Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

w ikei dzis kuoilam jeszcze szybki do szuflad - o tych ich szufladach napisze osobno. I koszyczek na zlew do plukania. Pasuje, balam sie ze bedzie zly rozmiar.

Trafilam tez na drzwiczki na bok, jeszcze mi dwoch wysokich brakuje na ta witrynke.

ale dzisiejsze moje skarby ...

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/cfc/IMG_7013_zpsj90dv7rv.jpg

MARMUREK kupilismy na sciane:wave::wave:

w koncu! ponad 3 lata czekania :wave:

mieli kilka wybralam ten -

1. bez zadnych zylek - bo nie wiem jaki blat bedzie, nie chce za duzo zylek, wole pole do popisu miec z blatem

2. wybralam najbielszy jaki mieli z szara nuta (bo sa jeszcze ze zlota)

3. na wysoki polysk (bo sa jeszcze honed czyli matowe)

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/cfc/IMG_7010_zpsypci7iml.jpg

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/cfc/IMG_7011_zpsybomcaln.jpg

myslalam jeszcze o oktagonkach bo sie mi bardzo podobaja, ale zrezygnowalam - one ladnie wygladaja w wielkich kuchniach ktore maja duzo wolnych scian.

byly tez bez polysku ale odpadly, ja chce zeby sie odbijalo

byly tez 3D ale raz ze jedne byly bez polysku a drugie wymieszane polysk i bez to dla mnie to lapacz kurzu, nie bede jeszcze scian w kuchi odkurzac plus one bardziej do nowoczesnej kuchni pasuja

byly bardziej szarawe ale jak pisalam nie chcialam. Ani z zylkami nie chcialam bo jakbym tak wlanela jakis blat z zylkami byloby juz za duzo.

a teraz moj nastepny skarb...kupilam taki :wave:

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/cfc/Wall%20Mounted%20Retractable%20Pot%20Filler%20Faucet1_zpsjhqolpuh.png

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/cfc/Wall%20Mounted%20Retractable%20Pot%20Filler%20Faucet_zpsadvu1ywh.png

Nie jest to Delta ale nie musze miec delty, ten jest tanszy o 100$ a nawet wiecej. A jest podobny ze hej. Mialam zupelnie tani wziasc za grosze ale wolelismy dolozyc, no i byl trochu na przecenie to sie udalo - ma tez dobra recenzje. Niestety musialam online kupic ale - zero vatu i wysylka za free.

M wlasnie pojechal do sklepu po rurke miedziana, musi do Ricka zaniesc zeby nam kawalek zespawal. Tylko ta czesc w scianie co bedzie szla. Reszta bedzie flex line czyli takie jak mam rurki w calym domu plastykowe czy z czego to tam jest - wyginaja sie na wszystkie strony nie trzeba kolanek ani spawac robic.

Kranik powinien byc w przyszlym tygodniu.

M niestety jutro idzie do pracy, albo raczej - na szczescie, wiec tak hop siup tego nie zrobimy. Trzeba rurke zrobic, trzeba rozwalic kontakty i poprzenosic bo jak pisalam likwiduje te na widoku i beda listwowe pod szafkami no i - trzeba znow zlew rozebrac, zmienic blat, wyciac dziure i na nowo ta strone zrobic.

Mam nadzieje ze do konca niedzieli bedzie juz wszystko zafugowane elegancko.

dobrze ze cieplo, musi maszyne do garazu wyniesc i ja umyc i tam bedzie cial, w kuchni odpada bo trzeba wodna ciac wiec bylby syf.

ZACIERAM NOGAMI ZE SZCZESCIA :p

Edytowane przez mania1220

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ale to nie moje imie i nazwisko :no:

swoich nie podawalam wiec nie orzejmuj sie Alicja :p

zanim wkleilas ten domek ja nawsadzalam czarnych okien - smialam sie potem sama do siebie ze jakas telepatia

jeszcze tam nie ma wszystkiego, to dopiero poczotek, czesc musze wsadzic z moich folderow

https://www.pinterest.com/alicjapuryniec/

a na temat tego domu i stylu amerykanskiego jeszcze cos napisze :p

Dziewczyny laptop leżał do góry podwoziem rozkręcony - na fotelu. Kot nalal w dziurę po wyjęciu dysku... jakby nasikał na klawiaturę albo w jakies inne miejsce normalne nic by się nie stało bo laptop ma WSZEDZIE uszczelki...

Kompa nie mam, korzystam z telefonu.... nie mam pojęcia kiedy będę mieć nowego kompa, tak jak pestka pisała poluje na all na mojego, bo żaden nowy nie spełnia moich oczekiwań... nie produkuja już takich....

Mania zakupy super, płyteczki śliczne. Kraniku zazdroszczę.

Mika zeby sie nie pytalo ciagle o zalogowanie - zaloguj sie. Tylo @ dajesz i wtedy swoje podpinki zrobisz.

Ja dzis z tym pojemniczkiem...pozbieralam w Ikei co mialam pozbierac i juz wychodzilam i nagle mnie olsnilo:p I mowie do M - F*** , pojemniczek! bo Mika czeka :lol2:

A kieliszki - jak zrobilam witrynke kazalam M kupic dwie paczki kieliszkow w Ikei zeby ja zapchac, niby nieduzo bo 12 ich a jak je ustawilam mowie do M - i po CH*** mi tyle kieliszkow jak wina prawie nie pijemy :lol2:

czekalam i czekalam na wycene carrary - z ciekawosci. Myslalam ze mnie zlala, okazalo sie ze jej moj @ do spam'u wskoczyl.

NO WIEC.....za Carrare do kuchni wycenila mi na...tyle samo co za kwaecowke, czyli 4 tys za kuchnie i 1300 wyspe.

A kwarcowke pod calacatte - na przecenie za tyle samo do konca stycznia tylko. A potem cena w gore.

Mowilam Wam ze ceny takie same albo wyzsze :p

Granitu nie wycenila bo nie wiedziala o ktory mi chodzilo a ja zdjecia nie pstryklam. Musze sie przejechc.

czekam tez na wycene krzyzakow na szyby, do zrobienia tylko prosili o dokladne wymiary. Zobaczymy ile u mnie zawolaja i potem zrobie wycene w Overlay's w US.

pasek - jedni mi napisali 15-20 i na miejscu utna, drudzy chca 100 :mad:

oczywscie odpadli w odbiegu.

Właśnie jak oglądałam pestki pinterest, to się zalogowałam i zaraz konto usunęłam, bo mam imię i nazwisko i się przeraziłam jak zobaczyłam adres.

Nie mam już siły pamiętać pinów, puków i haseł do wszystkiego i dlatego nie założyłam lewego konta jeszcze :rolleyes: Ale, jak mus, to mus.:bash:

Ja też najwięcej kieliszków do wina mam z Ikea. One kuszą - kup mnie- są ładne i tanie :)

Pestka bYznesy kreci :lol2:

No wiec....

M wrocil z rurka juz zespawana, Rick odrazu zrobil.

Odkrecilismy plyty z sufitu w jaskini, M zaznaczyl i przewiercil dziury na rury,

posciagal drzwiczki nad okapem i z witrynki, ja juz olowe wypakowalam...witrynka po raz enty idzie w dol, okap bedziemy przerabiac na inny...znow caly dom zawalony

zacznie robic po pracy.

zima sie konczy a ja nie wzielam sie uporzadkowac swoje DIY jak sobie obiecalam. Musze poszukac i wklepie na pinresta, zaiast jakies galerie diabli wiedza gdzie robic

To ja się podepnę pod problemy komputerowe. Od jakiegoś czasu moja lepsza połówka gada mi, że kupiłby komputer stacjonarny, używany.

Potrzebny do oglądania stron w necie i jakieś filmy można oglądać. Nie gramy. Monitor mamy, Pestka, Emi- rzućcie jakimś linkiem do czegoś wartego zainteresowania :yes:

Żadne interesy :sick: No, po prostu rozważaliśmy ze 2 lata temu robienie czołówek do filmów i montowanie dla znajomego operatora, ale się rozleciało :( Wtedy złapaliśmy kontakt do takiego jednego czarodzieja, który potrawi dużo, oj, bardzo dużo i nie jest na dodatek pazerny finansowo.

Mmikka, ja Ci oczywiście polecę appla. Filmy można spokojnie oglądać nawet na dosyć starym już minimacu. Mamy jednego z naszych staruszków, który już do pracy za wolny, podłączonego do projektora i do netu :)

Dużo jest tego:

http://allegro.pl/komputery-stacjonarne-486?id=486&order=p&string=apple&bmatch=base-relevance-floki-5-ele-1-3-1018

Podpytaj Twojego M coś dokładniej, to ja poproszę mojego, żeby wyszukał dobry egzemplarz :)

Tak na szybko dobry i tanio MacPro

http://allegro.pl/apple-mac-pro-2x-xeon-dualcore-2660mh-6g-1tb-a1186-i6666697984.html

Wada – jest duży i slychać troszkę wiatraczek

Edytowane przez pestka56

Ten to dosyć już stary. Mogą być z nim problemy z systemem, bo nie wszystkie programy na starym będą chodziły, a on już nowszych nie udźwignie. Czekaj wyszkam Ci nowszego za dobre pieniądze i... będzie o połowę cieńszy :)

Klawiaturę i mysz do maca potrzeba taką, która ma w opisie, że chodzi z Mac OS