pestka56 26.02.2017 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2017 Na razie mój Liebherr działa i to dobrze, więc się nie spieszę z zakupem. 80-tka wejdzie, mam trochę manewru. Na razie czytam co piszecie i zbieram wiedzę Mania, relingi doszły, już robię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 26.02.2017 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2017 zrobiłam wizkę lustra w łazience - lustro metr i rama 10 cm. lampki pierwsze lepsze. Zastanawiam się jak je powiesić. tak jak teraz 2/3 wysokości czy w połowie lustra. będą świecznikowe z kryształkami czy coś w tym stylu... i jaki podział lutra - tak jak jest - czyli 9 kwadratów po 33 cm czy 16 kwadratów po 25 cm.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 26.02.2017 16:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2017 M pojechal, siedze w pizamie, nawet przebrac mi sie nie chce Emi ja bym to lustro wieksze zrobila, zeby byl prostokat i bardziej na nad szafka sie rozlazlo, probowalas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 26.02.2017 16:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2017 ah a ja tez wiedze zbieram....jak miec szklane szybki na gorze w witrynce , wiec sposob jest i wspominalam o nim....tylko musze kupic drzwiczki jedne na probe i nie taka pila jak ona pokazuje ale tarczowa, ta prosta lubi szarpac i zjechac krzywo no matter what http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/cfc/d163d9ab845181b5ca6d3a1d7bfce09a_zps9158n83o.jpeg a wyszly jej takie (dlugie tez robila) http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/cfc/kitchen-glass_zpsufbflzhr.jpeg niedoskonalosci po pile bylyby wyszlifowane, zamalowane i zasloniete ramka od krzyzaka kupilam dzis na probe dwa swiatla do szuflad, reaguja jak sie szuflade otwiera na drgania, nie na ruch reka jak te co przed domem sie wiesza, za pozno i nie zrobilismy kontaktu nisko zeby podlaczyc na stale, te na baterie beda, zobaczymy jak ustrojstwo bedzie dzialac. Nie chce do wszystkich, moze do 3-4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 26.02.2017 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2017 Emi, Amica ma wiekszą trzecią półkę, tzn rozsuwana - trzyczęściową, więc spokojnie bez koszyka na sztućce można się obyć i wtedy jest więcej miejsca na talerze ale ja wybrałam BECO ze wzgledu na te uchwyty na blachy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 26.02.2017 16:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2017 Emi poszlam zmierzyc swoje, pomijam wielkie nad schodami bo ma wielkie kawalki ale te dwa co mam maja 25x25 i sa odpowiednie jako "mniejsze". Stojac przed lustrem ladnie cala buzie widac nic nie ucina. Wiec czy 25 czy wieksze 33 beda dobre, ale juz mniejsze bylyby za male moim zdaniem - by Cie cielo jakbys oko lub fryz robila. Wiec te dwa rozmiary sa ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 26.02.2017 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2017 Mnie zależało w zmywarce na wyświetlaczu na podłogę i 2 ramionach małych przy górnym koszu. 3 szuflady w zyciu bym nie oddała rewelacyjna jest. Blachy od nowego piekarnika na razie ręcznie przepłukuje w zlewie Myją się para kiedy myje cały piekarnik. Ruszt wrzucam razem z talerzami Amice zmywarkę miałam poprzednip. 9 lat temu kupowałam wiec była taka sobie, wiadomo ale chyba dalej działa Mania fajnu patent też o tym myślam kiedy mówiłaś że nie ma szklanych małych. Lustro mogę zrobić większe tylko co wtedy że światłem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 26.02.2017 16:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2017 Ei te boczne swiatla tak prawde mowiac guzik daja - mam wiec wiem, a mam przy mniejszym lustrze, sa bardziej dekoracyjne i zeby trafic siku do kibelka tak czy inaczej bedziesz wlaczala gorne bo oka nie umalujesz przy nich, nie przy tej wielkosci lustra. Poprostu je rozsun bardziej. namaluj obczaimy Emi o jakich ramionach przy gornym koszu mowisz bo nie kumam??? wiesz, ta gorna tacka dla mnie nowosc wiec jeszcze sie do niej nie przyzwyczailam wiec bym za nia nie tesknila, tak jak za grzalka. ale lubie wkladany koszyczek co mam - bo go moge szczepic na jeden duzy albo dwa waskie, albo wsadzic jeden i moge go ustawic z tylu - co tez zrobilam bo mi tak bardziej pasuje. Co nie znaczy ze go uzywam, bo jade teraz na tej szufladzie. Moze go w cholere nawet wyciagne po co ma sie myc pusty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 26.02.2017 16:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2017 pytanie za 100 pkt.........jakie Wy macie piekarniki szerokie?? ze do zmywar wejda kratki itp?bo ja musze kupic na 76 cm wiec zadnej kratki nie wsadze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 26.02.2017 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2017 Mania Twoja zmywarka ma 60x60 - ramie jedno daje radę umyć wszystkie zakamarki. moja zmywarka ma 45x60, jakby ramię było 45x45 cm, to nie myje wszystkiego. Miałam tak wcześniej - szklanki położone skrajnie w koszach były masakrycznie brudne dlatego mam 2 małe ramiona. Malować się w łazience nie zamierzam, lampki jak mówisz mają być dla picu. zresztą przy tym lustrze ciężko będzie cokolwiek zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 26.02.2017 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2017 Mania piekarniki mają 60 cm, same blachy mają pewnie z 45 cm. dlatego wchodzą cudnie do zmywarek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 26.02.2017 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2017 no i jest - lustro - tafla sama 2 metry ma szerokości, na metr wysokości. Rama taka jak była 10 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 26.02.2017 16:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2017 no to mi wsio rybka jaka wielkosc wejdzie bo i tak kratki z piekarnika nie wejda Emi teraz kumam o co chodzi z tymi ramionami co do lazienki, dlatego pisalam o malowaniu oka, bo to precyzyjna robota, a do duzych rzeczy - umyc budzie, rece, przejrzec sie, uczesac takie swiatlo jest OK, plus ze bedziesz miec gorne + okno tam masz zaraz. mi sie bardziej duze podoba. Pamietasz moje i Miki - w takich ladnych ramach wychodza poprostu cudowne , a nawet bez wzorkow - im wieksza rama i wiecej lster tym lustro daje wiekszy effekt WOW http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/cfc/azienka-side_zpsdhlmfuai.jpg przy takim duzym mozesz stac razem z mezem bez obijania sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 26.02.2017 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2017 Mam koszyk na kieliszki nie mogę sprawdzić czy pasuje bo się zmywa po obiedzie. Za to moje kieliszki slabo pasują bo mają kryształowe nóżki takie grubsze ale dają radę A lampki może stojące na blacie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 26.02.2017 17:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2017 Emi zrob fotke tego koszyczka i mi powiedz ile w Polsce kosztuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 26.02.2017 17:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2017 na blacie lamki super by byly, cienkie jak tutaj sie daje bufetowe, tyle ze ta na scianach wiecej swiatla Ci dadza , wiec kombinuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 26.02.2017 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2017 Zrobie fotkę jak wrócę do domu. Lampki odbijalyby się w lustrze. Górne światło będzie na 5 żarówek więc chyba da radę. Koszyk 100 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 26.02.2017 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2017 Duże lustro znacznie lepsze. Emi, a podwyższ panele boazerii tak, żeby blat był zpoziomowany z doną krawędzią listwy boazeryjnej _ jak na prawym obrazku. Różnica w wysokosci nie wielka, a poprawia się proporcja boazerii do komody i lustra. Ja bym to jeszcze pociągnęła w górę, ale to już trzeba by sprawdzic na żywo jak bedzie wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 26.02.2017 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2017 Moja zmywarka BOSCH była moją pierwszą kupiłam ją ponad 10 lat temu z polecenia sprzedawcy w sklepie... była biała i wolnostojaca, wiec w nowym domu gryzła sie z meblami, ale efekty mycia były zadowalające, mimo, że miała jedno śmigło, tzn. rzadko zdarzało się ze coś zostało brudne (suszenie to inny temat), więc jej nie wymieniałam... tym bardziej, że bałam się zabudowanych, bo nie wiedziałam o istnieniu swiatełka padającego na podłogę (w starszych modelach tego nie było)... Teraz gdy dzieciaki podrosły i często 1 zmywarka dziennie było za mało, zaczęłam się rozglądać za wiekszą (ekonomia) pojeździłam trochę po sklepach, pooglądałam różne modele, posłuchałam tego co sprzedawcy mieli do powiedzenia, im więcej ogladałam, tym wiekszy metlik miałam w głowie, ale gdy wybrałam sobie elementy które musi mieć i postawiłam granicę cenową wybór padł na BECO. Myje zdecydowanie szybciej (mój ulubiony-70 stopni w 58 min) ma 3 półkę chociaż szkoda, że nie na całej szerokości, ale ma też tradycyjny koszyk na wszelki wypadek (na co dzień półka wystarczy), oczywiście ma światełko na podłodze, a jak skończy to jeszcze 3 razy piszczy:) - w przeciwieństwie do Mani ja jestem zadowolona ze zmiany:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 26.02.2017 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2017 Mania, reling wstawiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts