Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

Oj bo mi szkoda czasu kiedy mam wolne wiec se nadrabiam forum podczas nudnych czynności...

Miki drzwi można potraktować lakierobejca, ulubiona Vesi :p tylko kolor dębowy jasny, żeby zabił ten pomarańcz i lekko przyciemnil. U mnie tak były ratowane drzwi w domu, kiedy stolarz na rudo je pomalował.

Mania u ciebie drewno też by pasowało tylko w takim ładnym orzechowym odcieniu. Do szarości super pasuje.

Mania z tą płyta to zrobilabym tak: kupic sobie indukcje. Jeżeli zdecydujesz się sprzedać bierzesz indukcje pod pache do nowego domu a tu wrzucasz tanią gazowke. Płyty do zabudowy mają dużą tolerancję jeżeli chodzi o otwór w blacie, nowa płytę dopasujesz.

Solgaz wzielabym gdyby miał wirtualne płomienie i ta gałke doczepiana jak płyta która sobie wybrała Mania. Dla mnie te 2 rzeczy są konieczne do używania płyty. Dlatego się z gazowka mecze, sprytnie wziełam sobie żeliwne elementy więc o zmywarce mogę zapomnieć :bash: tez mam bosha.

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Vesi oczy masz, ale mysle ze potrzebujesz okularow :D

Jesli chodzi o zmiany w domu to jak Pestka pisala, kazda by cos zmienila badz inaczej zrobila. Czlowiek sie na bledach uczy, Ja tez zaluje ze nie wzielam tego samego domu ale z 3 sypialniami na gorze zamiast 4 bo bym miala moja lazienke wielka, jaskinia byla wykonczona i byly 2 garaze. Pojedynczy mi doskwiera.

Zawsze cos po czasie wylazi, ale pamietaj tez ze Ty jak ja kupilysmy domy juz postawione i wielu rzeczy sie nie da zrobic badz zmienic.

A nawet najbrzydsze miejsce mozna zrobic na cacko dodatkami.

Emi no ja rozumiem, ale nadal nie pojmuje jak mozna odkurzac i czytac :D jakbym sie zaczytala tobym musiala stac w miejscu i odkurzac albo rozwalilabym meble :D Podziwiam Cie :D

Nie Emi, ja nie widze u siebie drewnianych okien i ram , mam biale shutters, nie naleze tez do pokolenia ktore lubi wyglad rzewa. CHOCIAZ....drzewo bardzo lubie jasne w nowoczesnych domach i wtedy jestem na TAK :D

solgaza nie ma, juz kiedys z M podziwialismy.

krece nosem na gazowke , M mowi rob co chcesz, kupuj co chcesz, z drugiej strony patrze na finansowa strone - jesli mam sprzedac czy mi sie oplaca kupwac wypasione AGD, moge Emi wziasc pod pache ale moze sie na nic nie sprzydac - kupie cos ze wykonczone badz zrezygnuje z domu i kupie mieszkanie (starosc nachodzi robic sie nie chce naokolo) i sie okaze ze nie mam na tyle ampow w kablach zeby indukcje podlaczyc. Wywale kupe kasy dla czyjejs przyjemnosci i to mi sie nie zwroci.

Nie miala baba problemu..:cool:

Pestka sa? a gdzie je montuja, nad zlewem czy nad kuchenkami? czy nad kuchenkami w Polsce sie nie przyjelo jeszcze?

a tak z innej beczki - swiatlo po szafkami.

Planowalam zrobic na stale czyli kable w scianie i pstryk na scianie, ale odzucilam pomysl - raz ze trzeba pruc sciany, dwa ze Chris by musial rzyjechac, trzy - jak swiatla siada to dupa. Np. kabel jakiw scianie badz same swiatla, mimo ze ledowki bardzo dlugo swieca nigdy nic nie wiadomo. Moje co mam juz chyba uzywam z 5 lat i sa wlaczone 24/7 - nigdy nie wylaczam, czy dzien czy noc. Ale jedna siada gdzies w tramsformerze. I chcac wymienc jakby co, gdyby sie okazalo ze juz nie ma takich, ze nie robia co wtedy??

wiec zrezygnowalam i sa do normalnego kontaktu.

ale plan byl kupic te z Ikei, wyszlo mi ze wydam na wszystko okolo 1000$, kupa kasy - plyta Bocha kosztuje ta gazowa 1200$ :cool:

kupilam wiec tasmy ledowe ktre mozna ciac, do tego soecjalne wkladi z szybkami plus piloty ktorymi moge: gasic i zapalac, regulowac natezenie swiatla, jak M popije i chce tanczyc moge mu jeszcze dyskoteke wlaczyc :D kosztowalo mnie to 42$. Podlaczone bedzie w okapie widac nie bedzie a zawsze moge zmienic. I sie nie martwic ze juz nie beda robic.

ale do czego zmierzam pomijajac cene - M byl w Ikei cos wymienic i jeden facet oddawal te swiatla, facet z Ikei mu powiedzial ze maja bardzo duzo zwrotow i zazalen na te ich swiatla, wiec napisalam tylko wzgledem ostrzezenia, lepiej ich nie kupujcie, mowie o swiatlach Utrusta.

i w sumie nie sa ladne, strasznie duzo miesjca zajmuja, takie bulky sa, listwa ledowa lepsza

Emi dalam spokuj z pruciem scian. kabli nie widac u mnie a i tak sie swieca non stop, no a teraz na pilota bedzie to jest ok. Podoba mi sie to ze moge sciemniac albo pojasniac, cool idea :D

Emi Ty to taka cwana jak Pestka - domy postawily, projektowaly - a swojego watka NIE MAJA i nawet cos pokazac u siebie to CIEZKO :cool:

pamietacie te szpary nad szafkami w kuchni? nad herbaciana mnie wkurzalo bo nie bylo szpary....M tam konczy wlasnie kafelki , kazalam mu szafke opuscic na srubach, ze mam w nosie poziom skoro taka roznica. Nie ma domu z idealnymi scianami i sufitami, dom zawsze straci poziom jak sie usadowi w ziemi po budowie - nie ma bata, wiec trzeba robic tak zeby oczy nie bolalo - szafka sie obnizyla troche - oczy nie bola, mam szapre jak w reszcie. Niestety - w ta strone to dzialalo, a podniesc wszystkie do sufitu juz nie bo dolem krzywo by wyszlo w wielu miejscach, a jedna szafka sie gubi.

przynajmniej nie bede marudzic bo strasznie mnie to wnerwialo

Farbę i listwy kupiliśmy. Mania, jak te kolory się gryzą, to mam nie malować? Bo drzwi na pewno teraz nie tknę. Za małą dziurę wywierciłam......... w brzuchu M.

U nas płyta była na gaz, ale mieliśmy gaz z butli. Gdybym miała rurę z gazem, to na pewno nie mielibyśmy indukcji.

Pestka, wcześniej Emi Ciebie pytała o przyłączenie waszych miejscowości do Warszawy. :sleep: Stawiam, że jesteś na nie :D

Cieszę się, że zrobiłaś projekt i bierzesz się za mnie i Wani. Bardzo niecierpliwie czekam na komodę Wani, bo mamy ten sam problem:(

Ja mam 30 km do do W-wy, 4 km do Góry Kalwarii. Między mną a W-wą jest Piaseczno. Nie przyłączą nas. Nawet nie muszę się zastanawiać, ale byłabym przeciwna. Tu jak chcę to idę na rozmowę do burmistrza bez zamawiania na rok wcześniej i bez pokonywania nie wiedomo jakich przeszkód. Po prostu dzwonię i za kilka dni rozmawiam oko w oko. A co najważniejsze on wie kim ja jestem.

Projekt zrobiłam, odespałam i teraz wciąż się trochę denerwuję, bo okazuje się, że naczelna ma swoich ludzi ;). Ale widziałam ich robotę i jeśli wydawca głupi nie jest to ich wykoszę. Trochę mi szkoda tych ludzi, ale qrczę naprawdę nędza i co gorsza nie umieją zdjęć podciągnąć, żeby ludzie nie mieli zielonych twarzy.

W każdym razie trzymajcie kciuki dalej :)

Najpierw robię twoje drzwi :)

Jutro, po ciemku, przy sztucznym świetle już (mam nadzieję) nigdy nie będę malowała. Plamy potem widać.

Dzisiaj myślałam, że trupem padnę w sklepie przy odbiorze koszyczka. Po odczekaniu poł godziny jako druga w kolejce( sprzedawca znikł) , pan powiedział, że zamówienie nie dotarło. Mówię, że w piątek telefonicznie sprawdzałam i było. Pan myślał, że go okłamuję. Pokazałam w telefonie połączenie do nich i dopiero zaczął dzwonić i znalazł się nasz koszyk.

Tak jak pod Opolem ludzie od miesiąca protest głodowy robią.... tam już połączyli wioski z miastem.....

Pis wszystko przez posłów zgłasza... zresztą te ich konsultacje to tez o kant dupy jak te w sprawie gimnazjów na niby zrobili.... Julka w przyszłym roku do czwartej klasy idzie już według nowego programu.... :(

Mika jaki koszyczek zakupiłaś?

Emi, Ja nie mieszkam ani w Józefosławiu, ani w Julianowie. Od nich do mnie jest jeszcze ponad 12 km. Te dwie wsie są patrząc od W-wy przed Piasecznem, a ja mam jeszcze do siebie ponad 10 km za Piaseczno. Żeby moją wiochę przyłączyli, to musieliby najpierw łyknąć Piaseczno :)

Mmikka......aaaaaaaaa :D

Po kolej :

1. najpierw zdarte to co jest i tylko woskowane po lekkim rozjaśnieniu.
  2. potem malowane na biało, ale nie kryjącą farbą, tylko lazurem białym.
  3. no, i takie jak masz dla porównania

Mmikka_drzwi-jasne-drewno-IMAG2101.jpg

Mmikka_drzwi-na-biało-IMAG2101.jpg

Mmikka_drzwi-IMAG2101.jpg

Pestka, dziękuję :hug:

Mnie najbardziej podoba się z białymi drzwiami :yes:

A półeczkę musiałam reklamować, bo zaczęła rdzewieć. 5 lat gwarancji niby ma mieć. Oddałam po 1.5 roku do sklepu. Uparłam się na taką samą, bo dziury w kaflach wywiercone są. Później dokleję fotkę, na razie nie da się.