pestka56 25.01.2017 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2017 Ja bym tych drzwi nie malowała. Ściągnęłabym to czym są teraz pokryte i odbarwiła. Może być bejca, a potem olej, wosk lub lakier. Albo transparentna biała emalia. Ona daje efekt rozbielenia, alesłoje widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 25.01.2017 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2017 Pierwszy, włąściwie typowo amerykański dom, którego wnętrza mi się podobają. Przynajmniej niektóre, bo łazienki są do niczegoito ponurepodziemie też mnie odstrasza. Poza tym w kominkowym wisi żyrandol, który kocham http://onekindesign.com/2017/01/24/modern-farmhouse-style/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 25.01.2017 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2017 I jest Mani dodatkowy kran nad kuchenką. Bardzo fajny dywan pod stołem w jadalni. Żyrandol bardzo ładny. Pestka, pamiętasz nasze żyrandole, zawieszane jeden obok drugiego kolorowe patyczki/sopelki? Mieliśmy w domu taki na kilka żarówek. Kilka pięter tych patyczków wisiało. Jak ja nie lubiłam go myć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 25.01.2017 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2017 Nie miałam do czynienia ztakim. Pewnie dlatego tak mi się ten podoba. Nawet to, że cena to ponad 3 tys euro jakoś mnie nie odciąga od niego. Może kiedyś nazbieram odpowiednią ilość sopelków, a wtedy pojadę do kowala 3 wsie dalej i zamówię obręcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 26.01.2017 01:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 Pestka sprecyzuj "wlasciwie typowo amerykanski dom"... dom wiekszy niz moj, ale tak samo budowany i rozlozony. Typowy na ta polkule. Kominkowy taki sam jak moj, moze pol metra do metra wiekszy? bo ma wysunieta czesc na ogord jadalnia wielkosci jak moja, tyle ze ma ja otwarta a ja mam sciane ze schodami lazienki sie mi podobaja - kazda, sa takie typowe jak tutaj sie robi Jaskinia? CUD!!!! to wlasnie jest typowa jaskinia z sala kinowa, musi byc ciemna! jak w kinie. Lepiej sie oglada. zauwazcie jedno, tak jak ja ten dom ma guzik ogrodka. Basen i koniec. I maly ten basen, bo maly ogordek. Mika zauwaz ze ma 3 te krany - w zlewie, na wyspie i nad kuchenka. Na wyspach tez jest bardzo popularne miec dodatkowy jednokomorowy zlew. Co mi sie bardzo podoba - czarne okna. Gdybym tak mogla wyeliminowac 3 domy z tylu tobym rozwalila kazde okno, posciagala shutters i wsadzila z czarnymi framugami. Bez niczego lyse. Bardzo mi sie to zawsze podobalo i podoba. wpadlam jak sliwka , wyszperalam jakis nastepny skandywnawki serial kryminalny i caly dzien siedze. Jeszcze mi zostaly 2 odcinki. Dzis zmecze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 26.01.2017 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 Dostrzegłam jeszcze jedno źródło wody Ze szkolnej klasówki-- podaj 3 stany skupienia wody. Odpowiedź- kuchnia, kibel, łazienka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 26.01.2017 13:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 heee to 4 bo na dole w jaskini w barze jeszcze ! samochod sie grzeje, zaraz jade do Ikei, wymienic blat na wiekszy i kupie Mika to gowienko szufladkowe, zobaczymy jak to wyglada i czy dasz rade przykleic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 26.01.2017 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 Nie uwierzysz, tydzień temu byliśmy w Ikea. Zjedliśmy obiad i moje chłopie powiedziało, że mu gorąco i nie chce mu się po sklepie chodzić. No i odpuściłam to gówienko , bo jechaliśmy jeszcze do innego sklepu. W galerii w jednym sklepie mąż chciał kupić identyczne spodnie jakie ma już poprzecierane. Weszliśmy tam i słyszę-- ty, czujesz? Coś tu śmierdzi Chyba w drodze z Chin kontener pleśń załapał, bo w całym sklepie cuchnęło. Wróciliśmy bez spodni, plastikowego gówienka i półeczki pod prysznic. Z wycieraczką Jutro dzwonię do sklepu, czy półeczki doszły, jak tak to znów trzeba jechać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 26.01.2017 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 Mania, Twój dom się wyłamuje z „typowy amerykański” Myślałam o urządzaniu wnętrz. Najczęściej są ciężkie i przeładowane niekonsekwentnie dobranymi meblami. Wszystko jedno, czy pokoje są duże, czy małe. To akurat poza dyskusją. W tym domu dużo dają te czarne cienkie ramy okienne. SUPER. Kominkowy jest bardzo w kierunku minimalizm, ale znów tylko delikatnie. Równocześnie są dodane elementy w różnym stylu. Jak ten żyrandol. Podobają mi się schody i podłogi. Natomiast w szarej łazience ten mur wokół prysznica mnie okropnie drażni. Po prostu jak kojec dla konia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 26.01.2017 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 Pestka, z twoją Kasią mi się skojarzył ten wieszak https://www.olx.pl/oferta/stary-wieszak-wiszacy-drewniany-z-polka-konie-CID628-IDjXxoW.html#b307a7edb0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 26.01.2017 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 Nadrabiłam zaległości. Choroba mnie na tydzień do łóżka powalila, Julka coś przywlekła ze szkoły. Też mam problemy z kompem. Mój laptopik coś cały czas wywalał mi błąd i reseta robił. Mąż coś mówił że to dysk może siadać. Dałam mu kompa żeby go wyciągnął i zagrał cały, bo kopie na naszym serwerze domowym tylko zdjęc robię regularnie. Jak się okazało dysk jest ok i raczej nic mu nie będzie bo jest lepsiejszy i 30 lat gwarancji ma. Ale zgrał i tak cały. Zamontował go elegancko, odwrócił go i wylały się z niego kocie siki od razu poszedł do czyszczenia, ale siki jak kwas rozpuściły wszystko w srodku. Komp całkowicie do wywalenia 10 tys w plecy jestem i z nowym ciężko będzie no juz nie produkuja takich, części do niego nie ma bo to edycja limitowana była, że szrota też nie ma bo się nie psują. Jestem kompletnie zalamana, bez kompa jak bez ręki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 26.01.2017 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 Mika wagę mam z lidla, za 20 zł, dotykowa. Sprawuje się dobrze. Dobra wagę z tchibo też miałam. Czasem są w lidlu wagi, trzeba polować. Tylko dotykowa kupuj, wygodniejsze w obsłudze. Mania kuchenka wypas tez uważam że najlepszym jedzenie na ogniu wychodzi garnki mam z ikei, stalowe. Też jestemam zwolenniczką delikatnych żyłek na blacie, ciapki kompletnie mi nie podchodzą... Kran przy kuchence - moje marzenie boski jest. Już Ci zazdroszczę. U siebie może imitacje zrobię bo i tak z prawdziwego nie korzystalabym bo nigdy nie leje zimnej wody do garnków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 26.01.2017 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 Dzięki ci panie, że nasze koty nie sikają Emi, PRZEPRASZAM, sama bym się popłakała, ale brzmi jak anegdota. Nawet łobuzowi scierą nie przylejesz bo nie wiadomo, który taki spryciarz Normalnie swoje bym przez okno wyrzuciła, za ogon i won. Zasadź się na allegro. Można upolować dobre komputery za niewielkie pieniądze. Pewnie towiesz i ja tu sobie tak tylko gadam. Może przynajmniej do czasu aż jakiś wypasiony kupisz znajdziesz zastępstwo. Mmikka, ja dziś dogorywam. Obudziłam się z kłuciem, szczypaniem w mięśniu gdzieś przy łopatce. Zupełnie jakbym przeforsowała. Odpołudnia boli mnie już cały bark, pół szyji i głowy. Dziobię jednym palcem w tableta. Wieszak by u Kaśki pasował w siodlarni. Ona ma w ogrodzie domek przerobiony z koziej obórki. Tam jest salonik z kozą/piecykiem, miejsce na siodła i szafki dla klientów, i mała łazienka z prysznicem. Plany są, żeby nadbudować i zrobić pokoje noclegowe dla weekendowych chętnych na jazdy konne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 26.01.2017 18:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 wpadam szybko z pedu-rozpedu na chwile, potem siade dluzej Emi ciesze sie ze wrocilas bo zesmy sie zastanawialy co sie stalo, chorobko widze kazdego dopada, ja chora nie oprocz smalrkow ale mam straszne zakwasy w nogach nie wiem po czym, az kuleje Emi - to na compa! wiem jak to boli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 26.01.2017 18:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 ps. bylam w Ikei kupilam szufladke, potem obstrykam ale bylam jeszcze gdzies, i jeszcze gdzies i zrobilam piekne zakupy a raczej M zrobil dla mnie i skwitowal ze go wykoncze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 26.01.2017 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 Emi, strasznie współczuję Futrzak wysadził pupę na ciepłym, zamiast na śniegu czy piasku się brudzić. Dobrze, że to nie jedynak, złość na wszystkich się rozłożyła. Ale bym głośno gderała, cholerom małym Fajnie, że się odnalazłaś Pestka, wysmaruj się czymś rozgrzewającym. I dużo pij, żeby to się w przeziębienie nie przekształciło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 26.01.2017 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 siadkam, M do sklepu pojechal Emi - jak kot nasikal na klawiature ? zostawilas otwartego lapa???Kot mi raz zalatwil ale tylko skorzane rekawiczki. Na szczescie tylko tyle, kocur. Z czego wiec piszesz? masz jakis zamiennik??? czy kupisz sobie cos narazie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 26.01.2017 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 Też zostawiam otwartego lapka. Tylko nasz kot bardzo rzadko z kuwety korzysta, woli iść na podwórko. I przez to łażenie budzi mnie kilka razy w nocy. Latem na dworze śpi, teraz w domu. Tak czy inaczej, wygodniejszy w obsłudze od pasa, ale wolę psy. Z tym kotem nie pogadam Emi, zapoluję w Lidlu na wagę, jak nie to Tchibo swoje ma stale w ofercie. Ważne, że dobrze ważą. Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 26.01.2017 19:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 co do indukcji. Moze i mam najmniejsza ale sprawdzila sie zanim zdecyduje co kupic , mam okazje przetrenowac, ale juz oboje z M wiemy ze chcemy indukcje i nie wracam do ceramicznej. Gaz odpada, jak bede chciala na ogniu robic - rozpale ognisko i "uwarze" w garze na prawdziwym ogniu a nie na gazowym jak przystalo na tubylca Grochowka wyszla piekna do dzis ja czuje jak latam do sraczyka Placki ziemniaczane - a jakze, zrobilam. A ze czesto nie robie bo mam lenia i bo smierdzi mi potem ...na placki jezdzimy do polskiej knajpy gdzie je robia na kuchni gazowej. U siebie robilam na ceramicznej. teraz zrobilam na idukcji - nie ma zadnej roznicy. Podejrzewam ze to tylko w glowie siedzi ze smakuje inaczej, tak jak w glowie siedzi ze kuchnia z Iei to totalna sieczka. A ze mialam kiedys gazowa kuchenke tez i gotowalam i pieklam - bo piekarnik tez byl gazowy a nie na prad - dla mnie nie ma roznicy tak wiec z tym klamka zapadla - jestem juz na 100% zdecydowana na indukcje. do szumow, odglosow sie przyzwyczaje. co nam sie spodobalo - grzeje, podgrzewa i gotuje szybciej niz gazowa albo ceramiczna - bez dwoch slow. Zanim sie obejrzelismy zimna lodowata woda bulgotala. ide powsadzac fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 26.01.2017 19:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 dobra, co wczoraj zrobilam to zalozylam konto na Pinrescie i w koncu wszystkie fotki mam tematycznie ulozone (inspiracje i moje domowe), koniec z trzymaniem fotek i szukaniem na compie w folderach Mika pojemniczek mie mialam zbytnio co wsadzic zebys sobie wyobrazila a zeby wielkoscia na polski rozmiar pasowalo - najlepiej bylaby puszka coli albo cos ale nie mam, wsadzilam papier jest spore http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/cfc/IMG_7003_zpsuliaf5ew.jpg http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/cfc/IMG_7004_zpszkfhxjpg.jpg a tu jest ten tyl ktory ma byc przykrecony a ktory myslalas na tasme http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/cfc/IMG_7005_zps36lbxw0e.jpg http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/cfc/IMG_7006_zpsefedpdgj.jpg http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/cfc/IMG_7007_zpstr0attok.jpg to jest to co owilam ze tasma raczej nic nie daa bo sa wystajace czesci, nie bedzie chwytu, obciazysz i odleci. CO ja Ci mowilam - deseczke przykleic do szafki a to przykrecic do deseczki. Wiesz o czym mowie??? wtedy bedzie trzymac i nic nie bedziesz wiercic w szafce a tasme zawsze mozna sciagnac. mierzylam pod zlewem - podoba mi sie to i zda egzamin. Jak M zamontuje to pokaze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts