Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Czyli corbele zrobisz potem i będzie gites :) no ja też nie wyciągnęłam na zdjęciu poza obrys szafki. To już byłoby za daleko.

Witrynkę i okno rozumiem, ale myślałam, że od drugiej strony coś by się dało zdziałać. Jak nie, to przecież się nie powiesisz. Może ja to widzę tak dokładnie, bo specjalnie się przyglądam.

No, i wiem, że tam jeszcze boczny panel ma być.

Mania, a jakbyś cienką listewką poszerzyła ramkę okna z tej strony. Może to by zamaskowało, a mniej by raziła inna szerokość ramy, Eeeee...., tak sobie wymyślam. I bez tego jest perfetto :)

Mmikka, co jest dziwnie z sufitem :( Opowiadaj, pokazuj

M wrocil, spytalam czy sie da, bo mi sie wydaje ze sie da - cherbaciana szafke mozna jeszcze kawalek przesunac. Tylko znow szafki rozebrac trzeba i listwe na gorze edkrecic, on mnie zabije :cool: I trzeba by skuc wszystkie kafelki ktore ida tam i wsadzic nowe, mam nadzieje ze mamy jeszcze jakies?

Jutro nad witryna bedziemy pracowac.

Corbele normalne to plan na zas :D no nie mam tyle kasiory naraz. Jeszcze szuflad nie mam , reiling chce kupic i wzorek na nowe szybki + nowe szybki a drzwi tanie nie sa, wiec nie wszystko naraz.

Wiem jedno, ze okap bez corbeli wyglada do dupy - lyso.

Siadlam dopiero wiec dziekuje za zyczenia, przekaze M, poszedl do Ricka sie zapytac o gaz, znaczy o pociagniecie gazu pod plyte :bash::bash:

Ale zanim poszedl powstal nowy plan - demolka kominkowego - chce rozwalic caly kominek, znaczy obudowe i nowe zrobic + wymienic meble. Moze tylko witrynka zostanie, ale fotele, sofka, lawa ida precz.

I mnie kuci przemalowac sciany na jasny szary pod kolor plytek. I ogolnie 100 planow jakby M mial malo siwych wlosow :D

Pestka rame okna i tak bedziemy zmieniac bo nie chce ciec na skos na framudze, ale jak szafke sie przesunie (jak sie da ) to mama nadzieje nic sztukowac nie musze. Nie poradze na szafki z Ikei :cool:

Czy ja mowilam ze nie chcialam Ikei?

no wlasnie...

To nie możesz całkiem przemalować tych ram. Chyba, że :0 pomalowałabyś je na kolor ścian. Wtedy grałyby na ścianach tylko swoją grubością i drobnymi cieniami rzeźbienia.

Mania, widziałaś te schody?

franca-sozzani-paris-apartment-0317-15.jpg

franca-sozzani-paris-apartment-0317-10.jpg

http://www.architecturaldigest.com/gallery/italian-vogue-editor-franca-sozzani-at-home-in-paris/all

Pestka pekne czarne. Schody.

Jak lubie czarne to bym sie chyba bala tu zrobic. Bo moje nie sa ani tak dlugie ani zakretow nie maja nad czy ubolewam, dwoje ich i oba proste, do jaskini same sciany po bokach, na gore tylko male kawalki barierek .

No i gdzie nie popatrze szal pal na bialo-ciemne, a ja chce cale ciemne. Malo ich. Kazdy za moda leci .

M lezy jak skora z diabla i nie wiem kiedy sie zabierze za witrynke, wystawka na stole w jadalni mnie juz wkurza.

Czekam na poczte bo dzis tasma przychodzi co na probke kupilam, zobaczymy czy sie nada na lodowke i przymierze do okapu.

heh, jak nie gledzic jak zamiast pieknych schodow mam pipki proste i jeszcze musze na nie dywan nalozyc, przynajmniej na do jaskini zeby nie zjechac na dupsku , jak sie zatrzymac to na samym dole a nie na zakrecie , jeszcze nie spadlam ale jest wykladzina to trzyma. Nikus juz zlecial dwa razy jednak i powiedzial ze nie lubi mojego domu bo mam glupie schody :rolleyes:

ma racje, sa glupie :cool: jak wiekszosc rozwiazan w domu :cool:

czy mi sie zdaje czy obrzydzam sama sobie dom zeby go sprzedac :cool:

....jakies ruchy na gorze slysze, czyzby szanowny zlazl ?

alez ma lenia dzis