Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

Na razie mój Liebherr działa i to dobrze, więc się nie spieszę z zakupem. 80-tka wejdzie, mam trochę manewru. Na razie czytam co piszecie i zbieram wiedzę :yes:

Mania, relingi doszły, już robię

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

zrobiłam wizkę lustra w łazience - lustro metr i rama 10 cm.

lampki pierwsze lepsze. Zastanawiam się jak je powiesić. tak jak teraz 2/3 wysokości czy w połowie lustra. będą świecznikowe z kryształkami czy coś w tym stylu...

i jaki podział lutra - tak jak jest - czyli 9 kwadratów po 33 cm czy 16 kwadratów po 25 cm....

łazienka.jpg

ah a ja tez wiedze zbieram....jak miec szklane szybki na gorze w witrynce , wiec sposob jest i wspominalam o nim....tylko musze kupic drzwiczki jedne na probe i nie taka pila jak ona pokazuje ale tarczowa, ta prosta lubi szarpac i zjechac krzywo no matter what

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/cfc/d163d9ab845181b5ca6d3a1d7bfce09a_zps9158n83o.jpeg

a wyszly jej takie (dlugie tez robila)

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/cfc/kitchen-glass_zpsufbflzhr.jpeg

niedoskonalosci po pile bylyby wyszlifowane, zamalowane i zasloniete ramka od krzyzaka

kupilam dzis na probe dwa swiatla do szuflad, reaguja jak sie szuflade otwiera na drgania, nie na ruch reka jak te co przed domem sie wiesza, za pozno i nie zrobilismy kontaktu nisko zeby podlaczyc na stale, te na baterie beda, zobaczymy jak ustrojstwo bedzie dzialac. Nie chce do wszystkich, moze do 3-4

Emi poszlam zmierzyc swoje, pomijam wielkie nad schodami bo ma wielkie kawalki ale te dwa co mam maja 25x25 i sa odpowiednie jako "mniejsze". Stojac przed lustrem ladnie cala buzie widac nic nie ucina. Wiec czy 25 czy wieksze 33 beda dobre, ale juz mniejsze bylyby za male moim zdaniem - by Cie cielo jakbys oko lub fryz robila. Wiec te dwa rozmiary sa ok.

Mnie zależało w zmywarce na wyświetlaczu na podłogę i 2 ramionach małych przy górnym koszu. 3 szuflady w zyciu bym nie oddała rewelacyjna jest.

Blachy od nowego piekarnika na razie ręcznie przepłukuje w zlewie

Myją się para kiedy myje cały piekarnik. Ruszt wrzucam razem z talerzami

Amice zmywarkę miałam poprzednip. 9 lat temu kupowałam wiec była taka sobie, wiadomo :lol2: ale chyba dalej działa :lol2:

Mania fajnu patent też o tym myślam kiedy mówiłaś że nie ma szklanych małych.

Lustro mogę zrobić większe tylko co wtedy że światłem?

Ei te boczne swiatla tak prawde mowiac guzik daja - mam wiec wiem, a mam przy mniejszym lustrze, sa bardziej dekoracyjne i zeby trafic siku do kibelka :lol2:

tak czy inaczej bedziesz wlaczala gorne bo oka nie umalujesz przy nich, nie przy tej wielkosci lustra. Poprostu je rozsun bardziej.

namaluj obczaimy

Emi o jakich ramionach przy gornym koszu mowisz bo nie kumam???

wiesz, ta gorna tacka dla mnie nowosc wiec jeszcze sie do niej nie przyzwyczailam wiec bym za nia nie tesknila, tak jak za grzalka. ale lubie wkladany koszyczek co mam - bo go moge szczepic na jeden duzy albo dwa waskie, albo wsadzic jeden i moge go ustawic z tylu - co tez zrobilam bo mi tak bardziej pasuje. Co nie znaczy ze go uzywam, bo jade teraz na tej szufladzie. Moze go w cholere nawet wyciagne po co ma sie myc pusty?

Mania Twoja zmywarka ma 60x60 - ramie jedno daje radę umyć wszystkie zakamarki.

moja zmywarka ma 45x60, jakby ramię było 45x45 cm, to nie myje wszystkiego. Miałam tak wcześniej - szklanki położone skrajnie w koszach były masakrycznie brudne

dlatego mam 2 małe ramiona.012.jpg

Malować się w łazience nie zamierzam, lampki jak mówisz mają być dla picu. zresztą przy tym lustrze ciężko będzie cokolwiek zrobić.

no to mi wsio rybka jaka wielkosc wejdzie bo i tak kratki z piekarnika nie wejda :p

Emi teraz kumam o co chodzi z tymi ramionami :rolleyes:

co do lazienki, dlatego pisalam o malowaniu oka, bo to precyzyjna robota, a do duzych rzeczy - umyc budzie, rece, przejrzec sie, uczesac takie swiatlo jest OK, plus ze bedziesz miec gorne + okno tam masz zaraz.

mi sie bardziej duze podoba. Pamietasz moje i Miki - w takich ladnych ramach wychodza poprostu cudowne , a nawet bez wzorkow - im wieksza rama i wiecej lster tym lustro daje wiekszy effekt WOW

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/cfc/azienka-side_zpsdhlmfuai.jpg

przy takim duzym mozesz stac razem z mezem bez obijania sie :rolleyes:

Duże lustro znacznie lepsze.

Emi, a podwyższ panele boazerii tak, żeby blat był zpoziomowany z doną krawędzią listwy boazeryjnej _ jak na prawym obrazku.

Emilia-lazienka-side_zpsdhlmfuai.jpg

Różnica w wysokosci nie wielka, a poprawia się proporcja boazerii do komody i lustra. Ja bym to jeszcze pociągnęła w górę, ale to już trzeba by sprawdzic na żywo jak bedzie wyglądać.

Moja zmywarka BOSCH była moją pierwszą:) kupiłam ją ponad 10 lat temu z polecenia sprzedawcy w sklepie... była biała i wolnostojaca, wiec w nowym domu gryzła sie z meblami, ale efekty mycia były zadowalające, mimo, że miała jedno śmigło, tzn. rzadko zdarzało się ze coś zostało brudne (suszenie to inny temat), więc jej nie wymieniałam... tym bardziej, że bałam się zabudowanych, bo nie wiedziałam o istnieniu swiatełka padającego na podłogę (w starszych modelach tego nie było)... Teraz gdy dzieciaki podrosły i często 1 zmywarka dziennie było za mało, zaczęłam się rozglądać za wiekszą (ekonomia) pojeździłam trochę po sklepach, pooglądałam różne modele, posłuchałam tego co sprzedawcy mieli do powiedzenia, im więcej ogladałam, tym wiekszy metlik miałam w głowie, ale gdy wybrałam sobie elementy które musi mieć i postawiłam granicę cenową wybór padł na BECO. Myje zdecydowanie szybciej (mój ulubiony-70 stopni w 58 min) ma 3 półkę chociaż szkoda, że nie na całej szerokości, ale ma też tradycyjny koszyk na wszelki wypadek (na co dzień półka wystarczy), oczywiście ma światełko na podłodze, a jak skończy to jeszcze 3 razy piszczy:) - w przeciwieństwie do Mani ja jestem zadowolona ze zmiany:)