Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mania to nie są wsie zabite dechami... miasta po 250 tys mieszkamcow...są tam firmy, zakłady, wszystko płaci podatki... do tego jakies dotacje unijne... Np jak pisałam pod Opolem mają jakąś elektrownie z której full kasy było dla gminy... wszystko miasto zabralo a tej wsi ani grosza nie zostawili- na szkoły, na drogi itp..

kapuje, ale na zdrowy rosadek wlasnie podniosa podatki itp, ile bogaczy, sredniej klasy a ile biednych mieszka? nie ma tak ze ich tam nie ma.

Zabierajac tak wykoncza zaklady

u nas tak rzad zaczal podatki nakladac na zaklady, wymysleli podatek od podatku, prad poszedl w gore jak diabli, zaklady zaczely padac a kogo bylo jeszcze stac przeniosl sie do US bo taniej tam operowac. Czy takie cos nie grozi duzym zakladom u Was w takim wypadku?

ps.ostatnio sie burza rozwiala bo zaklad jak olacil 200 tys za prad na rok teraz musi placic 800 tys - wina rzadu niestety. My tez juz wiecej placimy. Jako normalni zjadacze chleba mowie.

Mania prezes ostatnio mówił, że nie ważne jest PKB i budzet kraju, ludzi ważne żeby wszystko było patriotyczne i katolickie... wykańcza ja firmy, wykańczaja spółki państwowe, puszczę Białowieża wycinaja, wszystko niszczą nie przejmuja się niczym co nie jest zgodne z ich ideologia. Całe szkolnictwo wywracaja do góry nogami tylko po to żeby uczyć że LECH KACZYŃSKI WIELKIM BOHATEREM BYŁ, to on stał na czele solidarności i przegonił komunistów.....

A firmy jak mogą uciekają za granicę... My nie możemy... o do tego płacimy mega podatki, bo nie ma gdzie ich 'optymalizowac'... taka branża....

A parasolki to symbol czarnych protestów kobiet, kiedy wymyślili że za poronienie będą do więzienia wsadzac i ogólnie całkowicie zakażą aborcji i badań prenatalnych.... chociaż znowu ktoś wrzucił ta ustawę do Sejmu i teraz kombinują co z nią zrobić......... 'trumienkowe' widać nie zadowolilo moherów....

on nie ma pojecia co naprawde patriotyzm oznacza, czasmi czytam co mowi i co znow wymyslil i mi wlosy debem stoja, a dzieciom w szkolach wspolczuje, juz kiedys to mowilam M , ze zamiast uczyc orawdziwej historii beda sie uczyly wlasnie tym co mowisz.

A wtracanie kosciola do polityki to juz zupelnie dno.

Bialowiezy szkoda, czytalam o tym :sick:

ja sie zastanawiam jak jeden taki KTOS potrafi trzymac w garsci reszte patalachow co za nim jak barany ida??

ale w sumie to nie pierwszy przyklad w historii i JESLI cos, czy ktos go kiedys moze sadzic? czy sie wymiga ze byl tylko "prezesem" a nie np prezydentem i nie mial wplywu tak naprawde??

placenie kasy za urodzenie martwego badz zaraz majacego umrzec kalekiego dziecka to jest totalny syf, to chyba najgorsze co moglam przeczytac , jak mozna tak nisko upasc???

a wmawianie ze kobieta ma traume po kazdej aborcji to nastepna glupota, skad oni moga wiedziec co kobieta mysli ??

tak patrzac na historie Polski to moim skromnym zdaniem nie bylo tak zle i nie bylo tylu idiotow za sterem od czasow Mieszka

moja macocha nalezy do typowego Moherowgo klanu, juz mnie zwyzywala od heretykow i innych obrazliwych ale w ich mneimaniu OK slow :lol2:

powiedzialam jej ze ona wraz z cala ta banda, jesli by mozna spalila by mnie i pol ludzkosci na stosach, Swieta Inkwizycja by miala duzo wieksze plony niz kilkaset lat temu :lol2:

Mania przecież wiadomo że najwięcej i najlepiej o ciąży i aborcji wiedzą panowie w sukienkach, starsi panowie i stare panny dewoty.... :rotfl:

A na trumienkowe podobno się już kilka panienek skusiło... nie cha się badać, nie chca leczyć płodów ... a przecież medycyna prenatalna zrobila mega postępy....

Taaa weszła w życie... :( nie wiem czy już płacą czy za kilka miesięcy zaczną... nazywa się paradoksalnie 'za życiem'..... mega syfiasta... a tam gdzie potrzeba faktycznie pomocy, bo dzieci się chore rodzą z różnych powodów kasy oczywiście nie ma, jakies ochłapy na waciki....

Mania u Was liberałowie tak męczą tymi podatkami? Czy to pozostałość po poprzednikach?

Kathleen Wynne, pierwszy byl Dalton McGuinty syf narobil, ona jego nastepczyni o 10000% gorsza. Zeby jeszcze tylko podatkami. Zasyfili cale Ontario.

Emi czy nie jest przypadkiem w Niemczech ze musza placic podatek od kosciola czy na kosciol i jak ktos nie chce placic to musi sie "wypisac" z kosciola? jakas nazwa jest na to niepamieam.

Czy nie boicie sie ze Wielce Szanowny prezes w imieniu "CALEGO" kraju wprowadzi to w Polsce?

dziewczyny, u mnie tez tvn24 leci non stop prawie, M tylko to oglada, ja juz nerwowo nie wyrtrzymuje, gdyby mi kaczka stanał teraz na drodze rozjechałabym jak babcie kocham, nie wiem czy mozna kogos bardziej nienawidzic niz ja obecnie rzaczacej partii...

M ma z czeskim wspolnikiem dwie spólki, w polsce i w czechach, po tym co pis wyprawia przestali prawie fakturowac przez polska firme, idzie teraz wszystko przez czechy, niech nas cmokną w tyłek, a placilismy nawet po kilkadzieciat tys podatku miesiecznie, teraz maja fige z makiem.

Mania, nazwe na pint zmieniłas, super :D

Vesi zmienilam :D przynajmniej wiadomo ze to ja :cool:

Wiesz, tu tak samo. naciskaja zeby wspomagac kanadyjska gospodarke i blah blah...prosza wrecz zeby nie kupwac niz z US ale wszystko tutaj. AKURAT ;)

Zawyzone ceny, o 40% przewaznie wiecej, wysylki w Canadzie drogie jak diabli, podatki na wszystko to razem - 53% nic kupie w US, tam nie dosc ze zaoszczedze to razem z wysylka place duzo mniej. Moga mnie wiec cmoknac - eBay, sklepy bezposrednio od nich non stop uzywam, kupujac na miejscu poszlabym z torbami.

Oczywiscie nie da sie wszystkiego - chociaz gdybym mieszkala blisko granice to i wielkie AGD bym sobie przywiozla.

Zycie sie ma jedno i trzeba byc twardym nie czas na sentymenty i skoro nas tak lupia i mowie i o nas i o Was w Polsce.

Wszedzie tak jest. Niestety,

chrapiecie az Was tu slysze :wave:

wstalam z kolan bo sie modlilam na kolanach do podlogi ktora M tak upacial klejami i zaprawami i fugami ze trzeba bylo skrobac. Posprzatane, umyte i zanim prysne na gore czytac i spac to napisze :

Pot filler zalozony :wave:

M jak zalozyl, usiadl, zrobil sobie drina w nagrode za ciezka prace i siedzial i pol godziny go podziwial taki zadowolony byl :wave:

jesli chodzi o zabicie Ikei - jak najbardziej to wyjdzie, wlasnie takimi pierdolkami-dodatkami .

Do konca daaaaaaleko, szuflad nadal nie ma i narazie nie bedzie :bash: pracy malo :bash:

listwy wykonczeniowe pod szafkami tez nie ma jeszcze, lodowka jeszcze do obudowy - ale blizej konca i juz widac zmiany.

jedynym planem ktorego nie zmienilam od poczatku jak dom kupilismy byly plytki marmurowe w kuchni. Reszta sie zmieniala non stop, ale one jedne sie nie zmienily i to byl strzal w 10tke :D

z rana wstajemy i bierzemy sie za witrynke i mam nadzieje na zrobienie okapu ktory trzeba od nowa i inaczej robic. Nie wiem czy skonczymy bo jeszcze malowac bede musiala, tak wiec na fotki poczekac musicie bo nie bede pokazywac takiego rozbebeszonego.

To ja już o tych ciućmokach nic nie napiszę, bo tylko nerwy z tego.

Chociaż... Emi pisała o bogatych miejscowościach. W mojej wiosze stoi dom, który był wystawiony na sprzedaż za 17 mln. Sporo jest wokół W-wy takich domów. Leszwola i Magdalenka najbogatsze, z nich spływają najwyższe podatki. A i Konstancin. I to nie tylko że domy po byku, ale masa firm jest wokół W-wy e tych małych miejscowościach. Jest kogo pouciskać.

Śnieg pruszy i świat się zrobił czysty. Jest +1, ale zmrożone od spodu i nie topi się.