Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Prawdopodobnie będę u nich w tygodniu, to przyjrzę się tym panelom.

Za to mój wczoraj zrobił faworki. Poszedł na ilość, daliśmy na górę, zawieźliśmy do mamy i jeszcze dużo zostało, Pyszne wyszły. Wałkiem jak walił w ciasto, kot na dworze usłyszał, że w domu coś się dzieje, przyszedł zobaczyć, ze strachu podskoczył z pół metra do góry i uciekł na dwór.

Z ciekawość spytam, czy robotem da się wyrobić ciasto na faworki?

Podoba mi się w tym domu, że drzwi są w kolorze ścian pokoi.

Podoba mi się to co jest na ścianach w szarej łazience.

http://www.archdaily.com/803903/maison-a-colombages-refurbishment-05am-arquitectura

Sufit mogłabyś sobie taki w kuchni zrobić

17_AG_9482_83.jpg

lady ten domes, tylko zrobiony do staging zeby ladne zdjecia byly i totalnie lodowaty.

NIE MA parapetow :D

edytuje - I co ja napisalam na gorze??? comp mi sam pizza muse to wylaczyc bo banialuki wychodza ha ha, mialo byc ladny ten dom, ooo tu tez zamiast pisze jest pizza i zamiast musze jest muse :lol2:

musze pomyslec o suficie, nie mam ze kuchnie to jedno pomieszczenie, zachodzi nad wyspe i za wyspe do kominkowego, ta czesc sufitu kuchennego bez barana :cool:

wszystko mnie boli. Poszlam spac o 4 rano, ale sciana ma juz fugi. Jutro pewno reszta scian. Nie wiem jak liczylismy, babka w sklepie tez liczyla i bralismy 10% wiecej a tu wyglada ze nam braknie badz bedzie na styk :eek:

A myslalam ze pociagne je tez za witryna na zas.

serio sie wali ciasto walkiem?? robilam faworki chyba dwa razy w zyciu, chyba, bo jeden napewno. Nie wiedzialam ze cos sie bije. Bicie nie dla mnie, moj walek tone wazy ledwo podniesc moge.

Wczoraj Pestka ochoty ciastem mi narobila, dzis Mika faworkami a ja zero kuchni, zero piekarnika i zero okapu i mala kuchenka :cool:

kominek jest boski, jak zobaczylam pierwsze zdjecie ze byl kawalek zaciekawil mnie a potem sie oczy otworzyly .

sluchajcie, narobilam sie jak dziki osiol i chyba bede wygrzebywac fugi. Nie podoba mi sie kolor.

Zapomnialam o tym o czym wiedzialam - ze one inaczej wygladaja jak leza a inaczej jak wisza. Lezaly byly bielsze, wisza sza szarsze, wsadzilam biale fugi i mi sie nie podoba . M na dole tez wygrzebywal w lazience bo wyszly rude. Kawalek jest nie zafugowany bo M musi odlepic w kacie kilka i poprawie zanim zabierze sie za sciane obok - nie wadzil podporki, kafelki zjechaly i sie nie lacza w jednej lini z tymi co beda wiec trza kuc. Naloze tam ten szarawy co na dole zalozylismy i zobaczymy.

Na dole sa bezowe kafelki a zalozylismy szarawe fugi bo inne wychodzily za zolte i te szarawe wygladaja super, zlalo sie.

nawet nie chce muslec o skrobaniu...na podlodze latwiej to zrobic. SHIT :sick:

To jeszcze coś Ci pokażę, żebyś odsapnęła od skrobania w fugach

Dom jest w Australii. Wybudowany całkowicie z betonu. Ten kominek tylko dzięki temu może być taki jak jest.

Fireplace-Design-in-Gordons-Bay-House-in-Sydney-by-Luigi-Rosselli-Architects-c7d.jpg

Fireplace-Design-in-Gordons-Bay-House-in-Sydney-by-Luigi-Rosselli-Architects-c70.jpg

Fireplace-Design-in-Gordons-Bay-House-in-Sydney-by-Luigi-Rosselli-Architects.jpg

A ten ma portal ze stali z zamknięciem przesuwnym panelem http://www.guenter-matten.de/script/e/intro.php

GÜNTER_MATTEN-bolger.jpg

• Like 1

Bardzo fajny ten kominek, podoba mi sie. Gazowy widze.

A ja bym tam szczapki wsadzila jak ja mam w kominkach :p

Tez mialam do wyboru rozne szczapy i kamienie.

A ten drugi mi sie nie podoba. Fajny pomysl z zamykaniem tylko po co zamykac? Ale jakos mi ogolnie nie przypadl do gustu. Dwa poprzednie jak najbardziej :yes:

Emi to ja tymrazem dalam plame. Chyba mam za duzo na glowie ostatnio i nie wiem czemu ten bialy mi sie ubzdural.

Wiem ze ludzie biale daja, sprawdzalam. Ale mi cos nie halo, zapacialam szarym, czekam az przeschnie i umyje i pstrykne.

To juz druga plama w kuchni jaka dalam i zaluje :sick:

pierwsza drzwi szklane nie te co mialam wiasc a a teraz kolor fug.

NIE MAM NAWET SILY KLAC, chyba temu ze kazdy miesien i kosc mnie boli po wczorajszej robocie.

...pocieszam sie ze mam ten szary w domu bo zostal z dolu i byl to najjasniejszy jaki mieli w sklepie i nie musze leciec do sklepu i eksperymentowac, wiem jaki wyjdzie.

....i pocieszam sie ze dzis kranik przywoza, czekam na niego, ale i tak sie modle zeby wszystko z nim bylo ok. Kafelek dzis M nie zrobi bo wraca podobno pozno, ale kranu nie przepuszcze

ide sie chlastac:sick: ile razy juz ta kuchnia byla zakladana, rozwalana i poprawiana bo ciagle cos mi nie pasuje i nie usiade dopoki nie bedzie perfekt w miare mozliwosci co sie da zrobic z tym co mam , z moim ukladem i z tymi szafkami?? A teraz jeszcze kafelki.

jeszcze dzis sie namachalam lopata, sniegu nawalilo i zamarzl, a ja maszyny nie rusze bo za ciezka.

Emi co z Twoim compem?? lecisz z telefonu czy cos dzialasz i szukasz?

Oj, gadanie. Zrobisz tę kuchnię i będzie taka piękna, że padniemy na kolana :)

Nie ma tak dobrze na pintereście. Ja to obeszłam tak, że mam kolekcję tablic GARDEN – xxxxxx. Osobno do każdego tematu.

no wlasnie widzialam...

to sie narobie ha ha

kiedys Tomkowa podala mi fajny program - bo latwy byl - do laczenia zdjec, wychodzily fajne before & after.

Jak compa robilam to oczywiscie go szlag trafil a zapomnialam o nim zeby spisac co to :cool:

nie bede przelatywac calego Muratora bo nie mam pojecia kiedy to bylo :bash:

ktoras pamieta?

a moze macie jakis inny latwy w obsludze? bez kombinowania tylko sru i zrobione?

Bosia :hug:

tak, to ten programik, juz go sciaglam. Dzieki wielkie :D

Niestety Apple nic konkretnego nie wypuscilo i ich programami robic to pain in the ass :sick:

Kuchnia - moja krwawica :sick: zostawilam wczoraj krwawe smugi na kafelkach :mad: Od trzymania narzedzia, nawet nie poczulam ze mi skore zdziera i krew leci :mad:

Syzyfowa praca, wygrzebywanie fug nie da sie - M zrysowal mi 3 kafelki, wlasnie je wygrzebuje. Fuga jak chwycila to twarda. Wpadlismy na inny sposob. Inaczej bym to robila rok:sick:

Ale kranik przyszedl i jest cu-dow-ny :p:p nie zalozylismy wczoraj bo zaczelismy kafelki robic wiec nie dalo sie. Moze dzisiaj.

Edytowane przez mania1220