mania1220 06.02.2017 19:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2017 z paskiem ten okap mi sie kojarzy z Louis De Funes, a dokladnie jego policyjna czapka dobrze ze nie zamawialam metalowego paska, czyli jak mowilam reiling tam idzie. Emi jaka naklejka? ta od Samsunga z gwarancja?? juz ja france 3 lata zdzieram i zedrzec nie moge, boje sie ze slad zostanie. Tak sie zlala ze juz jej nie widze. Czasem po nalepkach na nierdzewkach slady zostaja. I ciezko je sciagnac a zajac zostaje zajacem. Moze jak ramki nalozymy zobaczysz innego zwierzaka, wielblada albo zyrafe Mika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 06.02.2017 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2017 Jesuu chamskie strasznie z tą naklejka... z mojej lodówki zdałam nazwę producenta chociaż też cykora miałam. Twoja lodówka się palcuje? Bo chyba na takiej ślad może zostać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 06.02.2017 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2017 Mika to masz w domu tęczowe dziwi? To jest koronny argument żeby malować, żeby wszystkie takie same były..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 06.02.2017 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2017 oj tam, oj tam :wiggle::wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 06.02.2017 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2017 (edytowane) Teraz ja Napisałyście się już Pasek na okapie mi nie leży. Myślę, że dlatego bo za wąski jest. Może z szerszym lepiej byłoby i wtedy na niego ten reling nałożyć. Nie wiem Srebro na lodówce ma po prostu inny odcień i krewa, nie pasuje. Próbowałaś nalepkę moczyć naftą apteczną? Ja kiedyś pracowałam dużo z różnymi foliami, metalowymi też. Odklejaliśmy z pomocą nafty, bo wtedy nie było takich chemicznych do usuwania kleju. Zerknęłam jeszcze raz. To jest metalizowana folia. Najpierw namoczoną watkę połóż na kilkanaście minut. Potem delikatnie podważ i pociągaj trzymając watkę z naftą tam gdzie zaczęło się odklejać. Jak cały klej nie zejdzie z nalepką, to spokojnie możesz go naftą zmyć z lodówki. Mmikka, będziesz temat drążyć, to się złamie, wiesz... cicha woda , albo jak mówi mój J sposobem dziadźko chałupę spalił. Powoli i sam wymyśli, że drzwi trzeba przemalować. Myślę jak Mania, drzwi albo jak ściany, albo jak sufit I zrób półeczkę nad kaloryferem. Sosnowa podłoga absolutnie nie nadaje się pod lakier. Zżółknie, albo nabierze pomarańczowego koloru Patrz Na pierwszym sosna po bejcy i olejowaniu. Na drugim sosna po lakiero-bejcy. Dla mnie to jak niebo i ziemia. Pierwszy kolor jest super. Nawet ja słońce na niego zaświeci, to widać głębię słoi i nie ma zaczerwienień. Drugi, to na suficie jedzie w pomarańcz i czerwień, a dobieraliśmy kolor, żeby był taki jak na podłodze. D... wyszło. Będę próbowała to zieloną lazurą pomalować. Może złamie ten paskudny odcień. Edytowane 6 Lutego 2017 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 06.02.2017 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2017 Pestka, super ta olejowana sosna wygląda. Czadowy masz ten salon Ta nasza podłoga i drzwi były odnawiane i lakierowane ok. 20 lat temu. Popatrz, broni ich jak niepodległości Wspomniany kaloryfer chętnie bym usunęła. Ale ściana za nim nie była tapetowana, dopiero kiedyś jak te moje wypociny- pomalowaną tapetę - zerwie się, można go będzie zlikwidować. A półeczkę jaką dać? Zwykła biała, czy jakaś ozdobna? Te obrazki w ramkach są pewnie za duże, kupiłam je tylko dla pozyskania ramek. Leżały trochę pod łóżkiem i wreszcie z braku pomysłu powiesiłam jak powiesiłam. Zastanawiałam się czy dokupić szafkę w Ikea i postawić na tej szafce. Ale boję się jak to będzie wyglądało, taki wieżowiec w mini przedpokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 06.02.2017 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2017 Rok temu kupiłam miedzianopodobny rondel z metalową pokrywką. I po zerwaniu ceny została prostokątna plama. Ucieszyłam się, że nie poszedł na indukcji i go podarowałam w rodzinie. Też często nie mogłam zmyć plamy po naklejce czy cenie. Ze szklanej kabiny prysznicowej też nie do końca firmowe naklejeczki zdarłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 06.02.2017 23:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2017 Emi z tv i z samochodu tez zdzierasz for owa nazwe no wlasnie, naklejka jest prosto naklejona i sie ja baoje ruszac. Bylo tam wiecej ich jak kuplam ale zeszly odrazu, ta jak przyspawana wiec slad na bank zostanie. Dla mnie to juz szczegol, wole ja niz kwadrat po kleju. Nafta? zeby mi w domu smierdzialo sa jakies specjalne do sciagnia naklejek. Na lodowce to nic. Co mnie wykancza jest jak idzie laska na szpilkach a pod spodem na podeszwie miedzy obcasem a reszta naklejka ze sklepu a widze takich wiele Pestka sufit mi sie skojarzyl z drewnianym kosciolem Na belce bym hustawke powiesila, ale co zauwazylam - to ksiazki Deski sa ok ale ja u siebie nie moge ich zdzierzyc. Chyba dlatego ze dziadek byl stolarzem i w domu pelno drewna, nawet dwa pokoje mam drewniane, przeciez kombinuje jeden zamalowac na bialo, te dechy a w drugim lazienke zrobic i dechy zedrzec. tasme kupilam najmniejsza jaka meli bo chodzilo mi o lodowke, a ze byla ten rozmiar co na okapie to proba byla. Wiekszej tam metalowej sie nie da jest tylko 2 cale w srodku a naokolo eee...sztukateria ? Zobacze czy ta srebrna co u mnie w sklepie widzialam nie nada sie. Za malo wystawac bedzie zeby fure kasy na nierdzewke wydawac, chyba ze gdzies trafie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 07.02.2017 01:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2017 Z Overlay's mi odpisali: ...."Thank you so much for your interest in O'verlays Custom Orders! The cost for 2 panels, 13.5" x 35.5" x 1/8" thickness based on your sketch is $150.00. Shipping is estimated at $35. Let me know if you would like to proceed based on this quote and I will send a mockup sketch for your review and approval...." No thank you, nie bedzie zadnego approval , razem wychodzi 185$ czyli moich 242.21$ ,, NO THANK YOU.... nie za takie gowienko. U mnie place ile to pisalam? 60$ czyli est tak jak pisalam, robia straszny mark up bo maja wkladki i ponizej 20$, ale nawet jak sie potrzebujesz zrobione o pare milimetrow wieksze - placi sie nie 20 a 150. a za railing metalowy 162, porownujac do samego kawalka plastyku wolalabym sobie sama te krzyzaki zrobic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 07.02.2017 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2017 Jak byś się na takiej huśtawce u mnie huśnęła, to mogłabyś pełnego fikołka wokół belki zaliczyć Ja może kiedyś powieszę tam fotel na linie. Nafta apteczna prawie nie wonieje. Za to ta chemia do zmywania kleju jedzie koszmarnie i jeszcze bez rękawiczek się nie da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 07.02.2017 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2017 Mania gdzie się da zrywać lub zmywam producenta nie lubię jak chamsko jest na widoku. Nie wiem w jakim celu dają te loga.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 07.02.2017 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2017 Mika coś dla ciebie... faworki bez walenia wałkiem... http://www.mojewypieki.com/przepis/faworki-cwierczakiewiczowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 07.02.2017 14:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2017 Pestka no jakbym sie bujla a co jak dojrzysz pajeczyne?? masz taka drabine czy cos na teleskopie?? duzo cieplego w zimie ucieka w gore? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 07.02.2017 14:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2017 M sie laskawie wzial za witrynke, wczoraj zero zrobil oprocz wygniecienia w lozku dziury przed tv.swiatelka tez podepnie bo trzeba szyny uciac na wymiar.Witrynke przesuniemy blizej okna, tamtej szafki nie rozbieramy bo bedzie zgrzyt przy otwieraniu, za blisko jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 07.02.2017 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2017 Emi, wydaje mi się, że nigdy w rodzinie nie dodawalismy całych jajek. Przepis fajny. Może namowię M na nie:cool: M lubi zimę, bo faworki w cukierniach sprzedają. Kilka dni temu sąsiedzi walili wałkiem i zaraz mieliśmy dostawę faworków, a myślałam, że schabowe w hurtowej ilości tłuką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 07.02.2017 14:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2017 aha....M byl u Ricka, pociagnie gaz, tylko Rick musi kupic w swoim starym zakladzie rurki do gazu. Odnoge zrobi kolo pieca gazowego bo glowne ujecie jest na scianie gdzie kominki na zewnatrz czyli po drugiej stronie domu. A piec jest zaraz prawie pod kuchnia. Przy okazji sie przejade dzis obejrze ta nieszczesna plyte, moze ja beda mieli w sklepie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 07.02.2017 14:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2017 ha, co prawda nie mam piekarnika wiec z ciast nici ale faworki moge zrobic, na mojej wielkiej indukcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 07.02.2017 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2017 My z mężem na diecie jesteśmy. Ale może zaproszę jakieś koleżanki Julki i zrobię im z połowy porcji. Mika całe jajka są, ale widziałaś ile ich do tej pory 2 razy faworki robiłam... nie przepadamy za smażonymi rzeczami.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 07.02.2017 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2017 Pajęczyny się głównie w oknach robią. Tam sięgam szczotką na przedłużaczu. Wyżej to już gorzej, tylko z dużej drabiny i jeszcze z przedłużaczem. Mam takiego psikacza antypająkowego. Jakiś czas po popsikaniu pająki nie łażą, więc rzadziej muszę te akrobacje uprawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 07.02.2017 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2017 Ja lubię smażone, wiem, że to niezdrowe, ale ćwiczę tę biedną wątrobę. Zapachu nie lubię po smażeniu. Właśnie ty dla Julki a ja może bym zrobiła jak przyjedzie kolezanka z córeczką w czasie ich ferii zimowych.Mania, w Kanadzie znają faworki? Raz w Szwecji nam odbiło i zrobiliśmy faworki. Pojechaliśmy do znajomych na kawę, to nie chcieli nam uwierzyć, że sami zrobiliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts