Emila3000 01.02.2017 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 Oj bo mi szkoda czasu kiedy mam wolne wiec se nadrabiam forum podczas nudnych czynności... Miki drzwi można potraktować lakierobejca, ulubiona Vesi tylko kolor dębowy jasny, żeby zabił ten pomarańcz i lekko przyciemnil. U mnie tak były ratowane drzwi w domu, kiedy stolarz na rudo je pomalował. Mania u ciebie drewno też by pasowało tylko w takim ładnym orzechowym odcieniu. Do szarości super pasuje. Mania z tą płyta to zrobilabym tak: kupic sobie indukcje. Jeżeli zdecydujesz się sprzedać bierzesz indukcje pod pache do nowego domu a tu wrzucasz tanią gazowke. Płyty do zabudowy mają dużą tolerancję jeżeli chodzi o otwór w blacie, nowa płytę dopasujesz. Solgaz wzielabym gdyby miał wirtualne płomienie i ta gałke doczepiana jak płyta która sobie wybrała Mania. Dla mnie te 2 rzeczy są konieczne do używania płyty. Dlatego się z gazowka mecze, sprytnie wziełam sobie żeliwne elementy więc o zmywarce mogę zapomnieć tez mam bosha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 01.02.2017 16:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 Vesi oczy masz, ale mysle ze potrzebujesz okularow Jesli chodzi o zmiany w domu to jak Pestka pisala, kazda by cos zmienila badz inaczej zrobila. Czlowiek sie na bledach uczy, Ja tez zaluje ze nie wzielam tego samego domu ale z 3 sypialniami na gorze zamiast 4 bo bym miala moja lazienke wielka, jaskinia byla wykonczona i byly 2 garaze. Pojedynczy mi doskwiera. Zawsze cos po czasie wylazi, ale pamietaj tez ze Ty jak ja kupilysmy domy juz postawione i wielu rzeczy sie nie da zrobic badz zmienic. A nawet najbrzydsze miejsce mozna zrobic na cacko dodatkami. Emi no ja rozumiem, ale nadal nie pojmuje jak mozna odkurzac i czytac jakbym sie zaczytala tobym musiala stac w miejscu i odkurzac albo rozwalilabym meble Podziwiam Cie Nie Emi, ja nie widze u siebie drewnianych okien i ram , mam biale shutters, nie naleze tez do pokolenia ktore lubi wyglad rzewa. CHOCIAZ....drzewo bardzo lubie jasne w nowoczesnych domach i wtedy jestem na TAK solgaza nie ma, juz kiedys z M podziwialismy. krece nosem na gazowke , M mowi rob co chcesz, kupuj co chcesz, z drugiej strony patrze na finansowa strone - jesli mam sprzedac czy mi sie oplaca kupwac wypasione AGD, moge Emi wziasc pod pache ale moze sie na nic nie sprzydac - kupie cos ze wykonczone badz zrezygnuje z domu i kupie mieszkanie (starosc nachodzi robic sie nie chce naokolo) i sie okaze ze nie mam na tyle ampow w kablach zeby indukcje podlaczyc. Wywale kupe kasy dla czyjejs przyjemnosci i to mi sie nie zwroci. Nie miala baba problemu.. Pestka sa? a gdzie je montuja, nad zlewem czy nad kuchenkami? czy nad kuchenkami w Polsce sie nie przyjelo jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 01.02.2017 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 Zajrzyj do Gai, bo ja nie pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 01.02.2017 16:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 a tak z innej beczki - swiatlo po szafkami. Planowalam zrobic na stale czyli kable w scianie i pstryk na scianie, ale odzucilam pomysl - raz ze trzeba pruc sciany, dwa ze Chris by musial rzyjechac, trzy - jak swiatla siada to dupa. Np. kabel jakiw scianie badz same swiatla, mimo ze ledowki bardzo dlugo swieca nigdy nic nie wiadomo. Moje co mam juz chyba uzywam z 5 lat i sa wlaczone 24/7 - nigdy nie wylaczam, czy dzien czy noc. Ale jedna siada gdzies w tramsformerze. I chcac wymienc jakby co, gdyby sie okazalo ze juz nie ma takich, ze nie robia co wtedy?? wiec zrezygnowalam i sa do normalnego kontaktu. ale plan byl kupic te z Ikei, wyszlo mi ze wydam na wszystko okolo 1000$, kupa kasy - plyta Bocha kosztuje ta gazowa 1200$ kupilam wiec tasmy ledowe ktre mozna ciac, do tego soecjalne wkladi z szybkami plus piloty ktorymi moge: gasic i zapalac, regulowac natezenie swiatla, jak M popije i chce tanczyc moge mu jeszcze dyskoteke wlaczyc kosztowalo mnie to 42$. Podlaczone bedzie w okapie widac nie bedzie a zawsze moge zmienic. I sie nie martwic ze juz nie beda robic. ale do czego zmierzam pomijajac cene - M byl w Ikei cos wymienic i jeden facet oddawal te swiatla, facet z Ikei mu powiedzial ze maja bardzo duzo zwrotow i zazalen na te ich swiatla, wiec napisalam tylko wzgledem ostrzezenia, lepiej ich nie kupujcie, mowie o swiatlach Utrusta. i w sumie nie sa ladne, strasznie duzo miesjca zajmuja, takie bulky sa, listwa ledowa lepsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 01.02.2017 16:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 nie znam Gai, daj prosze namiar obejrze tutaj te krany sa normalka i nie jest to nowa moda, ale jak to w Pl wyglada ciekawa bylam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 01.02.2017 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?245834-Nigdy-nie-jest-za-p%C3%B3%C5%BAno-%E2%80%93-czyli-nasz-pierwszy-ostatni-dom&p=7403789#post7403789 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 01.02.2017 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 Moje lampki też z taśmy ale dużo pradu chyba ciągną, do każdej lampki transformator 30 wat idzie... ale mam je na pstryczek na ścianie. Mój dom sama projektowam a i tak 90% w trakcie mieszkania wyszło że do zmiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 01.02.2017 17:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 faktycznie zescie pisaly o tych kranach - w zeszlym roku. ale go nie zalozyla az sprawdzilam, ja u siebie tu pierwszy raz pisalam o nich w 2012 bo w Pl w domu tez chce taki zalozyc, drugi raz wspominalam jak sie tutaj do domu wprowadzilam. 2012?? az tyle tu jestem ale czas leci.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 01.02.2017 17:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 Emi dalam spokuj z pruciem scian. kabli nie widac u mnie a i tak sie swieca non stop, no a teraz na pilota bedzie to jest ok. Podoba mi sie to ze moge sciemniac albo pojasniac, cool idea Emi Ty to taka cwana jak Pestka - domy postawily, projektowaly - a swojego watka NIE MAJA i nawet cos pokazac u siebie to CIEZKO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 01.02.2017 17:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 pamietacie te szpary nad szafkami w kuchni? nad herbaciana mnie wkurzalo bo nie bylo szpary....M tam konczy wlasnie kafelki , kazalam mu szafke opuscic na srubach, ze mam w nosie poziom skoro taka roznica. Nie ma domu z idealnymi scianami i sufitami, dom zawsze straci poziom jak sie usadowi w ziemi po budowie - nie ma bata, wiec trzeba robic tak zeby oczy nie bolalo - szafka sie obnizyla troche - oczy nie bola, mam szapre jak w reszcie. Niestety - w ta strone to dzialalo, a podniesc wszystkie do sufitu juz nie bo dolem krzywo by wyszlo w wielu miejscach, a jedna szafka sie gubi.przynajmniej nie bede marudzic bo strasznie mnie to wnerwialo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 01.02.2017 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 Farbę i listwy kupiliśmy. Mania, jak te kolory się gryzą, to mam nie malować? Bo drzwi na pewno teraz nie tknę. Za małą dziurę wywierciłam......... w brzuchu M. U nas płyta była na gaz, ale mieliśmy gaz z butli. Gdybym miała rurę z gazem, to na pewno nie mielibyśmy indukcji. Pestka, wcześniej Emi Ciebie pytała o przyłączenie waszych miejscowości do Warszawy. Stawiam, że jesteś na nie Cieszę się, że zrobiłaś projekt i bierzesz się za mnie i Wani. Bardzo niecierpliwie czekam na komodę Wani, bo mamy ten sam problem:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 01.02.2017 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 Ja mam 30 km do do W-wy, 4 km do Góry Kalwarii. Między mną a W-wą jest Piaseczno. Nie przyłączą nas. Nawet nie muszę się zastanawiać, ale byłabym przeciwna. Tu jak chcę to idę na rozmowę do burmistrza bez zamawiania na rok wcześniej i bez pokonywania nie wiedomo jakich przeszkód. Po prostu dzwonię i za kilka dni rozmawiam oko w oko. A co najważniejsze on wie kim ja jestem. Projekt zrobiłam, odespałam i teraz wciąż się trochę denerwuję, bo okazuje się, że naczelna ma swoich ludzi . Ale widziałam ich robotę i jeśli wydawca głupi nie jest to ich wykoszę. Trochę mi szkoda tych ludzi, ale qrczę naprawdę nędza i co gorsza nie umieją zdjęć podciągnąć, żeby ludzie nie mieli zielonych twarzy. W każdym razie trzymajcie kciuki dalej Najpierw robię twoje drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 01.02.2017 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 Mika maluj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 01.02.2017 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 Maluj Mika. Im gorzej te drzwi beda wyglądać tym lepiej chłop sam przemaluje jak nie na biało to na orzechowo.... Pestko dzisiaj cały dzień mówili właśnie o Twojej wiosce.... i wymieniona jest w tym projekcie ustawy co ja zgłosili do marszałka............ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 01.02.2017 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 Jutro, po ciemku, przy sztucznym świetle już (mam nadzieję) nigdy nie będę malowała. Plamy potem widać. Dzisiaj myślałam, że trupem padnę w sklepie przy odbiorze koszyczka. Po odczekaniu poł godziny jako druga w kolejce( sprzedawca znikł) , pan powiedział, że zamówienie nie dotarło. Mówię, że w piątek telefonicznie sprawdzałam i było. Pan myślał, że go okłamuję. Pokazałam w telefonie połączenie do nich i dopiero zaczął dzwonić i znalazł się nasz koszyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 01.02.2017 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 Właśnie, PiS chce mieszkańców pominąć zgłaszając przyłączenie jako projekt poselski, Wtedy ludzi nie muszą pytać. Znów protesty będą, a mogliby dać ludziom spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 01.02.2017 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 Tak jak pod Opolem ludzie od miesiąca protest głodowy robią.... tam już połączyli wioski z miastem..... Pis wszystko przez posłów zgłasza... zresztą te ich konsultacje to tez o kant dupy jak te w sprawie gimnazjów na niby zrobili.... Julka w przyszłym roku do czwartej klasy idzie już według nowego programu.... Mika jaki koszyczek zakupiłaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 01.02.2017 21:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 Mika maluj mna sie nie przejmuj, ja mam inne spojrzenie, nie jestem wyrocznia , i sie moze okazac ze w bledzie bylam. koszyczek jak pamietam dobrze do lazieki byl pod prysznic...chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 01.02.2017 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 Emi, Ja nie mieszkam ani w Józefosławiu, ani w Julianowie. Od nich do mnie jest jeszcze ponad 12 km. Te dwie wsie są patrząc od W-wy przed Piasecznem, a ja mam jeszcze do siebie ponad 10 km za Piaseczno. Żeby moją wiochę przyłączyli, to musieliby najpierw łyknąć Piaseczno Mmikka......aaaaaaaaa Po kolej : najpierw zdarte to co jest i tylko woskowane po lekkim rozjaśnieniu. potem malowane na biało, ale nie kryjącą farbą, tylko lazurem białym. no, i takie jak masz dla porównania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 01.02.2017 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 Pestka, dziękuję Mnie najbardziej podoba się z białymi drzwiami A półeczkę musiałam reklamować, bo zaczęła rdzewieć. 5 lat gwarancji niby ma mieć. Oddałam po 1.5 roku do sklepu. Uparłam się na taką samą, bo dziury w kaflach wywiercone są. Później dokleję fotkę, na razie nie da się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts