Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

Tzn. chcesz taką folię jak tuningują karoserie samochodów? :wiggle:

Trzeba by sprawdzić jakie są w tej chwili nowości, bo jeszcze rok temu to takiej jak piszesz nie widziałam. Na filmie jest matowa karbon. Facet niezbyt sobie z tym radzi ;( Wolno mu to idzie i ciągle jakieś purchle wygładza.

Jutro poszukamkatalogu Warsfoll.

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ta karbonowa fajna, karbon to mój ulubiony materiał :wiggle: więc może będzie folia jaka mi się marzy, chociaż mat wystarczy. Lodówka nie ma tyle zakamarków, więc może będzie szło szybciej. A jak nie to psikne ja lakierem... :p

Mika faworki super, tylko roboty więcej, bo trzeba sobie ciasto francuskie zrobić :lol2:

Ta Carbon ma taki niby prążek, ale to tylko wizualnie i różnica między paseczkami jest w sumie na żywo mniejsza niż to widać na filmie. Wychodzi jak mat.

Lakierem nie wyjdzie tak ładnie jak folią. Oklejałam 2 samochody i zmywarkę. Ze zmywarką było w sumie trudniej, bo folia była srebrna, a one cieńsze i mniej elastyczne.

Dasz radę :)

Idę oglądać następne odcinki Lilyhammer :rotfl:

No zmywarka super, u mnie w kuchni tez bosch przeważa, niestety nie mam światełka a zmywarka cichutka do tego stopnia, że M juz ileś razy otworzył w trakcie zmywania żeby kubek włozyc a potem musiał podłoge ścierac, więc by sie przydało to światełko dla M, słychac tylko jak wypompowuje wode do syfonu pod zlewem, a po zaknczeniu zmywaia cichutkie piszczenie kika razy. Bedziesz zadowolona.

Krateczki na drzwiczki super, będzie piknie.

Tobie to strach powiedziec że cos krzywo lub nie równo, bo zaraz poprawiacie, twój M to chyba by nas posłał w diabły jakby mógł :lol2:

zaraz wkleje ci instrukciewstawiania sygnaturki, bo widze ze dalej nie masz, bardzo to proste.

klikasz w ustawienia

instr1.jpg

wyswetla sie to okienko, klikasz w edytuj sygnature

instr2.jpg

ja juz mam sygnatury powstawiane , wiec to tak wyglada na gotowo

instr3.jpg

w drugim okinku otwórz sobie np swojego pinteresta, zaznacz i skopiuj link strony

instr4a.jpg

wracasz do okienka muratora z sygnaturą

piszesz w pustym okienku wyraz który chcesz miec w podpisie/sygnaturce, dla przykładu wpisałam "pinterest" czerwona strzałka

zaznaczasz wyraz i klikasz w ikonke z globusem, fioletowa strzałka

wyswietla sie okienko, w który wklejasz skopiowany link, niebieska strzałka

instr5.jpg

W castoramie czy w każdym innym budowlanym. Nie wiem czy będzie taki gotowy. Chyba trzeba będzie mieszac bejce - rustykalne lub w proszku. Najpierw drewno wyczyścić do żywego, zabejcowac i zabezpieczyć lakierem/olejem. Lakier czy olej też troszkę zmieni kolor - przyciemni go i ożywi.

Ładne kolory bejcy mogą być w sklepach dla plastyków.

Tort byl, a jakze :)

Pestka i Vesi dziekuje za pomoc, :hug: bede sie potem bawic i ustawiac.

troche fotek w sklepie pstryklam, wkleje potem, narazie wstalam i staram sie dobudzic, potrzebuje nastepnej dawki kofeiny. Myslalam ze jest pozniej a tu jeszcze 8 nie ma.

tak na szybko - udalo mi sie z plyta, w ostatni dzien kupilam z nizsza cena, dzis juz poszla cena o 210 $ w gore, pojdzie jeszcze wyzej , obnizka Bosch'owa jest wiec wroci do normalnej ceny

Niezły diablik z ciebie, jak ten kiciorek w sygnaturze :wiggle:

Wczoraj piękne słońce było u nas i w południe tylko -4, więc wybraliśmy się na spacerek po lesie śladami saren, zajęcy i dzików. Zrobiliśmy pętlę niby tylko 7 km (J zmierzył pi razy oko na Google Map), ale szlo się trudno. Skorupa zamarzniętego śniegu zapadała się pod stopami. Wysiłkowy spacerek i dziś biodra mnie bolą jak po maratonie.

u mnie sypie jak glupie , M od 3 dni maszyna wyjezdza. Lodu pod spodem tez mam bo nie jest zimno, w ciagu dnia czesto na plusie to sie topi, w nocy mroz no i rano skorupa. Samochody tancza. A na tarasie mam kupe lodu bo mialam lenia odsniezyc jak swierze bylo :sick:

szczepilismy wczoraj drzwi na zmywarke

zwroccie uwage na dwie rzeczy - szyna jest inna niz w Polsce, i na nalepki - idioci nie napisali nigdzie ze mimo ze drzwi sa identyczne trzeba drzwi odwrocic zeby dziurki w drzwiach pasowaly do dziurek w szynie. Jest minimalna roznica ktorej golym okiem nie widac. Nie napisali i nie pokazali ze tak jest jesli drzwi sa rowne wszystkie. U Was tej konfiguracji nie ma - inne wielkosci frontow macie. Ja chcialam wszystkie rowne. Wiec byla zabawa, M juz mial wiercic innymi srubkami.

IKEA U SUCK !

malo tego - macie to do szczepiania plus dwie szyny u siebie - my mamy tylko to. Nic wiecej. macie jakis ochraniacz na podloge pod zmywarke - my nie mamy. Macie listwe do kopania otwarta, taka wykrojona - my nie mamy jej.

:wtf: IKEA ????????

to nie wszystko! ogladalismy tez mikrofale do zabudowy, Wy macie w Ikei ich 12 (!!!!!!!!!!!!!!!!!! :o) , my mamy..........1.....! tak, JEDNA :mad:

mowie...rasizm panstwowy !!

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/cfc/IMG_7535_zpsvpgryk8n.jpg

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/cfc/IMG_7539_zps3nszxpea.jpg

a tak bedzie wygladac, lepiej o niebo jak zmywarki nie widac

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/cfc/IMG_7451%202-side_zpslttmmgyg.jpg

pod zlewem tez beda szuflady, ale narazie sa drzwi co mialam na okapie.

zmywarka - widzialam na zywo, macalam. Nie wiem dlaczego ale wydaje mi sie ze w srodku te kosze sa mniejsze niz moja teraz? Napewno plastykowe kosze sa ciensze niz moja - mam nadzieje ze wytrzymale. Porownalam tez do innych firm co mieli na wystawie - wszystkie sa tak samo zrobione, wszystkie tak samo wygladaja - mozna by przemienic naklejke z firma i nie ma roznicy. Mam nadzieje wiec ze place za jakosc bebechow i wytrzymalosc i jakosc mycia a nie za nazwe.

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/cfc/IMG_7497_zpsano7xoiy.jpg

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/cfc/IMG_7498_zpsz5p1zkjg.jpg

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/cfc/IMG_7501_zpsrblztbqe.jpg

jutro dzwonie i zmieniam na wyzszy model jednak. Tyle tylko ze wyzszy idzie z innym koszyczkiem, tego co nie lubie, wiec koszyczek bede musiala zamowic osobno, na szczescie jest. Z tym mi sie nie spieszy prosto od Boschca moge i mi wysla.