo jednak w kuchni ;) za to do każdego z kantorków planuje muszelki w innym stulu ;)

Chrom szczszokowany czy pstynowany? Też ładny kolor, u mnie nie pasuje ale może do pracowni dam, żeby ładnie odbijał na granacie. O tam wsadze ten kran z kuchni :p jest chromowany z ceramicznym uchwytem.

stal szczotkowana? tak sie to nazywa po polsku??

chromowe mam krany wszedzie w lazienkach i wieczne pucowanie ale je tez bardzo lubie.

Teraz moje galeczki w kuchni sa szczotkowane.

z mloda OK, przebila ja. Odrazu sie otwarla na 4 cm i szykowali jej pokuj. Lezy tam i beczy bo sie boi bolu i jest sama ;)

jej facet to fiut ;) powinien byc z nia, a on woli dulary zarabiac, ot i tyle w temacie. ;)

dobra, do Ikei pojedziemy jak bedziemy dzieci odwozic, jutro badz pjutrze, reszte mamy, zawiasy sie potem dokupi.

Kazal mi wywalic wszystko z szafek, bedzie je sciagal i rozwalal soffity (nie sufity tylko te wypustki :rolleyes:)

ide robic burdel wiec...moze chociaz jedna dwie szafki dzis zawisnie bo wieszac nie probem, problem jest zalozyc listwe na gorze na laczeniu dwoch szafek pod katem, z tym bedzie w huuuuu roboty

mloda sie nie odzywa, wiec albo telefon jej siadl albo rodzi.

Emi, dostala epidural, ne wiem jak to po polsku jest - znieczulenie w kregoslup. Bylo ok a potem dostala systemic shock - tez nie wiem jak po polsku :cool:

cialo szoku dostalo, uboczne po zastrzyku, stracila przytomnosc i podskoczylo jej cisnienie, pielegniarka pomocy wolala i sie zlecieli, pod tlen ja dali, pod kroplowka juz lezala :bash:

Potem jej przeszlo wszystko ok bylo, smiala sie i zartowala i mowila ze jest high znaczy nacpana

ooooo...wlasnie napisala ! wlasnie go urdzila, czyli Komarenko jestna swiecie :yes:

ktora zgadnie dlaczego Komarenko????:D:D:D:D

BRAVO :wiggle:

Ale „Komarenko”....hm.... mnie się ze śpiochem kojarzy. Miałam na studiach kolegę, który grypserą potrafił opowiedzieć bajkę o Czerwonym Kapturku. Kawałek pamiętam:

Śmiga krasna kanioła przez zadrzewienie. Zgred drzewiarz lukował przez lipadło jak git wilczek komarunek świruje....

Pestka.........:bash:

jezyk se polamalam :bash:

a zapamietac to? w zyciu :cool:

znieczulenie jest tu za darmo na zadanie, zwyczajne ubezpieczenie panstwowe pokrywa.

Komarenk...Ivan Komarenko :cool:

dali mu Ivan

znaczy mam nadzieje ze Ivan a ne Iwan

Komarenko albo Grozny :cool:

po angielsku brzmi ok ale nadal nie jestem za. Ale co moge? wygralam z dwoma dziecmi ale z dwojka nie i oboje maja durne imiona :cool:

Pestka - malo co , dwa slowa, dwa sie domyslilam a reszta bylo "hmmmmm..."

co to za jezyk??

Emi ja juz na niego Komarenko mowie ;)

jestem zla jak diabli ;) nie pytaj jaki imie ma ten co byl najmlodszy ale od dzis nie jest bo to jeszcze gorsze, nie wiem co ich napadlo ;)

kurna co znaczy - w wybeane dni?? a dziecko ma tez WYBRAC godzine i dzien kiedy sie urodzi? co to za bezsens w tej Polsce macie ;)

.......ni hu..........nie dam rady jej przekonac, jeszcze raz probowalam.

z poprzednim dzieckiem tez walczylam ostro, uparli sie dali beznadziejne durne imie, efekt?? wcale do niego tak nie mowia . Teraz wypadaloby papiery zmienic i imie legalnie

pierwszemu ja wybralam bo tez miala durne pomysly, z mala dalam je koncowe dwa imiona do wyboru tylko bo tez cudowala, ale z dwojka teraz nie dalam rady.

nie rozumiem jak mozna dziecku krzywde robic