vesila 21.01.2017 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2017 Mania, jak wam sie podoba to bierz i o zdanie nie pytaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 21.01.2017 21:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2017 znaczy Vesi na "nie" jest , Vesi lubi zyly i inne hemoridy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 21.01.2017 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2017 Bierz Już wcześniej się wycofałam z tego bielszego i calacatowatego. Wiesz czemu bo weź klka kawałków deski pomalowanej tym samym białym i ustaw jedną przy drugiej pod różnymi kątami pozomo. Zaświeć na to światło i wyjdzie, że każdy kawałek wygląda jakby miał inny odcień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 21.01.2017 21:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2017 wlasnie sie sciaglo i laduje na zewnetrzny, bedziem dzialac i albo sie zrobi albo nic sie nie zrobi ja jeszcze zadnego nie zalalam Pestka, a dzieciom jak bajki puszczam to puszczam i zabieram klawiaturke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 21.01.2017 21:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2017 w miedzy czasie : ten blat to jest TEN ciapaty co sie Wam niepodobal. sklep w ktorym kupuje robi blaty do kuchni i lazienek i nagrobki, wiec wiecej slabow maja z granitu, a reszte wiecej maja tylko orobki badz kawalki co zostaly.na kawalku co miala i pstrykalam guzik widac, ale jak mi wycene poslala to byla nazwa to poszukalam na necie i znalazlam.obok domu na piechote zaraz mam zaklad co tylko blaty robi, ale oni maja cene duzo wyzsza, ale podskocze i zobacze czy slaba nie maja zeby obmacac.reszte za chwile napisze co odkrylam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 21.01.2017 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2017 Moja córka prawe 3 dychy na karku miała jak maczka tak potraktowała Nie dzecko już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 21.01.2017 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2017 Zlew mi się podoba, Ikea chyba takie ma. Tylko dla mnie dziwnie wygląda to wycięcie w kamieniu. Właśnie, w ciągu szafek nie ma tego wycięcia, tutaj jest wyspa i musi tak być. Te ciapate blaty ładnie odcinają się od szafek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 21.01.2017 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2017 A propos ciapate- niedawno jakaś pani kupowała u nas w domu jakąś rzecz, Byliśmy w kuchni i ta pani powiedziała, że mam naciapane. Do tej pory zastanawiam się co miała na myśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 21.01.2017 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2017 Eeee tam nie podoba od razu, a hemoroidom w kazdym znaczeniu tego słowa podziekuję ja bym przygarnęła każdy rodzaj carrary, calacatty, badz czarny granit, po prostu bardziej podobaja sie mi linie niż ciapki, a kamienia o wyglądzie salcesonu to juz bym nie zdzierżyła chocby za darmo ktos mi dawał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 21.01.2017 23:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2017 Mika - :confused::confused::confused: jak to, przyszla i tak ot prosto z mostu walnela??? czego to sie tyczylo?? jakie masz blaty (nie pamietam) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 21.01.2017 23:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2017 Vesi ha ha ha nigdy nie slyszalam takiego okreslenia - musze zapamietac dobre!!! ale ten co pokazalas to mu daleko do salcesonu he he juz ja predzej mam salceson u mnie w sypialnianej i wiesz co?? uwielbiam go. co innego zdjecia ogladac albo skrawki a co innego miec kawal blatu w domu. Serio. inaczej sie odbiera. Black galaxy mam lawe. a co do salcesonowatych....granity sa jak salcesony, temu powiedzialam ze ten ciapaty mi sie z granitem kojarzy. to samo ludzie pisali - widzac kawalek to nie to samo jak masz polozone u siebie. he he...salcesony:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 21.01.2017 23:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2017 uwaga!!! ZROBILAM tego ujka i chodzi pytanie za 100 pkt : Pestka i CO teraz???? tak mam non stop wlaczac lapa z tego zewnetrznego?? jak dlugo zyje nie musialam na zadnym compie tego robic, a normalne mi zainstalowac nieda bo jakis cholerny error wyskakuje (fajnie mi sie tu siedzi, siedze jak Carleone w tym fotelu, nie tylko ja, pies skumal ze wygodny i kladzie sie obok mnie albo za mna na fotelu, chyba tu zostane, w koncu po to sie biurko ma a tyle sie za nim najezdzilam tylko juz widoku na igrod nie mam, teraz moge sasiadow podgladac ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 22.01.2017 00:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2017 po prawej Rococo moj, po lewej maja jeszcze jasniejszy Minuet, musze zapytac czy go maja, moze byl ale tak maly kawalek ze guzik wzorku widac bylo i odzucilismy? to nie jest koniec poszukiwan, nadal szukam tego jedynego, ale jak narazie ten wybrany http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/cfc/Screen-Shot-2016-01-25-at-3.17.12-PM-e1453756739899_zpsx0sqvyqg.png teraz tak...ten jest od nas. Szukajac go trafilam na pelno stron co ludzie o nim pisali. Jest bardzo popularny, ludzie sa w nim zakochani, nikt nie zaluje. Ludzie z US maja malo dostepu do niego a jak juz znajda zalamka - jednego faceta w US chcieli pociagnac 10 tys dolcow US za slaba Inni placili powyzej 90 za stope kwadratowa. W sklepie jednym u nas zawolali 2x wiecej niz mnie. Z wszystkich co pisali ceny ja mam najtaniej. Jest drogawy, jest poszukiwany - i sie nam zucil tez w oczy - cos w tym musi byc. Aha, facet ktrego w US chcieli pociagnac 10 tys zrezygnowal i kupil granit za 2.5 taniej. Pisalam Wam kiedys ze one potrafia byc drozsze od granitow i marmurow. Ja marmuru raczej nie przytulilabym w kuchni, w lazienkach tak, ale nie w kuchni. Granit predzej chociaz tak samo kolo nich latac trzeba. Te sa prawie niezniszczalne . A kwestia wzorkow to juz kwestia gustu. Tak jak koloru. Gdybym miala miec ciemne bylby black galaxy granit. Ale juz nie chce czarnego, za twarda wode mam kazda krople widac nie bede ze szmata latac, styka ze przy zlewie juz latam jak ten idiot a ze mialam ostatnio rozwazania wzgledem AGD, czy isc droga chciejstwa czy rozsadku chyba pojde rozsadku. Za cene samej plyty Samsunga bede miala indukcje i piekarnik. Firmy nie znacie napewno , mimo ze bardzo stara (byli pierwsi z zamrzalkami, klimatyzacja pokojawa, lodowka self contained, taka komercyjna, pierwsza lkuchenka elektryczna 30 calowa i blah blah blah...anyway sa na rynku od 1916, amerykanska. Wiec i czesci latwo zdobyc i latwo naprawic. Mam od ich zmywarke teraz. Mimo ze normalna i ja bede wywalac chodzi jak burza. firma podlega Elektroluxowi, ale nadal jest amerykanska. plyta wyglada tak http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/cfc/frigidairegalleryseriesfgic3067mb2_81cea_zpsmh920hho.jpeg elektorluxa nie chce bo ma ramke http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/cfc/EW30IC60LS_vignette2_hr_pos2_1025x532_zpswdhm7jy1.jpeg gdyby ta ramka byla jak w samsungu, no ale nie jest. wali po oczach. najpierw myslalam tak - kosztem kuchni z Ikei kupie wypasione, wymarzone AGD, teraz zniw mysle - kosztem tanszego AGD wole miec lepsze blaty. Czemu? latwe....blaty mnie przezyja. AGD moze szlag trafic zaraz po wygasnieciu gwarancji (maja chipy wsadzone). Nie mam zamiaru wywalac 4 tys na nowa plyte co kilka lat. Ta jest za 1400 , piekarnik tez. Jak zdechnie za 2-3 lata kupie nowe. juz jest ten Samsung-moje-chciejstwo w sklepie, a ja nadal nie zdecydowalam. na szczescie nie mam malych dzieci wiec nie musze gotowac zupek codziennie i nie musze sie spieszyc z decyzja. bo co jesli indukcji nie polubie?? z gory mowie ze gaz mialam i nie chce. aha, zadna z moich pateln sie nie nadaje na indukcje, nawet jedna. garnki ok, lagostina w porzadku, szwabskie tez, jedynie co to dwa z KA odpadaja na indukcje. Przynajmniej nie musze nowych garow kuowac jesli zdecyduje sie na indukcje. jak to baba...zmienna jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 22.01.2017 01:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2017 (edytowane) O czym Wy mówicie ? Jakie salcesony ma Mmikka i gdzie to widać? Czuję się zagubiona i niedoinformowana Blat podoba mi się ten po lewej Chodzi Ci o GE, bo to oni jako pierwsi zrobili lodówkę, firma istnieje od 1892 i to mi się nie zgadza. Mam ich pralkę taką ładowaną z góry. Wchodzi lekko zimowa kołdra 200 x 220. Wystartuj z tego systemu na zewnętrznym dysku. Masz dostęp do zawartości kompa. Zdejmij wszystko na czym Ci zależy, tzn. przegraj na inny zewnetrzny nośnik, nawet na ten, jeśli jest miejsce, który masz teraz jako główny (ten zewnętrzny). Skopiuj też listy kontaktów. Twardziela musisz sformatować więc stracisz wszystko i wszystkie dane. Po sformatowaniu instalujesz system i gra muzyka. Edytowane 22 Stycznia 2017 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 22.01.2017 02:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2017 zgadza sie ze Ci sie nie zgadza , bo nie pisalam o pierwszej lodowce normalnej ale o lodowce self contained - czego nie umiem przetlumaczyc na polski, ale to taka komercyjna. Ta firma to Frigidaire. A np. wiekszsc agd z Ikei - przynajmniej na tej polkuli robi Whirlpool. Pestka problem w tym ze disk jest sformatowany, po sformatowaniu BEZ zewnetrznego powinno zainstalowac nowy system prosto od nich, niestety nie chce to zrobic i jakis error wyskakuje, a bez systemu na compie - compa sie nie odpali, znaczy sie wlaczy ale szara sciana bo brak systemu. I nie wiem jak to rozgryzc. I dlaczego ten error wyskakuje. Dlatego bylam ciekawa czy wiesz czy da sie z zewnetrznego wgrac na mac'a?? jak nie musze kupic usb mal zeby miec i na nim zainstalowac bo latac z tym zewnetrznym na kablu to za duzo. systemu nie ma, zaladowac nie moge tego programu co mi dalas tak wiec jak nie ma rady bede musiala go oddac do znachora bo za nic nie moge rozgryzc co sie stalo, jedno co pisalo u nich na stronie jest mozliwe ale ja tego tego nie zrobie. W linuxa wlezc czy bios'a na windows cos przeflancowac nie ma sprawy ale w mac'u nie mam pojecia jak ich system trzeba przetrzebic. nie wiem czy wiesz o co chodzi, nie mam wiedzy po polsku z compami a pewne sprawy sie inaczej nazywaja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 22.01.2017 02:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2017 salceson - kamien story zaniest zylakow ma paciaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 22.01.2017 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2017 salceson - kamien story zaniest zylakow ma paciaje Nie, nie to kamień który ma kolor ni to sraki ni to pomarańczy czy brązu bo naciapane w tym jak w salcesonie, po prostu ma wygląd salcesonu w przekroju -obrzydlistwo. A Mika nie wiem jaki ma blat? Mój M nigdy na Mac nie pracował więc nawet go nie pytam czy wie jak odpalić w tym system. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 22.01.2017 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2017 Ta pani nie miała na myśli blatu, chyba o całej kuchni tak powiedziała. A mam białe meble i prawie czarny pażdziochowaty blat, który wygląda jak łupek. Kolory w kuchni mam biało-czarne-grafitowe. Tego można nie znosić, ale określenie naciapane, to mi mało pasuje. Maniu, indukcja ma jedną straszną wadę, zwłaszcza w słonecznej kuchni, widać na niej ciągle kurz. Mąż jej nie lubi, woli gazową, Ramki w indukcjach też mi się nie podobają. Pestka, deskę marmurową mam dużą, (60x35 cm.) Stoi na niej czajnik i na niej widać kółeczka od kubków. Była impregnowana przez pana sprzedawcę. Moja decha salcesonu nie przypomina, bo chciałam jak najbardziej białą i pan mi taką wybrał. Bardzo ją lubię, bo zasłania mi miejsce klejenia blatu, gdzie mam wybrzuszenie od zalania (?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 22.01.2017 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2017 (edytowane) J. pyta jak zrobiłaś formatowanie? Powinnaś na dysku zewnętrznym z Utilities wejść na Disc Utility i tam kliknąć po lewej na ikonę dysku twardego, która ma na końcu nazwy „media”. Wybierasz formatowanie Mac OS Extender Journaled. Jeśli formatowałaś inaczej, to zrób to jeszcze raz. Resztę posłałam Ci w PDFie. J znalazł specjalnie po angielsku Po sformatowaniu: Masz uruchomiony komp z dysku zewnętrznego? Tak? To okey. Na tym zewnętrznym najlepiej byłoby jakbyś miała tylko system. Ściągnij z netu na zewnętrzny (gdzie masz system uruchomiony) program do kopiowania zawartości dysku. My używamy Carbon Copy Cloner. Teraz tym programem zrób kopię dysku zewnętrznego na ten komputerowy. I już Pozostaje jeszcze wystartować dysk główny. Wchodzisz spod jabłuszka (na monitorze lewy górny róg na listwie) w System Preferences i tam otwierasz Startup Disk. Wyberasz dysk startowy i potwierdzasz. KONIEC Edytowane 22 Stycznia 2017 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 22.01.2017 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2017 Dwa razy, psiakrew, pisałam, bo zjadło mi posta i nie odtworzyło. Jakieś dzieciaki piszą te programiki do obsługi forum chyba. Gorzej, że napisałam też o salcesonach i marmurach Dobra jeszcze raz. Vesi, dobra nazwa te salcesony. Też tego nie trawię. Mmikka, masz ciemną kuchnię Czarna, to było (jest nadal) moje marzenie, ale ustąpiłam przed „przemocą domową”. J nie lubi, on by wszystko chciał drewniane Z marmurami jest tak (musiałam się trochę na studiach o kamieniach i metalach nauczyć), że one jak każdy wapiń są porowate. Jedne mniej, inne więcej. Stąd ich podatność na plamy. Ja mam 4 płyty A4 z marmurów litewskich. Od 15 lat używam ich jako podstawek pod gorące, desek do krojenia mięsa. Nigdy nie były niczym impregnowane. Nigdy żadnych plam nie złapały. Brudzą się jak cholera, ale dają się wyszorować do czysta. Z Carrary jest taki jeden marmur, którego używa się na blaty rzeźnicze. Twardy tak, że młotem można walić. Żadnych plam nie łapie. Znajomemu rzeźbiarzowi przysłali kiedyś omyłkowo. Robił anioła na Powązki. Kłął i pił, bo zniszczył sobie narzędzia zanim dał radę wyrzeźbić. No, więc marmur ma dziureczki i jedyny skuteczny sposób, to zalać je specjalną bardzo żadką żywicą epoksydową, a po zastygnięciu przeszlifować powierzchnię tarczą diamentową. Dopiero na taki marmur kładzie się impregnaty. Impregnaty same w sobie się wypłukują i ścierają. Trzeba powtarzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts