mania1220 08.01.2017 19:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2017 Rustoleum ma , nie malowalam akurat tym kolorem, tylko chromem, srebrem i gun metal. Wiem ze gun metal wyszedl jak powinien prawdziwy, to taki kolor metalu pistoletowego badz karabinowego, nie wiem jak ten kolor okreslic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 08.01.2017 19:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2017 (edytowane) zadymy czesc dalsza..............z kuchnia zepsul M jedna listwe podszafkowa ale to nic, sprzyda sie nad lodowke. A ja zecydowalam ze jej nie chce - takie same jak na gorze przy suficie mialy byc pod szafkami tylko na odwyrtke - niestety, nie zgralo sie to z moja wizja wiec bedzie inaczej - musze jakos swiatla zaslonic, niestety szafki juz zlozone inaczej by sie na pile dalo badz frezarke i zrobilo rowki pod spodem na ledy, ale juz za pozno. Do frezarki nie mam czesci takiej, pila dwa trzy razy by trzeba przejechac .Wolalabym zadnych listew nie wkladac bo mi sie podobajak jest , ale musze, wiec pojda minimalne. Bo jak sie siedzi rzy wyspie to swiatelka widac ale to to nic....od wczoraj chodze i sie gryze i dzis siadlam na M - sciagmy wszystko. Zakladamy od nowa zeby zrobic troszke inaczej. Wtedy bedzie wszystko pasowac. Czyli drzwi w dol znow, ja musze wypakowac wszystko z szafek, zakladanie nowych listw i je malowanie no i powieszenie od nowa szafek trzeba je rozsunac .I przerobka okapu i znow malowanie. wymyslilam? a jak! robote wymyslilam, ale powiedzialam M ze jak ma byc to tak zebysmy byli zadowoleni a nie ze potem bede marudzic przez iles tam lat. teraz jest dobrze. Ale ja cos innego umyslilam - czego nie widzialyscie na wizualkach bo nie dalo sie wymalowac. I teraz mi to sie gryzie i jest zle. Po zmianie bedzie dobrze. Nic sie nie zmarnuje, na szczescie nie zmarnuja sie listwy przysufitowe bo tanie nie sa - te z Ikei. Tylko roboty sobie narobimy. jutro to zrobimy, dzis tylko po material pojedziemy. Dzis sie M nie chce. ja tylko z szafek powyciagam. Edytowane 8 Stycznia 2017 przez mania1220 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 08.01.2017 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2017 Nie wiem, czy życzyć `Ci miłej roboty Chyba raczej miłych efektów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 09.01.2017 16:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2017 nie jest zle, od rana robimy, trzeba tylko zmodyfikowac kilka rzeczy a poki co...zeby powiesic szafki w kuchni czasami trzeba posiadac duzo wiedzy... http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/cfc/IMG_6562_zpswmruh3wm.jpg niekoniecznie nabytej w szkolach :rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 09.01.2017 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2017 :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 09.01.2017 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2017 i w takich wypadkach dobrze sprawdzają się serie wydawnicze, bo jest mniej kombinowania z utrzymaniem poziomu.... wiedzy:lol2: Mania...przez Ciebie zaczęłam kombinować, coby poprawić i moja kuchnię, bo nagle zaczęłam zauważać niedoskonałości:popcorn: Mina mojęgo M. bezcenna trochę mnie znięchęciła do zmian:mad: ale... kropla drąży skałę - jak mawiał Owidiusz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 09.01.2017 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2017 Przechlapane ma z Tobą ten biedny chłopina Kuchenke fajna sobie wybrałaś, obydwa bajorkiem dla mnie ekstra U nas w Bieszczadach było- 23, kiedy byliśmy na tamie na Solinie. Dziwne że ani trochę chorzy nie jesteśmy maleńka śliczna, prawie tak jak moja Julka była Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 09.01.2017 21:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2017 Ave - poziom zostal utrzymany , chociaz jak widac przy koncowce ta wiedza byla "cienka", ale bardzo potrzebna Draz draz! moze dziure wywiercisz zmiany potrzebne coby sie nie nudzilo a ksiazki dalam z powodu takiego : Ikea nie ma typowej szafki nad okap wystajacej. Szafka ktora maja nad lodowke o glebokosci 60 cm jest za gleboka na okap, ja mam za mala kuchnie na to. Wzielismy wiec normalna glebokosc i szafka jest wysunieta do 55.6 cm. Do tego jest obramowka z okapu ktory wystaje. Jakbym to wykonczenie dala na ta na 60 - byloby za daleko. Kuchenke mam w planie lekko wysunac do przodu, ot taki bajer - ale okaze sie w praniu czy zda to egzamin. Wiec chcialam zeby okap byl tak jak powinien - czyli sie konczyl w okolo polowie palnikow z przodu. Ze jak nie szafka z plyta nie bedzie wystawac nadal bedzie dobrze a ja nie bede walic czolem. W ten okap. No wiec szafka nie jest zaczepiona na scianie przez to ze wysinieta a bokami z szafkami. W zyciu bym nie utrzymala z jednej strony Po bokach gdzie naprawione i zmienione sa jeszcze zrobione szkielety - trzymaja szafki no i okap jest przykrecony pozadnie ze na leb nie spadnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 09.01.2017 21:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2017 Emi mialam siasc i pytac czy juz wrocilas czy dalej tylek mrozisz i w jakie gory wlasciwie pojechalas bo nie pisalas - ale bylas szybsza chlop ma przechlapane ale jak zwykle powiedzial - a nie mowilem? dobry pomysl mialem nie? suuuuure mezusiu, TWOJ pomysl Teraz sie tylko modlic ze w szafke kolo lodowki wejdzie mi mikrofala Jest lekko wysunieta - wczoraj byla wiecej, ale przy dzisiejszej zmianie trzeba bylo wsunac. Inaczej z braku laku mikrofala wyladuje na lodowce i bedzie wysoko do niej O niebo za wysoko. Ale jak juz sie uparlam zeby piekarnika nie bylo tam a pod wyspa to sie poswiece. Skrecone! pomalowalam i czekam az podeschnie pierwsza warstwa zeby M zalozyl listwy. Skoro ma naped dzis nie bede czekac do jutra Jutro sobie sciany pomaluje gdzie farba odlazla po zerwaniu szafek i listew. Emi..."moj" malutki tez ladniutki, niestety - nadal zimna wojna wiec nie mam ani news ani zdjec mam takie bomble dwa na prawym kciuku ze hej...ze sciaglismy szafki trzeba bylo sciagac swiatelka tez. A ze nie chcialam wiercic dziurek na zaczepki bo moze wsadze inne swiatla - przykleilismy na podwojna tasme . Wez czlowieku i zedrzyj to. Porobily sie bomble Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 09.01.2017 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2017 Emi, czyli mąż kartkę od księdza dostał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romeoraf 10.01.2017 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 Mnie się udało zrobić wyspę w kuchni - liczyłem się z tym, że żadne meble kuchenne nie podpasują tak łatwo i po prostu zrobiłem kuchnię na zamówienie, pod wymiar. Nie żałuję - jest dokladnie taka, jaką sobie z żoną wybraliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 10.01.2017 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 Emi, czyli mąż kartkę od księdza dostał? Jasne, że nie dostał i nie było na to szans. Ale ten drugi ksiądz jej nie wymagał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 10.01.2017 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 Są księża i księżyki. Mojej córki w parafii ochrzcić nie chcieli, bo my tylko cywilny mieliśmy, a w kościele dosłownie po sąsiedzku nie było problemów.Tak czysto teoretycznie... Nigdy nie zdołałam dojść jak ma się takie karanie dziecka za „grzechy” rodziców do całej posługi, miłosierności itp. którymi kościół powinien się zajmować i szczycić Emi, wykasuj ze swojego postu cytat. Ten pan się tu reklamuje. Nie ma sensu pomagać. Jak Mania poprosi moda o wykasowanie jego postu, to mu ta reklama u Ciebie zostanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 10.01.2017 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 To że głupia reklama to widziałam ale nie zauważyłam linka żadnego. Wykasuje zaraz Nasz proboszcz jest wyjatkowo wyjątkowy Dobrze, że udało nam się Julke przenieść z komunia, bo tu bez ślubu nie przejdzie. Zmusza siła, żeni hurtem wszystkich rodziców którzy ślubu nie mają. Szwagier unikał tego tylko dlatego że bratowa męża powiedziała że chla i ją bije wtedy proboszcz odpuszcza i do ślubu nie zmusza.... tak więc ten tego nie wyobrażam sobie siebie w takiej sytuacji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 10.01.2017 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 No, niezły numer z tym biciem, uhahałam się Ale też to że się nabrał świadczy o tym jak zna swoich parafiam i jak poważnie traktuje posługę. Odpowiedziałaś gościowi z cytatem, więc się jego tekst podłączył. On tam nie wsadził żadnego linka do siebie, ale po co powtarzać co głupio napisał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 10.01.2017 13:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 skoczylam w nocy po 1. potem prysznic i jeszcze ksiazka do 3, dopiero wstalam i chodze do tylu O CZYM WY PISZECIE?? bo zalapc nie moge o jakichs cytatach i podpinkach?? jeszcze chce dzis rozwalic spodnia szafke i wsadzic ta z szufladami co juz mam i w koncu pstrykne co bo tylko gadam i gadam i nic z tego nie wynika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 10.01.2017 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 Wpisał się tu facet w poście 9741. Robią tak na forum. Kamuflują swoją reklamę, żeby nie płacić muratorowi. Emi, torchę źle mnie zrozumiała i wykasowała cały swój post, zamiast go edytować i usunąć tylko cytat podpięty. Teraz wiesz o co chodzi, czy nadal po nocnym markowaniu nie za bardzo jesteś sobą ? Popatrz jakie cudne fotki robi dana1s w swoim ogrodzie. No, nic tylko tarzać się z zachwytu w śniegu http://forum.muratordom.pl/showthread.php?245411-uDany-z7-czyli-nowa-nadzieja&p=7383304#post7383304 Ma fajny ogród i piękne zdjęcia także latem i jesienią. Zaglądam tam co by oczy napaść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 10.01.2017 14:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 to o wyspie to reklama??? nawet nie zalapalam chyba za bardzo spiaca bylam myslalam ze byl to tekst na any-Ikea Wiem, robi piekne fotki, czasami tam zerkam. Ja dzis moge sfotografowac tylko lopate i kupe sniegu Musze zaraz isc i psu odsniezyc. Bylo wczoraj tak pieknie a w nocy zaczelo sypac, mamy od wczoraj ostrzezenie zeby nie jezdzic jak sie nie musi chyba dalej spie musialam sie wrocic i poprawic z 8 wyrazow, zjadlam literki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 11.01.2017 01:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2017 (edytowane) wiadomosci z ostatniej chwili: o ile pamietacie kupilam cala dolna szafke z szufladami pod witrynke (psie miejsce) na normalna glebokosc, ale za duzo miejsca zajmowala wiec kupilismy ta plytka ktora pokazwyalam i co je obie porownywalam. Wiec zamianka strzelona byla a ta normalna i tak miala byc kolo lodowki. M dzis wyrznal szafke i wsadzil ta z szufladami pod spod. Bo mi stala zlozona i zawadzala. Miala stac narazie, tymczasowo, pod tym starym blatem. Bardzo mu sie spodobalo U mnie wieczor wtorek, rano jedziemy do Ikei - kupujemy wszystkie dolnie szafki, ale same korpusy i blat. Zrobimy demolke, M zbuduje podstawy, zainstaluje korpusy, nalozy blat. I bedziemy powoli szuflady dokupywac bo te france najdrozsze. Tak wiec sie przeciaga i zdjecia pokaze jak to zalozymy. Blat jak pisalam biore narazie z Ikei bo najierw to chce AGD kupic. A tyle kamienia tanie nie bedzie wiec bedzie tymczasowka ktora bedzie mozna rozwalic i wywalic bez zalu. Grunt ze podstawy juz beda solidne pod te kwarcowki. zaczniemy pewno w czwartek bo z Ikei pozno wrocimy. I od czwartku nie bede miec kuchenki. Czyli zero gotowania i pieczenia Szybko plyty nie kupie - co sie okazalo?? na 76 cm juz sa w sprzedazy, na 91 jeszcze nie Musze czekac. Co mi nie przeszkadza bo i tak teraz az takiej kasy nie mam. A piekarnik to ho hooo i jeszcze raz hoooo.... poki co bede musiala sobie kupic jakas "stolowa" dwupalnikowa kuchenke , badz indukcyjna pojedyncza i jakis maly opiekacz. Ale kuchnia ruszy i bedzie predzej skonczona niz zakladalam. przy okazji musze skoczyc do sklepu gdzie raczki kupowalam ale w Tor bo u mnie na wsi wykuoilam wszystkie i diabli wiedza kiedy beda miec a potrzebuje ich jeszcze 32 jak dobrze zliczylam a tak dzis skonczylam malowac, wysprzatalam cala kuchnie i syf naokolo, mialam zdjecia pstryknac i pokazac "How to kill Ikea " - i co? i znow rozwalka. i bedzie wieksza....M podstawy bedzie mial pociete wzdluz w sklepie, ale zapowiedzial ze mniejszych kawalkow ani mu sie sni ciac na dole w jaskini i latac w te i wewte z gory na dol i spowrotem. Jednym slowem bedzie construction site, musze pozalepiac, pozaslaniac co sie da nawet nie chce myslec jaki syf bedzie... bo jakby to lato bylo by na dworzu cial. z jedynych rzeczy ktore bede miec to zlew i zmywarke, bo ta narazie stara wsadzimy. syf syf mnie czeka...ale i predzej konca niz dalej, i sie poswiece ze bede miala sodome i gomore przez to ciecie tutaj - wazne ze to zrobi Edytowane 11 Stycznia 2017 przez mania1220 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 11.01.2017 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2017 Maniu, tą kuchenkę sprzedajesz? My starą w piwnicy zamontowalismy i podczas remontu tam gotowałam. Jestem teraz we Wrocławiu, jak pięknie za oknem słońce świeci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts