Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mania, J bardzo Ci dziękuje za tę opowieść o oknie :) :) :)

Przedwczoraj coś nam się zimno zrobiło w salonie. Kominek szalał, a temperatura nie podnosiła się. Mróz był, ale i tak dziwne. Kocie drzwiczki wiatrołap - garaż i pudło nie pomogło. Dopiero jak poszłam do pralni, to już na schodach, jak Ty, poczułam, że ciągnie zimnem z góry. Dołożyłam J potężnie, bo to on 2 dni wcześniej wąskie okno w wykuszu (bay window) otworzył i nie zamknął klamki jak zamykał. W pokoju lodówka. No, ale u nas śnieg nie padał.

No, więc J mówi, że Ciebie lubi, choć nie zna :)

Mmikka, dzięki :) czasem mi się takie ładne udają ;)

Już mi lepiej :) Black Sails obejrzane, teraz zaczynamy 5 odcinek z 2 sezonu Lilyhammer. Trudno się nie uśmiać oglądając amerykańskiego gangstera w starym stylu, który integruje się honorowo, choć nieco kryminalnie z naiwnymi mieszkańcami Norwegii.

Pestko :hug: trzymam kciuki. Nie znoszę 'klientów'. Jestem podwykonawca u męża, powiedziałam mu ze na podsyłac tych mniej upierdliwych, którzy nie mają pomysłów z kosmosu.

Mąż wczoraj zamówił mi kompa. Wersję wyższa niż miałam, jakis mało używany, facet wziął na firmę bo dawali do abonamentu czy coś. No okaże się ją przyjdzie.

Zjem śniadanie i biorę się za łazienkę. Zrobila się tam graciarnia... wykleje taśma na ścianie to lustro

Mania :jawdrop::jawdrop::jawdrop:

Emi bedzie super.

Kiedy zaczynasz..???

a lusterka do sciany beda przylepione czy zrobisz osobne wiszace lustro?

U mnie w lazience bede na calej scianie robic i sie zastanawiam co zrobic, na wypadek gdyby sie mi znudzilo :cool: z rama mi wyjdzie jakies 130 cm, nie mierzylam dokladnie. Albo bez ramy na scianie miedzy plytkami.

kurna ta Twoja lazienka jak moje 4 razem do kupy? :bash:

Emi, nie wiem o które wymiary pytasz. Komoda ma chyba 239 cm i wstawiona jest na styk. Umywalka nablatowa, blat ma 49 cm szerokości, umywalka ze 3 cm mniej. Na początku wydawało się, że jest wysoko do mycia rąk, ale teraz nie odczuwamy dyskomfortu, umywalkę mam wysoką, bo ścieki do podlogi w niej pluczę ;)

Mania, z tym oknem zdecydowanie przebiłaś mojego P ;)... jemu zawsze gorąco, więc lato czy zima i mróz zawsze wszędzie otwiera okna i nie spieszy się z zamknięciem, więc "przewietrzona" łazienka na dole jak mam się iść kąpać to już standard, a drugie jego ulubione okno jest w pralni. Jak prasuje sobie koszulę do pracy zawsze otwiera okno dachowe na maxa i kiedyś tak zostawił i poszedł do pracy... w dzień była ulewa, zacinało pod kątem to zalało mi ścianę i stertę wyprasowanych dzień wcześniej ciuchów obok na szafce, których nie rozniosłam dzieciakom do pokoi:mad:

Gosia, Mistrza masz :D Ja tak mogę latem. wszystko pootwieram i wtedy czuję, że ogród wchodzi di domu. ale zimą to tylko uchylam okna, a otwieram gdy kotom odbija i chcą posiedzieć na zewnętrznych parapetach. Ale jak już wyjdą, to okno zamykam i muszą wracać przez kocie drzwiczki :)

Mika - MKM..? :lol2:

super!!! jak moja mloda cos glupiego wymysli to jej tak powiem MKM. :lol2:

Gosik na moje pytanie do M - dlaczego nic nie mowiles ze taki wygwizdow na gorze, bo lazil w te i wewte do lodowki, powiedzial ze MYSLAL ze ja tak wietrze , a on tez z tych co zawsze mu goraco :cool:

Mam smiesznie dom ustyuowany, jak deszcz pada i nie pozamykam okien zawsze mam mokre podlogi :cool: i wszystko co kolo okien stoi :cool: